Çin-Tayvan Savaşı

omg a hit topic by recep

Bu Abd kızları kendine aşık edip pavyona satan pezevenkler gibi nerede manipülasyona açık bir ülke var gidip onu gazlıyor. Ukraynada aynı boku yaptı, şimdi tayvanda aynı şeyi yapıyor.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Bu Abd kızları kendine aşık edip pavyona satan pezevenkler gibi nerede manipülasyona açık bir ülke var gidip onu gazlıyor. Ukraynada aynı boku yaptı, şimdi tayvanda aynı şeyi yapıyor.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray
WF9xy9K4_400x400.jpg

ABD tam olarak dünyanın Kapıcı İsmail'i. Gazlayıp gazlayıp belaya sokuyor milleti.

ABD Çin'in karizmasını resmen paçavra gibi kenara attı. Hep söylerim ABD ile Dünya'da askeri olarak baş edebilecek bir güç yok.

Yine her taraf Call of dutyci ergen kaynıyor. Savaş beklentisi boşa çıktı. Çin’in maçası yemez. Adamların en büyük müşterileri ABD ve AB. Onlara karşı savaşmak ekonomisini çökertir.

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

hocam bu olay diyarbakır havaalanına ABDli bir yetkilinin Kürdistan devletine iniyorum ve ülke yetkilileriyle görüşeceğim demesiyle birebir aynı. Hiçbir farkı yok kağıt üstünde. Çin vursa idi hiç kimse birşey diyemezdi. Yapılan diplomatik terördür. Çin gibi bir ülke dünyadan silinse umrumda olmaz ama ABD bilfiil savaş çıkarmak için elinden geleni yapıyor.

Bence çok alakasız. Daha iyi örneklerle gelmen lazım.

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

Böyle bir savaşın yakın vadede çıkma ihtimali çok zor. Çünkü Çin köprünün ortasında ayıya (ABD'ye) posta koymaya çalışırsa ne olacağını bilecek kadar zeki bir devlet.

Askeri endüstriye -özellikle Çin hususunda- ne kadar ilgisiniz bilmiyorum ama Çin savunma sanayisinde ABD'ye çok ama çok yaklaştı. J20 gibi 5. nesil stealth bir savaş uçağından +100 adetlerde ürettiler ve üretmeye de devam ediyorlar. Ordan hesap edin.

Ama hala yiyecek çok ekmekleri var. Jet motorları vs gibi bazı konularda hala istedikleri seviyeye gelemediler en basitinden.

Su üstü donanması olarak sayısal manada ABD'yi geçseler ve inanılmaz bir hızla gemi üretebilseler de Çin gemilerinin çözülmesi gereken birçok teknik sorunu mevcut. İlgililer Çin fırkateyni kullanan Pakistan'a bakabilir.
Ek olarak, donanma konusunda çok ciddi bir savaş tecrübesi eksiklikleri ve tecrübeli denizci -özellikle komuta kademesinde- eksikleri var ki ABD ile o fark kolay kolay kapanmaz.

Tayvan da askeri manada öyle kolay lokma kesinlikle değil. Ukrayna vs benzetmesi yapan varsa çok büyük hata yapıyor ki son Çin tehtidinden sonra oraya daha fazla önem veriyor Tayvan. En basitinden en son 66 tane F16V alımı yaptılar ve ellerindeki bütün F16'ları (150 kadar) da V (Viper/Blok70) seviyesine çıkarttılar. Ellerinde Mirage ve FCK-1 gibi farklı tipte uçaklar da var ki muharip uçak sayısı 400 kadar olan bir ülkeden bahsediyoruz.

Tayvan'ın sürekli olarak ABD ile eğitim icra etmesi de önemli. Adamların personelleri ve askerleri öyle boş değiller yani.

Velhasıl kelam, Çin böyle bir savaşa hazır değil, o yüzden savaş filan olmayacaktır. En azından yakın bir tarihte...
Çin'in Tayvan'ı alması demek Amerika'nın dünya siyasetindeki gücünün yerle bir olması ve Çin'in pasifikteki yerini sağlamlaştırması -hatta belki de buranın kralı benim demesi- demek. ABD buna asla izin vermez. Pelosi ziyareti de bunu gösteriyor zaten.

İşin ekonomik boyutunu saymadım bile. Çin ekonomisi için intihar statüsünde bir hamle olur bu. Yemez...

Son düzenleme:
Nasıl bir döneme denk geldik ...... umarım biri de çıkıp Avusturya Macaristan tahtının varisini vurmaz bir tek o kaldı geriye.

Böyle bir savaşın yakın vadede çıkma ihtimali çok zor. Çünkü Çin köprünün ortasında ayıya (ABD'ye) posta koymaya çalışırsa ne olacağını bilecek kadar zeki bir devlet.

Askeri endüstriye -özellikle Çin hususunda- ne kadar ilgisiniz bilmiyorum ama Çin savunma sanayisinde ABD'ye çok ama çok yaklaştı. J20 gibi 5. nesil stealth bir savaş uçağından +100 adetlerde ürettiler ve üretmeye de devam ediyorlar. Ordan hesap edin.

Ama hala yiyecek çok ekmekleri var. Jet motorları vs gibi bazı konularda hala istedikleri seviyeye gelemediler en basitinden.

Su üstü donanması olarak sayısal manada ABD'yi geçseler ve inanılmaz bir hızla gemi üretebilseler de Çin gemilerinin çözülmesi gereken birçok teknik sorunu mevcut. İlgililer Çin fırkateyni kullanan Pakistan'a bakabilir.
Ek olarak, donanma konusunda çok ciddi bir savaş tecrübesi eksiklikleri ve tecrübeli denizci -özellikle komuta kademesinde- eksikleri var ki ABD ile o fark kolay kolay kapanmaz.

Tayvan da askeri manada öyle kolay lokma kesinlikle değil. Ukrayna vs benzetmesi yapan varsa çok büyük hata yapıyor ki son Çin tehtidinden sonra oraya daha fazla önem veriyor Tayvan. En basitinden en son 66 tane F16V alımı yaptılar ve ellerindeki bütün F16'ları (150 kadar) da V (Viper/Blok70) seviyesine çıkarttılar. Ellerinde Mirage ve FCK-1 gibi farklı tipte uçaklar da var ki muharip uçak sayısı 400 kadar olan bir ülkeden bahsediyoruz.

Tayvan'ın sürekli olarak ABD ile eğitim icra etmesi de önemli. Adamların personelleri ve askerleri öyle boş değiller yani.

Velhasıl kelam, Çin böyle bir savaşa hazır değil, o yüzden savaş filan olmayacaktır. En azından yakın bir tarihte...
Çin'in Tayvan'ı alması demek Amerika'nın dünya siyasetindeki gücünün yerle bir olması ve Çin'in pasifikteki yerini sağlamlaştırması -hatta belki de buranın kralı benim demesi- demek. ABD buna asla izin vermez. Pelosi ziyareti de bunu gösteriyor zaten.

İşin ekonomik boyutunu saymadım bile. Çin ekonomisi için intihar statüsünde bir hamle olur bu. Yemez...
Bende savaş çıkacağını düşünmüyorum aslında istenen savaşta değil tedarik zincirinin bozulması ekonomik buhran ve gıda krizinin daha da artması belkide. Ukrayna rusya üzerinden yapılan buhranın 2.partı Çin ve tayvan üzerinden yapılacak. Çindeki tedarik zincirinşn bozulması küreselde büyük sıkıntılar getirir.

SM-A525F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bende savaş çıkacağını düşünmüyorum aslında istenen savaşta değil tedarik zincirinin bozulması ekonomik buhran ve gıda krizinin daha da artması belkide. Ukrayna rusya üzerinden yapılan buhranın 2.partı Çin ve tayvan üzerinden yapılacak. Çindeki tedarik zincirinşn bozulması küreselde büyük sıkıntılar getirir.

SM-A525F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
O buhrandan Çin'in kendisi de direkt etkilenir ama. Bir renktaşımızın yukarıda yazdığı gibi Çin'in en büyük müşterisi ABD ve Avrupa.

İt iti ısırmaz diye bi söz var ya, iş ona gidiyor biraz da. Birbirlerine havlayıp dururlar en fazla.

Rusya da AB'nin enerji, doğalgaz ve tahıl deposu olarak görevini yapıyordu ve ABD'ye karşı gelirlerse ekonomileri beter olur diyorlardı. AB'yi tokatlıyor şu an Rusya beklenenin aksine.

Çin ise açlığa/kıtlığa alışık ülke. Açlıkla korkutacağınız en son ülke bile olabilir dünyada. AB-ABD açlığa ve enflasyona alışık mı? Çin gıda ve elektronik tedarik zincirini kırarak hodri meydan diyecek güce sahip. Hafife alınması enteresan.

Savaş kesinlikle çıkacak. Ardından da Hindistan-Pakistan savaşı patlak verir muhtemelen ve beklenen kavimler göçü başlar.

ABD seçimlerinde Trump başkanı değil de Baiden'ı destekleyen Türkleri anlamıyorum.Trump yayılmacı politikadan vazgeçip iç piyasayı hareketli kılmak isteyen progmatik çözüm üreten kapitalist bir başkandi.Baiden ise Bushlardan gelen yayılmacı ve istilacı bir politika güden bir anlayışa sahip.Birak Rusya'yı, Çin'i bizim bile komşularimizla savaş çıkaracak tahriklerle dolu bir politika izliyor.Baiden'ı destekleyenler mutlu musunuz?
İkinci bir konu da ABD ile başa çıkmak mümkün mü?Cevap basit.Halihazirda ve kısa vadede mümkün değil.Zaten 2. Dünya Savaşı sonrası yeni dünya ABD merkezli kuruldu.Ticaretten iletişime, askeriyeden ekonomiye, üretim rollerinden bilişime hatta uzay teknolojisine kadar her şey ama her şey ABD merkezli.Bazen etrafta Don Kişotları görüyorum ABD lisanslı kullandığı bilgisayar işletim sisteminden telefondan uygulamalarindan, internetten tabanlı iletişimden habersiz dünyaları fetheden,bu kafalara gülüyorum.(Bu hegemonyayi kıracak Çin 'in denemeleri var, zaten ABD 'nin ön alma sebebi buydu)

Bidon covidden ölmeden dünya gözüyle bir savaşa liderlik etmeli.

Bir şey yok arkadaşlar. Bunların yaptığı lise 1'de birbirlerine sıkıysa çıkışa gel diyen liseli ergen kavgası.
İkisi de birbirine "ne diyon olum", "sen ne diyon olum" der durur, vurmaya totoları yemez.

Vurursa da ABD vurur. Çin de böyle bayramda bakkaldan torpil, kız kaçıran alıp patlatan çocuklar gibi anca show yapar bir kaç füzeyle. Attıkları füzelerle 1-2 isparoz, 1-2 tane de kefal vururlar.

Geri
Üst Alt