Büyük İskender mi Cengizhan mı?

Büyük İskender mi Cengizhan mı?

• Kullanılan toplam oy
    37

Metehan Turan

Cezalı
Bir tarafta gencecik yasta makedonyadan tutup hindistana kadar yenilmeden gelen bu surecte basta pers imparatorlugu olmak uzere birsuru devleti tokatlayan makedonyali buyuk iskender. Oyle askerleri varmiski kolu kesilmesine ragmen savas bitene kadar yere yigilmamis savas bittiginde yere yigilip hadi bana musade hakki rahmetime kavusabilirim artik demis ve olmus.

alexsands-the-great-by-kirsi-salonen.jpg

Digeri yokluk icinde sifirdan baslayip simdiye kadar gorulmus bitisik kara sinirlarina sahip en buyuk imparatorlugun kurucusu timucin namidiger cengizhan. Oyle askerleri varmiski cengizin emri ile gidebildikleri kadar gitmeleri istenmis gordukleri her kaleyi ele gecirmisler(bazi kaleleri sans eseri ilk defa gorup hazir gormusken alalim demisler).

genghis_khan_by_asuka111-d4fti0t.jpg

Büyük İskender efsane bir isimdir. Ayrıca Ankara Gordion'dan bile geçmiş olması, Gordion'da yaşadığı olaylar, benim yaşadığım şehirden geçmiş olması, benim için güzel bir olay.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cengizhan katilden başka bişey değildir hitler neyse odur işte askeri deha komutan arıyorsanız kartacalı hannibala napolyona bakın iskenderede lafım yok

Büyük İskender ılıktır, aynadır, şöyle böyledir. Cengizhan delikanlı adamdır,.

iskender daha sistemli ilerlemiş sanırım cengizhan'ın zorba ve tecavüzcü olduğu söylenir.
ikisi de tiran sonuçta..

Geçtikleri topraklarda bir eser bırakmışlar mı , insanlar onları özlemle mi anıyor yoksa bela mı okuyor ona bakmak lazım.

İskender sırf hırsları uğruna taa hindistana kadar önüne ne gelirse yakıp yıkan cani bir adam,

bu süreçte askerlerini pisi pisine telef etmiş, aldığı yerleri koruyamamış kısa zamanda geri kaybedilmiş,

tamamen amaçsız ve gereksiz bir atraksiyon bana göre..

İkisi de büyük komutandır. Lakin vahşet ve zorbalık da Cengizhan'ın eline su dökemez İskender. Yaptıklarını Yakın Çağ'da yapmış olsaydı Hitler'in esamesi okunmazdı.

cengo daha ii

ama askeri bir deha olarak soruyosaniz, yani bir komutan olarak soruyosan,

1. sirada timur
2. sirada baybars
3. sirada yavuz
4. sirada m. kemal
5. sirada napoleon
6. sirada timucin derim

Savaş cinayet değildir, askeri deha dersen Mustafa Kemal ATATÜRK

Geri
Üst Alt