⚽ CL 25/26 H:1 | Eintracht Frankfurt 5-1 Galatasaray | MS | 18 Eylül | TRT 1

Aslında 10 Numara da yunusu kullanip geçislerde daha fazla atlet ile faydalı olabiliriz. Barıs / sane - yunus oynarsa osimhen 4 ü de hızli adam bir anda kaleye dogru gidebilecek tipte. Bana göre ve zannediyorum bir çok kişiye gorede yunus bu seneki en iyi maçinida kayseride 10 numara pozisyonunda oynamisti ekstra olarak.
Bana da nedense Sara ile cikacakmis gibime geliyor. Ama ilk 45 sonunda istedigini alamadigi an İlkay'a doner diye dusunuyorum. Yunus ne zaman girer dersen de su senaryo aklima geliyor.
Ilkay <> Sara degisti.
Hala uretemiyoruz. O zaman Singo yu ve Yunus'u alip Apo ile Tor/Lemina cikartip bir oyuna donebilir. Eger Sane'den istedigini de alamazsa 70 lerde, bayaga Icardi yi alip 3412 ye doner diye dusunuyorum.

Umarim bunlara gerek kalmaz ve güvenli bir sekilde skoru aliriz.

rakibe önlem alıp kontradan vuracak olan ekip. Doan denen azmanı tutmak için soldaki bu 3gen kurulmalıdır ancak apo-eren-sane falan çıkıp japonun otoban yapmasını izleriz

1757805603365.webp

Durduk yere üçlü stopere mi geçeceğiz sanki bunu iyi becerebiliyoruz . Bunu haftalarca çalışırsın ona göre düşünürsün mesela, öyle bir şey zaten yok takım dörtlü savunma kurgusuna alışık. Bizim takım bu formasyonu bu tarz takımlara karşı beceremez önce bunu çok sıkça çalışmak lazım öyle bir iki günde yapılacak bir şey değil.

Takımın başında İtalyan bir taktisyen olsaydı belki takıma öğretirdi ama bizim hoca bu tarz bir oyun anlayışını benimsediğini düşünmüyorum.

diziliş değişmez.
bence savunma da değişmeyecek
ilkay kulübede başlar, lemina 11'e döner
osimhen maça yetişmiyorsa önde icardi'yi kesip barış'ı forvet yaparsa şaşırmam. böylece sane ve yunus'tan biri de kesilmemiş olur.

ilk 11'den ve dizilişten bağımsız olarak yenilgi bekliyorum
takımı hiç hazır görmedim.

uğurcan
sallai singo davinson eren
torreira-lemina-sara
sane-barış-yunus

osimhenin sakatlığı belli ki bu maça kadar tamamen geçmeyecek. yeni bir sara, yunus, icardi tedavisine gerek yok. 1 maçlık risk demek sezonunun kalanını etkiler, saçma sapan tedavilerle dönen futbolcularımız daha da kendini toplayamadı. osimhen risk alınacak adam değil

Eyüp maçına bakıp Frankfurt maçını yorumlayan tayfa hiç futbolu öğrenemeyecek bana göre,

Futbolun ruhu budur. Bakın 2000’de takım Avrupa’ya diz çöktürürken ligde konsantrasyonu kaybediyordu. Uefa finaline günler kala oynanacak Türkiye kupa finali öncesi takımın laubaliliği görebilirsiniz.

Aynı şekilde geçen yıl Beşiktaş maçına bakan herkes Icardi, Osimhen birlikte oynamaz dedi. Bu takım ikisini kaldırmaz dedi. Tottenham maçında Icardi, Osimhen’in yanına Mertens eklendi. Oyun bırak geri gitmeyi siyah ile beyaz kadar değişti. Bayern’e sahayı dar ederken, 3 gün önce aynı statta Ankaragücü’nü ite kaka zar zor yendik.

Futbol böyle bir şey, FM veya FC oynamaktan biraz farklı.

---------------------------Uğurcan------------------------

Sallai------------Davinson---------Singo-----------Eren

-------------------Torreira----Lemina-------------------

Yunus-------------------İlkay---------------------Barış

--------------------------Osimhen--------------------

Benim icin bu adamlarin okuz baski modunu astigin anda zipkin gibi hizli adamlar olmali.

Osimhen , sane ve baris bence bu isimler (yunus uzun mesafede henuz o kadar hizli degil eskisi gibi)

Ortasahada topla donebilen derin pas ile bu adamlari kaciracak isler olmali.

Gulleball degil ama direkt net uzun kosuyoluna pas isleriyle gol bulabiliriz.

Eyup macindanbir noktada apokerim calim atamadi ya..

Onlar frankfurtun kovalayacagi isler iste.

Persembe gunu o tur hatalar yapilirsa bir anda 4 5 kisi firladigi icin topu filede gorebiliriz benzer durumda.

Macin basinda "nooluyoruz ya" bile diyebiliriz cunku baya baya 6 7 kisi karsi yarisahada topun oldugu alani daraltmaya kosuyor.

Bunu asarsan 3 4 kisiye karsi hizli hucum, aslinda tam Bay ve Sanelik (oynarsa Osi tabii)

Yenemiyorsak da yenilmemek lazim. İsin ozeti bu.

Baris cikmali forvette eger osimhen olmayacaksa, icardi frankfurtun arkasinda acitigi uzun genis alanda mevcut hali ile pek verim vermez.

Osi olmayacaksa yunus - baris - sane olmali ilerisi
Bana sorarsan bu mac özelinde Yunus‘u keserdim cünkü son pas tercihleri kötüydü ama hocanin nasil oynamak istedigine bagli.

Ayaginda top mu tutmak istiyor, hizli sekilde ileri mi cikmak istiyor.

Hizli dönü oyununda frankfurt berbatti son macta ama bizim maca daha konsantre cikacaklar

Bana sorarsan bu mac özelinde Yunus‘u keserdim cünkü son pas tercihleri kötüydü ama hocanin nasil oynamak istedigine bagli.

Ayaginda top mu tutmak istiyor, hizli sekilde ileri mi cikmak istiyor.

Hizli dönü oyununda frankfurt berbatti son macta ama bizim maca daha konsantre cikacaklar
Hizli sekilde gecis oyunu oynaman lazim cunku kendi evinde ustune gelecek frankfurt. Burasi kesin nerdeyse.

Bir bakima bizim icin avantaj cunku eyup macinda gorulecegi uzere bekleyen takimi acmakta zorlaniyoruz. Acik takima daha rahat pozisyona giriyoruz bireysel beceriler devreye girince.

Tek olay buldugumuzu atmamiz gerekecek. 6 7 tane pozisyonu ezersek isimiz zor.

Bunlar haricinde Osimhen eger hazir degilse , cok lazim olsa da riske edilmemeli. Orda basimiza bir is gelirse tum CL sezonuna mal olabilir.

Tek istemedigim defansta bireysel hata yapip gol yememiz, veya defans oyuncumuzun sacma bir ön koşu yapip topu kaybettikten sonra gol yememiz. Yiyeceksek de adam gibi yiyelim, bıktım her Avrupa maci ilk 6 dakika'da ya keleci hatasi, ya defans topu ıskalıyor..

Geri
Üst Alt