Recep burada direkt bağlı olmaları sorun değil. Tabi ki direkt bağlı olacak. Demokratik hukuk devletinde öyle olur ama sorun bağlı olunan iktidarın bu konuda acz ve adını koymak istemediğim durumda olması.
anlatamiyorum ben tamam belli bi yere kadar baglidir, ama ana usse girilip bayragi indirtecek kadarda gevsek olmaz. ordu cok sıkıdır.
bizim yanimizda merzifon 5. ana jet ussu var misal. 100 metre yanina yaklasirsan kulubedeki asker bagiriyo sana.
ordaki herif er, ya da ast subay falan oluyor. istedigi kadar kemalist olsun. ast subay ve ordaki erlerin isterse hepsi koyu kemalist olsun.
ama adamlar atamayla bahsi gecen insanlara emir verecek kisiyi kendi adamlarini koymuslar. sen istedigin kadar ben bayragi indirtmem de, senin ustundeki sana sus dedim mi bisey yapamazsin. polislikte bu boyle. polis istedigi kadar gezicileri hakli bulsun ama mudehale etmek zorunda, zaten polislik kurum olarak hukumete ait, ic olaylarla ilgilenen kurum. bu yine polislikte dogal. istersen emniyet muduru ol hukumet toplulugu dagit derse dagitirsin.
ordudada hukumet silah kullanma derse kullanmazsin.
ama normal bi orduda ordunun mintikasina dahi giremezsin.
istanbulda abime ne demis polis, su kapiyi acta u donusu yapicam demis tomayla, bizimki acmam demis. ulan bak orayada gaz bombasi attirmayin deyince komutan gelmis arlkan yiyosa atsana bakiyim diye. ordunun mintikasina polis dahi giremezken herhangi bi capulcunun girmesi rezalet ve utanc vericidir.bu olay hukumetin ve oradaki komutanin bilgisi dahilinde olmustur. eger ordaki yuksek rutbeli komutan hukumet yanlisi olmasaydi askerler uzaklastirirdi. bizim ordada jet ussu var. 20 metre arayla kuleler var. koskoca fener var. 90 metre yaklastigin an def ediyolar, demek ki merzifondaki yuksek rutbeli pasalar orduda davranilmasi gerektigi gibi davraniyolar. eger orayada kendi adamlarini koyarlarsa ordada bu tip olaylar olur.
demek istedigim yuksek rutbelilerin hukumetin adamlari olmasi. normal bi komutan varken bu olay olamaz. her turlu bahse girerim