- 16 Haziran 2010
- 204.114
- 156.211
- 6.838
Bursaspor Başkanı Ömer Faruk Banaz:
“Dün sahaya çıktığımız andan itibaren başlayan olaylar silsilesi yaşandı. Maç içerisinde de devam etti. Maç öncesinden, maç sonuna kadar yabancı cisim yağıyor. Çocukların kenarda ısınmasına olanak olmadı.”
“Kalecimiz kalede gelen cisimlerden kendini korumaya mı çalışsın, maça mı konsantasyon sağlamaya çalışsın. Böyle maç yapılır mı?”
“Hakemin maçta sahaya yabancı cisimler yağarken en ufak uyarısı yok. Çıkar uyarırsınız, devamında da maçı tatil ederim dersiniz. Ancak hiçbir aksiyon almadı. Hakem kim diye baktık, teknik ekibe sordum ben tanımıyorum, ligde bu maça kadar 1 maça çıkmış sadece.”
“Eee yağdırdın cisimleri takıma, ne geçti elinize? Ne elde ettiniz? Biz maçtan öncesinden başlayarak sükunet sağlanmasını arzuladık, bu gerginlik artık son bulsuk dedik, ama gördük yaşananları. Ne olacak Bursa’ya geleceksiniz, Bursa’da da size yağdıracaklar…”
“Takımı sahadan çekin şeklinde telkinler, yorumlar oldu. Bunun bir müeyyidesi var, bu hep unutuluyor. Takımı sahadan çekmek de bu gerginliği sonlandıracak bir çözÜm değil.”
“Bizim çevremize güvenlik kalkanı ördüler tamam güzel ama adamlar sahaya meşale, hava fişek atıyor, torpil atıyor, yetmedi satır atıyor. Ha o satır birine gelip kan akınca mı meselenin idrakına varacağız. Bu inanılır gibi değil.”
“Tribünlerde paçavralar açılınca tskımı sahadan çekseydiniz TFF’nin size ceza verebileceğine inanıyor musunuz” sorusuna Banaz:
“Bunun çok ilgili olduğunu düşünmüyorum. Biz sahadan çekildiğimiz için ceza alırdık ve bu süreç Bursaspor lehine iyi bir sonuç doğurmazdı.”
“Yedek oyuncularımız ısınırken durum bu. Bakın fotoğrafara sahanın içine girmiş durumdalar. Bu futbol oynanacak bir ortam mıdır?”
“Bursaspor büyük bir kalabalık içinde yalnızdır, yalnız kalmıştır. Bizim hissettiğimiz budur.”
“Bu maçta (Amedspor x Bursaspor) başından sonuna kadar organizasyonel olarak hatalar yapılmıştır. Bizim düşüncemiz budur.”