Coca Cola'dan Açıklama!

Boykot olayı esasen saçma. Yani tüm halk birlik olsa dahi ki olamaz, zararın yurt dışına değil bizzat Turkiyedeki çalışanlara geleceği belli bir olay. Zaten devlet alıyor sen bakkaldan al alma fark eden yurt ici dengeler olur. Ha sürekli devam ederse yurt dışı alım azalır falan ekonomide bu çok uzun vadeli bir süreçtir yıllar yıllar sürer. Akabinde gene yegane etkisi işten çıkartılan 3-5 kişi olur. Şirketin umru bile olmaz.

Ama Levent abi'nin izah ettiği noktayı da anlıyorum. Bazen hiç bir ise yaramayacagini bilerek de olsa bazı davranışlar insana huzur getirebilir, öfkesini bastirabilir, vicdanen rahatlatabilir. O yüzden ben işe dahil olmam. Olana da laf etmem.

-Tapatalk-

Levent abiyi bende sonradan anladım, adam içini soğutmak istiyor karşıya bi zarar vermek asıl amaç değil. Bunu sonradan kavradım.

ikinciside coca-cola uluslararası bi şirket haline dönüşmüş artık. kimsenin tekelinde değil. The Coca-Cola Company şirketinin CEO'su, yönetim kurulu başkanı türk, (muhtar kent)

205 ülkedemi ne dolum ve üretim tesisleri var adamların, bu ülkelerdeki meşrubat şirketleri coca colanın distribitörü

şöyleki biz burda coca cola tükettiğimizde coca cola company bu pastanın tamamını almıyor. Türkiyede üretici şirket Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii Anonim Şirketi, aynı zamanda anadolu efes biracılık diğer coca cola iceceklerinide üretiyor, misal cappy. yani coca-cola tükettiğinde herkes kazanmış olur. rusyadaki coca colayı üreten distribitör tamamen rus firmasıdır kim bilir. Yani bu tür büyük şirketler mahalle bakkalı, şok, migros gibi kazanmazlar. Herkes kazanır.

Ya global kapitalizm hukum surerken ne boykotu zaten. Bir mega holdingin zarari doner dolasir gene seni etkiler bu sistemde. McDonalds bulunduran ulkeler savasmaz lafi sadece silahli mucadele icin degil. Herkes ayni gemide kurek cekiyor birini yaralarsan sana binen yuk artar o kadar. Boykot olayinin ekonomik bir dayanagi yok.

Ama elinden hicbir sey gelmeme durumu kotudur o yuzden insanlarin hareketlerini ve tepkilerini bilimsel analiz etmek yersiz. Birakin icleri nasil rahatlayacaksa oyle davransin insanlar.

Mesela coca colayı boykot ettiğini işletim sistemi microsoft yada ios/androit olan cihazlardan duyurmakta ayrı bir hava :D Mesela twitter ve facebookta şu an yer gök bu boykotla çalkalanıyor. Yahudi olan Zuckerberg ve Dorsey görse afedersiniz ama kıçıyla güler :D

ben dün 2 litre kola ictim

Coca Colaları bakkaldan alıp yola döküp aklınca boykot edenleri boykot etmek için Powerade ve Sprite alcam . #CocaColaAlAldır

Şimdiye kadar kolaları götürüp şimdi protesto etmek samimi mi, bence değil. Zaten bizde olay olunca göstermelik bir şeyler yapılır geçer.

dediğim gibi beni ırgalamaz kimin ne kullandığı. Fakat yanlış bilgilendirme yapılıyor.

[media]https://www.youtube.com/watch?v=jUBD-xe_rCk[/media]

0.50'deki adamı dinleyin misal. çok iyi açıklamış

1:56 kezban amerikan bayragı gıymıs boykot dıyor ya haha

yavru siyonistler rahatsız

Ne bilim Rusya ile falan yakın olsaydı . ABD ile olmak şart değil . Kaldı ki ABD ve Rusya birbirine zıt kutuplar . ABD İsrailin yanındaysa Rusya da Filistine yardım edebilirdi . Ama Filistinin uluslararası anlamda çabası 0 . Kaldı ki kendi içişlerinde de bütünlük yok .

abd israil in yanındaysa kara kaşı kara gözü için değil. Zaten abd yi ayakta tutan ve var eden yahudiler. En basitinden örnek Federal rezerv leri yani merkez bankaları özel ve yahudilere ait. Yani bildiğimiz abd dolarlarını yahudiler basıyor. Varın gerisini siz düşünün. Öyle Rusya ya yakınlaşayım falan filanla olacak iş değil.

abd israil in yanındaysa kara kaşı kara gözü için değil. Zaten abd yi ayakta tutan ve var eden yahudiler. En basitinden örnek Federal rezerv leri yani merkez bankaları özel ve yahudilere ait. Yani bildiğimiz abd dolarlarını yahudiler basıyor. Varın gerisini siz düşünün. Öyle Rusya ya yakınlaşayım falan filanla olacak iş değil.

Orası öyle tabii . Ama yahudilere de helal olsun . Bilmem kaç yüzyıl önce kendi bankalarını kurmuşlar , kendi markalarını kurmuşlar . Şimdi de ekmeğini yiyorlar bu yatırımlardan . Araplar öyle değil işte. İhanetin bedelini ödüyorlar. İngiliz tayfanın peşinden gitmeselerdi şimdi İsrail diye bir devlet olmayacaktı . Olsa bile bu kadar etkili olmayacaktı .

Biz ülke olarak birlik ve beraberlikten uzak bir ülke olmuşuz.

Adeta çimentosuz duvar gibi. Sallasan devrilecek gibiyiz.

Biri çıkıyor " Ne boykot edeyim ya, adam iyisini yapmış" diyor,

Bir diğeri aklında boykot olmadığı halde hiç yapmayacağı halde "Hayde boykotttt" diyor.

Bu arada oruç ağız samimiyetimle söylüyorum forumda değil kastettiklerim.

Adamlar teknolojiye hükmediyorlar abeeey. Adamlar ticari otorite olmuşlar abeeey...

İyide kardeş Filistin'in anasını savaş alanında ağlatıyor. Ondan naber... ,

Ne yapacağız yarın ülkemize bir saldırı olsa.

"Dur bakayım senin mali durum nedir. İyiyse hiç uğraştırma. At ortaya birkaç trlyon aramızda halledelim,savaşa falan gerek yok" mu

Peki "Adamlar teknoloji manyağı olmuşlar "diyen kardeşler... Siz neden ABD veya Avrupa özentiliğinizi bu konularda yapmıyorsunuz.

"Abi bir telefon gördüm koptum muhabbetini" , " Abi bir telefon yaptım kopacaklar" şeklinde yapsanız.

Herkesin yanında bir üniversite veya akademi mi varmış mucitlerin.

Ya da sponsorlar savaş mı veriyormuş tarihteki yeni buluşlar icad edilirken ben olacağım orada diye.

Hepimiz bakın hepimiz diyorum kimseyi ayırmadan klavye kahramanı olmuşuz.

Ama dinleyen itaat eden cinsinden. Emreden yöneten cinsinden değil.

Coca Cola yı boykot aslında sembolik. Yani "Hey İsrail . Sen ne yaptığını sanıyorsun"un farklı bir versiyonu.

Ama onu bile yüzümüze gözümüze bulaştırdık.

Kusura bakmayın ama " Biz böyle e... oldukça semer vuranlar bitmez"

Tekrar söylüyorum kimseyi kırmak için değil. Sadece bunca olan karşısında belkide orucunda verdiği etkiyle yazdım bunları.

Herhangi birinizi kırdıysam özür dilerim .:tiphat:

Abi tamam iyi hoş haklısınız da, coca cola boykotu denilen şey adamları zaten etkilemez etkilemeyecektir. Umurlarında bile değildir.

Yahudi parasına bakar, sen istediğin kadar alma cocacola markasını senin ülkene giren her şey zaten parası ödenmiş mallar.yaptığın anlaşmalar ile sat veya satma parasını verirsin.

Ha boykot mu lazım. Sen israil ile milyar dolarlık silah ticaret anlaşmaları yap sonra cocacolayı almıyorum.

Ya sanki cocacola saf firma ile kalıyor.

Halka açık şirketlerde hisseleri yok mu sanıyorsunuz. Yada yahudilerin patent gelirleri var kafadan. Cocacola almadın aldırmadın intelde alma o zaman. Kullanmasın kimse pc.

Her şey suni gündem başka bir şey değil.

İnsanlar anlamıyor.

[media]https://www.youtube.com/watch?v=EewHmJTOaos[/media]

Bu adamın yaptığı suç ve devlet malına zarardır. Devletin asfaltına asitli ve şekerli içecek döküyor. Bu yüzden asfalt zarar görüyor, hatta o an ki ıslaklık/yapışkanlık yüzünden araçlar kaza yapabilir ve hayvanlar zarar görebilir. Bu adama herhangi bir ceza kesildi mi?

Hiç bir eyleme izin vermeyen devlet, söz konusu bu tarz durumlarda neden sessiz kalmayı tercih ediyor?

Adam boykot adı altında, çevreye, devlet malına ve dönüp dolaşıp bize zarar veriyor. O asfalt o kadar katkı maddesini yiyip yaz güneşini de yedi mi yol bozulacak, sonra yeni asfalt fln derken, benzine zam gelecek, elektriğe zam gelecek, ona buna zam gelecek, olan bizim cebimize olacak yine.

Ben olaylara gerçekçi yaklaşıyorum, Filistin'de yaşananlara her insan gibi üzülüyorum, ancak gidip halkın cebinden para çıkması için sağa sola zarar verip, ''müslümanlık'' adı altında yalan dolan iftiralara başvurmuyorum. Sonuçta İsrail malı dediğiniz kola satışları düşünce, İsrail'e dokunan birşey olmayacak, olan Türkiye'de kola fabrikasında çalışan, en az Filistin'li kadar müslüman olan, vatandaşlarınıza olacak ve işten çıkarılacaklar.

Okuyan bir toplum değiliz ama bari 2 dakika düşünelim.

Abi tamam iyi hoş haklısınız da, coca cola boykotu denilen şey adamları zaten etkilemez etkilemeyecektir. Umurlarında bile değildir.

Yahudi parasına bakar, sen istediğin kadar alma cocacola markasını senin ülkene giren her şey zaten parası ödenmiş mallar.yaptığın anlaşmalar ile sat veya satma parasını verirsin.

Ha boykot mu lazım. Sen israil ile milyar dolarlık silah ticaret anlaşmaları yap sonra cocacolayı almıyorum.

Ya sanki cocacola saf firma ile kalıyor.

Halka açık şirketlerde hisseleri yok mu sanıyorsunuz. Yada yahudilerin patent gelirleri var kafadan. Cocacola almadın aldırmadın intelde alma o zaman. Kullanmasın kimse pc.

Her şey suni gündem başka bir şey değil.

Zaten orası apayrı uzun bir konu. Ve onu da benim yazdıklarıma dahil edebiliriz.

Sonuçta maksat araya mesafe koymak değilmi. Karşıya tepki vermek değilmi.

Bizim iş sahada kavga edip dışarıda sarmaş dolaş kahkahalar atan futbolculara benzedi.

İnsanlar anlamıyor.

[media]https://www.youtube.com/watch?v=EewHmJTOaos[/media]

Bu adamın yaptığı suç ve devlet malına zarardır. Devletin asfaltına asitli ve şekerli içecek döküyor. Bu yüzden asfalt zarar görüyor, hatta o an ki ıslaklık/yapışkanlık yüzünden araçlar kaza yapabilir ve hayvanlar zarar görebilir. Bu adama herhangi bir ceza kesildi mi?

Hiç bir eyleme izin vermeyen devlet, söz konusu bu tarz durumlarda neden sessiz kalmayı tercih ediyor?

Adam boykot adı altında, çevreye, devlet malına ve dönüp dolaşıp bize zarar veriyor. O asfalt o kadar katkı maddesini yiyip yaz güneşini de yedi mi yol bozulacak, sonra yeni asfalt fln derken, benzine zam gelecek, elektriğe zam gelecek, ona buna zam gelecek, olan bizim cebimize olacak yine.

Ben olaylara gerçekçi yaklaşıyorum, Filistin'de yaşananlara her insan gibi üzülüyorum, ancak gidip halkın cebinden para çıkması için sağa sola zarar verip, ''müslümanlık'' adı altında yalan dolan iftiralara başvurmuyorum. Sonuçta İsrail malı dediğiniz kola satışları düşünce, İsrail'e dokunan birşey olmayacak, olan Türkiye'de kola fabrikasında çalışan, en az Filistin'li kadar müslüman olan, vatandaşlarınıza olacak ve işten çıkarılacaklar.

Okuyan bir toplum değiliz ama bari 2 dakika düşünelim.

Bu güne kadar devlet malına ne zararlar verildi, nasıl talanlar yapıldı. Bunları görmüyorsun da bu adamın sokağa kola dökmesi mi rahatsız ediyor seni? :)

Çok uzun zamandır kola içmiyorum.Amerika da dahil yeni karar çıktı yanlış hatırlamıyorsam kolanın üstüne sağlığa zararlıdı ibaresi konulacaktı.Hatta yasaklanması da gündemdeydi bazı eyaletlerin de.İçilmemesinden yanayım.İster Filistin için olsun istersen sağlığın için olsun.

Bu güne kadar devlet malına ne zararlar verildi, nasıl talanlar yapıldı. Bunları görmüyorsun da bu adamın sokağa kola dökmesi mi rahatsız ediyor seni? :)

Mesela ''gezi'' olaylarında suçlu suçsuz herkes dayak yedi, gaz yedi, hatta ölenler oldu. Ancak İsrail elçilikleri veya konsolosluklarına saldıranlar, orada eylem yapanlara en ufak müdahale olmadı, ben ayrımcılığa da vurgu yapıyorum, madem devlet malına zarar verenlere en ağır cezayı veriyorsun, madem izinsiz eylem yapanlara en ağır cezayı veriyorsun, senin savunduğun veya savunmadığın görüş olması önemli değil, adaleti herkese eşit dağıtacaksın.

Mesela ''gezi'' olaylarında suçlu suçsuz herkes dayak yedi, gaz yedi, hatta ölenler oldu. Ancak İsrail elçilikleri veya konsolosluklarına saldıranlar, orada eylem yapanlara en ufak müdahale olmadı, ben ayrımcılığa da vurgu yapıyorum, madem devlet malına zarar verenlere en ağır cezayı veriyorsun, madem izinsiz eylem yapanlara en ağır cezayı veriyorsun, senin savunduğun veya savunmadığın görüş olması önemli değil, adaleti herkese eşit dağıtacaksın.

Bu konuda konuşmaya başlarsak siyasete girmiş oluruz. En iyisi hiç başlamayalım.

Geri
Üst Alt