Camiadan Duyumlar

çok detaylı yazdım üstat bakabilirsiniz
Tamam da gelir-gider dengesi olarak bakmak lazım. Mesela Aysal zarar diyorsunuz ancak Aysal dönemi alınan oyuncuları sattı Dursun ve oradan artı yazıldı. Bunları da düşünmek lazım. Üstüne gelir kalemleri de çok düştü hele de Avrupa yokken.

Simdi kendim de baktim, alinan oyuncularin bonservisi 20 milyon, satilan oyuncu bonservisi 10 milyon.
Alinan oyuncular senin listelediklerin, satilan oyuncularin en cok geliri getiren 6,5 milyon ile Telles.

Yine bir önceki sezon, alinan oyuncu bonservis bedeli 11 milyon, satilan oyuncu bonservis bedeli 21 milyon.
Alinan oyuncular icinde dise dokunur olanlar Podolski, ilk sezon fena performans göstermeyen Carole, oynatilamayan Großkreutz.

Iki dönem, satislardan edilen zarar ve kar bir birini amorti etmis.
Peki bu iki dönem alinan oyuncular ile kazanilanlar nedir?

Yine keza benim aklimin fazla ermedigi bir cok konu, Dursun Özbek dönemi ile ilgili, yazilip cizildi.
Dursun Özbek dönemi mali acidan hatasiz idi demek dogru degil benim görüsüme göre.

Ha bir detay daha, satilan ve dursun özbegin dönemine transfer geliri yazilan oyuncularin bir cogu, iclerinde en fazla transfer gelirini getirenler özellikle, Aysal döneminde alinma. O gelirleri Aysalin dönemine yazip Dursunun döneminden cikarin bakalim ortaya ne cikacak. Sonucta bu adamlari aldi, paralari bu adamlara Aysal harcadi, transfer gelir gider zarari olustu diyor isek, aldigi oyuncularin transfer gelirlerini de Aysala yazmak lazim.

o zaman ünal aysal'dan da arda turanı çıkartırsak bir 12 milyon euro daha zarar olur 100 milyon euro yapar o da 450 trilyon yapar yani takribi yarım katrilyon :) bence burada bırakalım

Cünkü ne deniyor bu oyunculari alan Aysal, bu oyunculara verilen bonservis ile o transfer gelir ve gider zararini yapan Aysal.
Eee peki, bonservis giderlerini Aysal yapti ise, bu bonservisleri verip aldigi oyuncularin getirdigi bonservis gelirlerini neden bu bahsedilen zarardan düsmüyorsunuz?
Arda olayi yine farkli bir durum, bonservis verilmeden alt yapidan cikmis olan kendi oyuncumuz.

Sonuçta satma başarısını sonraki Başkan gösterdi? Niye Aysal yazayım yav. Nasıl bir anlayış bu. Zarardan niye düşeyim. Düşsem bile -38m açık oluyor hesapladım. -78m aysalın zararı. 40m falan satış var Aysal gittikten sonra(aysalın aldığı oyuncular).

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Benim sorun ettigim nokta da tam olarak bu.
Aysal dönemi, özellikle ikinci dönemi tam bir fiyasko bu su götürmez bir gercek.
Ama bir dönem alinan oyuncularin bedelini elestirip, o dönem alinan oyuncularin satis bedellerini tamamen baska bir baskana yazip, o baskanin yaptigi ve bize basari olarak hic bir getirisi olmayan harcamalara karsilik gösterip verdigi zarari düsük göstermek ne kadar dogru.

Ali veli , veli ali olayi bu . Hic bir taraf hakli cikamaz , biri almakla otekinin satmasina imkan tanimis

veya biri satabilerek oncekinin elde kalacak adamini degerlendirmis

vs vs

Sonuçta satma başarısını sonraki Başkan gösterdi? Niye Aysal yazayım yav. Nasıl bir anlayış bu. Zarardan niye düşeyim. Düşsem bile -38m açık oluyor hesapladım. -78m aysalın zararı. 40m falan satış var Aysal gittikten sonra(aysalın aldığı oyuncular).

Yahu sonucta bu adam bu oyunculari aldi büyük bir gelir gider farki olusturdu diyorsun ama bu gelir gider farkini olusturan oyuncularin sonradan olsa bile getirdigi gelirleri tamamen göz ardi ediyorsun. Bu da yetmiyor, Aysal döneminde bu gelir gider farkinin bu denli yüksek olmasina sebep olan oyuncular ile kazanilan basarilarin getirisini hic hesaba katmiyorsunuz.

Bu adam bu oyuncuları alarak, bugün sırf Dursun Özbeğin artı hanesine yazılan transfer geliri kaynağının oluşmasına vesile oldu.

Son düzenleme:
Yahu sonucta bu adam bu oyunculari aldi büyük bir gelir gider farki olusturdu diyorsun ama bu gelir gider farkini olusturan oyuncularin sonradan olsa bile getirdigi gelirleri tamamen göz ardi ediyorsun. Bu da yetmiyor, Aysal döneminde bu gelir gider farkinin bu denli yüksek olmasina sebep olan oyuncular ile kazanilan basarilarin getirisini hic hesaba katmiyorsunuz.

Gözardı etmeyince -38m oluyor. Zaten başarıların getirisinden bahsetmedim. Ayrıca o gelirler olsa bile normal baktığımızda -78 zararı kapatamaz. Avrupadan gelen paralar direkt bankalara net borca gidiyor diye biliyorum. Ligden falan ne geliyor ki adam akıllı? Her türlü zarar değil mi? Ayrıca neyi tartıştığımızı anlamadım. Ben sadece uğurun transfer gelirlerinden doğru bahsettiğini söyledim.

valla şimdi başkanın bugün çıkan habertürk röportajını okudum adam benim 3 gün önceden yazdıklarımı birebir teyit etmiş ne diyordu rivadan en az 1.5 katrilyon gelir ne diyordu Riva ihalesi tamamlandı ve müteahhit 980 milyon lira taahhüt etti.

ben ne dedim de kızdınız; o gelen 500 milyon da düşecek emlak konutun%20 si de en fazla 238 trilyon filan gelir diyordum dursun özbek yine biraz sallamış en az 280 trilyon demiş.

açıp bakabilirsiniz kaç gündür yazıyorum bu başlık altında adamın röportajı 7 mart 2018'de çıkmış. florya için ise her ne kadar düşük söylese de ben 700 küsür 0 500 trilyon demiş ama hemen hemen aynı ifadelerle "Orası da tarihin en düşük emlak piyasasından değer biçsek bile 400 milyon lira gelir getirir. Bu iki rakamı topladığınızda 680 milyon lira eder" demiş :) alakam yok benim görüşmedim :) hürmetler şimdi gördüm haberi yazmak istedim sadece can topsakal istifa edemeden gitti ya lanet olsun...

Ugur bazi mesajlari gormezden geliyorsun ve bunu sadece ozbek mevzularinda yapiyorsun

bu biraz kafami karistiriyor , sana bol maddeli sorular sordum mali meselelerle ilgili

valla şimdi başkanın bugün çıkan habertürk röportajını okudum adam benim 3 gün önceden yazdıklarımı birebir teyit etmiş ne diyordu rivadan en az 1.5 katrilyon gelir ne diyordu Riva ihalesi tamamlandı ve müteahhit 980 milyon lira taahhüt etti.

ben ne dedim de kızdınız; o gelen 500 milyon da düşecek emlak konutun%20 si de en fazla 238 trilyon filan gelir diyordum dursun özbek yine biraz sallamış en az 280 trilyon demiş.

açıp bakabilirsiniz kaç gündür yazıyorum bu başlık altında adamın röportajı 7 mart 2018'de çıkmış. florya için ise her ne kadar düşük söylese de ben 700 küsür 0 500 trilyon demiş ama hemen hemen aynı ifadelerle "Orası da tarihin en düşük emlak piyasasından değer biçsek bile 400 milyon lira gelir getirir. Bu iki rakamı topladığınızda 680 milyon lira eder" demiş :) alakam yok benim görüşmedim :) hürmetler şimdi gördüm haberi yazmak istedim sadece can topsakal istifa edemeden gitti ya lanet olsun...

Nası yani? Riva dan 280m tl mi gelecek şimdi? Yen'i Başkan daha çok geleceğini söylemişti. Konut sayısı ve fiyatlarından bahsederek? Hatta bayağa yüksek bir paradan.

Gözardı etmeyince -38m oluyor. Zaten başarıların getirisinden bahsetmedim. Ayrıca o gelirler olsa bile normal baktığımızda -78 zararı kapatamaz. Avrupadan gelen paralar direkt bankalara net borca gidiyor diye biliyorum. Ligden falan ne geliyor ki adam akıllı? Her türlü zarar değil mi? Ayrıca neyi tartıştığımızı anlamadım. Ben sadece uğurun transfer gelirlerinden doğru bahsettiğini söyledim.

Benim kabul etmediğim nokta Dursun Özbeğin maddi olarak zarar vermediği söylemi. Bu bahsettiğim Aysal döneminde alınan oyunculardan gelen kaynağı çıkarın, alınan ve bize başarı olarak bir getirisi olmayan oyuncuyla harcanan paralara bir bakın mevzu bu. Aysal maddi olarak kötü, Dursun maddi olarak iyi deniyor ama Dursunun transfer harcamaların finanse eden kaynak Aysal'ın zamanında alınan oyunculardan.

Evet gayet tabii Aysal döneminde başarı ile elde edilen gelirler borçlara gitti ama o kadroları kuramadığın zaman gelir olarak nerelere düştüğümüzü Dursun dönemimde hep beraber izledik.

Bunun dışında Dursunun verdiği diğer maddi zararlar, sıfırı tüketen gelirler, muamma olan ve baştan kokmaya başlayan Riva olayı, vs.

Dursun donemi mali olarak iyi filan demez ugur

dememeli yani . Suana kadar ki herseyi cope atmamali

Ugur bazi mesajlari gormezden geliyorsun ve bunu sadece ozbek mevzularinda yapiyorsun

bu biraz kafami karistiriyor , sana bol maddeli sorular sordum mali meselelerle ilgili

hangileri ben her mesaja cevap verdiğimi zannediyorum bol maddeli mali mesele ile ilgili demişsin nedir?

Evet , o hassasiyeti ozbek in mali anlamda hata yapmadi demen esnasinda da gormek isterdim

mesela rivada iptal edilen yuklenici ihalesinde dusen bedel bir mali zarar degil midir

mesela sportif gelirlerin , performans gelirlerinin dusmesi bir mali kayip degil midir

riva parasi kirdirilmisken , klubun bu zor durumunda yuksek faizle tekrar kredi cekip borclanmak ileriye yonelik yeniden bir ipotek koymak degil mi

klubun kendisine borclarina karsilik hem temlik, hem
hisse rehini hem senet yapmak neyin nesi ?

oyuncularin futbol basta olmak uzere maaslarini odememek, kluplere bonservis taksitlerini yatirmamak mali hataya girmiyor mu

@ugur ...

Bu rakamlar dogru ama polat in doneminde ciddi oyuncu satislari da oldu , arda , keita, misimovic , meira ve topal en basta gelenler ve o donemki piyasaya gore cok iyi fiyatlara satildilar , yuksek rakamlara alinmislardi ama zararsiz sattik

yine de sportif anlamda ve sportif faaliyet sonucu gelir anlaminda polati zaten kimse ovemez , ne ben ne ugur ne de baskasi

bu konuda bir sayfada 4-5 maddede polati yerin dibine soktum .

Fakat aysal donemine biraktigi yapi sayesinde aysal donemi transferleri yapilabildi , o riskler alinabildi ve cok sukur 4 sene CL geliri sampiyonluk geliri geldi kesintisiz

ama aysal o donemki kazanimlari klubun kangren islerini cozme adina degil basarida sureklilik adina kullandi , fakat bu strateji er gec cokecekti , hic bir takim turkiyede bir munih , juventus dominasyonunda olamazdi ve olamadi da

gelirler dusunce , bir de dursun faciasi yasayinca borc sarmali iyice buyudu

Arda Aysal döneminde satıldı.

rivada iptal edilen ihale olmadı ki ihale kanuna göre şeffaf canlı yayınlanan bir ihale idi. ihale şartnamesini geçici teminat mektubu veren ve şartname bedeli gösterir dekontu ibraz eden herkes alır ihaleye girer. adamlar girip kazandı ama bekledikleri krediyi çekememişler zira kati temin mektubu eşyanın tabiatı gereği ihaleyi kazanan firmadan alınır ki emlak konut ek süred de vermiş ama adamlar yine getiremeyince yasal prosedür olarak geçici teminatlarını irat kaydetmişler. kanun gereği ikinci en yüksek teklif veren firmadan kati teminat mektubu istenmiş onların teklifi daha düşük olduğundan ötürü adamlar kati teminat mektubu getirebilmişler değil dursun özbek yasaların dışına çıkılmadığı müddetçe binali yıldırım bile birşey yapamaz.

sportif başarısızlık sonucu tabii ki mali kayıptır ama tersinin mali kazanç olacağına dair bir kaide yok ünal başkan zamanında gördüğümüz üzere :)

"riva parasi kirdirilmisken , klubun bu zor durumunda yuksek faizle tekrar kredi cekip borclanmak ileriye yonelik yeniden bir ipotek koymak degil mi"

evet ama riva parasını denizfaktoringe kırdırıp denizbank ve aktifbank kapandı. dursun özbek'in planı sporcu transfer edip maaşlarını ödememekti ama o maaş ödemeleri kadar bir kredi çekip türkiye finans-şekerbank-garantinin ana para faizlerini ödedi milleti de kekledi. kendine güvendiği alan buydu zira futbolculardan federasyona borcu yoktur yazısı göndermek için boş senet veriyordu. yani kredi çekip kalan kredi borçlarının faizini ödedi bunu da sermaye artışı yapıp gerçekleştirdi ki mayıs 2018'de kar edebilsinler zira bu çekilen kredi ile ratio tuttu ve rotatif ödemeleri kısa vadeli yükümlülükten taksitli uzun vadeli yükümlülüğe dönüştü :)

"klubun kendisine borclarina karsilik hem temlik, hem
hisse rehini hem senet yapmak neyin nesi ?"

yazdım zaten terbiyesizlik olmuş ki ibra edilme karşılığında dursun özbek mustafa cengiz'e söz vermiş hatasından döndü yani ama ayıp tabii ki yalnız bunu seçimi kaybedeceğini düşünerek değil nasılsa seçilirim diye yaptı.

sanırım hepsini cevapladım renktaş...

Hiç bir başkan maddi anlamda övülemez çünkü Kulübün durumu ortada.

Biz taraftar olarak olayın sadece sportif başarı tarafında bulunuyoruz, kulüpten birileri ile ovüne bileceğimiz tek nokta bu. Taraftar olarak Tarık Camdal, Jem Karacan gibi oyuncuların alınmasına engel olmamız imkansız değil ama zor.

Ihale bedelinin dusmesinin bize negatif bir yansimasi olmayacagini mi dusunmemiz gerekiyor bu durumda

Ihale bedelinin dusmesinin bize negatif bir yansimasi olmayacagini mi dusunmemiz gerekiyor bu durumda

yok da yapacak bir şey yok

- - - Flood Önleme Sistemine yakalandınız :) - - -

Hiç bir başkan maddi anlamda övülemez çünkü Kulübün durumu ortada.

Biz taraftar olarak olayın sadece sportif başarı tarafında bulunuyoruz, kulüpten birileri ile ovüne bileceğimiz tek nokta bu. Taraftar olarak Tarık Camdal, Jem Karacan gibi oyuncuların alınmasına engel olmamız imkansız değil ama zor.

evet ama çok da zor değil

Geri
Üst Alt