Cassio Lincoln Palmeiras'ta !

Cevap: Cassio Lincoln Palmeiras'ta !

Keşke Rijkaard'ın elinde olsaydı Lincoln, o zaman bence herşey çok farklı olabilirdi. Sevdiğim bir futbolcu halada severim. Bizden "resmi" olarakta ayrıldı ama hala posteri duvarımda asılıdır.

Bu olanlara rağmen yurtdışında Galatasaray hakkında hiç kötü konuştuğunu görmedik. Özellikle Roberto bile fenerden gider gitmez, fenere ne biçim salladı.

Bu sebeple bile bu adama karaktersiz diyenlerin bir daha düşünmesi gerekir.

Cevap: Lincoln resmen Palmeiras'ta...

Yapma bunu yapma.

Ronaldo ile Lincoln aynı cümlede bile geçemez. Futbol bunu kabul etmez. Ronaldo futbol tarihinin görmüş olduğu en büyük 5 forvet oyuncusundan birisidir. Bana sorarsan Pele'den daha iyidir.

Bunu söyleyen nasıl bir gaflet içine düşmüş yahu(Alıntı yaptığın mesajdan bahsediyorum)? Ronaldo benim gördüğüm açık ara en iyi topçuydu. Düşüşünün sebebi de özel yaşamı falan değil yaşadığı çok büyük sakatlıklardı. Bilip bilmeden konuşmayın. Lincoln ile Ronaldo'yu aynı cümle içinde kullanmak rezalettir, utanç kaynağıdır. O adam ki 2-2,5 yıllık sakatlıktan çıkıp, toparlanmış takımına dünya kupası aldırmıştır. Ne kötü yaşamı ne Lincoln'ü? Daha ağırı ne yeteneği yahu? Mert Erak kınıyorum seni.

Bırakın bu işleri arkadaşlar. Koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler diyeceğim ama bu pek uygun değil. Zira takım koyun dolu.

Elano'nun Lincoln ile aynı cümlede geçmesi bile futbola ihanettir.

Katılmıyorum... Lincoln'ü karakter olarak tartışabiliriz.. Bana görede karakter olarakta çok aman aman karaktersiz de değildir... En azından gittikten sonra RC, Edu vs gibi kötü bir yorumunu dahi duymadık... Şu bir gerçektir disiplinsiz bir oyuncudur. Ama kötü futbolcu değildir.. Çoğu brezilyalı da bu disiplin problemi vardır. Futbola iş gözüyle değil eğlence gözüyle bakarlar. Lincoln'ün isteyerek oynadığı maçlardaki performansı ortadadır. Futbol yeteneği ortadadır.

Fakat şurasıda ayrı bir gerçektir ki Elano ile Lincoln aynı tip oyuncular değildir. Lincoln Klasik bir 10 numaradır. Elano Ofansif Oyun Kurucudur... O nedenle kıyaslanmaları bencede hatadır. Ayrıca Elano'nun işleyen bir takımda katkısı daha fazla olacaktır...

1) Hagi'den sonra en yetenekli futbolcumuzdu

2) Gecen sene onun sayesinde UEFA'da sov ustune sov yaptik

3) Kendisi pis, disiplinsiz degil, keyfine ve rahatina duskun, hedefleri dusuk bir adam. Ama is ahlaki var, sadece futboldan keyif aldiginda sahadaki en iyi adam oluyor, ama mesela Feldkamp ve Bulent gibi adamlarin takiminda futboldan zevk almadigindan problem cikarabiliyor, isteksiz oynuyor.

4) Lincoln pek ala idare edilebilirdi, ama kendisi de 1-2 kere keyif yapip gec geldigi icin kendini cekemeyenlere koz vermis oldu bu yuzden de yonetim onu kurban etti, kaptanligini cekemeyip gerekiz yere polemik yapanlari da kaptan yapti

5) Yolu acik olsun, insallah geri doner ve 31 yasinda kullerinden dogan Hagi gibi olur. Gecen seneden tek eksigimiz iyi bir sag kanat oyuncusuydu, Arda-Baros-Lincoln uclusu tikir tikir islerken sagda Kewell etkisiz kaliyordu, eger Arda-Baros-Lincoln-Keita gibi bir hucum hatti kurabilsek bu sene, Europa Liginin en buyuk favorisiydik

6) Ayrica sezon basinda Almanya kampina geldigini, fakat gec kaldigi icin alinmadigini dusunuyorum. Eger zamaninda gelmis olsa su an herkes hala Lincoln faniydi. Ama dedigim gibi, keyif adami oldugu icin profesyonellikten uzak kaliyor arada sirada.

Lincoln birilerinin oyununa alet oldu sağolsun kendiside büyük malzeme çıkardı. Bülent Korkmaz'ın futboldan anladığı gol yemeyelim 0-0 iyidir, şandelle topu gol olursa iyidir olmazsa üzerine gitme. Böyle bir teknik adamın emri altında ofansif bir futbolcu kendini esir kampında hisseder. İnanıyorum Lincoln Avrupa'ya dönecek.

Şu dördüncü maddeye sonuna kadar katılıyorum. Arda ve Sabri basın toplantısında bundan sonra kaptanlık verilse bile almayız demediler mi? Bir maçta hatırlıyorum pazu bandı dakikalarca dolaştı takmam bilmem ne diye bu da mı yalan? Bu tip düşünceler olursa bir takım olamazsınız imkansız! O yabancı kaptan olamaz bilemem ne diye düşünürseniz bu yerli-yabancı ayrımı yapıyorsunuz demektir, ayıptır. Kaptanlık 1 maçlığına bir arkadaşınızı onore etmek için veriliyor bu adamda hoş köyünden gelip oynamıyor Avrupa Liglerinden birinde oynamış büyük işler yapmış bir adam. Kewell kaptan olsa bugün aynısını yine yapacaklarına inanıyorum. Disiplin bu kadar önemliyse ben daha acil disiplin uygulanması gerekenler olduğunu düşünüyorum.

Soyle diyelim aga, Elano'nun mac icinde top almak icin sarf ettigi emegin 5 katini harcar.

Ben Elano'yu bazı maçlarda izlerken 2-3 gün aç bırakıp öyle oynatılıyor galiba diye düşünüyorum çünkü o kadar etkisiz sanki hasta yatağından kalkmış oynuyor. İyi oynadığı maçlarda ne yapıyor anlayabilmiş değilim.

Hertha macinda hayatinin topunu oynamisti, o macta kaptandi hatirlarsaniz, tabi kursaginda birakmislardi. Inaniyorum ki bu sene Lincoln olsa takimi sirtlar gotururdu.

Lincoln'ü rahat bırakıp ona destek olunsaydı Galatasaray'da bu kadar yıl oynadım herşey bana hak diye düşünen bir zihniyet olmasaydı belki de geçen yıl kupayı kaldırırdık. Velhasılıkelam zarar ettik yine her türlü ;)

Elano gider X insan gelir... Geldiğinde herkes X, Elano'dan 5-10 gömlek üstün... Hagiden sonra en büyük 10 numara vs vs.. 2-3 hafta sonra X Elano'nun tırnağı olamaz... Çekemeyenler gönderilmesini istedi vs vs... Bu düşünce tarzı ancak Türkiye sınırları içerisinde işlev görür... Vazgeçelim artık bu saçma sapan düşüncelerden.. Lincoln'ü en çok beğenenlerden biriydim ki bu konuda mesajlarımı okuyan anlar...Ancak birini yüceltmek için diğerini yerin dibine sokmayalım her iki futbolcu içinde geçerli dediklerim. Özellikle medyanın ve kendini yorumcu diye gösteren şakşakçıların dolduruşuna gelip Yeni transferleri eski isimlerle kıyaslamayalım... Hele ki alakasız isimleri lütfen!

Galatasaray'da bir büyüme var. Bu açıkça ortada yeni stad yaptıktan sonra bu süreç daha da hızlanacaktır ama bu sürece biz taraftarlarda destek olmalıyız.. Vizyonumuzu genişleterek ve Mental olarak Avrupa'ya ayak uydurmalıyız. Türkiye hariç dünyanın hiçbir yerinde olmayan futbol yorumları burada oluyor.. Saçma sapan kıyaslamalar.. Alex mi?? Hagi mi?? Lincoln mü?? Elano mu?? Hatta işi iyice çığrından çıkardıp Andre Dos Santos mu? Elano mu? , Arda mı? Messi mi? Bu düşünce tarzıyla Türk futbolu ancak Türkiye içerisinde var olur....

Lincoln önce futbolcu olmayı ögrensin sonra kıyası yaparsınız ;)

Herkes bunu okusun sonra tartisalim, bu adam tum dogrulari soylemis: borges: Kac(iril)an Yildiz: Cassio Lincoln.!

Yazan adam Almanya'yi Hitler gibi bilen bir adam, o bile diyor Magath Schalke'ye istedi diye, siz hala kimse istemedi kiii edebiyati yapin.

Bu kadar klas ve yetenekli bir adami birkac egosu siskin icin kacirdik ya, hicbirsey demiyorum ben. Hasan Sas, Bulent Korkmaz ve kankalari kendi alemlerinde takilsinlar. Biri TRT'de, biri Azerbaycan'da, digerleri de hala Galatasaray'da, olan Lincoln'e oldu.

Ayrica Elano'yu ve Lincoln'u karsilastirmak neden cahillik olsun ki. Oyun stilleri farkli, maalesef bunu aci bir sekilde gorduk. Kariyer falan diyorsaniz, o islere hic gelmeyin bile. Schalke'de kral olmus bir Lincoln'u Manchester City'de yarim sezon iyi oynamis Elano'ya hicbir sekilde degismem. Ha, o cok meshur Brezilya Milli Takimiysa derdiniz, Jardel de oynamadi orada.

Lincoln'ün kişiliğinin, insanlığının ne kadar bozuk olduğunu hepimizin biliyoruz tıpkı futbolda her yönüyle Elano'yu mest edeceği gibi.

Keske zaman makinem olsaydi da gecen sene bu zamana donup Lincoln mu Elano mu diye sorsaydim size. :o

Bu herif savunulamaz adamda futbol oynamaya istek yok canı isterse oyar istemezse oynar

keşke Hagi gibi olabilseydi ya da en azından Alex kadar

Bre herif o kadar olay olmuş takıma Rijkaard gelmiş sen daha ne diye gelmiyorsun kampa beter ol ulan Palmeiras küme düşsün beter olsun :D

Elano , Lincoln 'un tırnağı etmez.

A.Çakar :D

Gerçekler acıdır. :(

Ah be Lincoln :)

Lincoln Lincoln demeyi çok özledim.

Geri
Üst Alt