Üye Görüşü Burak Yilmaz Yetenekleri Sorgulanmalı Mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abartı var tabiki ama burak'ın kesinlikle futbol alt yapısının iyi olduğunu düşünmüyorum babasına rağmen futbolu kavrayamamş birkere akıllı bir adam olsa her maç o kadar ofsayta düşmez adam bazen ofsaytta olduğunu unutuyor böyle bir beyin olabilir mi burak çok şanslı bir oyuncu şansı ve çalışkanlığı onu bu günlere getirdi yoksa yetenek olarak kesinlikle veysel cihan vardı hatırlarsınız onla aynı seviyede açıkcası ama daha şanslı ve daha golcü ondan ama ben hala gönderilmesin diyorum burak çok büyük bir problem değil bence asıl sıkıntı selçuk...

transfermarkti sen ben gibi kisiler yönetiyor onu gec yani
fifa da yanildi iki senedir sürekli gücünü ciddi derecede düsürüyor

transfermarkti sen ben gibi kisiler yönetiyor onu gec yani
fifa da yanildi iki senedir sürekli gücünü ciddi derecede düsürüyor

Transfermarkt sitesini hep profesyonel görmüsümdür, biraz bilgi almaya calistim simdi internet üzerinde, pek bir sey'e ulasamadim (wikipedia haric). Dedigin gibi ise, ben bu siteye ugramayi hemen birakmaliyim :)

FIFA gercekten yanilmis olsaydi, notu fena kirardi, kademeli indirmezdi diye düsünüyorum.

Footballmanager hakkinda ne düsünüyorsun?

abartı var tabiki ama burak'ın kesinlikle futbol alt yapısının iyi olduğunu düşünmüyorum babasına rağmen futbolu kavrayamamş birkere akıllı bir adam olsa her maç o kadar ofsayta düşmez adam bazen ofsaytta olduğunu unutuyor böyle bir beyin olabilir mi burak çok şanslı bir oyuncu şansı ve çalışkanlığı onu bu günlere getirdi yoksa yetenek olarak kesinlikle veysel cihan vardı hatırlarsınız onla aynı seviyede açıkcası ama daha şanslı ve daha golcü ondan ama ben hala gönderilmesin diyorum burak çok büyük bir problem değil bence asıl sıkıntı selçuk...

Renktas hem abarti oldugunu kabul ediyorsun hemde Veysel Cihan ile karsilastiriyorsun :)

Bu ofsayt konusunda ellinde istatistik olan varmi? Merak ediyorum gercekten, lig ve SL Burak gercekten söylenildigi gibi en cok ofsayt'ta kalanlar arasinda mi?

Bide Ofsayt demisken aklima Pipo Inzaghi geldi! Adam ne gölcü idi be! Ama cok sahtekar bir adam di, bir avrupa kupasinda italya ya karsi oynuyoruz olmayan bir penalty kazanmisti. Iyi hatirliyorsam maci 2-1 kaybetmistik...

Sanal şeylerden oyuncu hakkında konuşmak...
Bonzainin yan etkisi olsa gerek.

Renktas hem abarti oldugunu kabul ediyorsun hemde Veysel Cihan ile karsilastiriyorsun :)

Bu ofsayt konusunda ellinde istatistik olan varmi? Merak ediyorum gercekten, lig ve SL Burak gercekten söylenildigi gibi en cok ofsayt'ta kalanlar arasinda mi?

Bide Ofsayt demisken aklima Pipo Inzaghi geldi! Adam ne gölcü idi be! Ama cok sahtekar bir adam di, bir avrupa kupasinda italya ya karsi oynuyoruz olmayan bir penalty kazanmisti. Iyi hatirliyorsam maci 2-1 kaybetmistik...

burakta inzaghi gibi işte onun farklı özelliklerine sahip olanı tabi bu kötü oyuncu olduğu anlamına gelmez yani ama yetenek farklı birşey

Transfermarkt sitesini hep profesyonel görmüsümdür, biraz bilgi almaya calistim simdi internet üzerinde, pek bir sey'e ulasamadim (wikipedia haric). Dedigin gibi ise, ben bu siteye ugramayi hemen birakmaliyim :)

FIFA gercekten yanilmis olsaydi, notu fena kirardi, kademeli indirmezdi diye düsünüyorum.

Footballmanager hakkinda ne düsünüyorsun?

Hakli o konuda... Su an nasil yapiliyor bilmiyorum ama her taraftar grubundan bir yada bir kac kisi bulunan moderatörler vardi Türkiye forumundan. Yani FB´lisi, TS´lisi, GS´lisi, BJK´lisi falan. Üyeler önce her oyuncu icin tek tek fikirlerini yaziyor, sonra o fikirlerin üzerine o moderatörler adminler ile birlikte her oyuncu icin tek tek karar veriyorlar... Ve ligine göre MW konusunda belirli sinirlar olur ve onlari gectigin an diger liglerin moderatörlerine bunu aciklamak zorunda olursun.

Database olarak iyi bir site, ama assist konusunda mesela cok bonkör davraniyorlar... Ama o kendi sistemleri tabi, belirli bir satümüz var, istedigimiz gibi yapariz diyorlar.

burakta inzaghi gibi işte onun farklı özelliklerine sahip olanı tabi bu kötü oyuncu olduğu anlamına gelmez yani ama yetenek farklı birşey

Seni anliyorum renktas, isterdin ki foretimiz hem futbol akli hem de teknigi yüksek olsun... Ama malesef öyle türk modeli daha cikmadi (dön dolas yabanci siniri)

Hakli o konuda... Su an nasil yapiliyor bilmiyorum ama her taraftar grubundan bir yada bir kac kisi bulunan moderatörler vardi Türkiye forumundan. Yani FB´lisi, TS´lisi, GS´lisi, BJK´lisi falan. Üyeler önce her oyuncu icin tek tek fikirlerini yaziyor, sonra o fikirlerin üzerine o moderatörler adminler ile birlikte her oyuncu icin tek tek karar veriyorlar... Ve ligine göre MW konusunda belirli sinirlar olur ve onlari gectigin an diger liglerin moderatörlerine bunu aciklamak zorunda olursun.

Database olarak iyi bir site, ama assist konusunda mesela cok bonkör davraniyorlar... Ama o kendi sistemleri tabi, belirli bir satümüz var, istedigimiz gibi yapariz diyorlar.

Aciklama icin tesekkür ederim, hic bilmiyordum degerlerin bu kadar amatörce belirlendigini :red:

Transfermarkt'i su an favorilerimden siliyorum

Seni anliyorum renktas, isterdin ki foretimiz hem futbol akli hem de teknigi yüksek olsun... Ama malesef öyle türk modeli daha cikmadi (dön dolas yabanci siniri)

Yabanci siniri oldugu sürece daima sorun olacak bu zaten. Senin yerlilere ödedigin para, ile gösterdigi performanslar bir birini tutmuyor. Mesela Tarik, cogumuz begendik ama eksikleri cok fazla. Iyi bir transfer ama 4.5 Milyon avroya degecek bir oyuncu degil. Normalde bu cocugun degeri iki milyon civar olmaliydi. Bence Burak Yilmaz´a haksizlik ediliyor, tamam adamin eksikleri var, ama yinede genel olarak avrupali kommentatörler tarafindan da begenilen bir oyuncudur.

Türkiye´de mesela göze batan oyuncu sövmezler, Burak´in eksikleri cok fazla göze battigi icin Türk futbol severlerin onu sevmesi zordur. Ama adam isine yapiyor, taktik anlamda ofansif oyunumuz oturdugu an hem Burak, hem hücum hatti hemde taraftar rahatliyacak.

Transfermarkt degerleri sen ben gibi adamlar tarafından veriliyor.

FIFA da ayni şekilde.

FM daha profesyonel olsa gerek yalniz şöyle bir mevzu var, Burak'in en iyi yerli forvet olması onu iyi yapmaz. En iyi yerli sol bek bir zamanlar Balta idi mesela.

N5

HAHAHA o sanal dedigin FIFA ve FM ne kadar para basiyor haberin varmi?

Adamlar isini saglam yapiyorlar, belki cogu kulüplerden iyi scout ekipleri var...

Bonzai sana yakisir ;)
Burak'ın pacesi kaçtı Fifa'da ben unuttum sen söyle :) Top kontrolü özellikle :) Gerçekçi bakarsan 50'den yukarı vermem ben. Defans oyuncusundan farkı yok tekniğinin. Sonuçta sanal bir oyun. Oradaki verilerle gerçek hayatta oyuncuları karşılaştırmak komiklik olur sadece. Son olarak Reisin PES'teki gücünü unutmadık.
0.jpg

Futbolcuların üzerinde bir baskı bir tuhaflık var sanki. sadece Burak'ta değil. Muslera ve Melo dahil herkes bir tuhaf bu sezon.
Ama Burak'ta en göze batan sebep bu sene çoğunlukla tek forvet oynamamız ve elimizdeki neredeyse tek santraforun Burak olmasından da kaynaklanıyor olabilir.
Ama sebebi bu demiyorum. Sadece bizim gözümüze öyle görünüyor olabilir diyorum. Burak'ı ben hep yardımcı forvet gibi görmüşümdür. Hatta Fenerde sağ açık oynamıştı.
Umut pivot santrafor tipine daha uygun bir oyuncu. Avrupa gördü. Ha belki çok üst düzey değil ama en azından o tiplemeye daha uygun.
Yani uzun lafın kısası biz yanlış ata oynadık sanki. Yani Burak'ı tek forvet anlamında güvenmek bence Burak'a da haksızlık oldu.Daha fazla baskı hissetti üzerinde.

Yaşayan en iyi yerli forvet Burak. Bizim taraftarımızda maalesef yerli futbolculara karşı bu dangalakça yaklaşım mevcut. Zamanında Arda'nın kaçmasına sebep oldular, ondan önce Hakan Şükür'le yıllarca dalga geçtiler, Hasan Şaş'ı bile yuhladılar, adam 33 yaşında futbolu bıraktı.

Değerli yerli futbolcularımızı bir şekilde harcamayı bir marifet biliyor bizim taraftar.

Elin Beşiktaş'ı 3 kuruşluk yerli futbolcularına Messi muamelesi yapar, bizim taraftar Burak ve Selçuk'a burun kıvırır.

Mac özetlerini izleyenler gelmiş Xelcuq ve Qraali ovuyor burda :red:

Aciklama icin tesekkür ederim, hic bilmiyordum degerlerin bu kadar amatörce belirlendigini :red:

Transfermarkt'i su an favorilerimden siliyorum

Isin en kötü tarafi moderatörlerin denge kurma cabasidir. Galatasaray´in toplam degeri yüksek ise, Fenerbahce´nin ile dengelemeye calisirlar mesela. Tepki falan gelmesin diye, o yüzden suni bir sekilde yükselir MW´ler... Burak Yilmaz´a bildigim kadari ile hic degilse o civardi teklif gelmisligi var (Lazio), ama cogu oyuncun degeri sacmadir. Bir oyuncu mesela iyi performans gösteriyor ve MW´si yükseliyor. Yine iyi bir sezon geceriyor ve yine MW´si yükseliyor. Ama adam gecen sezon ile orantili ayni perfmormanis göstermis, yani aslinda yükselmesinin manasi bile yok... Hadi GS´nin oyunculari hic degilse 2 yildir CL´de basarili ve 3. kez oynuyorlar.

Mehmet Topal = 10.5 Milyon
Gökhan Gönül = 10 Milyon
Egemen Korkmaz (31 yasinda, sakat) = 5 Milyon
Moussa Sow = 16 Milyon
Caner Erkin = 12 Milyon
Veysel Sari = 5 Milyon
Selcuk Inan = 10 milyon
Olcan Adin = 10 Milyon

Sonra BJK taraftarinin agzina da bal calmak isterler mesela.

Olcay Sahan = 8 Milyon
Cenk tosun = 7 Milyon
Veli Kavlak = 6 Milyon

Bu paralari hic kimse ödemez, yarisini bile vermezler.

Son düzenleme:
Yaşayan en iyi yerli forvet Burak. Bizim taraftarımızda maalesef yerli futbolculara karşı bu dangalakça yaklaşım mevcut. Zamanında Arda'nın kaçmasına sebep oldular, ondan önce Hakan Şükür'le yıllarca dalga geçtiler, Hasan Şaş'ı bile yuhladılar, adam 33 yaşında futbolu bıraktı.

Değerli yerli futbolcularımızı bir şekilde harcamayı bir marifet biliyor bizim taraftar.

Elin Beşiktaş'ı 3 kuruşluk yerli futbolcularına Messi muamelesi yapar, bizim taraftar Burak ve Selçuk'a burun kıvırır.

Bravoo !!!

Isin en kötü tarafi moderatörlerin denge kurma cabasidir. Galatasaray´in toplam degeri yüksek ise, Fenerbahce´nin ile dengelemeye calisirlar mesela. Tepki falan gelmesin diye, o yüzden suni bir sekilde yükselir MW´ler... Burak Yilmaz´a bildigim kadari ile hic degilse o civardi teklif gelmisligi var (Lazio), ama cogu oyuncun degeri sacmadir. Bir oyuncu mesela iyi performans gösteriyor ve MW´si yükseliyor. Yine iyi bir sezon geceriyor ve yine MW´si yükseliyor. Ama adam gecen sezon ile orantili ayni perfmormanis göstermis, yani aslinda yükselmesinin manasi bile yok... Hadi GS´nin oyunculari hic degilse 2 yildir CL´de basarili ve 3. kez oynuyorlar.

Mehmet Topal = 10.5 Milyon
Gökhan Gönül = 10 Milyon
Egemen Korkmaz (31 yasinda, sakat) = 5 Milyon
Moussa Sow = 16 Milyon
Caner Erkin = 12 Milyon
Veysel Sari = 5 Milyon
Selcuk Inan = 10 milyon
Olcan Adin = 10 Milyon

Bu paralari hic kimse ödemez, yarisini bile vermezler.

şişirme değerler bir çoğunu bu paralara satamazsın doğru ama oyuncunun sanal değeri olarak bir nevi puan gibi bakılıyor sanırım o sitede paralara...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt