# Christian Luyindama

Sakatlanması şanssızlık oldu tabii de yanlış bilgileri düzeltmek ihtiyacı hissettim;

1. ACL si kopmuş adam için yapılacak acil bir müdahale yoktur; elektif şartlarda ameliyat olması gerekir (Oldu). Dolayısıyla Aspirin verilip verilmemiş olması da zerre farketmez...

2. ACL kopmuş iken yürütülmesi de zannedildiği gibi zarar vermez. Kopan kopmuş zaten...

Adının ''Boss' a çıktığı, 8 milyona transfer yaptığı Belçika' da, ACL si koptu diye, bedavaya bile tek bir kulüp tarafından talep görmemiş olması net bir 'çakış' hikayesi olduğunu düşündürüyor. Kendisini en başından beri 'kazma' diye nitelemiş olduğumu da belirteyim...

Şunu da söylemek isterim Prime Luyindama>Herhangi bir Nelsson varyantı.Nasıl İcardi forvette aşırı fark yaratıp ben buranın 2-3 gömlek üzeriyim etkisi veriyorsa defansta da Boss aynı şekildeydi kesinlikle.Eğer sakatlığı yaşamasa 20 civarına premier lige okutmuştuk kesinlikle.

Şunu da söylemek isterim Prime Luyindama>Herhangi bir Nelsson varyantı.Nasıl İcardi forvette aşırı fark yaratıp ben buranın 2-3 gömlek üzeriyim etkisi veriyorsa defansta da Boss aynı şekildeydi kesinlikle.Eğer sakatlığı yaşamasa 20 civarına premier lige okutmuştuk kesinlikle.
Kesinlikle katılmıyorum evet sakatlık onu geriye götürdü eski atletizmi yok ama Luyindama sakar bir stoper prime döneminde de öyleydi ve oyun kurma özürlüsü.
Öyle ki rakipler bunu bildiği için marcao'ya baskı yapıp luyindama üzerinden çıkmamızı istediler resmen en zayif noktamızdı.
Şimdi bunun sakatlıkla ne alakası var?
Nelsson zekasıyla oynayan oyuncu

Kesinlikle katılmıyorum evet sakatlık onu geriye götürdü eski atletizmi yok ama Luyindama sakar bir stoper prime döneminde de öyleydi ve oyun kurma özürlüsü.
Öyle ki rakipler bunu bildiği için marcao'ya baskı yapıp luyindama üzerinden çıkmamızı istediler resmen en zayif noktamızdı.
Şimdi bunun sakatlıkla ne alakası var?
Nelsson zekasıyla oynayan oyuncu
Fizik gücü yüksek , vücut sekli çok daha kalın bir oyuncunun çapraz bağları sakatlığından hem vücut olarak hem de mental olarak dönmesi zor bir olay.Kas kütlesini tekrar alma , tekrar guclenme daha zor.Ustelik cevikligi inanılmaz düzeyde olan bu kalıpta bir adamın o cevikligi geri kazanmasi da imkansıza yakındı ki kazanamadi.Sakatlik sonrası büyük ihtimalle mental olarak da sorun yaşadığı için de saçmalamalara başladı.Oyun kurulumunda sorun yaşatiyordu ama uzun pas konusunda da ligin en iyilerindendi, baya isabeti vardı sakatlık öncesi ki sistem olarak da Luyindama gibi stoperle oynayınca sistemde defans blogunu ciddi şekilde one de çekebiliriz çünkü oyuncu hızlı ve çevik olduğu için on alanda topu kaybetsek bile rakip kontraya çıkarken yakaliyordu sürekli olarak.Nelssonun pozisyon bilgisi üst düzey fakat herhangi bir durumda blogu biraz fazla one çektigimizde Luyindama gibi oynama şansı yok pek.Yerlesik savunmada Nelsson daha iyidir Bosstan ki onunda çok iyi bir tekniği olduğu söylenemez kurulumu yine Abdul üzerinden yapıyorduk.

ACL sakatlığı böylesine belirleyici ve geri dönüşü mümkün olmayan bir olgu ise, bunu iki kez yaşamış Zaniolo' ya asla bulaşmamalıydık o vakit. Kalıp olarak da Luyindama' dan fazlası var eksiği yok ve kanat ağırlıklı hücum oyuncusu üstelik!..

EPL den müşterileri olduğuna dair haberler bana palavra gibi gelmişti o zaman. Şimdi mutlak gerçeklik imiş gibi konuşuluyor...

patates tarlalarında maç yapan ülkelerin topçularından uzak durmalı

Geri
Üst Alt