Camiadan Duyumlar

kendi döneminde tüm gelirler gelmedi ki yani 3 lira borcun var bu üç liraya da her gün 30 kuruş borç gelsin. senin 3 günde gün başı bir lira gelirin olsun öyle izah edeyim

ilk gün 1 lira geldi 3.3 lira-1 lira= 2.3 lira kaldı burada sen gittin kardeşin geldi (ünal aysal)

ikinci gün de 1 lira geldi ve 20 kuruş da faiz: 2.5 tl-1 tl=1.5 tl kalır (ünal aysalın ilk senesi)

üçüncü günde 1 lira geldi ve 10 kuruş faiz: 1.6 tl-1 lira 0.6 tl kalır e bir de yeni sezonun şampiyonlar ligi geliri ki önce yoktu sekizinci olunmuştu böylece artıya geçilecekti (ünal aysalın ikinci senesi)

basitçe örneklendirmeye çalıştım işte ünal aysal borç ödemedi 2.5 tl'nin üzerine 1 lira daha borç yaptı sonra faiz ona göre 35 kuruş olarak artmaya başladı ikinci senenin sonunda 4.30 sonraki sene 5'e dayandı bir de kur fırladı borcum bu kadar dı 10 milyon dolar farkla verdim denmez şöyle ki;

300 dolar borcum vardı 300 dolar bıraktım denmez zira sen tl kazanıyorsun araya 10 sene girmedi ki enflasyon da belli zaten dolar olarak yakın kalsa da kuru göz ardı etsen de arada harcadığım 1 milyar dolar ne oldu? 1.5 katrilyonluk gelir uçtu gitti hesap bu kadar basit. yahu zaten ne ünal aysal ne dursun özbek ne de adnan polat bir daha başkan olmayacaklar aday bile olmayacaklar aday olan rezil olur burada mevzu ay sonu 2 başkanın ibrası hepsi o, hürmetler...
Sorun iste burada, bu bahsettigin Polat dönemi sanirim.
Polatin devraldigi borc miktari 180 milyon dolar deniyor, devrettigi borc miktari ise 300 milyon dolarin üzerinde.
Ayrica 1 milyar dolar yazmissin, abi böyle bir harcama olabilir mi.
Galatasaray böyle bir harcama yapip hala ayakta durabilir mi?

Son düzenleme:
Çok okumadım ama Sinan haklı genel perspektifte. Suni gelirler etkilememeli çünkü sürekliliği yok. Ne yapacaksın her sene sermaye mi arttıracaksın, o mevzu kayyum denetimine girmeyle alakalı daha çok.

Ha ceza alacak mıyız işte işin o kısmı öznel, çünkü dünyada ffp kurallarına uyan kulüp sayısı çok azdır, maks kısıtlama alacağız.

detaylı yazmıştım zaten üstat izah ettim kriterlere eğer sportif aş esas sözleşme kapsamında gelir elde ederse uefa bunu kıstas alıyor. ayrıca herhangi bir avrupa men gelmeyecek diye bekliyorum, hürmetler iyi akşamlar...

üstat şimdi de bunları savunduğumu düşünme ama mehmet cansun? duygun hoca? alp yalman? ali tanrıyar? ali uras? selahattin beyazıt...bunlar bu forumdakilerin dünya gözüyle gördüğü pırıl pırıl adamlar daha da eskiye gitsek sadık gizlere yusuf ziya önişlere kadar gideriz. hadi son dönemlere bakalım diyelim; alp yalman-mehmet cansun-duygun yarsuva?
Ben hic birini savundugunu söylemedim, ki savunsan bile bu senin bilecegin bir sey.
Benim yaptigim sadece kendi görüsüme göre tutmayan hesaplari dile getirmek, iyi göstermeye calistigin Polat ve Dursun dönemlerinde de tonla para harcandigi gercegine dikkat cekmek ve karsiliginda elde edilemeyen basarilar sonrasi düsen gelirleri hesaba katmak. Yoksa kim kimi savunmus, kimi seviyormus, bunlara ben karismam, herkesin kendi bilecegi bir sey. Yalman dönemi ve öncesini hic bilmiyorum, daha cocuktum o zamanlar. Cansun dönemi yine cok kisa idi, yasim yine cok genc idi, böyle seylere hic ilgim yok idi ve o zamanlar kulüp ile ilgili simdiki zaman da oldugu kadar bilgi yoktu ortada.

Ben hic birini savundugunu söylemedim, ki savunsan bile bu senin bilecegin bir sey.
Benim yaptigim sadece kendi görüsüme göre tutmayan hesaplari dile getirmek, iyi göstermeye calistigin Polat ve Dursun dönemlerinde de tonla para harcandigi gercegine dikkat cekmek ve karsiliginda elde edilemeyen basarilar sonrasi düsen gelirleri hesaba katmak. Yoksa kim kimi savunmus, kimi seviyormus, bunlara ben karismam, herkesin kendi bilecegi bir sey. Yalman dönemi ve öncesini hic bilmiyorum, daha cocuktum o zamanlar. Cansun dönemi yine cok kisa idi, yasim yine cok genc idi, böyle seylere hic ilgim yok idi ve o zamanlar kulüp ile ilgili simdiki zaman da oldugu kadar bilgi yoktu ortada.

anladım iyi akşamlar renktaş

Peki renktaş florya ve riva harici kulübün diğer varlıklarının değerleri tahmini olarak ne kadardır sence ?

onu başka bir mecrada detaylı olarak yazmıştım ama buraya da listeleyim kopyala-yapıştır yapmayayım. riva ve florya'yı dışarıda tutarsak tapusu biz de olan gayrimenkullerimizi şu şekilde sıralayabiliriz;

1) Galatasaray Adası: boğaz içi koruma kanunundan dolayı şu an için değerleme yapmak imkansız ama mevcut imarıyla yani biri olimpik diğeri yarı olimpik (bu havuz yerine camlı salon yapılmıştı) plaj olarak değeri asgari çeyrek milyar dolardır. ama yeni bir imar değişikliğiyle 600-700 milyon dolara rahatlıkla çıkabilir.

2) Hasnun Galip Beyoğlu Kulüp Binası: tarihi eser statüsünden çıkarıldı ölüsü 7-8 milyon dolar eder.

3) Mecidiyeköy Otel Binası: yapı kullanım ruhsatı alınamadı netleşse işhanı olarak da rezidans olarak da 40-50 milyon dolar eder.

4) Maltepe Arazisi: üstünde futbol okulu olması lazım 6-7 milyon dolar eder.

5) Maslak Arsası: binicilik tesislerine entegre 15-20 milyon dolar eder. iktisadi olarak değerlendirmek güçtür.

6) Erenköy Villaları: dumankaya'dan kalan ve mahkemelik olduğumuz gayrimenkuller ki denetim raporlarına göre karşılık olarak 4 milyon ayırmışız.

7) Taçspor Tesisleri: kontrolü bize geçmiş olsa da yönetim kurulu spor kulübü yöneticilerinden oluşsa da ayrı bir tüzüğe sahiptir. üyelerinin hakları iade edilirse (taçspor üyelerini kastediyorum) galatasaray burayı da değerlendirebilir ki rahat ataşehirin göbeğinde 50-60 milyon eder ancak şu an için adadan bile zordur böyle bir ihtimal :)

Diğer gayrimenkul ve tesislerimiz üst kullanım hakkı ve kiralamalardır; yeni kemerburgaz tesislerimiz, riva arazisine yapılacak olan akademi, florya arazisinde gsgm'nin bize devrettiği üzerine kapalı spor salonu yapacağımız tesisimiz, aslantepe stat-aslanlı yol-kapalı spor salonu-gs store binası, kalamış tesisleri, küçükçekmece tesisleri, ergün gürosy burhan felek hep bu durumdadır.

Galatasaray İlkokulu-Lisesi-Üniversitesi ve Beyoğlu müzemizin olduğu lisenin karşısındaki eski postane binası hep vakfa aittir. Bunun dışında derneklere ait ankara kızılay'da yahut florya'da yurtlar ve tesislerimiz de bulunmaktadır ama spor kulübümüzün dernek kayıtlarında değildir.

Durum aşağı yukarı böyle bilmiyorum yeterli bir cevap oldu mu üstat?

onu başka bir mecrada detaylı olarak yazmıştım ama buraya da listeleyim kopyala-yapıştır yapmayayım. riva ve florya'yı dışarıda tutarsak tapusu biz de olan gayrimenkullerimizi şu şekilde sıralayabiliriz;

1) Galatasaray Adası: boğaz içi koruma kanunundan dolayı şu an için değerleme yapmak imkansız ama mevcut imarıyla yani biri olimpik diğeri yarı olimpik (bu havuz yerine camlı salon yapılmıştı) plaj olarak değeri asgari çeyrek milyar dolardır. ama yeni bir imar değişikliğiyle 600-700 milyon dolara rahatlıkla çıkabilir.

2) Hasnun Galip Beyoğlu Kulüp Binası: tarihi eser statüsünden çıkarıldı ölüsü 7-8 milyon dolar eder.

3) Mecidiyeköy Otel Binası: yapı kullanım ruhsatı alınamadı netleşse işhanı olarak da rezidans olarak da 40-50 milyon dolar eder.

5) Maslak Arsası: binicilik tesislerine entegre 15-20 milyon dolar eder. iktisadi olarak değerlendirmek güçtür.

6) Erenköy Villaları: dumankaya'dan kalan ve mahkemelik olduğumuz gayrimenkuller ki denetim raporlarına göre karşılık olarak 4 milyon ayırmışız.

7) Taçspor Tesisleri: kontrolü bize geçmiş olsa da yönetim kurulu spor kulübü yöneticilerinden oluşsa da ayrı bir tüzüğe sahiptir. üyelerinin hakları iade edilirse (taçspor üyelerini kastediyorum) galatasaray burayı da değerlendirebilir ki rahat ataşehirin göbeğinde 50-60 milyon eder ancak şu an için adadan bile zordur böyle bir ihtimal :)

Diğer gayrimenkul ve tesislerimiz üst kullanım hakkı ve kiralamalardır; yeni kemerburgaz tesislerimiz, riva arazisine yapılacak olan akademi, florya arazisinde gsgm'nin bize devrettiği üzerine kapalı spor salonu yapacağımız tesisimiz, aslantepe stat-aslanlı yol-kapalı spor salonu-gs store binası, kalamış tesisleri, küçükçekmece tesisleri, ergün gürosy burhan felek hep bu durumdadır.

Galatasaray İlkokulu-Lisesi-Üniversitesi ve Beyoğlu müzemizin olduğu lisenin karşısındaki eski postane binası hep vakfa aittir. Bunun dışında derneklere ait ankara kızılay'da yahut florya'da yurtlar ve tesislerimiz de bulunmaktadır ama spor kulübümüzün dernek kayıtlarında değildir.

Ellerine sağlık,teşekkürler.

30 Kasım 2017 itibariyle sportif aş'de çalışan personel toplam 254 kişidir.

dernek bünyesinde çalışanlar ise 411 kişidir.

sportif aş'deki teknik adam sayısı 81 kişidir.

dernekte çalışan teknik adam sayısı 143 kişidir.

sportif aş'deki sporcu sayısı 255 kişidir.

dernekte kayılı sporcu sayısı 613 kişidir.

futbol ve diğer branş okullarındaki eğitmenler ve sporcular bu listede mevcut değildir. bu listede sadece beyaz ve maki yakalı profesyoneller, teknik adamlar ve lisanslı sporcular yer almaktadır.

ezcümle kilit soru şu biz holding miyiz? sonra niye borç var neden ismailenver kafayı sıyırmış...hürmetler...

otelin arsası bizim demiştiniz galiba başka bi yazıda öyleyse bu arsayı satsak ne kadar eder acaba

Kemerburgaz ilk 6 aylık finansal tablo durumunda bilgi yok bunlarda önemli

Bu Alemin Tek Kralı

Ilk 6 aylık bilançoda 10 milyon artı göstermişiz ordada sıkıntı görünmüyor

Bu Alemin Tek Kralı

üstat yazdım ama atlamışsınız herhalde. mehmet cansun özhan canaydın'a sıfır borç verdi mi? verdi

özhan canaydın'dan adnan polat borç-başarısızlık-dava herşeyi devraldı mı? aldı

ünal aysal başkanlığının ikinci senesinde loca-sponsorluk-kombine-yayın gelirleriyle borcu sıfırlama ihtimali var mıydı? evet

bunu kabul etti mi kendi ağzıyla ünal aysal? evet

bana göre 37 başkanın 37'si de namuslu ama sadece 2'si gaflete düşmüştü...bu kadar neyse ben yıllar öncesinden isimleri suçlama derdinde değilim duyum aktarmaya geldim :)

bana soruldu uefadan avrupadan men gibi bir ceza almayacağız dedim ev ödevimizi yerine getirdik tüm bunlar fenerlilerin algı operasyonu 3 gün sonra belli olacak zaten

yine soruldu söyledim mayıs ayında kar edeceğiz diye faaliyet ve denetim raporlarından belli hatta hisse oranımız son bedelli sermaye arttırımı ile 66'dan 68'e çıktı diye...yine müsterih olun...

eğer ilk ikiye girer isek be beşiktaş ile fener başakşehire geçilirse aylardır yazdığım üzere fenerbahçe ve bjk'da tasfiye sürecine girecekler...trabzon da eğer yıldızlarını haraç mezat göndermezse onlar da aynı şekilde...

keyfinize bakın gelecek parlak hürmetler...

Uğur kafa mı buluyorsun?2014 loca-kombine-vip-yayın geliri 328 milyon dolar mı yapıyor? Yahu yıllık gelirimiz ne kadar ki borç sıfırlanacak?Sen hala trilyon filan yazdığından bizim gelirler de trilyon sanıyorsun. ve hala sorularıma cevap vermedin.Ha madem loca-yayın-vip geliri ile borç kapanıyorsa şimdi neden kapanmıyor?Neden riva ve florya satılıyor?Ayrıca Riva-Floryayı satarak babam da kar eder.Tamamen algı için üye olmuşsun.Başarılar.
1-180 milyon dolarlık borç 328 milyon dolara çıktı. Evet mi hayır mı?
2-2.5 yıllık kombine-vip-loca paraları harcandı. Evet mi hayır mı?
3-10 yıllık stad isim hakkı harcandı. Evet mi hayır mı?
4-D-smart paraları harcandı. Evet mi hayır mı?
5-Forma göğüs paraları harcandı. Evet mi hayır mı?

Uğur kafa mı buluyorsun?2014 loca-kombine-vip-yayın geliri 328 milyon dolar mı yapıyor? Yahu yıllık gelirimiz ne kadar ki borç sıfırlanacak?Sen hala trilyon filan yazdığından bizim gelirler de trilyon sanıyorsun. ve hala sorularıma cevap vermedin.Ha madem loca-yayın-vip geliri ile borç kapanıyorsa şimdi neden kapanmıyor?Neden riva ve florya satılıyor?Ayrıca Riva-Floryayı satarak babam da kar eder.Tamamen algı için üye olmuşsun.Başarılar.

D-smart anlaşmayı tek taraflı fesih etti Ünal Aysal zamanında.Bilançoda buna karşılık ayrılmıştı sanırım

Link: D-Smart sponsorluk anlaşması iptal edildi. - FCN Blog

Son düzenleme:

Üstat hepsini yazdım ünal aysal başkanın kabul ettiği bir şeyi bu kadar reddetmeniz ilginç ama onu da söyleyeyim.

Evet 6 sıfır dahil ederek yazıyorum zira o zaman anlı şanlı kulüplerimizin 2-2.5 katrilyon borcu oldu daha net anlaşılıyor :)

Evet borç arttı ve şimdi de artıyor sebebi %20'lerden başlayıp %40'lara varan tefeci faizleri ki sana daha önce yazmıştım bunlar ispatlı veri ki özellikle faktoringleri yine listeleyim;

1) destek faktoring-%17.5 faizli tl ve temlikli
2) garanti faktoring-%22.75 faizli tl ve temlikli
3) creditwest faktoring-%26 faizli tl ve temlikli
4) ulusal faktoring-%32 faizli tl ve temlikli
5) sardes faktoring-%20.72 faizli ve temlikli
6) atılım faktoring-%30.4 faizli ve temlikli

Bu mevcut durumda borç iki türlü yapılır; ya hiç bir şey yapmassın yine de mevcut faizlerden dolayı ödeme çıkar

yahut harcama yapar borcun üzerine borç koyar bırak ana para ödemesini faizi bile ödeyemez faizin faizini ödemeye çalışırsın. Ünal başkan'ın ikrar ettiği de bu hürmetler....

ayrıca personel sayısını 3'e katladı ünal aysal sırf sportif aş kap bildirimlerinden futbolda çalışan sayısından da bunu görebilirsin...

ayrıca personel sayısını 3'e katladı ünal aysal sırf sportif aş kap bildirimlerinden futbolda çalışan sayısından da bunu görebilirsin...

sizin anlatımızda bir sıkıntı var

siz, borcu hemen kapatabilecek maddi güce sahipti kulüp,gibi anlatıyorsunuz

ama bunu, 2-3 senelik projeksiyon dahilinde bu borç kapatılabilecek durumdaydı , şeklinde açıklarsanız

bence anlattıklarınıza muhalif olan arkadaşların çoğu tatmin olacaktır

sizin anlatımızda bir sıkıntı var

siz, borcu hemen kapatabilecek maddi güce sahipti kulüp,gibi anlatıyorsunuz

ama bunu, 2-3 senelik projeksiyon dahilinde bu borç kapatılabilecek durumdaydı , şeklinde açıklarsanız

bence anlattıklarınıza muhalif olan arkadaşların çoğu tatmin olacaktır

yazdım üstat geçmiş sayfalarda 2-3 ayrı yazımı görebilirsiniz hatta bunlara ek olarak şöyle bir örnekle de açıkladım tekrar kopyalayım buraya basit olsun diye;

kendi döneminde tüm gelirler gelmedi ki yani 3 lira borcun var bu üç liraya da her gün 30 kuruş borç gelsin. senin 3 günde gün başı bir lira gelirin olsun öyle izah edeyim

ilk gün 1 lira geldi 3.3 lira-1 lira= 2.3 lira kaldı burada sen gittin kardeşin geldi (ünal aysal)

ikinci gün de 1 lira geldi ve 20 kuruş da faiz: 2.5 tl-1 tl=1.5 tl kalır (ünal aysalın ilk senesi)

üçüncü günde 1 lira geldi ve 10 kuruş faiz: 1.6 tl-1 lira 0.6 tl kalır e bir de yeni sezonun şampiyonlar ligi geliri ki önce yoktu sekizinci olunmuştu böylece artıya geçilecekti (ünal aysalın ikinci senesi)

basitçe örneklendirmeye çalıştım işte ünal aysal borç ödemedi 2.5 tl'nin üzerine 1 lira daha borç yaptı sonra faiz ona göre 35 kuruş olarak artmaya başladı ikinci senenin sonunda 4.30 sonraki sene 5'e dayandı bir de kur fırladı borcum bu kadar dı 10 milyon dolar farkla verdim denmez şöyle ki;

300 dolar borcum vardı 300 dolar bıraktım denmez zira sen tl kazanıyorsun araya 10 sene girmedi ki enflasyon da belli zaten dolar olarak yakın kalsa da kuru göz ardı etsen de arada harcadığım 1 milyar dolar ne oldu? 1.5 katrilyonluk gelir uçtu gitti hesap bu kadar basit. yahu zaten ne ünal aysal ne dursun özbek ne de adnan polat bir daha başkan olmayacaklar aday bile olmayacaklar aday olan rezil olur burada mevzu ay sonu 2 başkanın ibrası hepsi o, hürmetler...

not: Ünal Başkan'ın ikinci senesinde uefa şampiyonlar ligi katılım gelirlerini elde etmesiyle ve kendisinin de kabul etmesiyle borç kapanıyordu ama ben daha da borçlanmayı gelen bu kaynakları borç ödemede kullanmayı küçülmek olarak gördüm ondan dolayı camiada bana karşı bir muhalefet oluştu diye defalarca söyledi kendisi.

Geri
Üst Alt