Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un Yeni Adı Amedspor!

Petrole inat suyla calisan araclar uretelim baska turlu bu kan durmaz karadenizli mucitleri goreve cagiriyorm:D
Türkiye'de hem petrol var hem de geleceğin petrolü ''bor'' rezervlerimiz dünyada ki %65'lik kısmı kapsıyor.

2023 den sonra bu madenleri kullanabileceğiz.
Bunları kullanmamıza fırsat vermeden Türkiyeyi bitirmek istiyorlar
Tayyip'in ısrarla vurgu yaptığı hedef 2023 Türkiyenin bitirilmesi için verilen bir süre bence.

Ayrıca Cumhuriyet kurulduktan tam 100 yıl sonra ne tesadüftür ki :D 1923-2023

Ayrıca akp iktidarı herşeyi özelleştirdiği gibi bor madenlerini de özelleştirme yoluna gidecek.
Bir milli servet daha peşkeş çekilecek yani.
Bi beni özelleştirmediler yakında onun da olmasından korkuyorum :D

Son düzenleme:
Türkiye'de hem petrol var hem de geleceğin petrolü ''bor'' rezervlerimiz dünyada ki %65'lik kısmı kapsıyor.

2023 den sonra bu madenleri kullanabileceğiz.
Bunları kullanmamıza fırsat vermeden Türkiyeyi bitirmek istiyorlar
Tayyip'in ısrar vurgu yaptığı hedef 2023 Türkiyenin bitirilmesi için verilen bir süre bence.

Ayrıca Cumhuriyet kurulduktan tam 100 yıl sonra ne tesadüftür ki :D 1923-2023

Ayrıca akp iktidarı herşeyi özelleştirdiği gibi bor madenlerini de özelleştirme yoluna gidecek.
Bir milli servet daha peşkeş çekilecek yani.
Bi beni özelleştirmediler yakında onun da olmasından korkuyorum :D

kendi kaynaklarimizi kullanmak.icin care osman pasa.

bu herif gibi inkarci fasist zihniyetli insanlar oldugu sürece kürt sorunu bitmez..yok kürt yokmus yok dagda kart kurt ses geliyor diye dag türklerine kürt demisler gibi zirvaliklar devam ettikce insanlar arasinda nasil kaynasma olacak?bu kafatasci zihniyet oldugu sürece türkiye malesef huzura kavusamaz..zaten zamaninda askeriye veya hükümetlerin hatalari olmasaydi elin oglu gelip kicini basini sallayarak bu kadar rahat ülkemizi karistaramazdi..40 yildir savasin bitmesini en az pkk kadar istemiyen türklerde var!!uyusturucu parasini sadece kürtler(pkk) yemiyor!!o cok vatan severim diye gecinen bi kitle var ya(anliyan anladi) zehir parasini az cukka yapmadi..

Anadilde eğitime karşı çıkmıyorum ben.. Lakin üniter bir devlet ve bu coğrafya olayını da düşünürsek "Türkiye'nin anadili Türkçe ve Kürtçe'dir" dersek, birçok kesim bunu kullanır,diğerleri de ister. İletişimsizlik baş gösterir,kamuda Kürtçe serbest olursa toplum ayrışır...Ayrıca Kürt dili bütünleşik değil sanırım(burada yanılabilirim). Bilgi edindiğime göre,daha doğrusu söylendiğine göre tek bir Kürt dilinden bahsedemiyoruz.

Bir de Kürtçe'nin kullanım alanı ne durumda dünyada ? Nitekim şu an yurt toprağı yok Kürtlerin. Fakat bu yok diye de kimse onların dillerini inkar politikasına giremez. Benim söylemek istediğim resmi ve kurumsal alanlar...
dunyada bir dilin kullanimi yayginsa o dil digerlerinden ustun mu oluyor. yada dilleri birbiriyle yaristirmak ne kadar mantiklidir. ingilizce ve fransizcayi ele alalim shakespeare ingilizce yazdi diye mi avustralyadaki insan ingilizce konusuyor. yada drogbanin cok mu hosuna gidiyor fransizca kelimeler. bunlar zaten emperyalist politikalardan kaynaklaniyor. avusturalyadaki aborjinler ingilizce yerine kendi dillerinde akademik egitim almak isteyebilir buna aborjin olmayan birinin sen ingilizce egitim al dunyada daha cok kullaniliyor diyip iyilik timsali kesilmesine gerek yok herkes kendi secimini yapabilir sosyal devletin yapmasi gereken bu insanlara bu hakki saglamasidir. hangi dilde egitim alacagi kisinin karari bu kadar basit. bu kullanim alani meselesi neden bu kadar onemli anlamadim turkce de yaygin bir dil sayilmaz turkcenin de lehceleri var ama turkce egitim alinabiliyor. nasil yapiliyor istanbul aksaray merkez alinarak ona gore belli bir program ciziliyor bu sorunlar kaf dagi degil ki cozulmesin. ayrica kurtlerin yurdu olmadan kurt nasil oluyor. yurt dedigin yer zaten insanin yasadigi yer kurt varsa yurdu da vardir illa resmi olarak olmasina gerek yok kanuninin haritalarinda bile gorunen cografi anlamda kurt bolgesi vard illa devletlerin idari olarak ayirmasina gerek yok.

dunyada bir dilin kullanimi yayginsa o dil digerlerinden ustun mu oluyor. yada dilleri birbiriyle yaristirmak ne kadar mantiklidir. ingilizce ve fransizcayi ele alalim shakespeare ingilizce yazdi diye mi avustralyadaki insan ingilizce konusuyor. yada drogbanin cok mu hosuna gidiyor fransizca kelimeler. bunlar zaten emperyalist politikalardan kaynaklaniyor. avusturalyadaki aborjinler ingilizce yerine kendi dillerinde akademik egitim almak isteyebilir buna aborjin olmayan birinin sen ingilizce egitim al dunyada daha cok kullaniliyor diyip iyilik timsali kesilmesine gerek yok herkes kendi secimini yapabilir sosyal devletin yapmasi gereken bu insanlara bu hakki saglamasidir. hangi dilde egitim alacagi kisinin karari bu kadar basit. bu kullanim alani meselesi neden bu kadar onemli anlamadim turkce de yaygin bir dil sayilmaz turkcenin de lehceleri var ama turkce egitim alinabiliyor. nasil yapiliyor istanbul aksaray merkez alinarak ona gore belli bir program ciziliyor bu sorunlar kaf dagi degil ki cozulmesin. ayrica kurtlerin yurdu olmadan kurt nasil oluyor. yurt dedigin yer zaten insanin yasadigi yer kurt varsa yurdu da vardir illa resmi olarak olmasina gerek yok kanuninin haritalarinda bile gorunen cografi anlamda kurt bolgesi vard illa devletlerin idari olarak ayirmasina gerek yok.
Dil konusunda ben de eğitim hakkının verilmesi gerektiğini düşünüyorum ama bu verilirse pkk amacından vazgeçecek mi sence?
Herşeyin cevabı bu soru da saklı

Bu olayın dil olayı olmadığını biraz beyni olan insan çok rahat kavrar.

bu herif gibi inkarci fasist zihniyetli insanlar oldugu sürece kürt sorunu bitmez..yok kürt yokmus yok dagda kart kurt ses geliyor diye dag türklerine kürt demisler gibi zirvaliklar devam ettikce insanlar arasinda nasil kaynasma olacak?bu kafatasci zihniyet oldugu sürece türkiye malesef huzura kavusamaz..zaten zamaninda askeriye veya hükümetlerin hatalari olmasaydi elin oglu gelip kicini basini sallayarak bu kadar rahat ülkemizi karistaramazdi..40 yildir savasin bitmesini en az pkk kadar istemiyen türklerde var!!uyusturucu parasini sadece kürtler(pkk) yemiyor!!o cok vatan severim diye gecinen bi kitle var ya(anliyan anladi) zehir parasini az cukka yapmadi..

Bence bu adam boş konuşmuyor.
Bu konularda bir çok araştırması ve yazısı var elinde belgeler var.
Ha tabi böyle kaos içerisinde olan bir ortamda bu tür konuşmalar şuan yersiz olur sadece o mesaj ile biraz bağlantılı olacağını düşündüm ondan paylaştım.

Osmanlının mezhep çatışmasından dolayı türkmenleri dışladığı zamanlarda bu bahsettiği grup asimile olmuş olabilir.

Tabi ki abi dediğin gibi hain olan bir sürü türk de var bunun ırkı yok.
Biz hain olanlara karşıyız zaten ırk önemli değil.

6 yasinda kurtce egitime baslyan cocuk nasil turkce ogrenecek? Turkce ogrenmeden nasil bankada islerini gorecek?

Emperyalist politikaların dünyada hüküm sürerek birçok şeyi kabul ettirmeye çalıştığına yürekten inanan bir insan olarak, şu an pompalanan Kürtçe'nin kabul ettirilmeye çalışılmasını emperyalist bir politika olarak görüyorum. Ben olaylara evrimsel bakarım.. Bir dil gelişmesi gerekiyorsa gelişir,zorla dayatılmaya çalışılmamalı. Bu Türkçe için de geçerli.Bu yüzden "anadilde eğitim"e evet, ama anayasada anadil tanımına karşıyım. Bu olay Kürtlerin isteklerinin çok ötesinde bir oyun. Kürtçe'nin anadil olarak kabul ettirilmeye çalışılması, daha çok Batı ve onun maşası Pkk'nın isteği...Geçmişte Kürtçe'yi inkar politiklarını da doğru bulmadığımı hemen belirteyim. Anlatmak istediğim ve burada çoğu arkadaşın anlatmak istediği, Kürtçe'nin büyük bir oyuna alet yapıldığıdır.

"Yurt toprağı" olarak resmi/kurumsal bir kavramdan kasıt yaptım. Kimsenin Kürtlerin "gönül bağı olan yurt toprağı"nı inkar ettiği yok..Nasıl ki Fransa toprakları bizim yurt toprağımız değil ve dilimizi yaygınlaştıramıyorsak, Kürtlerin de şu an karşılaştığı en büyük sorunlardan biridir bu. Lakin Kuzey Irak'ta Kürdistan kurulursa dillerini daha açık ve kültürel olarak geliştirebilirler..Devlet ilişkileri ve kurumsal bütünleşmeleri daha kolay olur.. Yoksa üniter devletler içinde dillerini doğrudan veya dolaylı etkilerle kullanamayacaklardır. Ütopik bir dünyayı hayal etmek güzeldir ama realiteyi de gözden geçirmek gerek..

Bir de Kürtler, Türkiye devletinin toprakları içinde azınlık değildir hemen belirteyim...Has be has vatandaştır.Türkçe herkesindir...Öyle ki azımsanmayacak çoğunlukta Kürt de Türkçe'yi anadilinden daha iyi bilir,o şekilde biryerlere gelmişlerdir. İnkar politiklarının da etkisi olmuş olabilir bu durumda,lakin 2. paragrafta anlattığımla çelişmez bu durum. Doğrudan veya dolaylı etkiler kendi içinde bir realite yaratır.

Son düzenleme:
israil vb ulkeler kendılerıne masa arıyorlardı ve buldular.ben Türk halkının yada müslüman bır halkın biji obama diye tezehurat yaptıgını hatırlamıyorum.
peşmergenın kıyafetlerınde abd bayraklarının anlamını çözemedım.mılyonlarca surıyelı ıraklı ve musluman ulkeler bunu unutmaz.5000 yıllık mezopatamya vs gıbı laflar daha komık.1071 de buralarda atalarımız bızanslılarla savasmadı mı neredeydı bu kavım mıllet.tek tarıhı eser nasıl olmaz cami cesme medrese vb vb 5000 yıllık halk devlet kuramamış moldova devlet kurmuş sız tahmın edın oynanan oyunu.eyyübiler devletı kurucusu selahattın eyyubı yı kürt yaptılar daha ben ne dıyım.selahaddın eyyubının kardeslerının ısmı turanşah tugtekın ve börı Türkçede kurt anlamına gelmektedir.hepsı yaygın Türk isimlerıdır.tabı bu ınsanlar biz kürdüz vb dılımızı konuşuruz derlerse saygı duyarım.evınde sosyal hayatında kullansın ama devlet ışlerınde kullanılamaz.bu uyışturucu cınayet terör vb vb olaylarla kaybolan buyuk bır ımaj kaybı var.bunu da kendılerı duzeltebılır.lazlar lazca konuşsa kım tepkı verır lazlar canımız arnavut boşnak hepsıde konuşur mutlu mesut gecınırız.hepimiz kardesız.ırkçı türkler dıyen arnavut laz cerkez gurcu boşnak vb vb hıç görmedim.

Bence bu adam boş konuşmuyor.
Bu konularda bir çok araştırması ve yazısı var elinde belgeler var.
Ha tabi böyle kaos içerisinde olan bir ortamda bu tür konuşmalar şuan yersiz olur sadece o mesaj ile biraz bağlantılı olacağını düşündüm ondan paylaştım.

Osmanlının mezhep çatışmasından dolayı türkmenleri dışladığı zamanlarda bu bahsettiği grup asimile olmuş olabilir.

Tabi ki abi dediğin gibi hain olan bir sürü türk de var bunun ırkı yok.
Biz hain olanlara karşıyız zaten ırk önemli değil.

Burda bos konusan varsa oda muslumcu zat. Yusuf hoca durduk yere bunlsri konusmaz genelde kurtler ortaya asilsiz bir iddia ortya atar yusuf hocada cevap verir. Ve soylediklerinin hepsi dogru bitane hdpli cikipta cevap veremedi simdiye kadar ona. Hemde tbmm de kac deca soyledi haydi hodri meydan dedi soylediklerinizi ispatlayin dedi. Bu muslmcu zat diger kavrayaman humanistler gibi istiyorlaki hep kurtler konussun bagirsin cagirsin bitane turkte yetti be deyip cevap verince hemen kafatasci oluyor isimiz zor bu zihniyetle.

israil vb ulkeler kendılerıne masa arıyorlardı ve buldular.ben Türk halkının yada müslüman bır halkın biji obama diye tezehurat yaptıgını hatırlamıyorum.
peşmergenın kıyafetlerınde abd bayraklarının anlamını çözemedım.mılyonlarca surıyelı ıraklı ve musluman ulkeler bunu unutmaz.5000 yıllık mezopatamya vs gıbı laflar daha komık.1071 de buralarda atalarımız bızanslılarla savasmadı mı neredeydı bu kavım mıllet.tek tarıhı eser nasıl olmaz cami cesme medrese vb vb 5000 yıllık halk devlet kuramamış moldova devlet kurmuş sız tahmın edın oynanan oyunu.eyyübiler devletı kurucusu selahattın eyyubı yı kürt yaptılar daha ben ne dıyım.selahaddın eyyubının kardeslerının ısmı turanşah tugtekın ve börı Türkçede kurt anlamına gelmektedir.hepsı yaygın Türk isimlerıdır.tabı bu ınsanlar biz kürdüz vb dılımızı konuşuruz derlerse saygı duyarım.evınde sosyal hayatında kullansın ama devlet ışlerınde kullanılamaz.bu uyışturucu cınayet terör vb vb olaylarla kaybolan buyuk bır ımaj kaybı var.bunu da kendılerı duzeltebılır.lazlar lazca konuşsa kım tepkı verır lazlar canımız arnavut boşnak hepsıde konuşur mutlu mesut gecınırız.hepimiz kardesız.ırkçı türkler dıyen arnavut laz cerkez gurcu boşnak vb vb hıç görmedim.

''Bu adam manyak ya... kurtler varken turkun ismi dunyada yoktu..''

Bunu diyen bir pkk'lı :D
hahahaha

Türkler yoksa dünya tarihi de yoktur.

Kürtler tabi ki inkar edilemez ama kendilerine uydurma tarih üretme çabalarına girmeleri çok komik.

Son düzenleme:

hahahaha

Kürtler tabi ki inkar edilemez ama kendilerine uydurma tarih üretme çabalarına girmeleri çok komik.

Hersey foşik turkolarin mungolistandan gelip 55 milyon yillik kadim kurd imparatorlugunu yikmasiyla basladi.... saka bi yanada cogu bizm mogol istiladindan kacup anadoluya sigindimizi saniyor ve bize sozde bunlar abilik yapmis bizde ihanet edip once osmanliyi sonra turkiyeyi kurmusuz:D ciddiyim bizzat dibledim buna benze hikaye:D

bu ınsanlara öcalan bakın kitaplarda bunnları yazmış desen salladıkları apo resımlerındekı adamı tanısalar keşke.bakın bunları yazan belgelı delilli öcalan.

Öcalan, “Sanat ve Edebiyatta Kürt Aydınlanması” isimli kitabının 153. sayfasında şunları söylüyor: “Yukarıda Tanrı olsaydı, beni yine yanlış yola sevk edecekti. Allah da Kürtler için değildir, Kürtleri şaşırtıyor. Kürtlerin Allah`ı da onları yanlış yola sevk ediyor. Bunun için ben kendi kendimin tanrısıyım.”

Bir başka kitabında ise kendini yarı tanrı ilan ediyor! “Özgür Yaşamla Diyaloglar” isimli kitabının 257. sayfasında ise şöyle anlatıyor: “Lise dönemlerinde büyük felsefik bunalımı yaşadım. Tanrı ile savaş verdim, bu savaştan başarı ile çıktıktan sonra yarı Tanrı oldum.”

“Sümer Rahip Devletinden Demokratik Uygarlığa” kitabının 1. cildinin 204. sayfasında da PKK elebaşı Öcalan, “Tek tanrılı din ideolojileri, baştan sona siyaset ideolojileridir. Dini söylem, Allah, peygamber ve melek gibi kavramlar dönemin siyasi literatürüdür” diyor.

Hersey foşik turkolarin mungolistandan gelip 55 milyon yillik kadim kurd imparatorlugunu yikmasiyla basladi.... saka bi yanada cogu bizm mogol istiladindan kacup anadoluya sigindimizi saniyor ve bize sozde bunlar abilik yapmis bizde ihanet edip once osmanliyi sonra turkiyeyi kurmusuz:D ciddiyim bizzat dibledim buna benze hikaye:D
JEJOYQ.jpg

hunların atalarımız olduğu biliniyor.
Milattan önce bile var olduğumuz kesin.

Ama pkk'lılar sürekli diyorlar kürtler varken türkler yoktu falan diye.
Böyle kulaktan dolma saçma şeyler söylemeleri çok gereksiz.
Madem m.ö var olan hun'lardan bile eski bir tarihin var bu kadar süredir neden bir tane devletin olmadı? :D

Ayrıca macarlarda artık hunlardan geldiklerini inkar etmeyi bıraktılar.
Turancı bir parti JOBBİK %20 oy aldı son seçimde.
Dünyanın her tarafına yayılmış türklerden daha eski olduklarını düşünmeleri falan çok saçma yani.

JOBBİK Başkanı Gabor Vona : '' Aynı Allahın kullarıyız aynı Attila'nın torunlarıyız'' :k19:

Bir de şu var şu söylemi çok okuyorum youtube yorumlarında biz anadoluya gelince bunlar kapıyı açmışlar keşke bu türkleri içeriye almasaydık falan yazıyorlar gülme krizine giriyorum. :D

Bize inkarcı diyorlar ama kendileri türk tarihini inkara giriyorlar.

Son düzenleme:

hahahaha

Kürtler tabii ki inkar edilemez,yeri geldi birlikte savaşıldı bu vatan için,aileler karıştı birbirine akraba olundu falan lakin şu an yapılan Kürtçülük de bir faşistlik halini almış durumda,hümanist tavırlı yaklaşımlar olarak yutturulmaya çalışılsa da...

Pkk sempatizanı olup da bunu gizlemeye çalışan bir Kürt kökenli gazeteci/yazar aynen şu ifadeleri kullandı Selahaddin Eyyubi'yi örnek göstererek :

"Türkler devlet kurmasının geleneğinin altında Kürtler yatar...Türkler güç ise Kürtler beyindir"

Şimdi bu cümle de bir ayrımcılık yatımyor mu ? Bence yatıyor.. Türk-Kürt diye ayırdığın vakit bu iş bitmiştir. Atatürk'ün belirttiği subjektif milliyetçiliğin ne olduğunu bile bilmeden ırksal tanımlar yapıyorlar...Uygulamada da artık Ortadoğu politikları için ve terör korkusuyla Kürtler lehine pozitif ayrımcılık yapılması da çoğu kişiyi rahatsız ediyor ki bu da tehlikeli bir durum.

Son düzenleme:
JEJOYQ.jpg

En eski atalarımızın hunlar olduğu biliniyor.
Milattan önce bile var olduğumuz kesin.

Ama pkk'lılar sürekli diyorlar kürtler varken türkler yoktu falan diye.
Böyle kulaktan dolma saçma şeyler söylemeleri çok gereksiz.
Madem m.ö var olan hun'lardan bile eski bir tarihin var bu kadar süredir neden bir tane devletin olmadı? :D

Ayrıca macarlarda artık hunlardan geldiklerini inkar etmeyi bıraktılar.
Turancı bir parti JOBBİK %20 oy aldı son seçimde.
Dünyanın her tarafına yayılmış türklerden daha eski olduklarını düşünmeleri falan çok saçma yani.

JOBBİK Başkanı Gabor Vona : '' Aynı Allahın kullarıyız aynı Attila'nın torunlarıyız'' :k19:

Bir de şu var şu söylemi çok okuyorum youtube yorumlarında biz anadoluya gelince bunlar kapıyı açmışlar keşke bu türkleri içeriye almasaydık falan yazıyorlar gülme krizine giriyorum. :D

Bize inkarcı diyorlar ama kendileri türk tarihini inkara giriyorlar.

Ha iste aynen oyle anadolunun kapisini bunlar acmis koskoca selcukludan haberleri yok dikkat edersen herseyden pay biciyorlar yok malazgirtte biz vardik oysa yoktular yok canakkalede kurtlus savasinda vardik bidi bidi kafa sisiriyorlar hayali iddalarla.

Kürtler tabii ki inkar edilemez,yeri geldi birlikte savaşıldı bu vatan için,aileler karıştı birbirine akraba olundu falan lakin şu an yapılan Kürtçülük de bir faşistlik halini almış durumda,hümanist tavırlı yaklaşımlar olarak yutturulmaya çalışılsa da...

Pkk sempatizanı olup da bunu gizlemeye çalışan bir Kürt kökenli gazeteci/yazar aynen şu ifadeleri kullandı Selahaddin Eyyubi'yi örnek göstererek :

"Türkler devlet kurmasının geleneğinin altında Kürtler yatar...Türkler güç ise Kürtler beyindir"

Şimdi bu cümle de bir ayrımcılık yatımyor mu ? Bence yatıyor.. Türk-Kürt diye ayırdığın vakit bu iş bitmiştir. Atatürk'ün belirttiği subjektif milliyetçiliğin ne olduğunu bile bilmeden ırksal tanımlar yapıyorlar...Uygulamada da artık Ortadoğu politikları için ve terör korkusuyla Kürtler lehine pozitif ayrımcılık yapılması da çoğu kişiyi rahatsız ediyor ki bu da tehlikeli bir durum.
DİYARBAKIR'DAKİ KATLİAM GÜNÜNÜ ANLATTI - YouTube

Kendi görüşlerinden olmayan kürtlere karşı bile aşırı derecede faşist olan bir topluluk bunlar zaten barış diyorlar her kesimden insanı öldürüyorlar.
Allah bunlara güç fırsat vermesin.

Neyse geç oldu iyi geceler herkese :)

Bırak büstü kamu malını falan, 18 işçi madende mahsur kaldı ne diyorsun ona? Kapitalizm yaşasın mı?
Atatürkün büstünü neden bırakıyoruz hayırdır.bayragımız için milyonlarca sehit verdik neden bırakalım.madende ınsanların olmesıne sebep olanların da Allah cezasını versın.bu terörıstlere tavız verenlerın de.pkk ya dstek verenlerinde.sen kapitalizmi çocuklarının yuzune abd bayrakları çizenlere biji obama diyenlere üniformalarında abd bayrakları olan peşmergeye soracaksın.

Doğu'da yaşadıkları yerler onların anavatanıdır. Kimliklerini özgürce yaşamak istemeleri normal.

Ne anavatanindan bahsediyorsun sen ya tarihi bile yok bu kurtlerin.Anadolu turk yurdudur unutma.Kurtler ingilizlerin kirmasi gibi bisey iste.

Son düzenleme:
Irkçı yorumlar yapmaya gerek yok.

Zaten terör örgütünün en sevdiği işlerden biri de Türklerin bu kadar ırkçı çizgiye kayıp Kürt kardeşlerimizin onların safına itilmesidir diye düşünüyorum. Bunu yapmak uzun vadede çok daha büyük sorunlara yol açabilir.

Konuya gelince Kürtçe, Lazca, Rumca, Ermenice vs. bunlar da tıpkı Türkçe gibi bu topraklarda yaşayan diller. Bunların kullanılması ülkemizi bölmez aksine bütünleştirir.

Geri
Üst Alt