⚽ CL 25/26 H:1 | Eintracht Frankfurt 5-1 Galatasaray | MS | 18 Eylül | TRT 1

Barış cidden rezalet oynamadı mı? Hani rezaletin de ötesinde eski Barış gibi de değildi. Uzun top atılıyor, en yakın oyuncu Barış mesela ama hareketlenmiyordu bile. Eski o ne olursa olsun her türlü kafa topuna çıkıcam veya hadi çıkamadım topun indiği yere çok dezavantajlı olmama rağmen yaldır yaldır koşup rakibi zora sokacağım kafasında hiç değildi. Zoraki koşuyordu sanki. Hani ben mi yanlış izlenim edindim. Cidden önyargılı yazmamaya çalışıyorum, hatalı olan ben olabilirim.

okan ın takimin gerisinde dediği topcu

Şu maçta çok fazla bireysel hata oldu.Fakat genede isim isim oyuncu değerlendirmeden ziyade bizim çok ciddi sistem,saha yayılımı gibi sorunlarımız var.Takım birbirinden kopuk halde sahada birlikte hareket etmek yardımlaşama falan Allaha emanet.
Ama bu sorun bu maçta oluşmadı ki.Avrupayı geçtim ligdede var.Ligde bir şekilde bireysel yeteneklerle kötü oynasakta galip geliyoruz.

Hala yenilen gollerin sanchezin sol stoper oynamasıyla falan ilişkilendirenler var.Eyvallah sanchez sağ stoperde daha iyi.Ama şu oynanılan oyunun yapılan hataların sebebi bu değil.
Apo ağır yerine adam lazımdı.Daha iyi daha başarılı olmak için Burada değilşim şarttı.Ama ne olursa olsun inanılmaz abartıldı bu iş.Apo anlamsız bir biçimde gereğinden fazla gömüldü.Buradaki en büyük sıkıntı apoyuda zaman zaman kötü gösteren takım savunması saha yayılımı es geçildi.Bizim en büyük sorunumuz bu.Ve hala başımızdaki teknik adam senelerdir bunu çözemedi.Çözmeyi geçtim bir gram ilerleme ve iyileştirme yok.

Arkadaş ben bir taraftar olarak göremeyebilrim.İsme takılırım.Detaylı izleme ve analiz etme durumum yok.Fakat bu sanenin son zamandaki maçlarını hiçmi izlemediniz.Zahada aynı.Bıkmadınız mı her sene aynı haltı yiyorsunuz.
Şu anki halinin Yunustan fazlası yok eksiği var.Çok net daha fazla katkı verecek fark yaratacak kanat alınırdı buraya.Sırf bonservisi elinde diye isimli futbolcu diye bayıldılar o kadar yıllık ücreti..

Balık baştan kokar.Temeli sağlam atamıyrouz.Transfer dönemi yapılan hatalar planlamada yapılan hatalar artı birde okan hocamızın anlamsız sistemi vazgeçemediği oyun anlayışıyla birleşince böyle rezil sonuçlar çıkıyor.

Bu işin rövanşı da yok, afedersin böyle formatın içine edeyim.

İntikam yeminleri edip, rövanşı bekleyemiycez. Dişlerimizi sıkıp bu işin istanbulu da var diyemiycez. Biz nasıl deşarj olacağız şimdi, adamlar salladı salladı golleri tüydüler. Yediremiyorum.

Küçükken bilye oynarken ütüp ütüp kaçmak yok derdik, adamlar ütüp ütüp kaçıp gittiler.
Olmaması daha hayırlı hocam, hem içeride hem dışarıda yenilince daha büyük rezil olurduk.

Lemina, Sara, Zaha ve daha niceleri. Geldikleri ilk haftalar takımda en öne çıkan oyuncular iken, Okan hocamın idmanını yedikten sonra hepsi çöküşe geçti. İlkay da şu an City deki çalışmalarının ekmeğini yiyor ama bizdeki idmanlarla onu da kaybetmemiz çok yakındır. Gerçi İlkay ın kendine saygısı olduğu için o gene özel idmanla vs kendine bakar diye düşünüyorum

İdman kalitesi ile ilgili aslında tek tek örnek vermeye de gerek yok. Yunus un bir röportajında bunu zaten kendi de itiraf ediyor.
Hatırlarsınız, Yunus zamanında İngilitere ligi vs diye yanıp tutuşuyordu ve en önemli Avrupa maçımızda bizi bırakıp Leicester City ye gitmişti. Bizden sonra oradaki idman temposunu vs görünce artık oralara gitmeyi ağzına bile almıyor. Hatta röportajda tekrar düşünür müsün İngiltere de bir takım diye sorduklarında, orada oynamak, idman yapmak ve tempo çok zor . O yüzden düşünmüyorum demişti. Bu bile herşeyi gösteriyor bence
Yahu Allah aşkına bırakın şu idman yeme işini.Kendimizi kandırmayalım.
Bu saydığın üç isinde geldiğinde neyse şimdide o.Zaha nerede yahu.
Sallai,torreira, öve öve bitiremediğimiz eren bu idmanı yemiyor mu..
Sorun hocanın oyun anlayışı ve takımın sahadaki duruşunda yardımlaşmasında.

Sarayı hiç norvichte izledin mi. Ben tek bir maçına denk geldi akıyordu eleman. İnce paslar atıyordu. Geldi geldiğinde 2 hafta kadar sendeledi evet çocuk vs derken sonra öyle bir sara yaşattı ki bize 2 ay aradığımız adamı bulduk dedik dimi.

Ne oldu aç bak bulabilirsen herkesin korkusu okan idmanı yerse sıçardı ilk meyvesini ligin 2. yarısı vermeye başladı.
Sarayı derin oyun kurucu oynatırsan sana şov yapar şov.

Ama sen ne yapıyorsun ısrarla bak İlkay geldi İlkay duran top kullansın, mertens var mertens kullansın adamın şuan elindeki tek çok iyi olduğu konuyu da elinden alıyorsun.
Sara gibi adamların varsa kanattan dikine boş koşu atacaksın. Öyle semazen gibi dön babam dön futbolu arıyorsan zaten aradığın adam bu değil.

Son 5 ay 10 numara oynatılmaya çalışılıyor eleman. Hayatımda böyle ucubelik az gördüm bak. Press yapsın diye sarayı kullanan adam futbolu bilmiyordur. Yapacağın şey torreirya bu görevi verip saraya oyun kurdurmaktır.
Kime ne anlatıyoruz. Paşamız burnundan kıl aldırmayacak.

Bu kafayla devam ettiği sürece daha çok milyonluk adam yer diyeyim.
Singoyu falan da yeriz 1 aya kalmaz.
reis ne idmanmış arkadaş.Kendimizi kandırıyoruz.Sallai o idmanı yemiyor mu.osimen yemiyor mu.Torreria,apo kaç senedir vss bunlar nasıl performansta zirve yaptı.
Sen ne anlatırsan anlat.Sana özellikler saydım.Bu adama 20 milyon verdin.Osimenden önce tarihin en pahalı futbolcusuydı.Derin oyun kurucu diyorsun Al ver yapmakttan başka ne yapıyor.
Bu gözler prime selçuğuda izledi. Arada çok ciddi fark var.

reis ne idmanmış arkadaş.Kendimizi kandırıyoruz.Sallai o idmanı yemiyor mu.osimen yemiyor mu.Torreria,apo kaç senedir vss bunlar nasıl performansta zirve yaptı.
Sen ne anlatırsan anlat.Sana özellikler saydım.Bu adama 20 milyon verdin.Osimenden önce tarihin en pahalı futbolcusuydı.Derin oyun kurucu diyorsun Al ver yapmakttan başka ne yapıyor.
Dostum sadece torreiradan örnek vereceğim.

Mt kampı olduğunda yazın falan konularına bak torreira bireysel spor yapıyor görürsün.
Örnek verdiğin adamların hepsi bireysel olarak güc topluyor. Apo dediğimiz adam düne kadar boks idmanı yapıyordu fiziksel çalışıyordu.
Sallai koşu idmanı yapıyor. Eren be barış aynı adamdan idman alıyor.

Bütün bunlar olurken formu düşen adamlara bakıyoruz laylaylom takılan idmana gelip giden adamlar.
Demek ki katamıyoruz işte bir şey daha bu nasış görülür.
Futbolcular bireysel çalışma ile daha iyi olup öne çıkan adamların hep arkaplanında ekstra çaba varsa kulüp idmanı lise beden dersinden farkı yok demektir.
Son 3 senede bu bireysel çalışanları geçelim kendini gösterebilen sivrilen adam var mı?

Selçuk örneğini de güzel verdin selçuk götü nirvanaya değip 28 yaşında çalışmayı bıraktığı için 31 yaşında futbolu zihnen bıraktı.
Bir tane adam çıkıp hele sen ne yapıyorsun çalışma planın bu uyguşayacaksın 3m maaş alıyorsun. deseydi 37ye kadar modric gibi damga vururdu ülke futboluna.

At her zaman sahibine göre kişner bunu unutmayalım. Nasıl yüklersen öyle geri alırsın.
Bak ingiltereye gidip dönen yunus örneği ortada.
Çok zordu abi dedi ama fiziksel hafıza onu 1 sene boyunca dirençli tuttu.
1 seneyi bizde geçirdi bak dili dışarıda gezen yorulan zayıf yunus geri döndü.
Fiziksel olarak kötü eleman doğru kararı veremiyor topu uzaklaştıranıyor beyni.

Dostum sadece torreiradan örnek vereceğim.

Mt kampı olduğunda yazın falan konularına bak torreira bireysel spor yapıyor görürsün.
Örnek verdiğin adamların hepsi bireysel olarak güc topluyor. Apo dediğimiz adam düne kadar boks idmanı yapıyordu fiziksel çalışıyordu.
Sallai koşu idmanı yapıyor. Eren be barış aynı adamdan idman alıyor.

Bütün bunlar olurken formu düşen adamlara bakıyoruz laylaylom takılan idmana gelip giden adamlar.
Demek ki katamıyoruz işte bir şey daha bu nasış görülür.
Futbolcular bireysel çalışma ile daha iyi olup öne çıkan adamların hep arkaplanında ekstra çaba varsa kulüp idmanı lise beden dersinden farkı yok demektir.
Son 3 senede bu bireysel çalışanları geçelim kendini gösterebilen sivrilen adam var mı?

Selçuk örneğini de güzel verdin selçuk götü nirvanaya değip 28 yaşında çalışmayı bıraktığı için 31 yaşında futbolu zihnen bıraktı.
Bir tane adam çıkıp hele sen ne yapıyorsun çalışma planın bu uyguşayacaksın 3m maaş alıyorsun. deseydi 37ye kadar modric gibi damga vururdu ülke futboluna.

At her zaman sahibine göre kişner bunu unutmayalım. Nasıl yüklersen öyle geri alırsın.
Bak ingiltereye gidip dönen yunus örneği ortada.
Çok zordu abi dedi ama fiziksel hafıza onu 1 sene boyunca dirençli tuttu.
1 seneyi bizde geçirdi bak dili dışarıda gezen yorulan zayıf yunus geri döndü.
Fiziksel olarak kötü eleman doğru kararı veremiyor topu uzaklaştıranıyor beyni.
Sevgili Tuna renktasim bu gözler komando eğitimi minvalinde antrenman programı yazan hocaları da gördü.

Bir toplulukta çalışkan sayısı zittindan az ise o ortamda hocayı hep yerler nitekim zamanında da öyle durumlar yaşadık.

Okan kötü hoca iyi hoca tartismasindan ziyade Türk kafasına direkt sahip olduğu için aman Ali Rıza bey tadımız kaçmasın modunda yaklaşmayı tercih ediyor etmeye de devam edecek gibi duruyor.

Okan hocanın zeki bir adam olduğunu düşünüyorum ve kendi koltuğu için de pohpohlama metodunu seçiyor.

Yoksa çok kolay iş 50 tane disiplin maddesi yazmak.

Bunu yaptığı anda yerler biliyor.

Malesef durum bu şekilde. Hiç birimiz salak değiliz çok şükür kimin ne çalıştığı kimin yattığı az çok belli oluyor. Malesef bizde çalışkan oyuncu sayısı zittindan az.

+Olarak borusu öten topçu sayısı da fazla.

Bu nasıl düzelir anti caliskan oyuncu grubu sayısını azaltarak bence ama bunu yapabilecek kudrette kulüp olduğumuzu düşünmüyorum.

Asıl canımı sıkan şey, okan hocanın maç sonu yaptığı değerlendirmelerin bana göre yanlış olması. Hataları görmüyor gibi.
Kaybedilen hangi maçta doğru değerlendirme yapmış ki renktaş bu maçta yapsın ??

Rfs’ye 2-0’dan maçı verdikten sonra Osimhen olmadığı için kazanamadık diyen adamdan benim hiçbir beklentim yok, o yüzden şu frankfurt rezilliğine şaşırmadım

Beklentim yoktu ama üzüntüden uyuyamadim yahu.Cok daha iyilerini cok daha fazlasini hakediyor bu klüp

Hica moca demeyin buna, birsey bildigi yok. Nasil oluyorda bir gol yiyince bu takim bu hale geliyor? Elalem iki üc tane yese bile oyundan kopmuyor isene bakiyor, biz bir gol yiyince dagiliyoruz. Okan burukun bütün defolari bu arenada ortaya cikiyor, saniyorki süper ligde oldu gibi bireysel yetenekler cözer bu isi, alo efendi avrupada adamlar takim olarak oynuyor bireysel yetenekler sana belki bir iki gol kazandirir ama attigin golden fazlasi yedirir.

Taktik dehasi orta sahayi bosaltip hücümcü atip gol bulmaya caliyor sonra tak tak iki gol daha yiyor. Daha kac kere ayni filmi izliyecegiz? Utanma yokmu sende? Sokan buruk efendiye getirin kendinden kat ve kat daha düsük süper lig takimini onu zar zor yensinde kendini birsey sansin.

Kisa ve net söylemem gerekirse hala okan buruku destekleyen, ya fenerli, ya trol yada futboldan bir gram anlamayan insanlar dir

Buna cevap verecektim ama zaten aynı konu ile ilgili Tuna arkadaşımız yanıt verip çok güzel açıklamış. Ayrıca Eray kardeşimiz de, neden bizde Premier Lig kalitesinde çalışma temposu olmadığını, hocanın bunu neden tercih etmediğini, tembel oyuncu profilerini vs çok iyi özetlemiş.

Biz tek sorun ve sebep idman veya tempo demiyoruz tabiki de. Senin de bir mesajda belirttiğin sorunlar da zaten bariz. Ama bizim söylediklerimiz de hiç yokmuş gibi davranmak doğru değil.
Ben de dahil birçok kişi zaten burada farklı açılardan sorunları dile getiriyor. O nedenle tek bir mesaja bakıp, o kişinin sorun olarak gördüğü konu bu ve sadece bunu öne çıkarmış demek yanlış olur. Farklı mesajlarıma bakarsan farklı farklı sıkıntıları belirttim ben de senin gibi

Geri
Üst Alt