# Carlos Cuesta | Vasco da Gama'da Kiralık

Çok ortalama bir herif

Abdülkerim ve Kaan'dan kötü bence. Ya da onlarla kapışır işte öyle diyim

Ford Cuesta'nın bugün 4 lastik değişiyor Florya'da, önümüzdeki iki maçta da daha iyi bir defans tutuşu izleyeceğiz.

"Ayağı temiz stoper" demek pas yüzdesi yüksek olan stoper demek değil. Ayağı düzgün bir stoperden beklenen şey, savunmadan hat kırıcı pasları isabetli şekilde atabilmesi ve progressive paslar tercih etmesidir. En azından benim futbol mantaliteme göre

Ancak burada Cuesta için "ayağı çok temiz" algısı yapanlara dün maç içinden 2 görsel ile yanıt vermek istiyorum. İlk görselde Rizespor pas hatası yapıyor, topla buluşan ilk oyuncu Cuesta önünde Ahmed Kutucu, Sara ve Mertens gibi uygun durumda olan progressive tercihler varken topu hemen yanındaki Torreira'ya veriyor ve takımın hızlı hücumunu engelliyor.

1739943267095.webp

İkinci görselde Frankowski bir süre ısrarla Cuesta'dan top istemesine rağmen oyuncu yine tam tersi yöne, oyunun yığıldığı bölgeye doğru yan pas tercihinde bulunuyor.

1739943277805.webp

Kısacası pas isabet yüzdesi verisi, bir stoper için en aldatıcı veridir. Çünkü stoperler diğer mevkilere oranla yüksek sayıda yan pas tercihleriyle pas isabet yüzdesini yukarı çekme imkanına sahip oyunculardır. Cuesta da ne yazık ki böyle bir profil. Üçlünün kenar stoperine göre haddinden fazla garanti oynayan, oyun kurulumuna katkı veremeyen bir stoper. Dün ilk 45'te Frankowski'nin etkisiz olmasının temel nedeni de Cuesta'nın bu garanti tercihleriydi.

Özetle; her gördüğünüz sakallıyı dedeniz sanıp futbolu sadece veriler üzerinden değerlendirmeyin.

Cemil

https://x.com/cmltekin

Başka maç mı seyrettik, biraz abartıyorsunuz sanki, adam kötü oynamadı, 4 lüye döndüğü için çıkardı

Sene sonuna kadar maksimum 5 maç oynar yaz döneminde bir yere kiralanır.

Bomboş bir çocuk bu. Herhangi bir yeteneği yok bize gelmesini sağlayacak ama işte az bıyıklının komisyon işleri.
Süper ligde bundan iyi 55 tane stoper var.

acun aldırmış bu adamı, başka açıklaması yok

Bu herif kamera şakası falan mı ne lan bu

jelertten 3-4 gömlek kötü varsın gerisini siz düşünün transferinde kimler ne paralar kaldırdı acaba?

Olum bu kötu oyuncu bile değil. Ben futbolcu olduğundan suphelendim

Bu adam 500 bin euro etse 7.5 milyon euro'muz nereye gitti?

Geri
Üst Alt