Üye Görüşü Burak Yilmaz Yetenekleri Sorgulanmalı Mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Burak gerçekten çok yeteneksiz bir futbolcu. Takıma çok büyük zarar veriyor diğer oyuncuların performansını düşürüyor. Asıl sorun burada zaten verdiği zarar sadece yeteneksizlikle açıklanacak türden değil. Ben Galatasaray'da hiçbir futbolcudan bu kadar nefret etmedim.

şişirme değerler bir çoğunu bu paralara satamazsın doğru ama oyuncunun sanal değeri olarak bir nevi puan gibi bakılıyor sanırım o sitede paralara...

Öyle bakmiyorlar iste, piyasa degeri olarak görüyorlar. Puan sistemi olarak bakildigi an zaten meselenin aslindan uzaklasmis oluyorsun. Cok insan futbol anladigini düsünür, ama cok az insan futboldan anlar. Bu degerlendirmeleri yapanlarin cogunun futboldan anladigini zannetmiyorum.

Mesela bizim medya devamli o verileri alip reklam yapar, ama sitenin sahibi ( Yada Ex sahibi hisselerin cogunu satti Springer´e) Türk´lere karsi cok büyük ayiplara imza atmistir o sitede. Ama Türkiye´de gazetecilik olmadigi icin, devamli alip o suni degerleri sitenin bedava reklamini yaparlar.

Son düzenleme:
Yaşayan en iyi yerli forvet Burak. Bizim taraftarımızda maalesef yerli futbolculara karşı bu dangalakça yaklaşım mevcut. Zamanında Arda'nın kaçmasına sebep oldular, ondan önce Hakan Şükür'le yıllarca dalga geçtiler, Hasan Şaş'ı bile yuhladılar, adam 33 yaşında futbolu bıraktı.

Değerli yerli futbolcularımızı bir şekilde harcamayı bir marifet biliyor bizim taraftar.

Elin Beşiktaş'ı 3 kuruşluk yerli futbolcularına Messi muamelesi yapar, bizim taraftar Burak ve Selçuk'a burun kıvırır.

Bana göre Kerim cok yetenekli ama hazir degil. Gökhan ve Ozzy´yi cok begeniyorum ama gerisi okadar iyi oyuncu degil.

Adam hertürlü gol atıyor , atmaya da devam edecek. Benim için geçerli kriter ŞL gibi prestijli bir organizasyonda yakaladığı performanstı. Açıkcası Burağın kötü futbolcu olduğunu düşünmüyorum. Trabzonspor'daki döneminde adam leblebi gibi gol atıyordu.

Ofsayta da kalıyordu ama bugün ki kadar değil. Bence asıl problem Burağın arkasına alamadığı taraftar güveni. Bu adam yaşayan en iyi Türk forvetse ve senin takımındaysa bu adam maç boyu ofsayta da dursa katlanacaksın abi. El mahkum kol gardiyan diye bi laf var tam bu olaya göre sanki.

Yürüyedur Burak , sen gol attıkça bazı kahvehane yorumcuları çıldıracak.

Transfermarkt degerleri sen ben gibi adamlar tarafından veriliyor.

FIFA da ayni şekilde.

FM daha profesyonel olsa gerek yalniz şöyle bir mevzu var, Burak'in en iyi yerli forvet olması onu iyi yapmaz. En iyi yerli sol bek bir zamanlar Balta idi mesela.

N5

Sayin Administrator'um emin misin FIFA konusunda? Ben hic zannetmiyorum amatörce yapildigini? Ama kesin bir bilgin varsa kaynagini sorabilirmiyim?

Ben burak'in iyi oldugunu ispatlamaya calismiyorum ki, sadece Burak a olan nefret'in yersiz oldugunu göstermeye calisiyorum. Cünkü FIFA ve FM onu en iyi türk forvet olarak tanimliyor! Yani Burak bu forumda cogunlugun dedigi gibi yeteneksiz ise, hatta futbolcu bile degilse: geriye kalan türk forvetler ne?

Transfermarkt sitesini hep profesyonel görmüsümdür, biraz bilgi almaya calistim simdi internet üzerinde, pek bir sey'e ulasamadim (wikipedia haric). Dedigin gibi ise, ben bu siteye ugramayi hemen birakmaliyim :)

FIFA gercekten yanilmis olsaydi, notu fena kirardi, kademeli indirmezdi diye düsünüyorum.

Footballmanager hakkinda ne düsünüyorsun?

403 Forbidden

buraya girip oyuncularin degeri hakkinda yorumlar yapabilirsin ona göre de degerleri belirliyorlar
fifa clde attigi gollerle gaza geldi ama sonra yavas yavas düsürmeye basladi
yakinda 75 veya 74 olur gücü
fmde de baya efsane oyuncu dolu zaten ama gercek hayatta foslar

Sayin Administrator'um emin misin FIFA konusunda? Ben hic zannetmiyorum amatörce yapildigini? Ama kesin bir bilgin varsa kaynagini sorabilirmiyim?

Ben burak'in iyi oldugunu ispatlamaya calismiyorum ki, sadece Burak a olan nefret'in yersiz oldugunu göstermeye calisiyorum. Cünkü FIFA ve FM onu en iyi türk forvet olarak tanimliyor! Yani Burak bu forumda cogunlugun dedigi gibi yeteneksiz ise, hatta futbolcu bile degilse: geriye kalan türk forvetler ne?

Taraftar Drogba'dan sonra Balotelli gibi bir forvet isterdi. Burağa duyulan nefret bence bununla alakalı, bizi Burağa mahkum ettiler zihniyeti. Ama işte insan önündeki değeri bile göremez bazen.

Nankör taraftarlarız aslında , güzel olan şeyleri haketmiyoruz diye düşünüyorum. Burağa sahip çıkmak demek aslında şampiyonluk yolunda bir adımdır. Ama taraftar hala Burak yüzünden şampiyon olamayacağız sanıyor.

Asıl Burağa hissettirilen güvensizlik yüzünden şampiyonluk gidecek. Ama ne farkeder alışmışız Drogbalara biz..

403 Forbidden

buraya girip oyuncularin degeri hakkinda yorumlar yapabilirsin ona göre de degerleri belirliyorlar
fifa clde attigi gollerle gaza geldi ama sonra yavas yavas düsürmeye basladi
yakinda 75 veya 74 olur gücü
fmde de baya efsane oyuncu dolu zaten ama gercek hayatta foslar

Eyvallah tesekkür ederim, belli ki transfermarkt konusunda yanlisim varmis. Ordaki degerlere gereginden fazla önem vermisim.

Lakin FIFA ve FM aciklamalarin kacamak gibi geliyor :)

Burakin yeteneksizligi nasil oynayacagina bagli... Mesela kontra atak futbolu icin bicilmis kaftan, sadece kaleye geldiginde Allah ne verdiyse vuracagina soyle saga sola bakip koselere dosemesi lagzim + ofsayt problemini gidermesi lagzim...
Fakat eger Galatasaray takimi gibi oynayacaksan, topu ileride tutmayi birak ayagina gelen topu bile 2-3 metre sektirdiginden bu yonden yeneteksiz ve Galatasarayin golcusu degil bana gore... Galatasaray rakibini kendi sahasina hapseder ve rakibin yari sahasinda oynar ve bu yuzden olmaz diyorum... 30 yasina gelmis ve hala topu olduremiyor ayaginda, hep sektiriyor... Top tutamiyor ileride ki cogalalim, yani attigin top duvara carparcasina geri donuyor + iste ofsayta dusmeside 30 yasina gelmis artik cikaramazsin stilinden + son vuruslari Allah ne verdiyse vurdugundan cok kaciriyor karsi karsiya pozisyonlarini...

Aynilari Umut icinde gecerli, sade press yetmez... Ben forvetlerimizden memnun degilim, hic birinden...

Futbolcuların üzerinde bir baskı bir tuhaflık var sanki. sadece Burak'ta değil. Muslera ve Melo dahil herkes bir tuhaf bu sezon.
Ama Burak'ta en göze batan sebep bu sene çoğunlukla tek forvet oynamamız ve elimizdeki neredeyse tek santraforun Burak olmasından da kaynaklanıyor olabilir.
Ama sebebi bu demiyorum. Sadece bizim gözümüze öyle görünüyor olabilir diyorum. Burak'ı ben hep yardımcı forvet gibi görmüşümdür. Hatta Fenerde sağ açık oynamıştı.
Umut pivot santrafor tipine daha uygun bir oyuncu. Avrupa gördü. Ha belki çok üst düzey değil ama en azından o tiplemeye daha uygun.
Yani uzun lafın kısası biz yanlış ata oynadık sanki. Yani Burak'ı tek forvet anlamında güvenmek bence Burak'a da haksızlık oldu.Daha fazla baskı hissetti üzerinde.

Abi bence Burak cok güzel tek forvet oynar, ama bizim takimda degil daha cok kontratakci takimda.

Bizde verimliligi artmasi icin sanki ceza sahasinda topla daha cok bulusmasi lazim, cünkü o zaman bir yolunu bulup topu filelere atiyor. Bunun en kolay yolu, dedigin gibi cift forvet oynamak (ama o zaman Sneijder forvet arkasi oynayamaz, oynarsa arkada tek bir merkez orta saha olur), veya bol bol orta yapan ve kenarlardan top getiren iki etkili kanat...

Kadro o kadar kötü insaa edilmis ki neresinden tutarsan elinde kaliyor.

Son düzenleme:
Burakin yeteneksizligi nasil oynayacagina bagli... Mesela kontra atak futbolu icin bicilmis kaftan, sadece kaleye geldiginde Allah ne verdiyse vuracagina soyle saga sola bakip koselere dosemesi lagzim + ofsayt problemini gidermesi lagzim...
Fakat eger Galatasaray takimi gibi oynayacaksan, topu ileride tutmayi birak ayagina gelen topu bile 2-3 metre sektirdiginden bu yonden yeneteksiz ve Galatasarayin golcusu degil bana gore... Galatasaray rakibini kendi sahasina hapseder ve rakibin yari sahasinda oynar ve bu yuzden olmaz diyorum... 30 yasina gelmis ve hala topu olduremiyor ayaginda, hep sektiriyor... Top tutamiyor ileride ki cogalalim, yani attigin top duvara carparcasina geri donuyor + iste ofsayta dusmeside 30 yasina gelmis artik cikaramazsin stilinden + son vuruslari Allah ne verdiyse vurdugundan cok kaciriyor karsi karsiya pozisyonlarini...

Aynilari Umut icinde gecerli, sade press yetmez... Ben forvetlerimizden memnun degilim, hic birinden...

Seni cok iyi anliyorum renktas, fakat senin istedigin düzeni oynayacak türk forveti taniyormusun? Varsa söyle bizde ögrenelim.

Burak kötünün en iyisi, bunu kabul etmek lazim. Ve bu yabanci siniri oldukca bu duruma mecburuz...

Son düzenleme:
Burak çok yeteneksiz fakat Burağın yeteneksiz olmasından çok hem şu anki Türk oyuncu jenerasyonunun aşırı dandik olması, abuk sabuk yabancı kuralları hemde 3 senedir sayısız hoca ve sistem değişiklikleri bizim en büyük sıkıntımız.
Burak yeteneksiz ama sadece Burak değil Türk oyuncularının hepsi yeteneksiz. Ve bu yabancı kuralı böyle gittikçe Türk oyuncu oynatma zorunluluğu oldukça kendini geliştirmeyen ya da bi noktaya kadar geliştirip üç büyüklere kapak attıktan sonra yatışa geçen, nasıl olsa beni oynatmak zorundalar modunda çok oyuncu izleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt