Büyük Liderler-Tarık Bin Ziyad- Yakın tüm gemileri!..

Cevap: Büyük Liderler 1 -Tarık Bin Ziyad- Yakın tüm gemileri!..

Neyse içeriğe dönelim.

Ya biliyorum zaten Ahmet'in konuyu açarken bu şekilde bir düşüncesinin olmamasını, ordaki I yazılmasının bir önem sırası şeklinde algılanmaması gerektiğini. Fakat tartışma çıktı bir kere, herkes kendine göre haklı. Benimkisi sadece bir öneri idi bu tür tartışmaların olmaması için.

Büyük bir komutandır Tarık Bin Ziyad...

Gırnata İslam devletinin varolmasına katkıları yadsınamaz...

Bugün İber yarımadasındaki İslam Eserlerinin çoğu İspanyayı fetheden büyük komutan Tarık Bin Ziyad sayesinde yapılmıştır...

Ayrıca Ahmet Müthiş...

Ortaklık taleb ediyorum...

Hergün bir lideri koyalım tanıtalım fikirlerimizi ortaya koyalım...

Bu arada Özgür bu konuda sana katılmıyorum. Mesala senin bu karşı çıktığın noktada ilk Atatürk olsaydı ben de aynı bir mantıkla neye göre kim için Atatürk diye eleştirebilir ve oraya ilk atıyorum Sezar'ın ya da Garibaldi'nin isminin yazılması gerektiğini yazabilirdim.. Bunu yapmazdım ama senin mantığından bakarsak benim de ilk Atatürk yazılmasına belirli noktalarda karşı çıkma hakkım olurdu. Bu kadar şekile ve sıralamaya önem vermemek gerekir bence...

Kücük Liderler basligini da bekliyoruz(!)

Ek: Basligi, acaginiz yeni konular adina takip edecegimi bilmenizi ister, simdiden tesekkür ederim

Bu arada Özgür bu konuda sana katılmıyorum. Mesala senin bu karşı çıktığın noktada ilk Atatürk olsaydı ben de aynı bir mantıkla neye göre kim için Atatürk diye eleştirebilir ve oraya ilk atıyorum Sezar'ın ya da Garibaldi'nin isminin yazılması gerektiğini yazabilirdim.. Bunu yapmazdım ama senin mantığından bakarsak benim de ilk Atatürk yazılmasına belirli noktalarda karşı çıkma hakkım olurdu. Bu kadar şekile ve sıralamaya önem vermemek gerekir bence...

İtiraz etseydin ben memnun olurdum ki (: Ayrıca benim dediğim doğrudur da demiyorum. Benim fikrimdir, katılan katılır, katılmayan kendi doğrusunu yazar.

Not: İşgal edilecek yere çıktıktan sonra gemileri yakma huyu vikinglerde de var biliyorum( artık konu dağılmasın, fikrimi yazdım ama çok kişi hazmedemedi)

Şu mesajlara bakda hazmedemeyenin kim olduğunu bir gör...

Zort diyerek gelip mesaj yazıyorsun birde üste çıkmaya kalkıyorsun...

Hani cevap vermeyelim diyorum ama dayanamıyorum bu zeytinyağı gibi üste çıkmalarına...

Şu mesajlara bakda hazmedemeyenin kim olduğunu bir gör...

Zort diyerek gelip mesaj yazıyorsun birde üste çıkmaya kalkıyorsun...

Hani cevap vermeyelim diyorum ama dayanamıyorum bu zeytinyağı gibi üste çıkmalarına...

Zort diye çıkmak ?

Senin yaptığına ne denilir peki (: Zart diye çıkmak mı?

Senin gibi Helyum olmaktan iyidir zeytinyağı olmak (:

Zorla Gelip Tarık Bin Ziyad konusunda ATATÜRK'ün hayatını paylaşmak ne kadar akıllıca bir hareket...;)

Konu dışı mesajlar ve tartışmalar devam ederse gereken yapılacaktır.Bilginize...;)

Büyük bir komutandır Tarık Bin Ziyad...

Gırnata İslam devletinin varolmasına katkıları yadsınamaz...

Bugün İber yarımadasındaki İslam Eserlerinin çoğu İspanyayı fetheden büyük komutan Tarık Bin Ziyad sayesinde yapılmıştır...

Ayrıca Ahmet Müthiş...

Ortaklık taleb ediyorum...

Hergün bir lideri koyalım tanıtalım fikirlerimizi ortaya koyalım...

Kabul Alemdar Abi, ayarlayalım bunları. Bu konu pek beklediğim gibi olmadı gerçi ama olsun...

Ya biliyorum zaten Ahmet'in konuyu açarken bu şekilde bir düşüncesinin olmamasını, ordaki I yazılmasının bir önem sırası şeklinde algılanmaması gerektiğini. Fakat tartışma çıktı bir kere, herkes kendine göre haklı. Benimkisi sadece bir öneri idi bu tür tartışmaların olmaması için.

Haklısın. Sıralamayı bırakırım. Modlar bu başlığı da editleyebilirler.

İtiraz etseydin ben memnun olurdum ki (: Ayrıca benim dediğim doğrudur da demiyorum. Benim fikrimdir, katılan katılır, katılmayan kendi doğrusunu yazar.

Not: İşgal edilecek yere çıktıktan sonra gemileri yakma huyu vikinglerde de var biliyorum( artık konu dağılmasın, fikrimi yazdım ama çok kişi hazmedemedi)

Yahu Atatürk'ü neden hazmedemeyim. Saçma bir girişi yapmışsın şimdi de kabullenmek istemiyorsun. Neyse, çok da önemli değil.

Zorla gelmek ? :D

Bir yere zorla gelmek için engeli geçmek lazımdır. Engel nedir afedersin ?

Ah be renkdaşlar, saece siz değil, zamanla herkes öğrenecek çoğulculuğu. Fikirlerin her yerde söyleme, yazılma özgürlüğünün olduğunu. İstediğim yere, istediğim şekilde yazarım içinde hakaret olmadığı sürece. Sen de beni gelip eleştirirsin. Ama zart diye çıktın diyerek değil. Daha düzgün cümlelerle. Deminden beri sinirli davranmış olabilirim. Biraz saldırganca olduğum doğrudur. Bunun sebebi ise, aynı fikirde olunmadığı zaman insanların hakaretimsi cümlelere baş vurması

Örnek 1: Zart diye çıkıyorsun

Örnek 2: Boş konuşuyorsun

Örnek 3: Bu atasözünü kullanana bir şey derdim ama neyse(moderatör yapıyor)

Yani anlatmak istediğim şu, ben bir yere bir şey yazıyorsam, sonuna kadar eleştirin ama adam akıllı cümleler kurun ki, karşılığını aynı seviyede almayın. Öğrenin artık tek fikirin olmadığını. Ne yani, yaz mıyım mı bir şey ?

Bunu istemek akıllıca bir hareket mi ?

Kabul Alemdar Abi, ayarlayalım bunları. Bu konu pek beklediğim gibi olmadı gerçi ama olsun...

Haklısın. Sıralamayı bırakırım. Modlar bu başlığı da editleyebilirler.

Yahu Atatürk'ü neden hazmedemeyim. Saçma bir girişi yapmışsın şimdi de kabullenmek istemiyorsun. Neyse, çok da önemli değil.

Ahmet, ben Atatürk'ü hazmedemiyorsun demedim ki. Yazdığımı hazmedemiyorsun dedim. İçeriği önemli değil. Kendi fikrimi yazmamam mı lazım sence?

Uvv beybi, çok merak ediyorum ne yapacaksın (: Adres verme klişesi mi var sırada :D

Senin gibilerden adres istesen nolur...

Mert adam istemeden verir...;)

Herneyse seni kaale alan olarak hata bende Forumdan özür diliyorum...

Herkesi kaale alırsan kendini bir şey zannedermiş...

Cevap: Büyük Liderler-Tarık Bin Ziyad- Yakın tüm gemileri!..

Başlıktaki "1" yazısını kaldırdım bu arada.Sorun bu sanırım.

Bende farklı bir isim belirtsem o zaman başlık ve içerikte tartışılanlar arasında bir bağ kalmazdı. Burası ilk kim yazılacak tartışmasına döner ve bir sonuç alınamazdı. Her neyse;

Tarık Bin Ziyad'ın sadece ismini duydum ve gemileri yaktırdığını biliyorum. Daha sonra İslam ordularının ilerlemeleri Pirenelere kadar sürdü. Burda Franklar ile yapılan savaş sonucunda her iki taraf da birbirine kesin olarak üstünlük kuramadı. Poitiers savaşı olarak adlandırılan bu savaş aslında hem Avrupa hem de İslam tarihi açısından bir dönüm noktası idi. Eğer Müslümanlar İspanya'nın fethinden sonra bu savaşı kazansalar İslamiyet, Avrupa içlerine daha fazla yayılma şansı bulacaktı. Bir diğer önemli nokta da İslam orduları bu savaştan geri çekilirken Franklarin onları izlememesidir. Bazı tarihçiler eğer Franklar onları izleseydi İspanya'ya kadar uzanabilir ve İspanya'dan İslam medeniyetini sürebilecekleri belirtirler.

Tarık Bin Ziyad'ın bu seferi ve sonucunda İspanya'nın fethi İslam tarihi açısından olduğu kadar dünya ve Avrupa tarihi açısından önemlidir ve günümüzde Andalucia da uzun yüzyıllar sanırsam 8 yüzyıl boyunca yaşayan bir İslam medeniyetinin izleri görülebilir. O dönem için Endülüs ya da Andalucia tam olarak bir kültürler karışımıydı ve çok mozaikti. İSlam sanatı ile beraber, Bizans sanatı ve Roma sanatı gibi etkilerin de izleri vardı bölgedeki dönemin sanat anlayışında.

Zaten günümüz Andalucia'sında İslam etkisinin izleri bazı bölgelerde hem eserler bazında hem de sokaklar bazında kendini hemen açığa vurur. İslam kentine özgü olan dar ve çıkmaz sokaklar, kamu alanlarının yokluğu vs. vs. tamamen görülür bölgenin yıkılmamış ayakta kalmış yerlerinde. İspanya'nın diğer kentlerindeki yapı daha çok Roma hukukuna dayanan ve bu şekilde belirli kamu alanlarını içinde barındırması gerektiğinden daha planlı ve düzenlidir Andalucia'nın tarihsel sokaklarına göre. Çok önemli bir kültür merkezi de olmuş aynı zamanda Endülüs. Önemli eserlerin yazıldığı, çok büyük kütüphanelerin kurulduğu önemli bir merkezmiş İslam dünyasında. Tabi bu kütüphaneler ve eserlerin belirli bir kısmı bölgenin İslam eğemenliğinden çıkmasıyla darbe almış, bazıları bilinçli olarak yıkılmış..

Tarık Bin Ziyad'ın bu fethi sonucunda kurulan Endülüs Emevileri biraz da yalnız yaşamışlar uzun yüzyıllar boyunca her ne kadar İslam dünyasına yakın olsalarda bir nevi köprü durumunda kalmış bu devlet. Hatta gene bazı tarihçiler Avrupa'daki Rönasans ve Reform sürecine giden yolda Endülüs'ün çok önemli olduğunu İslam dünyasında daha halen tanınan eski Grek eserlerinin Endülüs sayesinde tekrar Avrupa'da tanındığı ve bu şekilde Avrupa'da bir uyanmanın başladığını savunurlar.

Bir de etkileşim kültür ve sanatla beraber dilde de gerçekleşmiş. Mesala İspanyolca'da belediye başkanı alcade gibi birşeydi. Bu da İslam dünyasındaki el kadı kelimesini çağrıştırır.

Senin gibilerden adres istesen nolur...

Mert adam istemeden verir...;)

Herneyse seni kaale alan olarak hata bende Forumdan özür diliyorum...

Herkesi kaale alırsan kendini bir şey zannedermiş...

Ya hiç aklıma gelmemişti GSC de benden adres yaz diyecek birisinin olması :D

Bu kadar mı küçüldük yani (: forumdaki protipler nasıl bukadar değişti anlamak mümkün değil (:

Beni kaale almaman onore etti beni. 3-4 senedir buradayım, bu noktaya gelmemiştim hiç (:

NOT:Bu arada, kişisel saldırıya geçecek kadar aciz kişilerle konuşmama kararı aldım. Benden çok yazdığım önemlidir. Yazdığıma cevap verin kişiliğime değil.

Konuyla alakası dolaylı olsa da konu ile ilgili tek yazan ben olmuşum herhalde. Ya arkadaşlar biraz daha sakin, lütfen...

Geri
Üst Alt