Camiadan Duyumlar

Uğur,öyle bir anlatıyorsunki sanki borç 328 milyondan 0'a inecekti.En fazla olacak borç 342 olmazdı ama 300 olurdu. Zaten 3. sermaya arttırımında 50 milyon dolar ödeme zorunda kaldık.Rakamda yanılabilirim ama 50 milyon civarı olmalıydı. Kusura bakma ama samimiyetini kaybediyorsun.

ben sadece ünal aysal'ın da kabul ettiği bir şeyi dile getiriyorum hepsi o...ünal başkan kabul etmedi mi?

üstat ama şöyle adnan başkana rağmen haldün üstünel bu transferleri yaptı ve kadro planlaması elimizde patladı. ünal başkan da ise tam tersi tm iyi transferleri yapan bülent tulun idi; elmander-eboue-hatta forlan olmadı sadece ujfalusi geldi-muslera taffarel ile birlikte-trabzonlu ekip ceyhundan engin baytara-melo-drogba-sneijder hepsinde o var sonra onu kovdular tüm o saçma transferleri yaptılar. ikisi farklı durum birinde işin ehli adamı ki senin adamın unitte de çalıştı bülent tulun onu gönderip kebapçıdan tavsiye alıyorsun.
Sanmiyorum, yönetimin basinda olan bir baskanin onaylamadigi hic bir transferin olacagina inanmiyorum.
Bahsettigim transfer edilen oyuncuyu bulmak degil, transfere son karari veren kisi, buna en son onayi vermesi gereken kisi baskandir.
Yani hem Haldun Üstünel hem de Bülent Tulun´un yaptiklari farkli degil, oyunculari bulup gereken pazarliklari yapip isi baskanin onayina kadar getirmek.
Baskan o noktada onayini veriyor ise bunun sorumlulugunu ayni o kisiler kadar üstleniyor demektir.
Kebapci dedigin kim?

Sanmiyorum, yönetimin basinda olan bir baskanin onaylamadigi hic bir transferin olacagina inanmiyorum.
Bahsettigim transfer edilen oyuncuyu bulmak degil, transfere son karari veren kisi, buna en son onayi vermesi gereken kisi baskandir.
Yani hem Haldun Üstünel hem de Bülent Tulun´un yaptiklari farkli degil, oyunculari bulup gereken pazarliklari yapip isi baskanin onayina kadar getirmek.
Baskan o noktada onayini veriyor ise bunun sorumlulugunu ayni o kisiler kadar üstleniyor demektir.
Kebapci dedigin kim?

hajrovic transferi için belçikada her zaman gittiği kebapçı o öneriyor :)

İlaveten iş Polata gelince suçlu Haldun Üstünel ama Aysala gelince Aysal .
Polat borçları arttırdı deyince neden faizler ama Aysala gelince ortada faizi suçlayan yok.Yaptığın tipik şark kurnazlığı.

- - - Flood Önleme Sistemine yakalandınız :) - - -

Benim anlamadığım bir nokta,şirketlerin birleşmesi için 70 milyon Dolar kredi çekilmişti o dönemde.Ama TT Arena daha açılmadan 67 milyon Dolar gelir elde etmiştik.O para nereye gitti o dönemde?
Yektaya 5.5 milyon euro ödenmişti :)

Emeğine sağlık dostum. Birkaç saattir en başından beri yazılanları okuyorum. Yalnız bazıları adamı birinin savunucusu gibi görmüş. Halbuki adam o dönemleri anlatıyor. Kendisine göre doğru olanı beğeniyor, yanlış olanı ise eleştiriyor. Birinin savunucusuymuş gibi yaklaşımları bırakın da bilgisi olanlar konuşsun.

ben sadece ünal aysal'ın da kabul ettiği bir şeyi dile getiriyorum hepsi o...ünal başkan kabul etmedi mi?
Bak buna demin de cevap verdim, tekrar vermek isterim.
Mevzu Ünal Aysal´in bunu kabul etmesi degil, Ünal Aysal aksi bir secim yapmis bu onun aldigi bir karar.
Benim dedigim bu borcu Adnan Polat neden kapatmadi? Sonucta senin dedigin onun döneminde borc cok daha düsük idi ve yeni stadyumdan gelirler gelmeye baslamis idi, yani borcu miktari daha düsük oldugu zaman kapatmak mi daha kolay, cok daha fazla oldugu zaman mi? Ama borcun kapanmasinin imkansiz oldugunu sen zaten kendin borcu kapatmak icin öne sürdügün gelirlerin bir cirpida degil üc senede geldigini yazarak ortaya koymus oldun. Yani Ünal Aysal bunu söyledi ise bile bu tamamen populist bir aciklama olarak duruyor, cünkü hesap tutmuyor.

Emeğine sağlık dostum. Birkaç saattir en başından beri yazılanları okuyorum. Yalnız bazıları adamı birinin savunucusu gibi görmüş. Halbuki adam o dönemleri anlatıyor. Kendisine göre doğru olanı beğeniyor, yanlış olanı ise eleştiriyor. Birinin savunucusuymuş gibi yaklaşımları bırakın da bilgisi olanlar konuşsun.

Aynen,taraf olmaya gerek yok.Son dönemde neredeyse her başkanın affedilemez yanlışları var ve bunlar hataları da vardı diyip geçiştirilecek cinsten değil.

Güven bence o kadar basit degil. Polat ve Özebk dönemleri maddi olarak hata yapilmadi söylemi var ortada, bunun gercek olmadigini bu dönemlerde transferlere harcanan paralar isiginda hepimiz biliyoruz.

İlaveten iş Polata gelince suçlu Haldun Üstünel ama Aysala gelince Aysal .
Polat borçları arttırdı deyince neden faizler ama Aysala gelince ortada faizi suçlayan yok.Yaptığın tipik şark kurnazlığı.

üstat yazdım ama atlamışsınız herhalde. mehmet cansun özhan canaydın'a sıfır borç verdi mi? verdi

özhan canaydın'dan adnan polat borç-başarısızlık-dava herşeyi devraldı mı? aldı

ünal aysal başkanlığının ikinci senesinde loca-sponsorluk-kombine-yayın gelirleriyle borcu sıfırlama ihtimali var mıydı? evet

bunu kabul etti mi kendi ağzıyla ünal aysal? evet

bana göre 37 başkanın 37'si de namuslu ama sadece 2'si gaflete düşmüştü...bu kadar neyse ben yıllar öncesinden isimleri suçlama derdinde değilim duyum aktarmaya geldim :)

bana soruldu uefadan avrupadan men gibi bir ceza almayacağız dedim ev ödevimizi yerine getirdik tüm bunlar fenerlilerin algı operasyonu 3 gün sonra belli olacak zaten

yine soruldu söyledim mayıs ayında kar edeceğiz diye faaliyet ve denetim raporlarından belli hatta hisse oranımız son bedelli sermaye arttırımı ile 66'dan 68'e çıktı diye...yine müsterih olun...

eğer ilk ikiye girer isek be beşiktaş ile fener başakşehire geçilirse aylardır yazdığım üzere fenerbahçe ve bjk'da tasfiye sürecine girecekler...trabzon da eğer yıldızlarını haraç mezat göndermezse onlar da aynı şekilde...

keyfinize bakın gelecek parlak hürmetler...

ünal aysal birkaç defa kendisi kabul etti üstat :) en son trt'de de söyledi yılbaşıydı galiba...
Bunu inkar etmiyorum zaten ama borclari sifirlama firsatini yakaladigimizi söyledigin gelirler ile ortada olan borc miktarinin kapanmasi imkansiz, yani Ünal Aysal´in o söylemi tamamen populist bir söylem gibi duruyor. Üstelik simdi kendin yazmissin, o gelirler bile bir cirpida gelmedi. Yine keza yeni stadyumun ilk gelirleri Polat döneminde geldi, yani bu gelirler ile borcu sifirlama imkani vardi ise o dönem de buna dahil ama ne o dönem, ne de Aysal döneminde böyle imkan oldugu mantikli durmuyor, cünkü borcu kapatacak kadar gelirimiz hic bir zaman yok idi. Polat döneminde borcun sifirlanmasini engelleyen faiz yükü diyor isen bilemem, ama Polat´da borcsuz devretmedi yani faiz yükü yok olmadi. Üstelik Polatin devrettigi takim tam bir harabe idi.

Yine Aysalin yaptigi Hajrovic gibi transferler, yine tekrar ediyorum tam bir fiyasko.
Ama sayin renktasim, maddi anlamda bir hata yapilmadigi dedigin Dursun Özbek dönemi ve transferleri, büyük bölümü yine ayni derecede fiyasko.

Son düzenleme:
adnan başkanı savunmuyorum dünden beri hem dursuncu hem öztürkçü hem de polatçı oldum :) zaten adama yanlış yapıldığında mutabık kalınmasa yıllar sonra idari açıdan da ibra edilecek olmazdı 31 martta. hem birini mali açıdan ibra edip idari açıdan etmemek çocukça değil mi?

algı konusuna gelince doğru ama o algılar yüzünden ünal başkan borçları dağ etti ve yine aynı algılarla fenerbahçeyi aziz 20 yılda fiko da 3 yılda bjkyi iflas ettirdi:) ben adnan polat ibra edilecek mi diye sorulduğundan onun dönemine girdim aslında en başında :) hümetler...

Aziz konusunda haklısınız. Fenerbahçeyi mali anlamda çöküşe götüren adamdır ama karakter olarak sevmesem de Fiko BJK'yi hangi açıdan iflasa götürmüştür? Takımı devraldığında zaten BJK teknik olarak iflas konumunda değil miydi?

Hic bakmadim ama bu durumda alintiladigin mesajimda yazdigim daha da ilginc bir hal aliyor, cünkü böyle bir duruma ragmen bu konuda yazilanlar tamamen bir birine zit. Birisi x gelirler kabul görüyor diyor, diger görmüyor diyor.
Çok okumadım ama Sinan haklı genel perspektifte. Suni gelirler etkilememeli çünkü sürekliliği yok. Ne yapacaksın her sene sermaye mi arttıracaksın, o mevzu kayyum denetimine girmeyle alakalı daha çok.

Ha ceza alacak mıyız işte işin o kısmı öznel, çünkü dünyada ffp kurallarına uyan kulüp sayısı çok azdır, maks kısıtlama alacağız.

Çok okumadım ama Sinan haklı genel perspektifte. Suni gelirler etkilememeli çünkü sürekliliği yok. Ne yapacaksın her sene sermaye mi arttıracaksın, o mevzu kayyum denetimine girmeyle alakalı daha çok.

Ha ceza alacak mıyız işte işin o kısmı öznel, çünkü dünyada ffp kurallarına uyan kulüp sayısı çok azdır, maks kısıtlama alacağız.
Anladim, aciklama icin tesekkürler.
Amacim iki taraftan birini yargilamak degil idi zaten, sadece her iki tarafin bilgileri bu konuda bir birine zit olunca tuhafima gitti.
Ceza konusu umarim dedigin gibi olur, bence artik olmali da cünkü akillanacak gibi degiliz.

adnan başkanı savunmuyorum dünden beri hem dursuncu hem öztürkçü hem de polatçı oldum :) zaten adama yanlış yapıldığında mutabık kalınmasa yıllar sonra idari açıdan da ibra edilecek olmazdı 31 martta. hem birini mali açıdan ibra edip idari açıdan etmemek çocukça değil mi?

algı konusuna gelince doğru ama o algılar yüzünden ünal başkan borçları dağ etti ve yine aynı algılarla fenerbahçeyi aziz 20 yılda fiko da 3 yılda bjkyi iflas ettirdi:) ben adnan polat ibra edilecek mi diye sorulduğundan onun dönemine girdim aslında en başında :) hümetler...

Iste bu yazdiklarin aslinda benim de polati savunma sebebim .. sembollerle anlatayim

bir bina yapacaksindir , isin cok zordur , paran azdir , isciyle ugrasirsin , kurumlarla ugrasirsin , izolasyon yaparsin , saftlardan kablo cekersin , sayisiz is yaparsin

ama hepsi alt yapidir , o esnada santiyenin onunden gecenler surekli "sunlar da bir bitiremedi , paralari yok , kabasi bile cikmadi..." der dururlar

ama isini iyi yapti isen , dis cepheyi giydirip dairelere insanlari yerlestirdiginde parayi da sen goturursun

Gs nin polat donemindeki cozumleri hep yapisal seylerdi , ve eger polat bu islere el atmasaydi zaten aysal ya da x kisinin arkadan gelip o gelirleri elde etmesi soz konusu degildi

futbol as kamburu yuzunden kazandigimiz parayi halka dagitiyorduk

stadyumunuz yoktu harabe bir 17 binlik stadyumda 10 bin kisiye oynuyorduk

otel arsasi (ugurun yazdigi) projeye dahil edilme tehdidi ile gitmisti

120 donumluk stad arazisini bile zor kurtardik , az daha 30 ya da 60 donumluk , yoldan uzak bir kisma bizi mecbur edeceklerdi

meira , arda , topal , keita ve misimovic gibi satislar ise klubun tum o gelirsiz donemlerini finanse etmek icin mecburen yapildi .

Polat bunlarla ugrasip kendisinden sonraya bir de bonus 100 milyon dolarlik stad isim sponsorlugu birakti , gorecegiz bakalim nerdeyse 10 sene evvelki o rakami bir daha yakalayabilen bir yonetim cikacak mi

iste polat da polat dememizdeki sebepler bunlardir , yoksa yedigi onlarca naneyi bir onceki mesajimda zaten yazdim

Bak buna demin de cevap verdim, tekrar vermek isterim.
Mevzu Ünal Aysal´in bunu kabul etmesi degil, Ünal Aysal aksi bir secim yapmis bu onun aldigi bir karar.
Benim dedigim bu borcu Adnan Polat neden kapatmadi? Sonucta senin dedigin onun döneminde borc cok daha düsük idi ve yeni stadyumdan gelirler gelmeye baslamis idi, yani borcu miktari daha düsük oldugu zaman kapatmak mi daha kolay, cok daha fazla oldugu zaman mi? Ama borcun kapanmasinin imkansiz oldugunu sen zaten kendin borcu kapatmak icin öne sürdügün gelirlerin bir cirpida degil üc senede geldigini yazarak ortaya koymus oldun. Yani Ünal Aysal bunu söyledi ise bile bu tamamen populist bir aciklama olarak duruyor, cünkü hesap tutmuyor.

kendi döneminde tüm gelirler gelmedi ki yani 3 lira borcun var bu üç liraya da her gün 30 kuruş borç gelsin. senin 3 günde gün başı bir lira gelirin olsun öyle izah edeyim

ilk gün 1 lira geldi 3.3 lira-1 lira= 2.3 lira kaldı burada sen gittin kardeşin geldi (ünal aysal)

ikinci gün de 1 lira geldi ve 20 kuruş da faiz: 2.5 tl-1 tl=1.5 tl kalır (ünal aysalın ilk senesi)

üçüncü günde 1 lira geldi ve 10 kuruş faiz: 1.6 tl-1 lira 0.6 tl kalır e bir de yeni sezonun şampiyonlar ligi geliri ki önce yoktu sekizinci olunmuştu böylece artıya geçilecekti (ünal aysalın ikinci senesi)

basitçe örneklendirmeye çalıştım işte ünal aysal borç ödemedi 2.5 tl'nin üzerine 1 lira daha borç yaptı sonra faiz ona göre 35 kuruş olarak artmaya başladı ikinci senenin sonunda 4.30 sonraki sene 5'e dayandı bir de kur fırladı borcum bu kadar dı 10 milyon dolar farkla verdim denmez şöyle ki;

300 dolar borcum vardı 300 dolar bıraktım denmez zira sen tl kazanıyorsun araya 10 sene girmedi ki enflasyon da belli zaten dolar olarak yakın kalsa da kuru göz ardı etsen de arada harcadığım 1 milyar dolar ne oldu? 1.5 katrilyonluk gelir uçtu gitti hesap bu kadar basit. yahu zaten ne ünal aysal ne dursun özbek ne de adnan polat bir daha başkan olmayacaklar aday bile olmayacaklar aday olan rezil olur burada mevzu ay sonu 2 başkanın ibrası hepsi o, hürmetler...

Bugüne kadar bu kulübün basina Galatasarayi gercekten düsünen bir baskan gelmedi.
Aklimin erdigi dönemler den bahsediyorum.
Cünkü hepsi geldi, Galatasarayin ulasmasi gereken basarilar icin para harcadi.
Hepsinin döneminde borc artti da artti.
Bir tanesi bile ortaya Galatasarayi orta ve uzun vadeli kurtaracak hic bir proje koymadilar.

Son düzenleme:
Bugüne kadar bu kübün basina Galatasarayi gercekten düsünen bir baskan gelmedi.
Aklimin erdigi dönemler icin bahsediyorum.
Cünkü hepsi geldi, Galatasarayin ulasmasi gereken basarilar icin para harcadi.
Bir tanesi bile ortaya Galatasarayi orta ve uzun vadeli kurtaracak hic bir proje koymadilar.

üstat şimdi de bunları savunduğumu düşünme ama mehmet cansun? duygun hoca? alp yalman? ali tanrıyar? ali uras? selahattin beyazıt...bunlar bu forumdakilerin dünya gözüyle gördüğü pırıl pırıl adamlar daha da eskiye gitsek sadık gizlere yusuf ziya önişlere kadar gideriz. hadi son dönemlere bakalım diyelim; alp yalman-mehmet cansun-duygun yarsuva?

Geri
Üst Alt