Diyarbakır'da Türk Bayrağı İndirildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HDP yarin Izmir'de yürüyüs yapacakmis, bu nasil bir yüzsüzlük, adiliktir ? Savasa davetiye cikariyorlar, yarin bunlari kordonda denize dökerler.

30 yıllık kürdüm benden iyi biliyorsun valla :)

Farsi dillerin çok yaygin ve eski zamanlardan ayrismaya baslamis. Mesela Türkçe ve Azerice henüz bir kaç ÿuz senedir ayristigi için berzerlik orani yüksek. Ermenice ve Kürtçe arasinda pek benzerlik görünmez ama ayni dil grubundan.

Farsi dillerin çok yaygin ve eski zamanlardan ayrismaya baslamis. Mesela Türkçe ve Azerice henüz bir kaç ÿuz senedir ayristigi için berzerlik orani yüksek. Ermenice ve Kürtçe arasinda pek benzerlik görünmez ama ayni dil grubundan.

Tespitler doğru kısmen dalga amaçlı söylemedim hint-avrupa dil kuşağına bağlı kuzeybatı iran koluna girer kürtçe. italyanca-ispanyolca bağı gibi farsça-kürtçede de benzerlikler çok var ermeniceyle benzerlik yok

bizim burda baya gurcistanli var catir catir kurtce konusuyorlar

Tespitler doğru kısmen dalga amaçlı söylemedim hint-avrupa dil kuşağına bağlı kuzeybatı iran koluna girer kürtçe. italyanca-ispanyolca bağı gibi farsça-kürtçede de benzerlikler çok var ermeniceyle benzerlik yok

iskitleri bile ata bellemisiniz alper tungayi yedirmeyiz size!!

Gramer olarak biraz uyumu var. Bazi sayilarda benzerlikler gözüküyor. şeş sayisi Avrupa dillerindekine benziyor genelde. çokta detayli biliyorum diyemem.

30 yıllık kürdüm benden iyi biliyorsun valla :)

Yaşını küçültüyonmu büyütüyonmu :) ,

bu arada hayatımda hiç Türk , kürt ermeni vs. ayrımı yapmadım ev arkadaşlığı iş arkadaşlı asker arkadaşlığı yaptım , yalnız varya kürdün beşiktaşlısından karadenizlininde fenerlisinden uzak duracaksın ,

başka hiçbir şeye benzemiyorlar yahu ...

Yaşını küçültüyonmu büyütüyonmu :) ,

bu arada hayatımda hiç Türk , kürt ermeni vs. ayrımı yapmadım ev arkadaşlığı iş arkadaşlı asker arkadaşlığı yaptım , yalnız varya kürdün beşiktaşlısından karadenizlininde fenerlisinden uzak duracaksın ,

başka hiçbir şeye benzemiyorlar yahu ...

30 olduk sayılı günler kaldı artık :)

abim fenerli kürt mesela çekilmiyor valla haklısın, hiç beşiktaşlı kürt görmediğim için bilmiyorum çekilmez herhalde :)

iskitleri bile ata bellemisiniz alper tungayi yedirmeyiz size!!

Bu neya:D ordumun karsinda boyle seyler demeyin gulmekten savasamayiz:D neyse zafer sonrasi dombra calip kimiz icerim. Sende megri megri yi soyleyip salgam icersin:D

Ben önümüzdeki eğitim yılında çocuklara iskitlerin nasıl kürt olduğunu anlatayım en iyisi :D sümerlerden başlar kızılderileleri bile kürt yapabilirim :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt