Diğer Öneriler

Cevap: Gudio Marilungo - Scouting

Aslinda Ufuk Ceylan için iki sezon önce Sunderland dahil baska Premier League kulüpleri rapor hazirladi.

Gelecek vaad eden bir GK.

Ama Silviu Lung Jr'i cok siki takip ederim. Gecen sezonun ikinci yarisi seyrettim butun maclarini. Muthis bir potansiyel.

Hocam onerdiğiniz kaleciyi izlemedim ancak babasını izlemiştim :) 1989 S.Bukreş-G.Saray eşleşmelerinde. Soyisimler aynı jr. lakabı da var sanırım o kalecinin oğlu.

Kaleci olarak yaşı daha buyuk 23-30 aralıgında bir oneriniz var mı?

Hocam onerdiğiniz kaleciyi izlemedim ancak babasını izlemiştim :) 1989 S.Bukreş-G.Saray eşleşmelerinde. Soyisimler aynı jr. lakabı da var sanırım o kalecinin oğlu.

Kaleci olarak yaşı daha buyuk 23-30 aralıgında bir oneriniz var mı?

Kaleci transferi icin soyle planlanir.

Galatasaray klasik bir takim mi? Degil. Orta duzey bir kulüp.

Buffon, Reina, Cech, Casillas dahil başka isimleri transfer alabilir mi? Hayir.

İki alternative var.

1-) Ufuk Ceylan, Silviu Lung Jr. gibi gelecek vaad eden GK'lere sans verecek.

2-) Dida gibi, Dudek gibi eskiden büyük kaleci ama artik gozden dusmus kalecileri transfer alacak.

Emre Pehlivan - Scouting

emre%20pehlivan.jpg

Bu futbolcuyu bir suru orta duzey kulube rapor sunmayi dusunuyorum. Tam anlamiyla bir wonderkid.

Henuz 17 yasinda. Turk futbolu adina cok yararli olacaktir. Stil olarak gezgin forvet. Kivrak, esnek, çalim yetenegi Turk hucum futbolcularindan iyi.

Kendisini ilk kez gecen sene duydum. Coca-Cola ve daha alt liglerde bu cocuk icin ilgilenen kimi kulüpler oldu. Sonra A2 maclari icin sezon sonlarina dogru 3 kisi geldik ve rapor hazirladik.

Cok hizli degil. Ama hareketli. Pozisyon almasini biliyor. Ama finishing potansiyelini yukari cikarmali. Top teknigi yeterince iyi.

Eger klasik kulüplerde, iyi egitim gorurse level atlayarak iyi forvet oyuncusu olur. Turkiye'de bu bir tek Galatasaray'in yapabilecegi bir sey. (F. Rijkaard & Neskeens)

Ancak gordugum uzere, diger gençlerde de bulunan fizik azligi, kendisinde de bulunuyor. Fizigini yukari cekmeli. Potansiyeli ise cok iyi.

Turk futbolu adina yararli olabilecek genc bir yetenek. Sadece iyi bir ekip ile iyi bir egitim almasi lazim. Boylece, potansiyelini yukari çekebilir.

Ozet Bilgi;

19 Ocak 1993 - Dogum Tarihi

99: Forma Numarasi

Mevki: Hücum Oyuncusu - Forvet

Boy: 1.74

Cevap: Emre Pehlivan - Scouting

Ülkemizde yetenkli ayaklarımız var fakat fizik olarak berbat durumdayız.Fiziğin olmazsa bi cacık olamazsın.Altyapımımızın en büyük sorunuda bu.Kaliteli ayaklarımızın fiziği gelişmiyor

emre%20pehlivan.jpg

Bu futbolcuyu bir suru orta duzey kulube rapor sunmayi dusunuyorum. Tam anlamiyla bir wonderkid.

Henuz 17 yasinda. Turk futbolu adina cok yararli olacaktir. Stil olarak gezgin forvet. Kivrak, esnek, çalim yetenegi Turk hucum futbolcularindan iyi.

Kendisini ilk kez gecen sene duydum. Coca-Cola ve daha alt liglerde bu cocuk icin ilgilenen kimi kulüpler oldu. Sonra A2 maclari icin sezon sonlarina dogru 3 kisi geldik ve rapor hazirladik.

Cok hizli degil. Ama hareketli. Pozisyon almasini biliyor. Ama finishing potansiyelini yukari cikarmali. Top teknigi yeterince iyi.

Eger klasik kulüplerde, iyi egitim gorurse level atlayarak iyi forvet oyuncusu olur. Turkiye'de bu bir tek Galatasaray'in yapabilecegi bir sey. (F. Rijkaard & Neskeens)

Ancak gordugum uzere, diger gençlerde de bulunan fizik azligi, kendisinde de bulunuyor. Fizigini yukari cekmeli. Potansiyeli ise cok iyi.

Turk futbolu adina yararli olabilecek genc bir yetenek. Sadece iyi bir ekip ile iyi bir egitim almasi lazim. Boylece, potansiyelini yukari çekebilir.

Ozet Bilgi;

19 Ocak 1993 - Dogum Tarihi

99: Forma Numarasi

Mevki: Hücum Oyuncusu - Forvet

Boy: 1.74

Eyvallah..

Birde şu kalınlaştırdığım yerlerin Türkçe anlamlarını yazarsanız ne olduğunu anlarız :)

Eyvallah..

Birde şu kalınlaştırdığım yerlerin Türkçe anlamlarını yazarsanız ne olduğunu anlarız :)

Pardon. Benim turkcem cok iyi degil. Kaptirip ingilizce yazabiliyorum. :)

Wonderkid, aslinda muhtesem cocuk diyecegim ama turkce de boyle denmiyor.

Gelecek vaad eden, potansiyel sahibi genc anlaminda kullanilan bir terim.

Finishing; Tamamlama / Bitirme

Level: Seviye / Basamak

Esasen bence Genç oyuncuların bir kısmını Avrupa takımlarına vermeliyiz.Zaten Ligimizdeki iyi oyuncuların bir çoğu gurbetçi futbolcular.Yani iyi oyuncularımız Avrupa çıkışlı.Orda yetişsinler Orda öğrensinler.Kiralansın satılsın.Dünya futboluna oyuncu verelim yani...

Çıplak gözle izlediniz mi bu çocuğu? Yani TV veya Youtube klipleri vs hariç.

Aslinda Ufuk Ceylan için iki sezon önce Sunderland dahil baska Premier League kulüpleri rapor hazirladi.

Gelecek vaad eden bir GK.

Ama Silviu Lung Jr'i cok siki takip ederim. Gecen sezonun ikinci yarisi seyrettim butun maclarini. Muthis bir potansiyel.

Romanyalı genç :) Kalecilik yeteneklerine lafım yok ama mental açıdan bana zayıf gelmişti o kaleci.

Emre'yi kişisel olarak tanımasam da biraz bilgim var hakkında. Onun da yetenekli olmasına rağmen sönüp kalacak futbolcular arasına yerleşeceğini düşünüyorum.

Cevap: Xherdan Shaqiri

Kuzenim İsviçre'de yaşıyor. Bu sene geldiğinde o da bu adamı söyledi. Youtube'dan falan izlettirdi bir kaç videosunu. İyi adama benziyor.

Bir forvet oyuncusu olarak Kısa ve çelimsiz görünüyor ama izlemediğimiz için yorum yapamayız.

Bu arada başlığı açan arkadaş iyi analiz etmiş ellerine sağlık.

# Dries Mertens

20090116141924-AGOVV_Dries_Mertens_18_8_08.jpg
Dries Mertens, 6 Mayıs 1987 Leuven, Belçika doğumlu oyuncu.

Futbola Belçika'nın Gent klubünün alt yapısında başladı. Burada çeşitli alt kademelerde eğitimini gördükten sonra, 2005 yılında Belçika alt liginden V.C. Eendracht Aalst takımına maç tecrübesi kazanması için kiralık verildi. 18 yaşında V.C. Eendracht Aalst klubüne kiralık olarak giden genç oyuncu burada gayet iyi oynadığı söylendi. Açık söyleyeyim V.C. Eendracht Aalst klubündeki performansını videolar haricinde canlı izleyemedim.

Daha sonra Mertens, Hollanda 2.Lig takımlarından AGOVV Apeldoorn'a kiralık olarak verildi. Burada uzun süre Hollanda'da yaşamamın katkısıyla bir çok maçını Sportpark Berg stadyumunundan canlı izleme şansı buldum.

AGOVV Apeldoorn'da ki ilk yılında(2006/2007) çok başarılı bir performans sergiledi Mertens. Bir çok golde katkısı üst düzeyde olmasına rağmen istatistiklere yansımaması onun en büyük şanssızlığıydı. O yıl sadece 2 gol attı fakat bir çok gol olan atakları yaptığı pres ve asiste dönüşen paslarıyla takımına büyük katkı verdi.

AGOVV Apeldoorn taraftarları onun kalması için ligin son bir kaç maçında onun lehine tezahüratlar yapıyordu. Zaten çok geçmeden AGOVV Apeldoorn klubü onun bonservisini Belçika'nın Gent klubünden aldı.

Bir sonraki yıl takımdaki yükü daha fazla artmıştı Mertens'in. Herkes ondan çok şey bekliyordu. Oda ona güvenenlerin güvenini boşa çıkartmadı. AGOVV Apeldoorn'da bonservisiyle gittiği ilk yılda 20 yaşındayken müthiş bir performans gösterdi. O yıl ligde 38 maçın tamamında ilk 11 başlayarak ne kadar istikrarlı bir oyuncu olduğunu fazlasıyla göstermişti. 38 maçta 15 golünün yanında 8 asist yapması onu Eredivisie takımlarının kıskacı altına alınmasını sağladı. AGOVV Apeldoorn'da ilk yılında hücum hattının solunda oynamasına karşın, 20 yaşındaki bir oyuncunun ligde tüm maçlara 11 çıkıp, 15 gol-8 asist yapması ne kadar kaliteli bir kumaşı olduğunu gösteriyor.

Eredivisie'den Heerenven'in yoğun ilgisi vardı. Ama gerek AGOVV Apeldoorn'un yüksek fiyat istemesi, gerek taraftarların yoğun baskısı Dries Mertens'in bir yıl daha AGOVV Apeldoorn klubünde kalmasını sağladı.

Bir sonraki yılda Mertens için farklı olmadı. Aynı istikrarı yakalayan genç Belçika'lı ligde 35 maçın tamamında 11'de çıkıp, 13 gol-7 asiste ulaştı. O yıl ligde 3 maç kaçırma sebebi ise maç sırasında rakip takım oyuncusu ayağını fazla kaldırınca krampon Mertens'in burnuna gelmişti ve 3 maç kaçırmıştı. Daha sonra 4-5 maça yakın maskeyle çıktı. Ama bu olumsuzluklara rağmen hemen hemen geçen yılki çizgisini korumuştu. Geçtiğimiz yıl hücum hattının solunda oynayan Mertens, bu yıl lig içerisinde hücum hattının her yerinde oynamıştı. Ağırlıklı olarak sağ kanatta görevlendirilmişti.

Bir sonraki yıl takımından kesin olarak ayrılacağını açıkladığında taraftarlar hayal kırıklığı yaşamıştı. Son maçına çıkarken tüm taraftarlar statdan sahaya onun için güller atmıştı.

Lig bittiğinde AGOVV Apeldoorn klubüne ilk ciddi teklif Nec Nijmegen'den gelmişti yanılmıyorsam. Daha sonra Uthrecht klubü devreye girdi. İki klüpünde vereceği bonservisler neredeyse aynıydı. Karak tamamiyle Mertens'e bırakılmıştı.

Mertens tercihini daha fazla oynayabileceğini hissettiği Uthrect'ten yana kullanmıştı. Uthrect klubü Mertens için AGOVV Apeldoorn klubüne 700.000 Euro + % 25 sonraki satıştan pay vermişti.

Mertens'in Uthrect'teki ilk yılı AGOVV klubüyle oynadığı ilk yılın kopyası gibiydi. Müthiş oyunu, inanılmaz çalımlarıyla taraftarlara kendini sevdirmişti fakat ilk yılındaki müthiş performansına göre bence istatistikleri yeterli değildi. Eredivisie'de ilk yılında oynadığı 34 maçın tamamında ilk 11'de sahaya çıkıp, 6 gol-5 asistlik bir performans ortaya koymuştu.

Bu yıl için Mertens'ten çok ümitliyim açıkçası. Şuana kadar oynadığı oyun ve istatistikleri beni yanıltmayacak gibi.

Bu yıl; Lig ve Avrupa'da toplamda 9 maçın tamamında 11'de çıkıp 5 gol-4 asist yaptı. Unutmadan Avrupa'da Uthrect müthiş bir süpriz yapıp, Celtic'i elediğinde, bir çok kişiye göre en büyük pay Mertens'teydi.

Oyun stilini ben tıpkı vatandaşı Eden Hazard'a benzetiyorum. En az onun kadar yetenekli olduğunu düşünüyorum.

Bu konuyu açma sebebim ise başkanımız Adnan Polat'ın dün akşamki söyleşide devre arası genç bir hücumcu alacaklarını beyan etmesiydi.

Umarım Mertens düşünülür. Uthrecht klubünde finansal sorunlar olması sebebiyle verilecek yaklaşık 4 Milyonluk teklife hayır demeyeceklerdir.

Birde unutmadan adettendir merak edenlere video; [video=youtube;71dU_8tGO00]https://www.youtube.com/watch?v=71dU_8tGO00[/video]

Ender Akçay

Cevap: # Dries Mertens

İzleyenler varsa oyuncu hakkındaki görüşlerini olumlu veya olumsuz belirtirlerse sevinirim. :)

eleman ıyıye benzıyo ama 4-3-3 un sag kanadı oynayabılır gıbıme geldı pıno gıbı yanı hatta eskı keıta gıbı bız forvet alacaz galıba ama adam ıyı gıbı..

eleman ıyıye benzıyo ama 4-3-3 un sag kanadı oynayabılır gıbıme geldı pıno gıbı yanı hatta eskı keıta gıbı bız forvet alacaz galıba ama adam ıyı gıbı..

Yazıda belirttiğim gibi hücum hattında(forvet dahil) her türlü mevkide rahatlıkla görev yapabilir.

Gent'te yasiyorum, Mertens'i izlemisligim var, yetenekli bir oyuncu ama stili Hazard'a fln benzemiyor. Mertens forvet arkasi , oyun kurucu olarak oynuyor. Alirsak nerde oynatacaz?

Bize Forvet yada B2B lazim diye dusunuyorum.

Misi için çok iyi bir yedek olurdu ama orasi öncelikli bölgemiz degil + alacaksak simdi alalim çunku seneye Ajax veya PSV'e gider diye dusunuyorum

Geri
Üst Alt