D. Özbek: "Aslantepe Vadisi projesi, Galatasaray'ın önümüzdeki yüzyılını şekillendirecek projelerden biri"

IMG_0836.webp

Milyar yolculugunda cildirmalara hazir olun demistim..

Ama kendimi biliyorum 100 kere ust uste olsak ben gene de tatmin olmam..

Bu kadar çok bölünmeye gerek yok. Bizim çok büyük maddi gücümüz de yok. Ciddi şekilde yarışabileceğin 2-3 alan seçip orada olmak daha mantıklı.
Yav zaten butce olarak astronomik seyler istemiyor bu branslar, avrupada da boyle.

Burda tek yonetim kadrosundan hepsini yonetmesini beklemek bana sacma geliyor.

Hepsinin kendi ayri yonetimi olmasi lazim , ama kulup yonetiminin onayi olmadan hareket edememeleri gerek. Ya da soyle soyliyeyim, mevcut yonetimi ornek alirsak 7 8 ceket tayfa her seye bakmiyor olmali. Baskanin heyeti o branslarda temsilci olmali, ama sponsor arayisi, ilgilenenler transfer isleri icin o bransi bilen ve gelistirmek isteyenler surekli ilgilenmeli.

Mert'in dedigine katiliyorum, amator branslari sadece sportif basari olarak degil sporcu yetistirme amacli yukseltmeliyiz, o zaman basari zaten gelir.

Ben sahsen 5 sene GS alt yapisinda daha dogrusu onun bir ayaginda(Yenilmez Armada) basket oynadim , kaptanlik yaptim son 2 senesinde.(Hatta divanlarda cikan Cihat Levent idi ilgilenen, organize eden) O ortam ve takim hissi cok farkli bir sey.

Bu proje o yuzden bence baya onemli ama benim izledigim dikkat ettigim kisim bunun surec yonetimi ve layigiyla yapilmasi - gostermelik olarak hareketlerle uzamamasi. Her seyi tek yere toplamak mantikli - daha cok kombine satarsin, insanlar o gununu daha cok kuluple ilgili noktada gecirir. Bunlar cok pozitif. Ama layigiyla yapmalari lazim.

Ben bu projeden once akademi projesindeki sureci daha detayli duymak isterdim. "Basladik devam ediyor" diyerek hop yeni proje tanitimina geciliyor. Bu bence kotu bir detay.

Son düzenleme:
Bu arada basket 13 bin vs tmm guzel ama voleybol icin kapasite cok dusuk geldi bana.

Bakinca futboldan sonra en basarili bransimiz aslinda. Neyse vardir bir bildikleri /seyirci istatistigi falan.

Yalniz boyle bir projenin pozitifleri cok ama yonetilmesi gereken fonksiyonel detaylarida zorlu.

Mesela onemli bir futbol maci gunu oldugunda ordaki trafik/ulasim vs felc olmamasi lazim bu tesisler icin. Fiksturlerde dengeli denk gelmesi lazim.

Ornek : X bransa cocugunu goturecek anne-baba diyelim futbol maci oldugu gun o metroya binmesi ya da otopark yuzudnen 4 saat kaybetmemeleri gerekir. Bunlar cok ufak ama tat kaciran detaylar, isleyisi de dogru hesaplamak gerekir.

Ya da bilet kombine konularinda farkli paketler/avantajlar olmali. Mesela 1 kisi GS manyagi her bransin her macina gitmek istiyor diyelim. Bu adam daha rahat bilet /kombine alabiliyor olmali 10 dk kitlenen sitede mahfolmak yerine.

Insaat yapmak vs haricinde bir o kadar islenmesi gereken detay var bu iste.

Nasıl yani Hasan Bekir abi
Açıklanan projenin ilk sayfadaki açıklamaların altında olan resimle alakası yok. Onun dışında proje açıklanırken basket 10 bin, voleybol ise 4-5 bin olacak denmişti. Bazı detaylar belki değişir belki ama mesela Black Box alanı falan hiç geçmeyen bir şey.

Açıklanan proje bu. Yönetim binası ve ciddi sayıda ticari alan olacak işte salonlarla birlikte.

severiz sevmeyiz dursun başkanı o ayrı ama çok büyük proje tebrikler , çok büyük bir büyüme adımı

Başlarım yüzyıl projesine derbiye yasin kolu atamaya cüret edecekler mi gene sen ondan bahset

Herifin inşaattan finansmandan başka bir şeyle ilgilendiği yok

Bu yatırımın finansal kaynağını kulüp mü karşılayacak ?

Cok gereksiz isler amatör subelere böyle yatirim yapmak ne gibi faydasi olur, cidden diyorum artik bu yükten kurtulmamiz gerek, yilda kac milyon euro bu subelerden dolayi eksi yaziyoruzdur ne gibi getirisi ne gibi basarisi var bunlarin bize? Galatasaray FK olacaksin, diger Branjlar da kendi Subesi kendi bütcesini yapmazi gerek, olmuyorsa bir zahmet kapatin. Maliyeti 200 Milyon deniliyordu korkunc bir rakam.

Branş kapatma cümlesi çok kullanılıyor ama oldukça bağnazca düşünmeden edilen bir laf bana göre. Bu kadar kalabalık ülkede çocukların yönlendirilebileceği tek sosyal alan kulüpler kaldı. Müzik, tiyatro vs kültür sanat alanları gittikçe daraltılıyor. Yeni nesilde ailelerin çoğu çocuklarını kulüplerin spor okullarına gönderip ya sporcu yetiştiriyor ya da sosyal bilinç kazandırıp topluma kazandırılıyor. Amatör branş dediğimiz şey toplumu direkt etkileyen çok önemli bir husustur. Keşke daha çok alanda faaliyeti olsa kulübün.

Bu kadar çok bölünmeye gerek yok. Bizim çok büyük maddi gücümüz de yok. Ciddi şekilde yarışabileceğin 2-3 alan seçip orada olmak daha mantıklı.

Sedat Bey yanlış anlamayın ama Galatasaray Spor Kulübü sadece sizin eğlence aracınız değildir, bu ülkenin en büyük camiasıdır, yuvasıdır. Bu yuvayı daha çok büyütmenin, daha fazla gence kol kanat geremenin ve Avrupa'da Türk olmayan takımları daha fazla yenmenin yollarını aramalıyız. Finansal sürekliliği sağlayıp 30-40-50 branşta Türkiye'yi dünyada temsil etmeliyiz, sporcular yetiştirmeliyiz. Bizi biz yapan kültür bunu gerektirir. Biz kâr amacı güden bir kuruluş değiliz. 2-3 alan seçip orada olmak erkek voleybol şubesini kapatan Beşiktaş ya da dar alanda mücadele etmeyi tercih eden Eczacıbaşı gibi küçük müessese kulüplerinin işidir. Türkiye'nin aydınlık yüzü olan Galatasaray'ın sportif misyonu sadece futbol kupaları almak değildir, Türk sporcusunu her branşta geliştirmek ve olimpiyat altınları almaktır. Kültürel misyonu ise ülkenin en önemli markası olarak Türkiye'yi her alanda en doğru şekilde temsil etmektir. Finansal başarısızlıklar sizi doğrudan ayırmasın. Finansal tabloyu her branş için düzeltmek yönetimlerin işi ve bu işi yapamayan da gerekirse kulüpten gidecek. Bizim Galatasaraylılar olarak görevimiz ise kuruluş felsefelerimize uygun olarak kulübümüzü her branşta desteklemektir.

Geri
Üst Alt