Tayfun İnce
Parçalı Üye
- 18 Eylül 2018
- 4.906
- 4.576
- 698
Insan hicbirsey beceremiyosa 3'lu savunma dener, evladi Donk'u yine oynatir, ama hic olmazsa savunmayi stopersiz birakmaz.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Insan hicbirsey beceremiyosa 3'lu savunma dener, evladi Donk'u yine oynatir, ama hic olmazsa savunmayi stopersiz birakmaz.
Donk biraz relax takildigi icin daha oz guvenli duruyor/ gozukuyor olabilir ama Donk da oyle saglam biri degil defansta. Bir defa rakibi kaybedince yakalamasi zor oluyor, Luyindama aksine yine rakibini yakalayabiliyor cunku hem hizli hem guclu. Hic bir forvet oyuncusu oyle kolay kolay ustunluk saglayamiyor, ama Donk daha Sivas forvetleri karsisinda eziliyor mesela. Donk'un sirf ayagi daha iyi diye oynatilmasi benim icin gecerli bir arguman degil, hani dersin ki takimin her tarafi dort dortluk sadece stoperlerimiz haric, o zaman bu konu tartismaya acik olur ve hocanin Donk'u tercih etmesi bana daha mantikli gelir. Ama defansif olarak cok acik veriyoruz ve bek oyuncularimiz da yetersiz olunca, Marcao'nun partneri her daim Luyindama olmali.Bendeki bu durum Donk'un defansif özelliklerinden ziyade orta saha özelliklerinden kaynaklanıyor aslında. Donk her an top kaybedecek gibi hissettirmiyor bana Luyindama'nın aksine. Luyindama en ufak bir baskıda hata yapacak gibi oynuyor. Ki ifademdeki "gibi" edatı fazlalık aslında cümlemde çünkü genelde rakip hücumcularının baskılarında orası burası oynuyor Luyindama'nın ve topu kaybediyor. Kaç maç verdi bu şekilde. Ama işte dediğim gibi bizim üç stoperin de birbirinden iyi yanı yok benim hislerimden bağımsız konuşursak. Bu yüzden 3'lü savunma oynamalıyız Marcao - Donk - Luyindama ile. Çünkü gerçekten üç stoperimiz de çok kötü.
peki bundan sonrası ? hoca uyandımı yoksa hatalarında devam edecekmi acaba taraftarın 2 haftadır çıldırma sebebi aslında hocaya olan guven kaybıGalatasaray´in oyun plani geregi geriden oyun kuran bir takim oldugumuz icin Luyindama bazi maclarda göze batti. Gecen sene Seri arkasinda Marcao, ve Donk ve önlerindeki dizilis ile cok etkili bir pas trafiginin neredeyse nirvanasini yasamastik.
Ancak bu sezon ilk yarida bir cok oyuncunun eksikligini yasadik. Taylan´in da mesela oyun kuruculugu cok üst düzey degil, ancak Etebo´ya nazaran level atlatiyor. Mariano gibi cok klas, ve teknik bir oyuncu da eksildi kadrodan. Pas konusunda yerini Omar o seviyede dolduramazdi, daha cok fizik güc icin alindi bize daha farkli yönden katki saglayacakti.
- Hem ileride hizli düsünmesine ragmen, hizli kosamayan oyuncularin olmasi ilk yarida sezonun
- Hemde Sarrachinin sürekli sakatlanmasi
- Bunun üzerine dikine oynamaktan korkan Linnes´in de cok fazla oynamasi
Fenerbahce ilk devre maci ile örnekleyelim.
- Taylan Seri seviyesinde prese dayanikli degil, o kisa boyu ile cilingir gibi giriyordu rakip oyuncularin arasina. O macta ileride Ozan ile basip, tüm toplarimizi Luyindama´nin cikarmasina zorlayip kütledi bizi Fenerbahce.
- Sarrachi olmadigi vakit bu konuda cok büyük sorun yasiyoruz. Cünkü Saracchi´nin geriden oyun kurma konusunda takima cok büyük önemi var. Hem stoperleri, hem orta sahayi rahatlatiyor.
- Ileride cok agir oyuncularimizin oldugu icin, uzun toplar ile de is göremedik zaten.
Luyindama´nin siritma sebebi bu. Onun disinda bizim sorunumuz defans yapmamiz felan degil zaten. Ister Donk ister Luyindama oynasin. Son iki macta rakibin üc defa kalemize geldigini hatirliyorum.
Bizi yine cok büyük etkliyen Sarrachi´nin Fenerbahce macindan sonra sakatlanmasi oldu. Sonrasinda kötü zeminlerde mac oynamamiz bunu yeterince göstermedi, ancak birde o kötü zeminlerde Etebo´nun 11´e yerlesmesi tüy dikti. Geriden oyun kurma sansimiz yok bu sekilde, yani gecen sezon ortasindan beri oynadigimiz oyunu Hoca iki haftadir kendi elleri ile tökezletti.
Ilk yari bu konuda sorun sakatliklar, eksikliklerdi. Su an ise sorun hocanin kalabalik kadro icinde bocalamasi oldu. Ilk yaridaki puan kayiplarindan dolayi maalesef lüksümüz kalmadi bunlara.
Galatasaray´da geriden oyun kurulmasi Sarrachi, ve Taylan cok kritik, ileriye dikine oynayip zehir salabilmesi icinde Belhanda ve Feghouli.
Su Ankaragücü macinda sadece Taylan ilk 11 oynayip kazansak, muhtemelen Sivas macinda da 3 puani alan taraf olurduk. Zincirleme puan kaybi yasadik.
peki bundan sonrası ? hoca uyandımı yoksa hatalarında devam edecekmi acaba taraftarın 2 haftadır çıldırma sebebi aslında hocaya olan guven kaybı
Luyindama zAmaan zamam bireysel hata yapsa rakip forvetleri sindirim dunyaya geldigine pisan eden bi adam sirf bu yuzden bile oynatirim onu .Buna kaldık yine Donk'un yokluğunda. Yine iki hafta ortalama üstü oynayıp "Mbappe'yi savundu len"cileri ıslatır, sonra da gider Konya ve Beşiktaş deplasmanlarında olduğu gibi iki üç tane üç puan hediye eder rakiplere. Açık olarak söylüyorum ki kesinlikle güven vermiyor bana. Gerçi Marcao da pek güven vermiyor. Ne halt yiyeceğiz bilmiyorum. Hayır Donk bana daha fazla güven veriyor diyorum ama o da savruk aslında. Yani Donk'a Luyindama'dan daha fazla güveniyor olmam onun da iyi olduğu anlamına gelmiyor. Stoperlerimizin tabanı ve tavanı bu kadar açık olmamalı ya.