Camiadan Duyumlar

Abi sen eski likor fabrikasinin oldugu yerde simdi otel yukseliyor yazmadin mi ? Ben de simdi yanlis mi okudum diye baktim , hayir dogru okumusum

likor fabrikasi arazisi ile cadir arazisinin ne alakasi var

cadir arazisi dedigin yer 2 donum , stadin arazisi 34-35 donumdu , suren zamaninda alinmaya calisilan ama basarili olunamayan yer de likor fabrikasiydi

sen likor fabrikasindan klubun mali diye bahsetmissin mesajinda

Likör fabrikası fenerin alamadığı lise ile aynı muhabbet hicbir zaman bizim olmadı bizim.olan çadırın yeri

Bu Alemin Tek Kralı

Likör fabrikası fenerin alamadığı lise ile aynı muhabbet hicbir zaman bizim olmadı bizim.olan çadırın yeri

Bu Alemin Tek Kralı

tamam sonraki mesajlarinda o da cadir arazisi diye hatasini duzeltmis ama cadir arazisi kucucuk bir yer , ne suren zamanindaki stadin yenilenmesi ile bir alakasi var , ne tartan pist olup olmamasi ile , ne de stadin genisligi ile

likor fabrikasi alinma sureci veya istegi zamaninda , dogrudur , stadin bir miktar kaydirilmasi , projeye bazi konser alanlari eklenmesi filan soz konusuydu

hatta likor fabrikasi isi yatinca , 2003 senesinde tekrar stad yikimi gundeme geldiginde (olimpiyata gittigimiz donem) tepkiler gelmisti , proje neden traslandi diye , sebeplerden biri o yandaki likor arazisinin alinamamasiydi aslinda

cadir arazisinin onemi ise , seyrantepeye tasinirken , mecidiyekoyu alan firma , butunlugu bozacagi gerekcesiyle cadir arsamiza da sulandi , ve karsiliginda orayi da alirsa bugunku quasar binalarinda bize yer verecekti

polat bunu kabul etmedi , devletten de baya pres yedi ama sonunda anlasip bizde kalmasini sagladi

yanlis anlasilmasin , zaten bizimdi ama bir teklif sunuldu bize , onu reddetti ve sonra ruhsat aldi , sonraki yonetim de binayi yapti

Şimdi orda yükselen bizim stadin yerinden yani üst kullanım hakkindan vazgeçmemiz sayesinde yapılan binalar
Çadırın yeri bizimdi bizim olarak kaldı orda yanlış mı biliyorum

Bu Alemin Tek Kralı

Şimdi orda yükselen bizim stadin yerinden yani üst kullanım hakkindan vazgeçmemiz sayesinde yapılan binalar

Bu Alemin Tek Kralı

Evet dogru . Konunun likor fabrikasi arazisi ile alakasi olmamasindan buralara geldi

o 2 donum hep bizimdi bizim kaldi , bu sayede orayi da yutacak o dev binalarda bir miktar alan yerine Gs nin sahip oldugu bir binamiz var

bu da bir seydir

Evet dogru . Konunun likor fabrikasi arazisi ile alakasi olmamasindan buralara geldi

o 2 donum hep bizimdi bizim kaldi , bu sayede orayi da yutacak o dev binalarda bir miktar alan yerine Gs nin sahip oldugu bir binamiz var

bu da bir seydir
Aynen olay bu iyi biliyorum stadı gidince o çadırın bizim tapulu yerimiz sürekli söyleniyordu öbür ufak yer konusunda bilgim yok

Bu Alemin Tek Kralı

arkadaşlar ali sami yen stat ve aslantepe olayının özetini geçmeye çalışayım bunda anlatmak istediğim yanlış anlaşılmasın; diyorum ki eski ali sami yen stadının mülkiyeti bizde değildi üst kullanım hakkı vardı zaten şu an gündemi faruk başkanın rahmetli canaydın için söylediği en büyük hata mecidiyeköyü terketmemizdi açıklaması oluşturuyor ama esasında durum öyle değil zaten şimdiki otel eski gs store çadırının olduğu tekele ait yer dışında bizim tapulu malımız yoktu. olsaydı zaten faruk başkanın projesi yapılırdı. bu durum fenerin kenan evren lisesi durumuna benzer. kronolojik olarak gidersek madde madde anlaşılır;

1) 1933 yılında taksim stadının yıkılacak olmasıyla ali haydar barşal başkan zamanında 1933'te tekele ait eski likör fabrikasının kullanılmayan boş arsasını kiraladı. o zaman çok sayıda beyoğlu kulübü vardı ve ittihatspor sahası olan eski papazın çayırına maçlara gitmek zor oluyordu lodos yüzünden. devlet buna sıcak baktı.

2) 1940 yılında ikinci dünya savaşı yıllarında tevfik ali çınar başkan zamanında tekrar gündeme getirildi lakin maddi sıkıntılardan ötürü ertelendi. ki devlet milli şefin isteğiyle inönü adını taşıyacak eski bjk stadını yapmak için mimari proje yaptırıyordu.

3) 1943 yılında ise başbakan osman dardağan eski likör fabrikasının sahasına toprak bir saha ve kale diktirterek galatasaray-süleymaniye maçına evsahipliği yaptırdı.

4) ne var ki aşırı rüzgardan ve tribün olmamasından ve tekelin genişleme planlarından ötürü proje kadük kaldı.

5) 27 mayıstan sonra milli birlik komitesi 1960'ta araziyi tekelden ayırarak beden terbiyesine devretmiştir. tam da burada tekel arazisi üçe bölünmüş oldu. sahanın olduğu eski ali sami yen stadının olduğu yer, tekel fabrika binası ve bahsettiğim eski likör fabrikasının boş tapulu arsası tekele ait sonrasında gs store çadırının şimdiki otelin olduğu yer.

6) sonrasında cem uzanın babası ve amcası mecidiyeköy ihalesinin süleyman demirel'den alıp ilk büyük işlerini yaptılar ne var ki stat milli maç açılışında çöktü ama işin ilginç yanı ihale yine uzanlarda kaldı ve aynı iş için ikinci kez para alıp stadı bir kez daha yaptılar. ancak ali sami yeni hatırlayanlar bilir stat yine çürüktü :) ve gölcük ile düzce depremlerinden sonra kullanılamaz raporu verildiği için zaten faruk başkan yeni stat fikri üzerine yoğunlaştı.

7) faruk sürenin projesinde tekel'in eski likör fabrikasını 100 milyon dolar gibi bir bedelle özelleştireceği haberleri üzerine ali sami yen'den taşınmadan fener gibi olduğumuz yerde stat yapma fikrine yoğunlaştık. fabrika binası pahallı gelince ki o dönem anap tek başına iktidar değil koalisyon ortağıydı sadece parasını verip eski likör fabrikasının arsasını satın aldık. sonra buraya gs store çadırı açtık. şimdiki otelin olduğu yer.

8) dediğim gibi faruk başkan tartan pist olmadığından likör fabrika sahası bize yeter deyip o meşhur 14 milyon dolarlık stat maketi yalanını ortaya çıkaracak olan sürece girdi. ağustos 1997'de gsgm ile likör fabrika sahası tapulu ali sami yen stadının üst kullanım hakkının tamamını üst kullanım hakkına çevirerek adeta eski likör fabrika sahası yani eski gs store çadırını yani şimdiki otel arsasını devlete bedavaya vermeyi kabul ettik ki 10 milyon dolarlık bir bedelle öib'den satın almıştık. kalan 4 milyon dolar da eylül 1996'dan itibaren mimari projenin başlatılığ 18 ay ve 200 kişilik çalışma grubunun masrafıydı.

9) faruk başkan gsgm ile bu şekilde anlaşınca kasım 1998'de mustafa sarıgül tarafından proje şişli belediyesi olarak tasdik edildi.

10) tam da bu aşamada ümit özdemir bize musallat oldu. çalıştığı şitket olan tekfene ihaleyi kazandırmak için özhan canaydın ile proje geliştirdi ne var ki hiçbir banka bize sadece eski likör fabrikasının 2 küsür dönümlü tapusu için kredi vermedi sonuçta burası da gsgm'ye devrediliyor galatasaray tapusu devletin olan bir yer için yüzlerce milyon dolar borçlanıyordu.

11) araya yıllar girdi mustafa sarıgül dediğim gibi bayern münihten etkilenerek yeni bir öneriyle geldi ve bunu star tv'de telegol'de dile getirdi. buna göre galatasaray zaten devletin ali sami yen den çıkıyor karşılığında seyrantepedeki araziye tapusu kendisinde olmak kaydıyla geçiyor ve inşaatı mecidiyeköydeki gsgm arsasında yapılacak olan gayrimenkul geliştirmesi karşılıyor ve eski likör fabrikası-sonraki gs store çadırı-şimdiki otel yeri bize kar olarak kalıyordu zira faruk başkan burayı bilabedel bırakıyordu. yani sinan beyin bilgi eksiklği var trampa filan esnasında yapılmadı trampa sonra toki işin içine girince sarıgül projesi kadük kalınca seyrantepe değil yani ilk projedeki 3 tepe değil tek tepe şimdiki aslantepe için yapıldı.

12) özhan canaydın burada başta ümit özdemir olmak üzere çok sayıda galatasaraylı tarafından kandırıldı ama en çok mustafa sarıgülü kıskandığından galatasaraya en büyük ihaneti yaptı zira bu projeyi kabul etseydik 384 dönümlük arazinin tamamı yani rezidans-avm-hastane hepsi bizim tapulu malımız olacak ayrıca 1 stat-1 kapalı spor salonu ve sanayi tarafında çok sayıda villa inşa edebilecektik.

13) özhan canaydın ise kendisi ihale ederek eren talu ve babasına 384 dönümlük arsadan 264 dönümlük kısmı feragat edip kapalı spor salonundan ve avmlerden hepsinden feragat edip 49 yıllığına üst kullanım hakkına ve eski likör fabrika sahası-sonraki gs store çadırı-şimdiki otel arsasını gsgm'den bilabedel geri alarak projeyi kadükleştirdik. bu arada ortada inşaat omamasına rağmen ali sami yeni bir değil o dönemi hatırlayanlar bilir 2 kere veda edip atatürk olimpiyat stadında çile çektik.

14) hızını alamayan özhan başkan ali müfit gürtuna'yı olimpiyat stadı yan yollarını yapmamakla alakalı dava etti. ayrıca talular iflas etti ve işi toki stadın üstünü kapatmayı ve asalantepe bağlantı yollarını yapmamayı kabul etme ön şartıyla aldı. bu iki defa iptal edilen ihale sonrası başbakanlığın sadece sportif amaçlı geliştirdiği 19 mayıs 2004 projesiydi. talular ise sadece stat ihalesine girip 19 temmuz 2007'de kazandılar sonrasında da iflas ettiler galatasaray olarak teminatlarını irat kaydettik. ki inşaat da gecikmeyle ancak aralık sonunda başlayabilmişti.

15) gecikmeler devam etti iş kazaları oldu ihale el değiştirdi devreye büyük galatasarylı ışın çelebi girdi kasım 2009'da inşaat yeniden başladı. 14 ay sonra aralık 2010'da çimlendirme başladı. adnan polat yönetimi stadı bitirip zarardan kara geçip bu cenazeyi kaldırmış devlet ile dava ve husumetleri bitirmişti. hatta adnan polat kendi işi olan ve çok rüzgar alan aslantepeye boğazolduğundan stadın enerji ihtiyacını karşılayacak rüzgar gülleri bile dikmeyi düşünüyordu mutlaka hatırlayan renktaşlar vardı. sonra malum protestolar oldu ve ümit özdemir yeniden işbaşı yaptı özhan canaydının aklına girdiği gibi ünal aysal'ın da hem aklına hem de yönetimine girdi:) olan bizlere oldu...elimden geldiğimce kısa tutmaya çalıştım bu kadar oldu renktaşlar hürmetler...

borcumuz kalan bankalar 2018 başı itibariyle;

1) türkiye finans-%18 faizli tl ve teminatlı
2) odeabank-%7.25 faizli euro ve teminatlı
3) şekerbank-%6.62 faizli usd ve teminatlı

esas sıkıntı olanlarsa faktoring firmaları ki denizbankın borcunun içinde denizfaktoring de vardı;

1) destek faktoring-%17.5 faizli tl ve temlikli
2) garanti faktoring-%22.75 faizli tl ve temlikli
3) creditwest faktoring-%26 faizli tl ve temlikli
4) ulusal faktoring-%32 faizli tl ve temlikli
5) sardes faktoring-%20.72 faizli ve temlikli
6) atılım faktoring-%30.4 faizli ve temlikli

ezcümle mafyaya gitsek daha vicdanlı olurdu belki adamlar tefeci de olsa galatasaraylı çıkar yıllık faizine denk gelen tutarı bize bağışlar drogba'yı galatasaray'a aldırdım diye sevinirdi...işte bunlar kalan banka ve faktoring firmaları alacaklılar olarak toplam finansal borçlarımız bunlarda...

Sanırım Adnan Polat'ı savunuyorsun.Önemli değil,başkanlığında başarısız bulsam da kendisini çok severim.Birkaç soru soracağım.Soruyla karışık bilgi de vereceğim.Yanlışım varsa düzeltirsin.
Polat,180 milyon dolar ile borçlu bir kulüp aldı.Gelelim sorulara

1-180 milyon dolara aldığı borcu 328 milyon dolarla bıraktı mı?
2-Borcu 148 milyon dolar arttırmasına rağmen geriye kümede kalmaya oynayacak kadro bıraktı mı?
3-2.5 yıllık kombine-vip-loca paraları harcandı mı?
4-10 yıllık stad isim hakı harcandı mı?
5-D-smarttan alınan paralar harcandı mı?
6-328 milyon dolar borcun yanına 40 milyon dolar faizi de bıraktı mı?
7-8-9 var ama şimdili bunları cevaplarsan sevinirim.
Bu sorular uzar gider fakat bir bilgi vereyim veya merakımı belirteyim veya soru sorayım.Yanlışım varsa bilenler düzeltsin.
Arkadaşlar,şimdi benim anladığım mesala gelirimiz 120 milyon euro olsun.Fakat o rakam kağıt üstünde oluyor. O 120 milyon euronn içinde atıyorum 20 milyon euro 2011-2012 loca-vip-kombine parası var ama o para zaten 2010 yılında harcanmış.10 milyon stad ismi hakkı var ama o da harcanmış.Kağıt üstünde 120 milyon ama elinde olan para belki 10 milyon belki 0. Düşünün işe 328 milyon dolar borç ve 40 milyon faiz ve kümede kalmaya oynayan takımla başlıyorsunuz.Aysal hata yaptı mı?%100 yapmıştır ama asıl hatayı basketbolda yapmıştır.Belki camiadan baskı gelmiştir belki son 5-6 yıl amatör branşlarda fbye ezildiğimiz için baskı vardı ama o 2 dönem Ülker ile aşık atmamalıydık.Yanılmıyorsam 2-3 yılda maddi getirisi olmayan bir branş için 40 milyon dolar harcandı..40 milyonun içinde en fazla 10 milyon gelir gelmiştir ve 30 milyon full zarar.

Aynen olay bu iyi biliyorum stadı gidince o çadırın bizim tapulu yerimiz sürekli söyleniyordu öbür ufak yer konusunda bilgim yok

Bu Alemin Tek Kralı

Ufak yer olan zaten cadir arazisi .. likor fabrikasinin bulundugu yer neredeyse stadyumun arazisi kadardi , zamaninda alinabilseydi , hatta sadece ust kullanimi dahi alinabilseydi harika olurdu

ama onlar 25 senelik mevzular . Faruk suren cok vizyoner bir adam , gecen soylesi de dedi ki "eger o donemde biz Gs olarak stadi yapabilseydik , bugun orada 30 uncu senemize yaklasiyorduk ve yeni stadyum yapmayi dusunmeye basladigimiz yillarda olurduk" dedi

cok hosuma gitti bu sozu . 1996 da oraya tasinsak simdiye o stadyum da eskiyecekti , o kadar uzun zaman kaybettik demeye getirdi

benim bu sureclerde uzuldugum tek nokta var , o da mecidiyekoyden cikis degil

mecidiyekoyden cikarken 35 e karsilik 380 donum aldik ust kullanim hakki olarak , gayet fizibl bir seydi

ama o 380 donumun uzerine stadyum yapacak krediyi bulamadigimizdan 3 te 2 sini geri vermek zorunda kalmak hala icimi acitiyor

Diger her konuyu tartisabiliriz ama su asagidaki ne alaka anlamiyorum

5) en çok takıldığım yer dediğiniz eski likör fabrikasının üstünde bugün otel inşaatı var tabii ki bizim mülkümüz ve eski ali sami yen devletin malıyken burası bizim mülkümüz olduğundan toki el koyamadı biz de gittik ümit özdemir zamanında otel konusunda mutabık kaldık. yani esas yanlış bilgi sahibi sizsiniz bu çok bilinen basit bir bilgi biraz araştırma yapsanız internette bile teyit edebilirsiniz üstat.

Sanirim cadir arsasi ile likor fabrikasi senin zihninde karismis . Likor fabrikasi ana yoldan stada bakildignda solda kalan , stadyum pilot kamerasindan da hep karsida bacasi gorulen , faruk suren in zamaninda alisamiyenin arazisi ile birlikte alinmasi dusunulen ama hic bir zaman alinamayan bir arazidir , o arazi hic bir zaman Gs nin olmadi , olmasi dusunuldugunde de ne ona para yetti ne de stadin uzerinde oldugu parsele

senin likor fabrikasi diye bahsettigin ve su anda da uzerinde otel var dedigin yer 2 donumluk eski cadir arazisidir , ve orada da hic bir donemde fabrika filan olmadi

canaydin ve polat donemlerinde toki ust kullanim hakkimiz olan kismi bizden alirken seyrantepe trampa anlasmasi ile , o 2 donumluk bolum yani tapulu arazimiz olan kisim once canaydin ama daha cok polatin asiri cabalariyla klupte kaldi ve devaminda da otel veya yarin karar degisirse baska bir amacla da kullanilabilecek bina yapildi

likor fabrikasi cadir arazisine gore stadin diger tarafinda kalan , son derece genis , paha bicilemez degerde buyuk bir arsa uzerindeydi

1996 da emlak piyasasi bugunun 10 da 1 i hacminde degilken bile orayi alamadik , hic bir zaman da uzerinde bir hakkimiz olmadi .

daha detaylı genel bir ali sami yen-aslantepe yazısı yazdım ama tekrar edeyim. sizin likör fabrikası dediğiniz yer de ali sami yen stadı da gs store çadırı dediğiniz yer de hep tekele ait yerlerdi. önce ali sami yen stadının olduğu yer yazdığım üzere beden terbiyesine devredildi böyle tekel arsası üçe bölündü. oraya sonra ali sami yen stadı yapıldı ardından 2-3 keredir yazdığı üzere stadı genişletmek için eski likör fabrikasının arsası olan eski gs store çadırı olan yeri faruk başkan 10 milyon dolara aldı. sonra sizin dediğiniz stadın diğer tarafında kalan tekel fabrika binasının olduğu yere dönemin bakanı eyüp aşık 100 milyon dolar değer biçince almadık orası kaldı. yani yanlış değil ama esksik bilginiz var hürmetler...

Ali Sami Yen Stadı | YsfYlmz | Flickr

linkteki resimde stadin saginda kalan (resme gore) genis kare arazi likor fabrikasi , zaten bacasindan filan anlarsiniz

stadin diger tarafinda beyaz sekilde gorunen cadir da eski Gs store ve su anda otel binasinin oldugu yer

likor fabrikasinin arazisi klube ait olsaydi bugun borc filan konusulmuyor olurdu , oranin buyuklugu ve satis degerini dusunsenize

oranin birak tapusu , ust kullanimini dahi hic bir zaman alamadik

yazdım zaten iki ayrı tekel gayrimenkulünü karıştırıyorsunuz sadece eksik bilgi hürmetler

- - - Flood Önleme Sistemine yakalandınız :) - - -

bencede likör fabrikası konusunda bi kafa karışıklığı var

sinan beye yazdığım cevabı bırakıyorum hürmetler;

"daha detaylı genel bir ali sami yen-aslantepe yazısı yazdım ama tekrar edeyim. sizin likör fabrikası dediğiniz yer de ali sami yen stadı da gs store çadırı dediğiniz yer de hep tekele ait yerlerdi. önce ali sami yen stadının olduğu yer yazdığım üzere beden terbiyesine devredildi böyle tekel arsası üçe bölündü. oraya sonra ali sami yen stadı yapıldı ardından 2-3 keredir yazdığı üzere stadı genişletmek için eski likör fabrikasının arsası olan eski gs store çadırı olan yeri faruk başkan 10 milyon dolara aldı. sonra sizin dediğiniz stadın diğer tarafında kalan tekel fabrika binasının olduğu yere dönemin bakanı eyüp aşık 100 milyon dolar değer biçince almadık orası kaldı. yani yanlış değil ama esksik bilginiz var hürmetler..."

Abi sen eski likor fabrikasinin oldugu yerde simdi otel yukseliyor yazmadin mi ? Ben de simdi yanlis mi okudum diye baktim , hayir dogru okumusum

likor fabrikasi arazisi ile cadir arazisinin ne alakasi var

cadir arazisi dedigin yer 2 donum , stadin arazisi 34-35 donumdu , suren zamaninda alinmaya calisilan ama basarili olunamayan yer de likor fabrikasiydi

sen likor fabrikasindan klubun mali diye bahsetmissin mesajinda

ben detaylı yazarken arada girmişsiniz cevapladım

Bu Alemin Tek Kralı

hayır çok detaylı yazdım tapusu o zaman da bizimdi şimdi de bizim sadece faruk başkan bir ara gsgm'ye bilabedel devrediyordu o kadar hürmetler...

Ufak yer olan zaten cadir arazisi .. likor fabrikasinin bulundugu yer neredeyse stadyumun arazisi kadardi , zamaninda alinabilseydi , hatta sadece ust kullanimi dahi alinabilseydi harika olurdu

ama onlar 25 senelik mevzular . Faruk suren cok vizyoner bir adam , gecen soylesi de dedi ki "eger o donemde biz Gs olarak stadi yapabilseydik , bugun orada 30 uncu senemize yaklasiyorduk ve yeni stadyum yapmayi dusunmeye basladigimiz yillarda olurduk" dedi

cok hosuma gitti bu sozu . 1996 da oraya tasinsak simdiye o stadyum da eskiyecekti , o kadar uzun zaman kaybettik demeye getirdi

benim bu sureclerde uzuldugum tek nokta var , o da mecidiyekoyden cikis degil

mecidiyekoyden cikarken 35 e karsilik 380 donum aldik ust kullanim hakki olarak , gayet fizibl bir seydi

ama o 380 donumun uzerine stadyum yapacak krediyi bulamadigimizdan 3 te 2 sini geri vermek zorunda kalmak hala icimi acitiyor
Mecidiye köyden çıkışımız nasıl üzmedi seni aynı hazzı alamıyorum ben leeds mallorca maçları dün gibi aklımda

Bu Alemin Tek Kralı

çok detaylı yazdım üstat orası ilk başta 1940larda yekpare bir gayrimenkuldü ortasına top sahası yapılınca fiili olarak üçe bölündü. sonra eski store yerini aldık fabrika binasına da paramız yetmedi kaldı. yani hepsi tekele ait likör fabrikasının yerin sadece sinan beyin kafasını karıştıran durum o çok detaylı bir yazı yazarken arada arka arka girdiler girilmiş şimdi tek tek cevaplamaya çalışıyorum hürmetler...çabamız galatasaray...

Bu Alemin Tek Kralı

doğrudur renktaş

Sanırım Adnan Polat'ı savunuyorsun.Önemli değil,başkanlığında başarısız bulsam da kendisini çok severim.Birkaç soru soracağım.Soruyla karışık bilgi de vereceğim.Yanlışım varsa düzeltirsin.
Polat,180 milyon dolar ile borçlu bir kulüp aldı.Gelelim sorulara

1-180 milyon dolara aldığı borcu 328 milyon dolarla bıraktı mı?
2-Borcu 148 milyon dolar arttırmasına rağmen geriye kümede kalmaya oynayacak kadro bıraktı mı?
3-2.5 yıllık kombine-vip-loca paraları harcandı mı?
4-10 yıllık stad isim hakı harcandı mı?
5-D-smarttan alınan paralar harcandı mı?
6-328 milyon dolar borcun yanına 40 milyon dolar faizi de bıraktı mı?
7-8-9 var ama şimdili bunları cevaplarsan sevinirim.
Bu sorular uzar gider fakat bir bilgi vereyim veya merakımı belirteyim veya soru sorayım.Yanlışım varsa bilenler düzeltsin.
Arkadaşlar,şimdi benim anladığım mesala gelirimiz 120 milyon euro olsun.Fakat o rakam kağıt üstünde oluyor. O 120 milyon euronn içinde atıyorum 20 milyon euro 2011-2012 loca-vip-kombine parası var ama o para zaten 2010 yılında harcanmış.10 milyon stad ismi hakkı var ama o da harcanmış.Kağıt üstünde 120 milyon ama elinde olan para belki 10 milyon belki 0. Düşünün işe 328 milyon dolar borç ve 40 milyon faiz ve kümede kalmaya oynayan takımla başlıyorsunuz.Aysal hata yaptı mı?%100 yapmıştır ama asıl hatayı basketbolda yapmıştır.Belki camiadan baskı gelmiştir belki son 5-6 yıl amatör branşlarda fbye ezildiğimiz için baskı vardı ama o 2 dönem Ülker ile aşık atmamalıydık.Yanılmıyorsam 2-3 yılda maddi getirisi olmayan bir branş için 40 milyon dolar harcandı..40 milyonun içinde en fazla 10 milyon gelir gelmiştir ve 30 milyon full zarar.

savunmuyorum sportif başarısızlık da konu dışı evet borç yapmıştır ama bunlar faiz kaynaklıdır harcama kaynaklı değil. özhan canaydın ve ünal aysal harcama kaynaklı borç yaptı bir de üstüne faizin faizi bindi. eleştirdiğim husus faiz borcu değil harcama yapmasıydı. ontiveirolar gündoğanları kastediyorum yoksa tek başına drogba ne tuttu ki bu deli faizlerin yanında...hürmetler...

Geri
Üst Alt