# Christian Luyindama

Maçı tekrar ingiliz yorumculardan izledim biraz ve epey övduler kendisini.Kesin çift haneye satarız biraz duzgun oynarsa.
psg ve madrid maçlarında iyi oynarsa bence dikkat çeker. inanılmaz bir fizik gücü ve hava hakimiyeti var. ayağıda stoper için gayet iyi uzun pasları baya iyi bence şahsen beğeniyorum

tek sıkıntısı gereksiz çalım ile top kaybı ve konsantrasyon sorunu. yaşı ise gayet iyi van dijkin south.a transfer olduğu yaşta.

Basit oynasa kesinlikle iyi stoper, riske girme gardaş 10 metreye top atamıyorsun

Gereğinden fazla eleştiriliyor club brugge maçında hemen hemen girdiği bütün ikili mücadeleri kazandı bütün hava toplarını aldı geriden oyun kurarken basit oynadı hata yapmadı bir pozisyonda savunma arkasına adam kaçırdı ondada oyuncuyu bozarak kötü bir vuruş yapmasinı sağladı son yıllarda Ujfalusiden sonra gelen en iyi stoper olduğunu düşünüyorum.

SM-J500FN cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

1569089100985.webp

Golde saçma sapan bir noktada bekliyor yine. Top Guilherme'ye geldiğinde ise Marcao ile yanyana koşuyorlar :red:

Bu da iyi degildi ama uzun zamandir soyluyorum. Asil curuk elma Marcao denen sahistir. Marcao Luyindama'nin da performansini etkiliyor. Bu adamin yaninda Ujfalusi gibi ne yaptigini bilen birisi olsa cok farkli olur...

Yediğimiz gol özelinde Luyindama 'ya suç bulamam Luyindama takımın hava toplarında en net adamı çoğu zaman bir adamın başında beklemek yerine topu takip ederek gelen hava topunu süpüren adam oluyor Luyindama

İlk top gelirken ceza sahası içinde adamını tutuyordu sonra topun dışarı doğru kesildiğini görünce adamın markajını Marcao'ya bırakıp gelen hava topunu temizlemeye gitti Babel'in önünde olduğunu gördü onun topu karşılayacağını düşündü sanırım ki haklı da bizzat top Babel'e geliyor ama Babel olayın farkında bile değil haydi rakibin topu indirmesine engel olamadık Adem bizzat Guilerme'yi izliyor Ömer'de acayip bir pozisyon hatası yaptı arka direkte adamı kaçırarak haydi Ömer yeniden Guilerme'yi kovaladı rakibine yetişmeye çalıştı da Adem Guilerme gol vuruşu yaptığı anda hakeme itiraz ediyor ofsayt diye

Yani duran toplarda herhangi bir adam veya alan markajı yapamadığımız için Luyindama'ya öyle bir görev verildi sanırım gelen topları sen takip et hava toplarını süpür diye. Ama bunun haricinde kafası pek maçta değildi Luyindama'nın buna da katılıyorum

Öncelikle kendisi Marcao'dan iyi stoperdir. Bazen eleştirilirken iki adama birden kızıyoruz ama genelde bu adamın kurunun yanında yanan yaş oluyor. Galatasaray defansı diye bir konu var mı diye bir konu da var mı bilmiyorum bakmaya üşendim ama kendisinin de yanındaki elemanın da kötü oynamasının sebebi formsuzluk falan değil. Laubalilik var evet ama bunun da açıklaması farklı.

Bu sezon TFF sağolsun Fatih Terim doğru düzgün saha kenarında maça çıkamadı. Biraz geriye gidip Panathinaikos maçına bakın ya da daha yeni oynanan Brugge (şl konsantrasyonu ayrı bir şey tabi ama karşılarındaki hücum oyuncularının seviyesi de bizim lige göre kat kat iyi) maçına bakın. O laubaliliklerinin nasıl ciddiyetle bindiğini fark edeceksiniz. Bu herifler neden bilmiyorum ama hoca kenarda olmayınca böyle garip bir şey oluyor. Erman'ın dediği gibi FT'nin eski disiplini mi yok sorun başka mı bilmiyorum artık. Marcao'ya karşı genel bir tepki oluştu zaten iyi oynadığı Brugge maçından sonra da eleştirilir oldu neymiş eli ayağı titriyormuş. Geçen sene de titriyordu Benfica maçını hatırlayın. Hata da yaptı ve gol yedik ama talihi de yanında değildi. O zaman kimse kızmadı kendisine pek çünkü ligde çok iyi oynuyordu vs. Şimdi bizim çok bir adama kafayı takıp onu kötüleyip durma alışkanlığımız olduğu için (bunun en büyük ekmeğini Belhanda yiyor) adamların üstünde ekstra baskı oluşturduk. Ama dediğim gibi ne zaman Fatih hoca kenarda olsun ben bu topçuları gayet beğeniyorum öbür türlü çok kötü oluyorlar, gerçi bütün takım çok kötü oluyor. Bu da yardımcısızlık evlatçılık evet.

Gecen sene herkes Marcaoyu luyinin ustunde tutuyordu ama Luyin Marcaodan daha iyi bir stoper

Geri
Üst Alt