Çare Bielsa

Bielsa falan geçiniz abi, bize uygun adamlar değil bunlar.

Birincisi; biz proje takımı olamayız. Ki olmamız da saçma zaten. Ligde toplasan 2 tane rakibin var, geri kalanı çöp. Bizim planlamamız gereken olay, 3 veya maksimum 4 senelik kadro planlamaları yapmak ve bu 3-4 senede minimum 2 şampiyonluk almak.

Yani biz öyle 10 senelik, geleceğin takımını falan kurmayız, kuramayız. Ki zaten Barcelona dışında dünyada bunu yapabilen 2.bir takım da yok. Bu jenerasyondan sonra Barcelona'nın da bunu yapabileceği şüpheli zaten.

Ferguson'un dediği gibi mükemmel takımın ömrü maksimum 4 yıldır. Tabi bu söylediği Manu gibi takımlar için geçerli. Bizim gibi takımlarda maksimum 3 yıldır, belki o kadar bile değil. 2.yılın sonunda yavaştan yenilenmeye başlaman lazım yoksa o lastik çok feci bir şekilde patlar. Ki patladı da zaten. 96-00 arasında yakalanılan jenerasyon çok büyük bir şanstı, daha da Türk futboluna gelmez öylesi.

O yüzden, çok büyük isimli bir hoca gelmesine gerek yok. Takım mühendisliğini iyi bilen, dengeli kadrolar oluşturan, oyuncu özelliklerine göre mantıklı sistemler yapan ve tek bir sisteme saplantılı kalmayan bir hoca olması yeterlidir.

Lucescu ve Mourinho'yu getirmiyorsan zaten isim yapmış teknik adam getirmenin anlamı yok. Gerets'in bize geldiğinde kariyerinde şampiyonlukları vardı ama öyle şaşaalı bir adam değildi mesela. Buna benzer bir seçim yapmamız lazım.

Geretsi beğenirdim atyapıya önem verirdi.Bi hazırlık macında hatırlıyorum 11'i A2 takımdan kadro kurmustu gayette iyi oynadılar arda turan'ın üzerinden durdu yıldız yaptı.Elindeki kadroyu iyi değerlendiyordu.

çok dedik bu adamı ama terim düşmanı gösteriş meraklısı nankör tiplere anlatamadık tutturdular mancını de mancını al sana mancını

Geretsi beğenirdim atyapıya önem verirdi.Bi hazırlık macında hatırlıyorum 11'i A2 takımdan kadro kurmustu gayette iyi oynadılar arda turan'ın üzerinden durdu yıldız yaptı.Elindeki kadroyu iyi değerlendiyordu.

Evet M'Gladbach maçıydı, tamamı A2 oyuncularıyla kuruluydu ve 1-1 bitmişti maç, duman etmişlerdi Gladbach'ı. Yani Gerets bizim için o dönem iyi bir hocaydı, fakat şu an ona benzer özellikler taşıyan ve onun 1-2 tık üzerinde bir hoca bulmamız lazım.

Çare: He should go home (Belgium).... Elemanı onda sonra zaten gider. Hiç olmazsa cebimizden daha fazla kazık çıkmaz....

[attachment=8978:indir.jpg]
Evet M'Gladbach maçıydı, tamamı A2 oyuncularıyla kuruluydu ve 1-1 bitmişti maç, duman etmişlerdi Gladbach'ı. Yani Gerets bizim için o dönem iyi bir hocaydı, fakat şu an ona benzer özellikler taşıyan ve onun 1-2 tık üzerinde bir hoca bulmamız lazım.

Jupp Heynckes

Ekli dosyalar

• indir.webp
    indir.webp
    10,9 KB · Görüntüleme: 116

Gerets Arda'yı göremeyecek kadar anlamazdı yetenekten. Boleslav maçında Carrusca sakatlandı mecbur kaldı da oynattı.

Uğur, Ferhat gibi 2. sınıf adamları gidip Saraçoğlu'nda oynatmıştı. Onun için söylenebilecek tek söz kocaman bir çılgın olduğu o kadar.

2005-2006 sezonunda ki epik şampiyonluk nedeniyle abarttığımız bir adam. 2.kez gelse 2.sezonunda ki rezil futboldan daha kötüsünü oynar bu takım.

Jupp gelse gelse emekliliğe gelir Hiddink gibi.

Gerets Arda'yı göremeyecek kadar anlamazdı yetenekten. Boleslav maçında Carrusca sakatlandı mecbur kaldı da oynattı.

Uğur, Ferhat gibi 2. sınıf adamları gidip Saraçoğlu'nda oynatmıştı. Onun için söylenebilecek tek söz kocaman bir çılgın olduğu o kadar.

2005-2006 sezonunda ki epik şampiyonluk nedeniyle abarttığımız bir adam. 2.kez gelse 2.sezonunda ki rezil futboldan daha kötüsünü oynar bu takım.

Ama o zmn adamlar paralarını alamıyorlardı 82 puan topladı az değil.

Tamam 4-4'lük bi adam değildi ama elindeki kadroyu değerlendiriyordu.Bi o zmn ki kadroya baksana yönetim transfermi yapıyordu.

Adam 2 sene boyunca önlibero istedi aldıkları adam ingiltere liginde küme düşen takımın kadrosuna dahi giremeyen adamı aldılar.İnamoto

Konya'da kaybedersek Mancini'yi gönderir apar topar Avcı'yı felan getirirlerse hiç şaşırmam,her ne kadar Mancini'yi tutmasam da sezonu Mancini ile bitirelim,sezon sonu için araştırmalar görüşmeler şimdiden başlasın,Luce ayrılıyor kuvvetle muhtemel,Albayrak'ı göndersinler Ukrayna'ya bitirsin işi...

Adam emekli oldu, o iş yaş. Lucescu veya Mourinho gelmedikçe öyle çok büyük isimli hoca getirmenin manası yok.

Jupp gelse gelse emekliliğe gelir Hiddink gibi.

Ooo renktaşşş onu ben de düşündüm lakin gelme ihtimali çok ama çok az....

[attachment=8980:indir (1).jpg]

Ralf Rangnick

[attachment=8981:di-matteo.jpg]

Di Matteo

Ekli dosyalar

• indir (1).webp
    indir (1).webp
    8,7 KB · Görüntüleme: 98
  • di-matteo.webp
    di-matteo.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 75
Mancini gibi bir isim 5 aydır bu takımın başında ve adamı yuhluyoruz, şu yukarıda geçen isimler (Di Matteo, Bielsa vs) değil 5 ay, 5 maç sonra şutlanırdı bu

takımdan. Fatih Terim gönderildikten sonra adı geçen isimler arasında uzak ara Mancini herkesin favorisi idi.

Terim gidince Hagiye tedlif yapmis bizimkiler. :confused:

Hagiyi getiriler Mancini giderse. Hagi gelecekse Mancini kesinlikle kalsin.

Terim gidince Hagiye tedlif yapmis bizimkiler. :confused:

Hagiyi getiriler Mancini giderse. Hagi gelecekse Mancini kesinlikle kalsin.

haginin şanssızlığı malesef mali olarak krizde olduğumuz dönemlere denk gelmesi ama bugün gelirse eğer işler çok farklı olur ben Haginin başarılı olacağına inanıyorum.

Gesendet von meinem GT-I8190 mit Tapatalk

En rezil, iğrenç hiç bir şey yapamacağımız belli dönemlerde getirdik hep Hagi'yi..Adam gibi bir dönemde görmek isterdim yalan yok.

daha hala çözümün teknik adamlarda olduğunu düşünenler var.Sorun yerli oyuncu ve zihniyetinde olay bu.Bakınız bu ülkeye gelen dünya çapındaki hocaların hepsi kovularak gitti neden acaba çünkü biz türk futbolu olarak zihniyet olarak avrupadan çok farklıyız.Ne zaman yabancı sınırı kalkar kendini star zanneden kazma yerli oyuncuların yerini kaliteli yabancılar gelirse işte ozaman manciniler,bielsalar başarılı olur.Sen bielsayı getirsen ne olacak elinde hakan balta,ceyhun,boş kaleye gol atamayan burak,yaptığı tek şey yana pas vermek olan selçuk olduğu sürece bu teknik adamlar nasıl başarılı olacak nasıl sistemlerini oturtacak çözüm malesef yabancı sınırının tamamen kalkmasında yoksa morınho gelse bile durum şu anki yaşananlardan farklı olmaz.

daha hala çözümün teknik adamlarda olduğunu düşünenler var.Sorun yerli oyuncu ve zihniyetinde olay bu.Bakınız bu ülkeye gelen dünya çapındaki hocaların hepsi kovularak gitti neden acaba çünkü biz türk futbolu olarak zihniyet olarak avrupadan çok farklıyız.Ne zaman yabancı sınırı kalkar kendini star zanneden kazma yerli oyuncuların yerini kaliteli yabancılar gelirse işte ozaman manciniler,bielsalar başarılı olur.Sen bielsayı getirsen ne olacak elinde hakan balta,ceyhun,boş kaleye gol atamayan burak,yaptığı tek şey yana pas vermek olan selçuk olduğu sürece bu teknik adamlar nasıl başarılı olacak nasıl sistemlerini oturtacak çözüm malesef yabancı sınırının tamamen kalkmasında yoksa morınho gelse bile durum şu anki yaşananlardan farklı olmaz.

Bu konuda haklısın coğunluk olarak lucescuyu isteriz ama ukraynada yabancı sınırlaması yok lucescu gelecek vaad eden brezilyalı topcularla doldurdu takımı.

Geldğinde 5 milyon euro ediyorsa şu anda 15 milyon euro fiyat istıyorlar.O yüzden yabancı teknik direktörlerin uzun vadede başarılı olacağını sanmıyorum.

Geri
Üst Alt