Bu Sezondan İtibaren Süper Lig 3.sü ve 4.sü UEFA Konferans Ligi'ne Katılacak

Şimdi 2. büyük turnuva Avrupa Ligi mi olacak Konferans Ligi mi?

Şampiyonlar liginde yayın gelirini salıp şampiyonların olduğu bir lig oluşturmaları lazım yoksa bu makas iyice girecek bize.

Uefa uzun zamandır büyük ligler ile diğerlerini ayırmaya çalışıyor zaten işin ekonomik boyutları ortada kurulan kadrolar yayın gelirleri ortada böyle olunca Uefa resmen 3. Dünya ülkesi muamelesi yapıyor bizim gibi liglere

2 kupayı da 4 büyük ülke takımlarına hediye ediyorlar resmen biri almazsa diğeri alır kalanlara da intertoto

Uefa, Kupa Galiplerinden büyük kupaydı yav? Bu kez tersi olacak gibi.

Süper Kupa'yı Şampiyonlar Ligi şampiyonuyla Kupa Galipleri Kupası şampiyonu oynuyordu. İçindeki takımların kalitesini bilmem ama Kupa Galipleri UEFA'dan büyüktü. Bizim UEFA'yı aldığımız sezon ikisini birleştirdiler.

hiçbir ağırlığı olmayan önemsiz salak bir organizasyondan öteye geçemez bu

Çıksınlar kendi liglerini kursunlar yav. Eski ŞL böyle değildi, ebesine atladılar.
Haklisin ama Juventus, Real gibi kulupler zaten en basindan beri tehdit ediyorlar diye biliyorum UEFA da korkudan bu formatlari uyguluyor. Yoksa kuluplere kalsa coktan bir Super Avrupa Ligi falan kurulmustu.

Süper Kupa'yı Şampiyonlar Ligi şampiyonuyla Kupa Galipleri Kupası şampiyonu oynuyordu. İçindeki takımların kalitesini bilmem ama Kupa Galipleri UEFA'dan büyüktü. Bizim UEFA'yı aldığımız sezon ikisini birleştirdiler.
Onun amacı ülke içindeki mantığın benzerini uygulamak yani kazananla kupayı alanın Süper kupa oynaması gibi.

Neyse zaten ben yanlış anlamışım Konferans Liginde değil Uefada oynayacakmış kupa galipleri yani Konferans Ligi daha büyük olacak içerik olarak.

Haklisin ama Juventus, Real gibi kulupler zaten en basindan beri tehdit ediyorlar diye biliyorum UEFA da korkudan bu formatlari uyguluyor. Yoksa kuluplere kalsa coktan bir Super Avrupa Ligi falan kurulmustu.
Rekabet kalmıyor ortalıkta aksine Juve, Realin işine gelir bu durum.

İngiltere İspanya Almanyadan direkt 4 takım gidiyor hadi İngiltere neyse de Valencia falan oraları direkt hakeden kulüpler değiller.

Bu düşünceyi fikirsel olarak kabul etmek dahi saçma.

Onun amacı ülke içindeki mantığın benzerini uygulamak yani kazananla kupayı alanın Süper kupa oynaması gibi.

Neyse zaten ben yanlış anlamışım Konferans Liginde değil Uefada oynayacakmış kupa galipleri yani Konferans Ligi daha büyük olacak içerik olarak.

Büyük ülkelerin kupa şampiyonları UEFA'da, küçük ülkelerin kupa şampiyonları Konferans Ligi'nde olacakmış.

Uefa, Kupa Galiplerinden büyük kupaydı yav? Bu kez tersi olacak gibi.
Evet kupa galipleri kupası üçüncü tier idi. Şimdi ikinci tiere kupa şampiyonları katılacağına göre artık mahalli kupalara önem verilecek. Böylece değişik kulüplerden şampiyonlar çıkabilir. Bence renk getirir bize de yeni bir avrupa kupası zira 5 büyük ülkeden kulüpler katılırsa sevilla gibi gediklilerden ve şampiyonlar liginden düşenlerden kurtulunabilir...

Geri
Üst Alt