Cevap: Cezayir 0-0 Slovenya | 13 Haziran | Devre Arası | TRT 1
Bence o konuda biraz algıda seçicilik yapıyorsunuz. Adam "böyle pozisyon vermemeli" demiş, siz "hiç pozisyon vermemeli" olarak algılıyorsunuz ve bence o konuda adam haklı. Arjantin bir takımın defans kurgusu da sağlam olmalı ve Nijerya'ya dünkü maçtai kadar kolay pozisyon vermemeli. O kadar yetenekli takımın daha az top kaybetmesi ve orta sahada daha çok top kazanması gerekir. Dün aynen Ömer Üründül'ün dediği gibi Arjantin takım savunması orta sahasından dolayı yerlerde süründü. Bu arada, ben pozitif futbola karşı değilim kesinlikle, tüm yorumlarımı okuyabilirsiniz, bilen de biliyordur zaten, tanımıştır forum ahalisinin en azından bir kısmı beni bu konuda.
Kaç yaşında adam. Kaç yıldan beri bu endüstriyelin içinde. Bir kaç düzgün kelamda etsin. Ama dün Arjantin maçında verdikleri her pozisyona "gık" eden yorumcuyu iplemem ben. Ben yanılıyorumdur yüzde yüz belki. Belki yanlış algılama olmuştur, doğrudur. Peki bu algılama neden yanlış oldu? Bu insanların bilinç altında bıraktıkları söylemleri yüzüden olabilir mi?
Zico, mütavazı kadroyla CL'de Çeyrek final yaptı. Ama o Zico'nun güzel oyun, pozitif futbol felsefesini bir kere bile takdir etmezler bu adamlar! Övmezler!
Guardiola ve Barcelona'yı anlattıklar kadar Fenerbahçe ve Zico’yu anlatmazlar! Anlatmak işlerine gelmez. Aksine Zico’yu aşağılarlar, küçümserler
Lucescu'ya Roman çingeni derler.
Cümle alemi; "Bak bu Chelsea, haddini bil, kork, Deivid'i kes, orta saha savunmasına ilave adam koy" derler. Şişmiş egoları defalarca patlatılır, ama anlamamazlıktan gelirler. Lafları ve çamurları attıkları yerde kalır. Kimse kendisini aklayamaz.
Sonra da dönüp Barcelona ve Guardiola'ya methiye düzmekten lügatta kelime bırakmazlar. Sanki yukardaki ülke futbolu güdüklüğünün mimarı değilmişler gibi…
7 iklimden adam gibi yorumcular çıkmaz mı?
Ve ben yanlış anladım. Arjantin o kadar pozisyon vermemeliydi. Haklıydı belki.