Recep İçfındık
Büyük Kaptan
- 10 Mart 2011
- 22.386
- 1.438
- 1.503
Boykot olayı esasen saçma. Yani tüm halk birlik olsa dahi ki olamaz, zararın yurt dışına değil bizzat Turkiyedeki çalışanlara geleceği belli bir olay. Zaten devlet alıyor sen bakkaldan al alma fark eden yurt ici dengeler olur. Ha sürekli devam ederse yurt dışı alım azalır falan ekonomide bu çok uzun vadeli bir süreçtir yıllar yıllar sürer. Akabinde gene yegane etkisi işten çıkartılan 3-5 kişi olur. Şirketin umru bile olmaz.
Ama Levent abi'nin izah ettiği noktayı da anlıyorum. Bazen hiç bir ise yaramayacagini bilerek de olsa bazı davranışlar insana huzur getirebilir, öfkesini bastirabilir, vicdanen rahatlatabilir. O yüzden ben işe dahil olmam. Olana da laf etmem.
-Tapatalk-
Levent abiyi bende sonradan anladım, adam içini soğutmak istiyor karşıya bi zarar vermek asıl amaç değil. Bunu sonradan kavradım.
ikinciside coca-cola uluslararası bi şirket haline dönüşmüş artık. kimsenin tekelinde değil. The Coca-Cola Company şirketinin CEO'su, yönetim kurulu başkanı türk, (muhtar kent)
205 ülkedemi ne dolum ve üretim tesisleri var adamların, bu ülkelerdeki meşrubat şirketleri coca colanın distribitörü
şöyleki biz burda coca cola tükettiğimizde coca cola company bu pastanın tamamını almıyor. Türkiyede üretici şirket Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii Anonim Şirketi, aynı zamanda anadolu efes biracılık diğer coca cola iceceklerinide üretiyor, misal cappy. yani coca-cola tükettiğinde herkes kazanmış olur. rusyadaki coca colayı üreten distribitör tamamen rus firmasıdır kim bilir. Yani bu tür büyük şirketler mahalle bakkalı, şok, migros gibi kazanmazlar. Herkes kazanır.