Burak Elmas Yönetimine ve Fatih Terim Hoca'mıza Teşekkürler

Melih Peker

Analiz Süren
Şef Gümüş Kıvrım
Burak Elmas'a başlardaki iletişim eksikliği , sosyal medyanın yarattığı yangına karşı geç ama gerekli açıklamayı yapana kadar biraz kızmış idik.Ancak çoğu konuda duruşu ve transfer anlayışı ile doğru bir start verdiğini kabul etmek gerek.AYrıca kulüp yönetimindeki iş bölümü ve hukuki prosedürlerdeki profesyonel anlayışta ciddi bir iyileşme olduğu muhakkak.

Fatih Hoca'ya pas oyunu deyin isterseniz geçiş oyunu bizi ciddi zor durumda bırakan oyun anlayışı ve oyuncu tercihleri yüzünden epey zamandır kızıyoruz , eleştiriyoruz.
Ben açıkçası garantici ve tecrübeli oyunculara dayanan bir transfer politikası bekliyordum , aslen haziran temmuz aylarında böyle bir planlamanın ilk adımlarını gördük ama hızla bundan vazgeçildi.Zaten scout ekibinin 1 seneyi aşkın takip ettiği oyunculara yönelerek ciddi bir gençleşme hamlesine gittik.Belki de türk futbol tarihinin en agresif operasyonu olabilir bizim açımızdan.

Elbette hala hatalar eksiklikler var , özellikle avrupa listesine oyuncunun yetişmemesi bizi derinden üzdü.Bu açıdan avrupa'da beklentiyi düşük tutmakta fayda var.

Umarım Fatih Hoca artık istediği oyun anlayışını oturtur ve daha sistematik bir takım haline bürünürüz.Oyuna sadece hükmetmek adına yavaş ve verimsiz paslara talim eden bir görüntü yerine daha dinamik ve değişken bir taktik plana sahip olan, hatalarında ısar etmeyen , genç oyunculara daha fazla şans veren bir hoca görmek hepimizin en büyük beklentisi.

Ben kendi adıma transfer döneminin verimli geçtiği düşünüyorum ama önümüzdeki maçları iple çekiyorum.Umarım hem şans hem de adalet yanımızda olur bu sene , gerisi kolay..

Tek sıkıntı Terim tam Mancini kadrosu kurdu ama başımızda bunu kendi heves ettiğinde yapamadığı örnekler geçmişte duruyor.

Tam Terim takımını da ironik şekilde Mancini ye vermiştik.

6 7 haftaya ne olacak görürüz aşağı yukarı. 3 5 hafta bir şey beklemiyorum min puan kaybıyla gidersek iyi olur ilerisi için.

Burak baskan, seçim günü Haziruna hitaben yaptıgı konusmada kalitesini belli etmişti.

Şu anda sadece başkan ve yönetime teşekkür ediyorum. Onlar görevini yerine getirdiler. Inşallah ilerleyen haftalarda hoca çatır çatır oynatır bu kadroyu ve ona da teşekkür ederim.
Çıkaracağı kadrolarda fosiller olmadığı sürece sonuç ne olursa olsun sağ duyu ile yorum yapacağım.

Hakkımızda hayırlısı.. lafta değil icraatte geleceği düşündüklerini ispat ettiler. Son ana kadar bu düşüncelerinden taviz vermediler. Ben sezon ortasında da benzer takviyeler yapacaklarını düşünüyorum.

tesekkürler bASKanim. En gec olarak basladik, ama güzel tamamladik.
Falcao nun yollanmasi da cok iyi oldu. Keske babel da gitseydi ama o artik seneye feghouli ile.

Burak Elmas başarılı bir transfer dönemi geçirmiştir.

Sanırım planlanan ve alınamayan tek oyuncu Gedson oldu, onun dışında belki yerli bir kaleci de olabilir. GS olarak yine bir ilki gerçekleştirdik hemen hemen tüm trasnferler yaş olarak 24- oldu. Çok riskli bir kadro bakalım neler olacak göreceğiz. Genç kadro kırılma dağılma riski var ama potansiyelini tutturursa ligin içinden geçecek enerjiye sahip. merakla bekliyorum.

Tinerciler ise her zamanki gibi bizi bir kaç yıl geriden takip ediyorlar ve eskiden bizim kurduğumuz yaşlı isimli ama yüksek maaşlı topçulardan bir kadro kurdu

Fbnin ise ne yaptığı belli değil o kadar orta saha oyuncusuna rağmen yine orta saha almaya devam ettiler. Abuk sabuk transfer politikası ile en avantajlı yerli kadroya sahipken bir anda bu avantajlarını yitirdiler.

Yönetim üzerine düşeni yaptı.Bunun yanı sıra federasyona karşı pasif değil ancak malesef hoca konusunda hala çok iyimseriz. Tek tek anlatmaya luzum yok. Geçmişten ders almayan gelecekte aynı şeyleri tekrar yaşar , yaşatır. Rakibimiz artık Başakşehir değil. En iyi ihtimalle 3. oluruz bu hocayla.

Burak Elmas başarılı bir transfer dönemi geçirmiştir.

Sanırım planlanan ve alınamayan tek oyuncu Gedson oldu, onun dışında belki yerli bir kaleci de olabilir. GS olarak yine bir ilki gerçekleştirdik hemen hemen tüm trasnferler yaş olarak 24- oldu. Çok riskli bir kadro bakalım neler olacak göreceğiz. Genç kadro kırılma dağılma riski var ama potansiyelini tutturursa ligin içinden geçecek enerjiye sahip. merakla bekliyorum.

Tinerciler ise her zamanki gibi bizi bir kaç yıl geriden takip ediyorlar ve eskiden bizim kurduğumuz yaşlı isimli ama yüksek maaşlı topçulardan bir kadro kurdu

Fbnin ise ne yaptığı belli değil o kadar orta saha oyuncusuna rağmen yine orta saha almaya devam ettiler. Abuk sabuk transfer politikası ile en avantajlı yerli kadroya sahipken bir anda bu avantajlarını yitirdiler.
en kötü neden ataberki denemiyoruz anlamis degilim. seneye yine irfani deneriz

takım zaten iyi oynuyordu. Oynamıyordu diyen çıksın karşıma burdayım

Kurumsallık anlamında çok çağdaş bir profil çiziyorlar.

Ben bu yapılanmaya sonuna kadar inanıyorum.
Sürekli bu ülkeden 20 m € üstü satış yapamıyoruz diye ağlıyoruz ama bu sayede maaşı düşük ve genç oyuncularla bu mümkün olacak.
Yok isim yok şurdan geldi vs diyipte tonlarca maaş verdiğimiz herhangi bir popüler oyuncuyu hangi paralara sattık soruyorum, ülke olarak diyorum sadece bizim özelimizde değil .
O yüzden biraz sabırlı olalım, misal önümüzdeki sezon Nellson 20 m€ satış , bedelsiz Denayer - Gedson yapıp bu sistemi sürdürmeliyiz.
Yönetimimizi birkaç sebepten eleştirsekte güzel bir iş çıkardık, devamı inşallah olur.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şampiyon olamasak bile kadromuzda bir sürü potansiyel isim oluştu yavaş yavaş astronomik rakamlara oyuncu satmaya başlayacağız

Geri
Üst Alt