⚽ CL 25/26 H:3 | Galatasaray 3-1 Bodø/Glimt | MS | 22 Ekim | TRT 1

Maç skorlarını paylaşan tweter büyücüsü ne diyor bu maça.

Ofsayt çizgisini bozuyor sürekli onun üstüne oynayacaklardır özel hazırlanmalı teknik ekip tarafından
Hızlı oyuncu gelince bu arada aklıyla ayakları da koordine çalışmıyor, en büyük sorun bu bence.Orayi boşaltıp gidiyor bazen , saçma sapan geçişle 1-0 falan başlarsak kötü olur baya.

Baris olsa zor bir mac olur bizim icin. Ancak Bodo'nun sacma bir gunune denk gelirsek sahada Baris varken kazaniriz, yoksa imkani yok.

Umarim hoca bunun farkindadir, acayip cok sahip cikti Baris'a.

maça iki gün kaldı ama forumdaki hava laylaylomm.

bu durum beni baya rahatsız ediyor

Baris olsa zor bir mac olur bizim icin. Ancak Bodo'nun sacma bir gunune denk gelirsek sahada Baris varken kazaniriz, yoksa imkani yok.

Umarim hoca bunun farkindadir, acayip cok sahip cikti Baris'a.
Benim hislerim kuvvetlidir rengim Barışa ne kadar kizsak da bu maç gol atacağını hissediyorum. Kesinlikle ama kesinlikle 3 puan almalıyız. Bizi üste taşıyacak 3 puan alırsak. Bazı renktaşlar sallai demiş ben de korkuyorum valla. Eli ayağı pek koordineli çalışmıyor defans yaparken. Dikkatli olması lazım. Takım full konsantrasyon çıkmalı yoksa en ufak hatada cezayı keserler. Basit oynuyor bodo topu gezdirmiyor direkt sonuç odaklı. Osimhen İlkay sane ya da Yunus ucgenleri çok değerli. Seri oynayınca apışıp kalıyor bodolu oyuncular. Duran toplar bizim için tehdit olabilir uzun bir santrforlari var. 3 puanı alıp yolumuza bakalım. Gönül ister ki averaj da arti olsun.

IMG_0234.webp

Dostlarımız her yerde 😌

Arkadaşlar bu maçın sonucu milyar yolculuğunda bize etki etmez ..

Çok farklı noktalara gideceğiz..

Kanım kaynıyor, gece gece gözlerimden ateş çıkıyor uyuyamıyorum..

Çünkü her zamankinden sert olacak..

Varolsun Galatasaray!

Slavia Prag - Bodo/Glimt ozetine baktim da Slavia'ya cok yazik olmus. Kolay mac olmayacak ama, akilli oynarsak galibiyeti rahat aliriz. Defans guvenligini hic elden birakmamak lazim. Slavia 2-0 one gecti, oradan 2-2'yi yakaladilar. Adamlar disiplinden hic kopmuyor.

Umarım barış yerine yunus oynar.

Bu tip maçlarda fiziksel güce değil teknik kaliteye ihtiyaç var.

Bodo Glimt özelinde ilk gozume çarpan özellikleri, sahayı maksimum genişlikte kullanarak rakip savunmayı yatayda açmaları.

Genişliğin bir diğer işlevi de zaman yaratıyorlar. Cunku, rakip blok genişlediğinde, topu taşıyan oyuncuya baskı geç gelir. Bu mikro saniyelik fark Bodø’nun hızlı pas trafiğiyle birleşince hücumda büyük avantaj sağliyorlar. Ayrica cok km yapmalarinin sebeplerinden biri de bu.

Hücumlarda kanatlar çizgiye basiyor, bekler ya da iç orta sahalar yarı iç koridorlara (half-space) giriyor.( 2023-2024 sezonu hücumlarının %43’ü half-spaceten)

Bu sayede top taşıma ve pas opsiyonları sayıca artiyor; rakip savunmanın “kompakt blok” olarak kalması zorlaşıyor.

En basitinden, yapılması gereken "kompact blok" bozulmadan, onde 6`larina topu almaya izin vermeyen ultra agresif pres..

Savunmada klasik Atletico Madrid 4-4-2 anlayisi..İlk golu erken bulmamız cok farklı bir senaryoya da neden olabilir.

Zayıf oldukları nokta net şekilde yan toplar. Kenar ortalarında ceza sahasında olabildiğince çok oyuncuyla konumlanırsa ız ve o bölgeyi olabildiğince karıştırsanız aynı oranda panikleyip hata yapıyorlar.

Özellikle stoperlerle baş edebilecek Osimmhen ve Barış Alper’in varlığı oldukça önemli. Kenar ortalardan veya ortalar sonrası yay çevresine sekecek toplarda Galatasaray’ın gol bulması muhtemel

Genel olarak ise Galatasaray’ın Bodo’nun kompaktlığına karşı topu olabildiğince hızlı dolaştırması gerek. Ancak bu acele ve plandan uzak bir pas örgüsü anlamına gelmemeli.

1761024361506.webp

Caner Anek

Cemil

https://x.com/cmltekin

Geri
Üst Alt