Cevap: Son Kale ve Telegol Programları
Dün gece Ahmet Çakar'ın yaptığı yorumlar beni epey rahatsız etti. Öyle zannediyorum ki sadece beni değil bütün Galatasaraylılar bu duruma içerlemiştir. Şimdi birileri çıkıp "kaale almayın havlayıp dursun" diyebilir. Ama durum bu kadar basit değil. Bu iddialar Selçuk Yula,Meriç Tunca gibi sırılsıklam amigo birinden çıksaydı kimse sallamazdı fakat Ahmet Çakar eski hakem yaftasını taşıyor,tarafsız diye biliniyor ve en önemlisi hakem camiası üzerinde belirgin bir etkiye sahip.Yani eski hakemler onun yorumlarından negatif veya pozitif anlamde etkileniyorlar. Çünkü artık hakemlikte yükselmek medyada seni arkalayan birilerinin olmasından geçiyor.
Şimdi gelin dün geceki Telegol programının bir derin analizini yapalım birlikte: Çakar hakem yorumlarına başlarken "Ey bütün Fenerbahçeliler ekran başına özellikle sizlere sesleniyorum" diyerek Fenerbahçeli fanlarını ekran başına topladı. Bu bir stratejiydi. Önce izleyicilerde merak uyandırması gerekiyordu. Yoksa söyledikleri fazla yankı uyandırmaz,dikkat çekmezdi. Çakar'ın amacı tam da buydu: Beni ne kadar çok insan izlerse o oranda sansasyon yaratır reytinglerim tavana vurur. Pozisyon yorumlarına benim diyeceğim bişey yok. O pozisyonu niye böyle yorumladı şu böyle değil miydi diyemem. Bence de Sabri'nin hakkı kırmızı karttı. Caner'e de sarı kart gerekirdi. Ama bilhass Caner'e sarı kart verilmeyişinde art niyet araması tam anlamıyla şaklabanlığın daniskasıydı. Tezgah kuruluyor Çakır atanacak diyerek de bir sonraki haftaki derbinin muhtemel hakemine şimdiden bir göndermede bulunuyordu : "Fener'i kollamazsan seni burda harcarım". Çıkan mesaj buydu. Aslında Ahmet Çakarla ilgili en çarpıcı itirafı Şekip Mosturoğlu yapmıştı birkaç ay önceki Son Kale programına telefonla bağlandığında. Çakar'ın,Cihan Oskay'ın kendisiyle görüştüğünü Fenerbahçe Yönetimiyle paylaştığını laf arasında ağzından kaçırmıştı Şekip Bey. Bu da demek oluyor ki Çakar'ın Fb yönetimiyle bir dirsek bağı var ve onların planları doğrultusunda hareket ediyor.