Büyük İskender mi Cengizhan mı?

Büyük İskender mi Cengizhan mı?

• Kullanılan toplam oy
    37
iskender öldü kurtlar vadisi bitti

iskender daha sistemli ilerlemiş sanırım cengizhan'ın zorba ve tecavüzcü olduğu söylenir.
ikisi de tiran sonuçta..

Geçtikleri topraklarda bir eser bırakmışlar mı , insanlar onları özlemle mi anıyor yoksa bela mı okuyor ona bakmak lazım.

iskendireye sehrini yapmis daha ne yapsin adam:D

Tabikide iskender Cengizhan yakıp yıkan bir liderdi iskender ise tam tersi yapıcı bir liderdi

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Iskender tanri mertebesine cikan ilk liderdir, savastaki zaferlerinden sonra insanlar onu bir tanri gibi görmüslerdir. Kaiserkult olayinin baslangicidir, Iskender´in zaferleri. Cok entresan bir adam... Cengiz Han´da tabi büyük adamdi...

Tabi ki İskender.Kendinden sonra bişey olmasa da adam gittigi yerdeki alimleri,bilginleri hep korumuş misal Mısıra girdiginde oranın yerel bilginlerine hiç dokunmamış takdir görmüş gitmiş İskenderiye şehrini kurmuş akıl hocaları hep yetkin insanlar olmuş.Yani sadece yakıp yıkmak değil medeniyete katkı yapmış.Çingiz ise sadece yakıp yıkma yağmala üzerine doktorasını yapmış ne medeniyete ne insanlıga bi gram katkısı olmamış.Bu yüzden İskender daha önde.

Cengizhan hakkindaki en favori hikayem sirf elcisini oldurdu diye butun bi medeniyeti tarihten silmesidir...''elciye zeval olmaz'' da ordan gelir zaten

sifirdan baslayip birbirini belinden vuran shaman kulturunden gelip butun mongol boylarini birlestirip dunyaya hukmeden Cengiz Han tabikide

iskender'in babasi kraldi ozel ogretmeni aristotle ailesi zengin ve bilenler bilir arkadan vurduruyodu

cengizhan gibi delikanli adam degilmis

cengizhan ele gecireceği bir şehrin kralına şehri teslim etmesini ister, şehrin kralı ise halka zarar vermemesi karşılığında teslim olur cengiz şehre girer ve askerlerine şehrin dışında devasa büyüklükte bir çukur açmasını ister bikaç hafta içinde bir köy büyüklüğünde çukur açılır ve şehrin halkı canlı canlı buraya gömülür. kral neden sözünü tutmadın diye sitem eder sonrasında, cengiz: hayır ben sözümü tuttum ''kan'' dökmedim der.

cengiz yine nefret ettiği bir çin hanedanını ele geçirir ve şehirde çoluk çocuk yaşlı kadın kim var kim yok katleder hıncını alamaz kedi köpek kuş nekadar canlı varsa hepsinin öldürülmesini ister yine hırsı dinmemiştir bu sefer şehri tamamen yıkıp yakılmasını ister, şehir yıkılıp yakılır küle dönüşür yine hıncını alamamıştır heryeri temizleyin burayı tarla yapın demiştir ve sanki orada hiç şehir olmamış gibi boş bir araziye dönüştürülür.

:) Komedi gibi üye topluluğu. Bir sürü yorum yapılmış ama ikisininde hayatını okuyan adam sayısı 5 değildir.

İkiside büyük liderlerdir. İkiside bilim adamlarına önem vermiştir ki Cengiz konusunda bilmediğiniz ve yanıldığınız nokta da budur. Ülkemizde bulunan eğitim gereği Türk büyüklerine verilen önemi şurada bulunan 3-4 sayfalık yorumda net görünüyor.

Türk tarihinin içine ettiler şimdi sıvıyorlar.

:) Komedi gibi üye topluluğu. Bir sürü yorum yapılmış ama ikisininde hayatını okuyan adam sayısı 5 değildir.

İkiside büyük liderlerdir. İkiside bilim adamlarına önem vermiştir ki Cengiz konusunda bilmediğiniz ve yanıldığınız nokta da budur. Ülkemizde bulunan eğitim gereği Türk büyüklerine verilen önemi şurada bulunan 3-4 sayfalık yorumda net görünüyor.

Türk tarihinin içine ettiler şimdi sıvıyorlar.

ben ikisini de hayatını biliyorum ve diyorum ki: hz musa :D

Geri
Üst Alt