# Christian Luyindama

Buna kaldık yine Donk'un yokluğunda. Yine iki hafta ortalama üstü oynayıp "Mbappe'yi savundu len"cileri ıslatır, sonra da gider Konya ve Beşiktaş deplasmanlarında olduğu gibi iki üç tane üç puan hediye eder rakiplere. Açık olarak söylüyorum ki kesinlikle güven vermiyor bana. Gerçi Marcao da pek güven vermiyor. Ne halt yiyeceğiz bilmiyorum. Hayır Donk bana daha fazla güven veriyor diyorum ama o da savruk aslında. Yani Donk'a Luyindama'dan daha fazla güveniyor olmam onun da iyi olduğu anlamına gelmiyor. Stoperlerimizin tabanı ve tavanı bu kadar açık olmamalı ya.
Donk'un bir tane defansif ozelligini soylermisin Luyindama'dan daha iyi oldugu ?

Donk'un oynatılmasının sebebi daha iyi stoper olması değil oyun kurucu özelliğinin olması.Mevcut kadroda Marcao hariç geriden oyun kurabilecek kalibrede bir adam yok biraz Sarachi yardım ediyo o bile oynadığı maçlarda ciddi fark yaratıyo haliyle oraya ekstra bir pas opsiyonu olarak Donk'u denedi hoca ki son 2 haftaya kadar gayet iyi bir şekilde çalıştı bu ikili.İşler kötü giderken sallamak kolay.Luyindama evet iyi bir stoper ama baya kötü bir futbolcu ayağına her top geldiğinde stres oluyorum ben oyun stili bana Servet Çetin'i andırıyor.

Donk'un oynatılmasının sebebi daha iyi stoper olması değil oyun kurucu özelliğinin olması.Mevcut kadroda Marcao hariç geriden oyun kurabilecek kalibrede bir adam yok biraz Sarachi yardım ediyo o bile oynadığı maçlarda ciddi fark yaratıyo haliyle oraya ekstra bir pas opsiyonu olarak Donk'u denedi hoca ki son 2 haftaya kadar gayet iyi bir şekilde çalıştı bu ikili.İşler kötü giderken sallamak kolay.Luyindama evet iyi bir stoper ama baya kötü bir futbolcu ayağına her top geldiğinde stres oluyorum ben oyun stili bana Servet Çetin'i andırıyor.
Dunyada bana bir takim soylermisin, iki stoperin de cok iyi oyun kurabilen stoperlere sahip olan? Varmi oyle takimlar, varsa iki stoperin ismi ve mevcut piyasa degeri ne kadar acaba? Oyle bir sey konusuyorsunuz ki, takimi atagi kaldiracak oyuncular sanki iki stoperlerden baslamali. Halbuki orta saha denen sey bu gorevi yapamiyor, bu yuzden de Luyindama kesik yiyor cunku Donk daha iyi oyun kuruyor. Peki defans oyunculari ilk once rakibi mi durdurmali yoksa oyun mu kurmali? Bu oynadigimiz oyunda oyle City veya Pep Guardiola zamanindaki Barca modeli degil ki, goren duyan da rakibi pas manyagi yapiyoruz zanneder. Yan pas geri pas o pas oyunu genelde. Aradan kac top birakiyoruz , kac topla hucum oyunculari rakip kaleci ile karsi karsiya getirebiliyoruz? Bize iki tane oyun kurabilen stoper mi lazim? Yoksa en az bir tanesi rakibini yiyen cinsten iyi bir stoper mi?

Dunyada bana bir takim soylermisin, iki stoperin de cok iyi oyun kurabilen stoperlere sahip olan? Varmi oyle takimlar, varsa iki stoperin ismi ve mevcut piyasa degeri ne kadar acaba? Oyle bir sey konusuyorsunuz ki, takimi atagi kaldiracak oyuncular sanki iki stoperlerden baslamali. Halbuki orta saha denen sey bu gorevi yapamiyor, bu yuzden de Luyindama kesik yiyor cunku Donk daha iyi oyun kuruyor. Peki defans oyunculari ilk once rakibi mi durdurmali yoksa oyun mu kurmali? Bu oynadigimiz oyunda oyle City veya Pep Guardiola zamanindaki Barca modeli degil ki, goren duyan da rakibi pas manyagi yapiyoruz zanneder. Yan pas geri pas o pas oyunu genelde. Aradan kac top birakiyoruz , kac topla hucum oyunculari rakip kaleci ile karsi karsiya getirebiliyoruz? Bize iki tane oyun kurabilen stoper mi lazim? Yoksa en az bir tanesi rakibini yiyen cinsten iyi bir stoper mi?
Reis anlatamazsın boşver.Sanki Donk oynayınca Barcelona'ya dönüyoruz.Stoperin 1. görevi defans yapmak.Luyindamayla Servet çetini bir tutan adamlara dil dökmek boşa.

Donk'un bir tane defansif ozelligini soylermisin Luyindama'dan daha iyi oldugu ?
Bendeki bu durum Donk'un defansif özelliklerinden ziyade orta saha özelliklerinden kaynaklanıyor aslında. Donk her an top kaybedecek gibi hissettirmiyor bana Luyindama'nın aksine. Luyindama en ufak bir baskıda hata yapacak gibi oynuyor. Ki ifademdeki "gibi" edatı fazlalık aslında cümlemde çünkü genelde rakip hücumcularının baskılarında orası burası oynuyor Luyindama'nın ve topu kaybediyor. Kaç maç verdi bu şekilde. Ama işte dediğim gibi bizim üç stoperin de birbirinden iyi yanı yok benim hislerimden bağımsız konuşursak. Bu yüzden 3'lü savunma oynamalıyız Marcao - Donk - Luyindama ile. Çünkü gerçekten üç stoperimiz de çok kötü.

pas zımbırtısını bozuyor diye şikayet etme muhabbeti doğruysa kim acaba o ara bozucu futbolcu ve arkadaşları
benim aklıma bitane geliyor ya neyse :asd:

Stoper ne demek haberiniz yok galiba. Stoperin ana görevi savunma yapmak, oyun kurmak falan değil. Donk kazandığımız maçlarda da sürekli adam kaçırıyordu havadan zaten felaket , toptan anlamayanların görmemesi normal. Adamın savunma namına yapabildiği tek bir şey yok resmen tek stoperle oynuyoruz rakip geldiğinde. Kaldı ki Luyindama burada bazı tiplerin yarattığı algının tersine kazma bir futbolcu değil , uzun top istatistiği paylaşmıştı bir arkadaş burada. Luyindama iyi stoper ama kötü futbolcu ?! Keşke iq testiyle üye alınsa foruma.

Luyindama'nın eleştirildiği kadar teknik olarak zayıf olduğunu düşünmüyorum.Ancak farz edelim ki bu adam Dünyanın en kazma en tekniği kıt oyuncusu.Sen bu adamı yine oynat topuda yine illa defanstan yerden pasla çıkaracam diyorsan orta sahaların biraz daha yakın olsun defansa yine çıkarırsın hatada yapan olmaz.Zaten defans oyuncularımızın kaptırdığı topların çoğunda ileriden yardım gelmediği için oluyor.

Bendeki bu durum Donk'un defansif özelliklerinden ziyade orta saha özelliklerinden kaynaklanıyor aslında. Donk her an top kaybedecek gibi hissettirmiyor bana Luyindama'nın aksine. Luyindama en ufak bir baskıda hata yapacak gibi oynuyor. Ki ifademdeki "gibi" edatı fazlalık aslında cümlemde çünkü genelde rakip hücumcularının baskılarında orası burası oynuyor Luyindama'nın ve topu kaybediyor. Kaç maç verdi bu şekilde. Ama işte dediğim gibi bizim üç stoperin de birbirinden iyi yanı yok benim hislerimden bağımsız konuşursak. Bu yüzden 3'lü savunma oynamalıyız Marcao - Donk - Luyindama ile. Çünkü gerçekten üç stoperimiz de çok kötü.
Konya ve Besiktas maclari, baska? Geldigi ilk sezonundan bu yana kac mac verdi?

1 pas yapan stoper 1 kesici stoper ideal göbek ikilisidir de bizde oyun kuracak orta saha bek yok orası sıkıntı oluşturuyor zaten.Hoca ben beni bileli geriden oyun kurmayı sever zamanında Riera'yı beke çekerek yapmıştı bunu mesela.Şu anki kadroda geriden oyun kurabilecek kimse yok Marcao hariç onu da rakipler çözdü pas bağlantılarını kapatınca mal gibi kalıyoruz ortada.2 tane sağlam bekimiz olsa Marcao-Luyindama oynatırdı hoca %100 eminim buna.

sirf ayagi diye stoper övmemek lazim. Marcaoyu ve geçmiste Maicon Roque denen çöpü bunun için övenler var(di).

Mesela Marcao iyi stoper ama bazen istikrarsiz, 1e1 yakalandigi zaman çalim yiyor

sirf ayagi diye stoper övmemek lazim. Marcaoyu ve geçmiste Maicon Roque denen çöpü bunun için övenler var(di).

Mesela Marcao iyi stoper ama bazen istikrarsiz, 1e1 yakalandigi zaman çalim yiyor
Mesele orada zaten Luyindama olsa 1e1 yakalanmaz Marcao.Donk'a güvenmiyor marcao ters kademelere bile girmeye çalışıyor.

Donk katki sagladigi dönemler fazlasiyla oldu ama sürekli ilk 11 oynatilirsa bir sekilde zarar verebilir. Geçen sezon gösterdi, bu sezon gösterdi. Son 2 sampiyonlukta çok katki sagladi hoca belki bu yuzden onu sürekli oynatiyor ama bazi savunma özellikleri kritik maçlarda sorun yaratabiliyor.

donkun bize cok fazla katkıları oldu oluyorda aynı sekılde etebonun bile oldu ama bazı oyuncuları üst üste oynatırsan oyuncuyuda harcarsın hoca bunu göremiyor yanındaki 5 tane armutta göremiyor

dünyanın en iyi hocaları bile her maca aynı kadroy cıkmıyorlar mutlaka rakibe göre oyuncu hamleleri yapıyor

ayrıca luyindama tam form tutmuşken kesmek sacmalık yedlin tam form tutmuşken linnesi koymak intihardır

umarım hoca uyanır artık cünkü uyuyordu

Stoper ne demek haberiniz yok galiba. Stoperin ana görevi savunma yapmak, oyun kurmak falan değil. Donk kazandığımız maçlarda da sürekli adam kaçırıyordu havadan zaten felaket , toptan anlamayanların görmemesi normal. Adamın savunma namına yapabildiği tek bir şey yok resmen tek stoperle oynuyoruz rakip geldiğinde. Kaldı ki Luyindama burada bazı tiplerin yarattığı algının tersine kazma bir futbolcu değil , uzun top istatistiği paylaşmıştı bir arkadaş burada. Luyindama iyi stoper ama kötü futbolcu ?! Keşke iq testiyle üye alınsa foruma.

Senin oyuna katkı sağlayacak bek oyuncun yok bu yüzden stoperlerden kendi görevinin dışında işler bekliyosun.Şu an Fatih hocanın elinde sağda Mariano solda Riera ayarında 2 tane oyun oynamayı bilen bek olsa gidip stoperde Luyindama yerine Donk'u oynatır mı sence mr 200 iq?Son 2 haftaya kadar çatır çatır kazanırken kadıköyde pozisyon vermezken kimse Donk'dan şikayet etmiyodu ne zaman teklemeye başladı,Donk stoper olur mu hoca oyun bilmiyo oldu.

Geri
Üst Alt