Camiadan Duyumlar

aşağıda alınan-satılan futbolcu bonservis bedel farkları var;

2011-2012 ünal aysal I: 9.70 milyon euro zarar (arda da var yani olmasa 20 küsür milyon euro)
2012-2013 II: 26.35 milyon euro zarar
2013-2014 III: 38.66 milyon euro zarar (sıvanılan dönem ontiveirolar burdissolar adililer gündoğanlar ki adam hala antrenman yapıyor)
2014 başı ünal aysal dönemi: 13.2 milyon euro zarar (yaz transfer zamanı tarık çamdal giriş yapıyor açılın)

2015 duygun yarsuvat dönemi: 2.2 milyon euro kar ilk defa mehmet cansun'dan sonra kar ettik (kış transfer dönemi)

2015-2016 dursun özbek I.senesi-transfer dönemi: 10.3 milyon euroluk kar ile tarihsel bir rekor kırıyoruz kar olarak.
2016-2017 dursun özbek II: 9.85 milyon euro zarar
2017-2018 dursun özbek III: 5.65 milyon euro zarar (içinde bulunduğumuz dönem)

özetle totalde ünal aysal 78.21 milyon euro futbolcu transferinden zarar etti (2 türkiye ligi-1 türkiye kupası-1 süper kupa kazandı)
duygun yarsuvat 2.2. milyon euro kar etti (1 türkiye ligi ve 1 türkiye kupası kazandı)
dursun özbek 5.2 milyon euro zarar etti (1 türkiye kupası ve 2 süper kupa kazandı) tüm o feghouli-gomis-fernando-belhanda-maicon-mariano transfeleri de dahil olmak üzere

e bunların hangisine itiraz edeceksiniz? her şey ortada ki sizin esas ilgilendiğiniz uefanın ceza verme sebepleri değil verdiği önlem ödevleri yani sattığın kadar harca ve futbolcu maaşları limiti...bir sonraki yazımda futbolcu maaşlarına da değineceğim. zaten daha önce mali tablomuzu anlatmıştım ama bunlar futbol ile birebir alakalı değil demişti konuya hakim olmayan renktaşlarla bu yüzden ödev kısımlarına da giriyorum, hürmetler...

Keita ve Meiradan en fazla 3 milyon kar etmişizdir.Nesi iyi para?Topaldan 1.5 alıp 5-7 arası sattık ama unuttum tam rakamı.Yerli kıtlığında ben satmazdım ama el mahkumdu.Zaten keita ve meira da parasızlıktan satıldı.Ayrııca o saydığım adamlar Aysal döneminde değil Dursun zamanında satıldı.İşin aslı Aysal gittiğinde futbolcu satışından en az 45 milyon euro gelir elde ettin,Polat bıraktığında altyapıdaki Arda harici kim vardı?Onların mantığına göre Aysal borç ödeseydi diyorlar,o zaman Dursun da 45 milyona topçu alacağına borç ödeseydi.

Bruma dan 3m kar ettik. Burak'tan 3m. Telles den 2m. Amrabat olsun diğer transferlerin hemen hemen hepsinden zarar ettik. Diğerleriyle birlikte 35-40 arası sattık. 2.5 senelik dönemde Aysal ile -78m transfer zarar vardı. Buda transfermarkt verisi. 38m luk açık var her türlü.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Son düzenleme:
Ceza yedigimiz de hatirladigim kadari ile Baskan Dursun Özbek idi, yaptigi savunma ise bileklik falan dendi ama bence o uydurulan bir sey idi.
Ünal Aysal´in o ceza da ki katkisi inkar edilemez bu dogru ama mevzu ceza alip almamamiz degil ki.
Mevzu Dursun Özbek döneminde maddi hatalar yapilmadi demek.
Yahu yapilan ve cöpe atilan bir sürü transferler hata degil mi?

Galatasaray ceza almaz ise bayram ederim, konu bu degil.
Yine bu konuda mesela sen simdi yine gayrimenkulleri ortaya attin, yine mesela dün sermaye arttirimini ortaya attin.
Oysa mesela Sinan, kulüp üyesi, bunlarin bu konularda etkisi olmadigini söylüyor.

Bu tutarsizliklar, Polat ve Dursun dönemini sütten cikmis ak kasik gibi göstermek, bunlar benim adima suyu bulandiriyor.
Yoksa ceza almayacagimiz konusunda benim inancim tam, maksimum kisitlama gibi bir yaptirim olur.
Ha bakarsan bu da bir ceza türüdür, size verilen sinirlara uymadiginiz icin simdi bu bu kisitlamalar uygulanacak demektir.

ceza yediğinde dursun özbek bir senelik başkan bile değildi hatta hatırla bileklikli savunma yaptı diye alay edilen adam orada kendi borcunu değil ünal aysal'ın borcunu aklamaya çalıştı 2 sene yenilecek ceza riva'dan bahsedilince 1+1'e döndü...hak yemek yakışmıyor zira bunlar bilinen açık ispatı olan kaptan ulaşabileceğiniz bilgiler lütfen renktaş hürmetler...

ceza yediğinde dursun özbek bir senelik başkan bile değildi hatta hatırla bileklikli savunma yaptı diye alay edilen adam orada kendi borcunu değil ünal aysal'ın borcunu aklamaya çalıştı 2 sene yenilecek ceza riva'dan bahsedilince 1+1'e döndü...hak yemek yakışmıyor zira bunlar bilinen açık ispatı olan kaptan ulaşabileceğiniz bilgiler lütfen renktaş hürmetler...
Kap´ta su savunmayi yaptigimiz icin ceza 1+1 oldugu mu yaziyor?
Sorun da mesela yine bu mesajinda.
Ben sana inanmiyorum demiyorum, sadece bir tutarsizlik var diyorum.
Cünkü sen sermaye arttirimi, gayrimenkul satisinin etkileri var diyorsun, kulüp üyesi olan bir baska kisi yok diyor.
Veyahut sen riva ortaya atilinca 1+1 oldu diyorsun, yine kulüp üyesi olan Sinan Uefa vaatler ile is yapmaz diyor.

Yine keza yukarida acikladigin Dursun Dönemlerinin bonservis bedelleri.
Bunlarin acilimlari nedir mesela, cünkü benim Kaü aciklamalarindan bildigim bonservis miktarlari daha yüksek.

Son düzenleme:
Cünkü sen sermaye arttirimi, gayrimenkul satisinin etkileri var diyorsun, kulüp üyesi olan bir baska kisi yok diyor.

Bunlarin acilimlari nedir mesela, cünkü benim Kaü aciklamalarindan bildigim bonservis miktarlari daha yüksek.

Transfer gelir giderine, transfermarkt dan bakabilirsin, Uğura inanmıyorsan.

Son düzenleme:

tek tek kapa bakmak istemiyorsanız tranfermarkta filan da bakabilirsiniz açılımlarını görmek istiyorsanız ki yanlış anlaşılmasın ben dursun özbek yeniden aday olsun filan demiyorum zira can topsakal'ı terkrar aday gösteren ama kendi öz kardeşini listeye almaya çekinen adam galatasaray gibi bir camianın başında eş zamanlı doğru karar veremez. ben şu anki başkanımız mustafa cengiz'den memnunum en kötü 1 tam dönem başkanlık yapmayı hak ediyor...sonuçta 40-42 saat sonra ceza konusunda haklı mıyım değil miyim göreceğiz zaten renktaş

@ugur

futbolcu alim satim donemlerindeki kar zarar unsurlarini tek kriter olarak sunup maddi hata yapmadigini soylemeli miyiz ?

polat temelini atmis olsa da 2011-2015 arasi stadyum bilet satislari , performans gelirleri , uluslararasi gelirler , urun satis miktari yani marka sadakati ile 2015-2018 arasi 3 senedeki vazgecmislik , seyirci sirt cevirmisligi , fb olmasin diye basaksehirleri bjk leri tutan formatta olusumuz bir maddi manevi zarar degil mi

Bir diğer önemli ffp ödevi ise maaş limiti ki bize uefa'nın verdiği ev ödevi buydu. bu limit ünal aysal zamanında 95 milyon euro iken bugün tüm o yıldız transfelere gomisinden feghoulisine belhandasından son dakka gelen görece düşük latovlevicisine altyapı çıkışlı oyuncusundan selçuk inan'ın yedek kulübesinde her maç oturarak kazandığı 100 milyarına kadar hepsi dahil 64.7 milyon euro'dur yani 65 milyonluk limitin altındadır.

uefa açısından bir de davalar ve ödenmeyen maaşlar problemdi ki nagatamo trasnferi için sgk dahil dany-engin baytar dahil tüm ödemeler yapıldı en son geçen hafta ocak maaşlarını ödemişsiniz n'diaye parasıyla şubat ayı bitiyor henüz şubat maaşlarını da ödeyip haftaya gelin denmiş öngörüşmede geçen cuma şubat maaşları da ödendi sadece futbolculara değil alt yapı hocasından masorüne çaycısına kadar. yani 4 başı mamur gidiyor ilk defa bir türk takımı uefaya.

siz önümüzdeki sene feneri ve şampiyonlar ligi gelirinden olacak olan fikoyu görün :) kendilerini özelleştirmek durumunda kalacaklar...velhasılı kelam müsterih olun sıkıntı yok vesselam...

@ugur

futbolcu alim satim donemlerindeki kar zarar unsurlarini tek kriter olarak sunup maddi hata yapmadigini soylemeli miyiz ?

polat temelini atmis olsa da 2011-2015 arasi stadyum bilet satislari , performans gelirleri , uluslararasi gelirler , urun satis miktari yani marka sadakati ile 2015-2018 arasi 3 senedeki vazgecmislik , seyirci sirt cevirmisligi , fb olmasin diye basaksehirleri bjk leri tutan formatta olusumuz bir maddi manevi zarar degil mi

evet de ben sadece mali açıdan yaklaştım konu buraya mayıs ttk-altın hisse-spk ve mart uefa ffp'den geldi yoksa ben en son size likör fabrikasının sınırlarını izah ettiğimi hatırlıyorum :)

evet de ben sadece mali açıdan yaklaştım konu buraya mayıs ttk-altın hisse-spk ve mart uefa ffp'den geldi yoksa ben en son size likör fabrikasının sınırlarını izah ettiğimi hatırlıyorum :)

Evet , o hassasiyeti ozbek in mali anlamda hata yapmadi demen esnasinda da gormek isterdim

mesela rivada iptal edilen yuklenici ihalesinde dusen bedel bir mali zarar degil midir

mesela sportif gelirlerin , performans gelirlerinin dusmesi bir mali kayip degil midir

riva parasi kirdirilmisken , klubun bu zor durumunda yuksek faizle tekrar kredi cekip borclanmak ileriye yonelik yeniden bir ipotek koymak degil mi

klubun kendisine borclarina karsilik hem temlik, hem
hisse rehini hem senet yapmak neyin nesi ?

oyuncularin futbol basta olmak uzere maaslarini odememek, kluplere bonservis taksitlerini yatirmamak mali hataya girmiyor mu

Simdi kendim de baktim, alinan oyuncularin bonservisi 20 milyon, satilan oyuncu bonservisi 10 milyon.
Alinan oyuncular senin listelediklerin, satilan oyuncularin en cok geliri getiren 6,5 milyon ile Telles.

Yine bir önceki sezon, alinan oyuncu bonservis bedeli 11 milyon, satilan oyuncu bonservis bedeli 21 milyon.
Alinan oyuncular icinde dise dokunur olanlar Podolski, ilk sezon fena performans göstermeyen Carole, oynatilamayan Großkreutz.

Iki dönem, satislardan edilen zarar ve kar bir birini amorti etmis.
Peki bu iki dönem alinan oyuncular ile kazanilanlar nedir?

Yine keza benim aklimin fazla ermedigi bir cok konu, Dursun Özbek dönemi ile ilgili, yazilip cizildi.
Dursun Özbek dönemi mali acidan hatasiz idi demek dogru degil benim görüsüme göre.

Ha bir detay daha, satilan ve dursun özbegin dönemine transfer geliri yazilan oyuncularin bir cogu, iclerinde en fazla transfer gelirini getirenler özellikle, Aysal döneminde alinma. O gelirleri Aysalin dönemine yazip Dursunun döneminden cikarin bakalim ortaya ne cikacak. Sonucta bu adamlari aldi, paralari bu adamlara Aysal harcadi, transfer gelir gider zarari olustu diyor isek, aldigi oyuncularin transfer gelirlerini de Aysala yazmak lazim.

Son düzenleme:
Simdi kendim de baktim, alinan oyuncularin bonservisi 20 milyon, satilan oyuncu bonservisi 10 milyon.
Alinan oyuncular senin listelediklerin, satilan oyuncularin en cok geliri getiren 6,5 milyon ile Telles.

Yine bir önceki sezon, alinan oyuncu bonservis bedeli 11 milyon, satilan oyuncu bonservis bedeli 21 milyon.
Alinan oyuncular icinde dise dokunur olanlar Podolski, ilk sezon fena performans göstermeyen Carole, oynatilamayan Großkreutz.

Iki dönem, satislardan edilen zarar ve kar bir birini amorti etmis.
Peki bu iki dönem alinan oyuncular ile kazanilanlar nedir?

Birşey kazanmadık doğru düzgün. Ben zaten aksini iddia etmedim, sadece transfer verilerini doğru yazdı dedim uğur. Ayrıca Uğur neler kazanıldığını da belirtmiş. Yukarıda bir tanesinde.

Birşey kazanmadık doğru düzgün. Ben zaten aksini iddia etmedim, sadece transfer verilerini doğru yazdı dedim uğur. Ayrıca Uğur neler kazanıldığını da belirtmiş. Yukarıda bir tanesinde.

Dedigim gibi, satilan ve bonservis bedellerinin bir cogunu getiren oyuncular Aysal döneminde alinan oyuncular.
Eger bu oyuncularin bize gelis bonservis bedellerini Aysala yaziyor isek, satis bedellerini de o döneme yazmamiz gerekir.
Basari ve bu basarinin getirdigi gelirler ise isin cabasi.

Dursun ozbek mali anlamda zarar vermedi demek ugurun su ana dek sergiledigi objektif tavirla hic bagdasmadi

riva ve floryanin degerlendirme zamani gelmisti der oturur konusuruz , ilk 2 senesinde oyuncu almayip basarili olabilecegini dusundu der oturur tartisiriz

ama butunluk iceren bir sekilde ozbek mali yonde hata yapmadi denirse bu forumda kimse buna itibar etmez

Dedigim gibi, satilan ve bonservis bedellerinin bir cogunu getiren oyuncular Aysal döneminde alinan oyuncular.
Eger bu oyuncularin bize gelis bonservis bedellerini Aysala yaziyor isek, satis bedellerini de o döneme yazmamiz gerekir.
Basari ve bu basarinin getirdigi gelirler ise isin cabasi.

Sonuçta dursun dönemi satıldı, niye aysala yazayım? Aysal dönemi satışlarda Polat a yazılmadı zaten Aysal yazıldı. Arda mesela. O dönem -9 zarar var. Arda satışı sayesinde bu. Ayrıca başarıların getirdiği gelirler ne olursa olsun aşırı zarar ettik. O dönem dir şimdiki acıların en büyük sebebi. 40 kişilik kadrolar. Maaş 90m Euro yıllık ödeme.

Son düzenleme:
Sonuçta dursun dönemi satıldı, niye aysala yazayım? Aysal dönemi satışlarda Polat a yazılmadı zaten Aysal yazıldı. Arda mesela. O dönem -9 zarar var. Arda satışı sayesinde bu.

Cünkü ne deniyor bu oyunculari alan Aysal, bu oyunculara verilen bonservis ile o transfer gelir ve gider zararini yapan Aysal.
Eee peki, bonservis giderlerini Aysal yapti ise, bu bonservisleri verip aldigi oyuncularin getirdigi bonservis gelirlerini neden bu bahsedilen zarardan düsmüyorsunuz?
Arda olayi yine farkli bir durum, bonservis verilmeden alt yapidan cikmis olan kendi oyuncumuz.

Iste kurumlarda devamliligin sebebi budur

biri pahaliya aldi diye suclanirken ondan sonra gelip de daha yuksege satan kral olur

belki ilk alan goreve devam etse satmayacak elinde patlayacakti

ama iyi fiyata satan da onceden baskan olsa hic almayacakti

bu yuzden o donem bu donem o baskan bu baskan hep icicedir bu isler

Geri
Üst Alt