- 27 Ocak 2010
- 139.492
- 105.830
- 5.648
omg a hit topic by recep
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Abd ye güvenip de ilan ediyorsa daha çok kucak gezerTayvan bundan sonra bagımsızlıgını ilan etmistir
Bu Abd kızları kendine aşık edip pavyona satan pezevenkler gibi nerede manipülasyona açık bir ülke var gidip onu gazlıyor. Ukraynada aynı boku yaptı, şimdi tayvanda aynı şeyi yapıyor.
Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray
hocam bu olay diyarbakır havaalanına ABDli bir yetkilinin Kürdistan devletine iniyorum ve ülke yetkilileriyle görüşeceğim demesiyle birebir aynı. Hiçbir farkı yok kağıt üstünde. Çin vursa idi hiç kimse birşey diyemezdi. Yapılan diplomatik terördür. Çin gibi bir ülke dünyadan silinse umrumda olmaz ama ABD bilfiil savaş çıkarmak için elinden geleni yapıyor.
Bende savaş çıkacağını düşünmüyorum aslında istenen savaşta değil tedarik zincirinin bozulması ekonomik buhran ve gıda krizinin daha da artması belkide. Ukrayna rusya üzerinden yapılan buhranın 2.partı Çin ve tayvan üzerinden yapılacak. Çindeki tedarik zincirinşn bozulması küreselde büyük sıkıntılar getirir.Böyle bir savaşın yakın vadede çıkma ihtimali çok zor. Çünkü Çin köprünün ortasında ayıya (ABD'ye) posta koymaya çalışırsa ne olacağını bilecek kadar zeki bir devlet.
Askeri endüstriye -özellikle Çin hususunda- ne kadar ilgisiniz bilmiyorum ama Çin savunma sanayisinde ABD'ye çok ama çok yaklaştı. J20 gibi 5. nesil stealth bir savaş uçağından +100 adetlerde ürettiler ve üretmeye de devam ediyorlar. Ordan hesap edin.
Ama hala yiyecek çok ekmekleri var. Jet motorları vs gibi bazı konularda hala istedikleri seviyeye gelemediler en basitinden.
Su üstü donanması olarak sayısal manada ABD'yi geçseler ve inanılmaz bir hızla gemi üretebilseler de Çin gemilerinin çözülmesi gereken birçok teknik sorunu mevcut. İlgililer Çin fırkateyni kullanan Pakistan'a bakabilir.
Ek olarak, donanma konusunda çok ciddi bir savaş tecrübesi eksiklikleri ve tecrübeli denizci -özellikle komuta kademesinde- eksikleri var ki ABD ile o fark kolay kolay kapanmaz.
Tayvan da askeri manada öyle kolay lokma kesinlikle değil. Ukrayna vs benzetmesi yapan varsa çok büyük hata yapıyor ki son Çin tehtidinden sonra oraya daha fazla önem veriyor Tayvan. En basitinden en son 66 tane F16V alımı yaptılar ve ellerindeki bütün F16'ları (150 kadar) da V (Viper/Blok70) seviyesine çıkarttılar. Ellerinde Mirage ve FCK-1 gibi farklı tipte uçaklar da var ki muharip uçak sayısı 400 kadar olan bir ülkeden bahsediyoruz.
Tayvan'ın sürekli olarak ABD ile eğitim icra etmesi de önemli. Adamların personelleri ve askerleri öyle boş değiller yani.
Velhasıl kelam, Çin böyle bir savaşa hazır değil, o yüzden savaş filan olmayacaktır. En azından yakın bir tarihte...
Çin'in Tayvan'ı alması demek Amerika'nın dünya siyasetindeki gücünün yerle bir olması ve Çin'in pasifikteki yerini sağlamlaştırması -hatta belki de buranın kralı benim demesi- demek. ABD buna asla izin vermez. Pelosi ziyareti de bunu gösteriyor zaten.
İşin ekonomik boyutunu saymadım bile. Çin ekonomisi için intihar statüsünde bir hamle olur bu. Yemez...
O buhrandan Çin'in kendisi de direkt etkilenir ama. Bir renktaşımızın yukarıda yazdığı gibi Çin'in en büyük müşterisi ABD ve Avrupa.Bende savaş çıkacağını düşünmüyorum aslında istenen savaşta değil tedarik zincirinin bozulması ekonomik buhran ve gıda krizinin daha da artması belkide. Ukrayna rusya üzerinden yapılan buhranın 2.partı Çin ve tayvan üzerinden yapılacak. Çindeki tedarik zincirinşn bozulması küreselde büyük sıkıntılar getirir.
SM-A525F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi