Cassio Lincoln Palmeiras'ta !

Cevap: Cassio Lincoln Palmeiras'ta !

Lincoln ilk senesinde çok mu iyiydi diye sorarlar adama. Sorunu disiplinli adamlar. Galatasaray'da 3 teknik adamla çalıştı; Kalli, Skibbe ve Bülent Korkmaz. Kalli ve Bülent Korkmaz disiplinli, otoriter ve savunmaya ağırlık veren adamlardı. Skibbe ise yumuşak ve hücum futbolu seven bir hocaydı. Ne diyordu Schalke başkanı? Lincoln'den verim almak istiyorsanız onu pohpohlarsınız. Skibbe öyle yaptı ve gereken gazı verdi. Verim de aldı ondan. Ama takım içindeki dengeler, Bülent Korkmaz'ın Hamburg maçında onu oyundan alması ve onun artist bir şekilde sinirlenerek tepki vermesi lifleri orada kopardı. Kopan lifler daha da birleştirilemedi. Takımın Avrupa kupalarına katılamaması söz konusuyken o lig bitmeden ülkesine döndü. Çok sorumsuzca bir hareketti. Bahanesi de her zaman gibi hazırdı.

Elano çok farklı bir adam. Onu asla kıyaslayamazsınız. Çünkü disiplinli bir oyuncu. Herşeyden önce yıldız değil, takım oyuncusu. Ondan birşeyler yaratmasını beklemeyin. Lincoln ile kıyaslarsanız tek yaptığınız şey komik duruma düşmek olur. Elano şuan da Galatasaray'ın en önemli yapı taşıdır. Onun olmadığını düşünseneze; bu takımın orta sahası insanı kanser ederdi. 4-3-3, topa sahip olma, rakibi karşılama, basit düşünme, dikine oynama, oyunun yönünü hızlı bir şekilde değiştirme. Bunlar sadece Linderoth ve Elano'da mevcuttu. Linderoth'tan verim alınamayınca gönderildi. Takımda şuan bir tek Elano kaldı. O yüzden kıymetini bilin derim. Zira bu lige alışmış bir Elano 50 metreden atacağı tek topla bu takımı gol pozisyonuna da sokar.

Bizim 50 metreden top atacak adama degil, kapanan defansi acacak adama ihtiyacimiz var. Hem, Feldkamp 2. Dunya Savasindan kalma 4-4-2 oynatioyrdu, Bulent'in de akli Lincoln'un oynadigi topu anlamaya yetmedi, bu yuzden bize UEFA kupasini aldigimiz zamandan beri en iyi topu oynatan Skibbe'nin guzel takiminda show yapti elbette, cok dogal bu.

Hayir.

Bize 4-3-3 için 50 metreden top atacak adam lazım. Eğer bu ülkede yeni bir ekol yaratmak istiyorsan birşeyleri zorlayacaksın. Yoksa Rijkaard'ın aklına girip 4-4-2 oynatabilirsin ama sadece günü kurtarırsın. Hasan Şaş'ta oynatabilir 4-4-2.

Lincoln'de iyi oynadığı zaman şova kaçmıyordu Elano tarzı basit oynayamı bilen biri.

4-4-2'ye nasil bagladin ki REIS

Rijkaard'da 4-4-2 oynattı reis. Hemde 4-5 maç. Bir ara bu ülkenin Rijkaard'ı bile değiştirebileceğini düşündüm. Kilit açacak oyuncu zaten forvet arkası, 10 numara gibi birşeydir. Bize yaramaz artık onlar. Bir takım asla bir oyuncuya bel bağlamamalı. Bunun en büyük sıkıntısını geçen sene çektik. Lincoln Avrupada müthiş performans sergiliyordu ama Bülent Korkmaz ile yaşadığı sorunlar yüzünden belkide en çok oynaması gerektiği Hamburg maçında yerlerde sürünüyordu. Bu yüzden belkide elendik Almanlara. Lincoln biraz istekli olsaydı o takımı finale taşırdı.

Ha ben gidip Ireland, Xavi tarzı adamlar alıcam dersen orası başka.

Bizim 50 metreden top atacak adama degil, kapanan defansi acacak adama ihtiyacimiz var. Hem, Feldkamp 2. Dunya Savasindan kalma 4-4-2 oynatioyrdu, Bulent'in de akli Lincoln'un oynadigi topu anlamaya yetmedi, bu yuzden bize UEFA kupasini aldigimiz zamandan beri en iyi topu oynatan Skibbe'nin guzel takiminda show yapti elbette, cok dogal bu.

Çilingir Yusuf var :D

Rijkaard ne kadar degisken olabilecegini gosterdi zaten, Arda'yi ortada oynatti, 4-4-1-1 de oynatti, 4-4-2 de yani oyle su oyuncu olur bu olmaz diyemezsin. Lincoln burada olsaydi Rijkaard ona gore bir oyun oynatirdi, ve buyuk ihtimalle basarili olurdu. Illa Lincoln gitsin Elano gibi oyuncu istiyom demedi ki. Lincoln olsa gecen senekine benzer bir yapida olurduk diye dusunuyorum, Lincoln'u yedek oturtturup

"4-3-3 oynayacaz agalar

Topal

Ayhan-Mustafa"

diyecek hali yok. Ayrica Felix Magath 10 numarali 4-4-2 sisteminden kendine hayvan gibi de kariyer yapti. Buyuk hocalar fix fikirlerle yurutmez isi, elinde Lincoln varsa kullanir. Ancak Bulent gibi futbol cahilleri barzomsu 4-4-2'leri ugruna Kewell ve Lincoln gibi klas adamlari harcarlar.

Rijkaard ne kadar degisken olabilecegini gosterdi zaten, Arda'yi ortada oynatti, 4-4-1-1 de oynatti, 4-4-2 de yani oyle su oyuncu olur bu olmaz diyemezsin. Lincoln burada olsaydi Rijkaard ona gore bir oyun oynatirdi, ve buyuk ihtimalle basarili olurdu. Illa Lincoln gitsin Elano gibi oyuncu istiyom demedi ki. Lincoln olsa gecen senekine benzer bir yapida olurduk diye dusunuyorum, Lincoln'u yedek oturtturup

"4-3-3 oynayacaz agalar

Topal

Ayhan-Mustafa"

diyecek hali yok. Ayrica Felix Magath 10 numarali 4-4-2 sisteminden kendine hayvan gibi de kariyer yapti. Buyuk hocalar fix fikirlerle yurutmez isi, elinde Lincoln varsa kullanir. Ancak Bulent gibi futbol cahilleri barzomsu 4-4-2'leri ugruna Kewell ve Lincoln gibi klas adamlari harcarlar.

Lincoln kalsaydı kanatlarda hatta forvette bile oynatırdı Rijkaard.

noticia1815_090210_133741.jpg

Dahasi da var da aptal Palmeiras sitesine uye olmam gerekiyor

Benim yapılan transferlerden anladığım; Rijkaard zaten 4-3-3 oynatmak istiyordu. Sistemde önemli bir yapı kanat adamlarının üst düzey olmasıydı bu yüzden Keita, orta sahada o yapıya uygun ofans ve defans bloğunda bağlantı kurabilecek, çift yönlü, zeki, oyunun yönünü değiştirebilen bir oyuncu; Elano gibi isimler alındı. Mustafa Sarp, Leo Franco, Gökhan Zan Rijkaard onayıyla alınmış adamlar değildi. Bülent Korkmaz önermişti onları. Rijkaard biraz daha erken gelseydi farklı oyuncular isteyebilirdi. Yaptığı transferlerle zaten 4-3-3 oynatmak istedi bal gibi ortadaydı. Ardından Gio, Jo ve Neill transferleri sistem için önemli bence. Çünkü cuk diye otururlar, hepsi bu sistemin oyuncuları.

Şöyle birşey var; kimileri sistemini kurar ve oyuncuları ona göre alır ve oynatır. Rijkaard bu ekolden bence. Sistemi oyunculara göre kurmak örneğin Lucescu'nun işiydi. Lincoln bu takımda olsaydı Rijkaad nasıl oynatırdı gerçekten bilmiyorum. Bence Lincoln'ü sistem için deneyebilirdi, biraz daha geride ya da sol sağ iç gibi.

Keita yoktu diye 4-4-2'ye donmek zorunda kaldik dedigini de hatirliyoruz aslinda, yani elindeki kiymaya gore degisik sekillerde kofte yapmayi seven bir hoca. Yani illa 4-3-3 oynatacak diye birsey yok ama onu daha cok seviyor. Ayrica gecen sene Skibbe'nin oynattigi daha cok 4-2-3-1 de mesela 4-3-3'un bir varyasyonu, yani oyle sayilara takilmamak lazim. Elano degil de Lincoln olsa nasil olurdu soyleyeyim, hic birsey degismezdi, Lincoln Elano'nun oynadigi yerin biraz daha onunde oynardi, arkasinda da Mehmet/Sarp/Baris/Ayhan'dan iki tanesi olurdu, takim yine tikir tikir islerdi. Yine isliyor takim, yani Kayseri macinda gayet iyiydik. Ama forvetin arkasinda takimi tamamlayacak bir adama ihtiyac var, Lincoln gibi. Elano da bu gorevi Man City'de yapiyordu, burada daha cok sag ic oynatiliyor. Boyle olunca da, bir fark kaldi o farkla da cok guzel oldu.

lincoln-palmeiras-436.jpg

(reis)

Ben bilmem valla basghan. Rijkaard ekol yaratmak istiyorum diyor.

Evet, ben hücum futbolu ekolündenim. Ama günümüz futbolunda atak yapmayı seven her takımın ortaya önce iyi bir organizasyon şeması koyması gerekiyor. Artık sadece atak oynamak çok tehlikeli olabiliyor. Onun yerine organize bir takım olmak daha önemli. Futbolda tabii ki öncelikli olan kazanmak. Ama taraftarlar sadece kazanmak istemez, iyi futbol da görmek ister. Takımlarına bir kimlik atfetmek ister. Sahada gurur duyacakları bir yapı olsun ister. Bu da genelde iyi oynayan takımların başarabileceği bir şeydir. Burası bence çok önemli. Tabii ki körü körüne bir hücum takımından bahsetmiyorum. Organize bir oyun planından bahsediyorum. Teknik kapasitesi yüksek, uyumlu, organizasyonu sağlam bir takım yaratmak. Tıpkı Ajax, Milan ve Barcelona gibi. Futbol tarihine baktığınızda pek çok kupa kazanmış takım vardır. Ama aralarından sadece iyi futbol oynayanlar akılda kalır. Sıkıcı ve renksiz oyunla kazananlar tarihe yazılır ama hafızalara yazılmaz. Bu oyunun güzelliğini ortaya çıkarmak gerek. Bu da ancak iyi bir planlamayla olur.

Burası ağlama duvarına dönmüş,Bizi bırakma Lincoln,canın cehenneme Lincoln...:(

Duygu karmaşası yaşıyorum k.bakmayın gitmesi yıktı beni...

Tövbe tövbe...

tanrinin olmasini istedigi baska biyere gitmis

zuhahahhah

tanri senle dalga geciyo olmasin lincoln kardes

Geri
Üst Alt