Divan Kurulu Başkanı Metin Sinan Aslan: "Burak Elmas 30 Nisan'da yapılacak seçimden sonraki ilk seçimlerde aday olabilecek"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Metin Sinan Aslan:

"Burak Elmas 30 Nisan'da yapılacak seçimden sonraki ilk seçimlerde aday olabilecek."

"Bugün başkan ile görüşüp durumları konuşacağız. Seçim yapılacak. Hakim, kararı kısmen kaldırdı."

"İbra edilmeyenler seçime giremiyordu buna tedbir devam ediyor. Burak Elmas seçime katılma hakkını kazandı. Ama bu seçim için geçti. Seneye seçim olursa seçime katılabilir.”

Katılsa ne olur en fazla 10 oy alır.

bunu niye belirtme gereği duydu ki, zaten bilinen bir şey.
Tedbir kismen kalktigi icin:

Metin Sinan Aslan: "İbra edilmeyenler seçime giremiyordu buna tedbir devam ediyor. Burak Elmas seçime katılma hakkını kazandı. Ama bu seçim için geçti. Seneye seçim olursa seçime katılabilir.”

Yoksa zaman olsaydi Burak bu secimde aday olabilirdi mesela.

Tedbir kismen kalktigi icin:

Metin Sinan Aslan: "İbra edilmeyenler seçime giremiyordu buna tedbir devam ediyor. Burak Elmas seçime katılma hakkını kazandı. Ama bu seçim için geçti. Seneye seçim olursa seçime katılabilir.”

Yoksa zaman olsaydi Burak bu secime aday olabilirdi mesela.
ha yani başvuru süresi dolmasaydı 30 nisandakine de aday olabiliyordu. bu ibra olayının bağlayıcılığını toptan kaldırıp görev süresini 2 yıl yapmak en doğrusu sanki. kaos oluyor bu şekilde

ha yani başvuru süresi dolmasaydı 30 nisandakine de aday olabiliyordu. bu ibra olayının bağlayıcılığını toptan kaldırıp görev süresini 2 yıl yapmak en doğrusu sanki. kaos oluyor bu şekilde
Aynen sure dolmamis olsaydi (tabi ki kendi de isteseydi) bu secimde tekrar aday olabilirdi ama gecti artik.

2 yil cok az ya ben 3 yilin 4 yila cikartilmasi kanaatindayim ayni Avrupa'da yapildigi gibi. Oyle yonetimler islerini surduremez 2 yil cok az.

Aynen sure dolmamis olsaydi (tabi ki kendi de isteseydi) bu secimde tekrar aday olabilirdi ama gecti artik.

2 yil cok az ya ben 3 yilin 4 yila cikartilmasi kanaatindayim ayni Avrupa'da yapildigi gibi. Oyle yonetimler islerini surduremez 2 yil cok az.
ama 3-4 yıl olunca da dursun ve elmas yönetimlerinde olduğu gibi iflas etmiş,bitmiş yönetimleri 3-4 yıl çekmek zorunda kalıyoruz. bizim camia başarıya alışık o kadar dayanamaz. 2 yılda iyi işler yapan yönetime zaten bidahaki seçimde 2 yıl süre daha verilir. o yüzden yönetimler projelerini 4 yıllık düşünüp 2 etapta ele alırsa. ilk etabı 2 yıllık sürede başarılı geçerse bidaha 2 yıl daha devam etme hakkını camia zaten verir seçimde.

Akli salim bir kurul olduğu sürece - yani koltuk / çıakr kovalamayan , sırf gıcıklığına iş yapmayan kurul olduğu sürece 2 sene 4 sene farketmez açıkçası - 4 senenin handikapı işte indirmek için ibrasızlık kullanılıyor ama 2 senede birde yönetimler güven oyu ya da kadro güncellemesi yapabilmesi için sıkınıtısız düşüncesindeyim.

Başarılı bir yönetimin karşısına aday çok çıkmaz - çıksada kazanamaz (güvenin olduğu bir ortamda) o nedenle 2 olması kötü değildir bana göre. (Burak Elmas'ın süresi 2 yıl olsaydı ibrasızlık olmayacaktı bunlarla uğraşılmayacaktı misal - nede olsa seneye seçim yapılacak denirdi , aday olacak olan hazılranırdı ya da hazırlanmaya devam ederdi)

3 sene boyunca aday olamıodu ona tedbir konmuş yani buna da aday olmak için vakit olsaydı olabilirdi meali taşıor

Akli salim bir kurul olduğu sürece - yani koltuk / çıakr kovalamayan , sırf gıcıklığına iş yapmayan kurul olduğu sürece 2 sene 4 sene farketmez açıkçası - 4 senenin handikapı işte indirmek için ibrasızlık kullanılıyor ama 2 senede birde yönetimler güven oyu ya da kadro güncellemesi yapabilmesi için sıkınıtısız düşüncesindeyim.

Başarılı bir yönetimin karşısına aday çok çıkmaz - çıksada kazanamaz (güvenin olduğu bir ortamda) o nedenle 2 olması kötü değildir bana göre. (Burak Elmas'ın süresi 2 yıl olsaydı ibrasızlık olmayacaktı bunlarla uğraşılmayacaktı misal - nede olsa seneye seçim yapılacak denirdi , aday olacak olan hazılranırdı ya da hazırlanmaya devam ederdi)
Aslında son yılı ekstra opsiyonlu olacak şekilde bir yönetim anlayışı olabilir.
ibra kaldirilip yerine güven oylaması gelmeli. Normal görev süresi 3 yıl olur ancak 2.yıl güven oylaması yapılıp bir sonraki sene seçim yılında görevleri bitip o seçime girememe üzerine kurgulanmalı.
Böylece ibrayı bir silah gibi kullanıp yönetimleri düşürmeye çalışmazlar.
Sadede gelirsek 2+1(2) mantıklı 2. Yılında güven oylaması yapılıp kaybeden için +verilecek bir sene ise diğer adaylara da hazırlanma imkanı vermek için.
Şuanki mantiğa 20 günde 1 sene sonra seçime gidecek ekip kurulsun diye düşünüyor.
Büyük saçmalıklar var.

Sadede gelirsek 2+1(2) mantıklı 2. Yılında güven oylaması yapılıp kaybeden için +verilecek bir sene ise diğer adaylara da hazırlanma imkanı vermek için.
Şuanki mantiğa 20 günde 1 sene sonra seçime gidecek ekip kurulsun diye düşünüyor.
Büyük saçmalıklar var.

Katılıyorum - güven en önemli olay yönetim olarak.

Yani benim gözümde yönetim sportif başarı ile alakalı yola çıktığı teknik kadro ve ekibinde onlarla ilgilenenlerden sorumludur mesela - alınan skordan değil. Yönetimin esas işi parayı ve ekonomi işleyişini halletmek. bunun içinfr sportiften bağımsız kurul ve yönetim bağı epey önemli güven açısından.

Emin olmadığım nokta , ben 30 nisanda seçilecek yönetim full dönem yapacak diye biliyorum yav ? sadece ibra olmmaış yönetimin süresini mi dolduracaklar ?

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt