Diyarbakırspor-Bursaspor Maçı | Peki şimdi ne olacak?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: "Bursa'da bile oynamaya razıyız"

Ona bakarsan Diyarbakır taraftarı da, her maç böyle olay çıkarmıyor. Maçın olduğu gün ya da önceki bir kaç gün içinde, terör vakası yaşandıysa, zaten her stadda terör lanetlenir. Bursa taraftarı bunu sadece Diyarbakır maçlarında yapmıyor ki gibi bi argümanla çıkarsan, mantıklı olmaz. Sen de, ben de, dağdaki terörist de, meclisteki vekilde, o maç olanların anlamını gayet iyi biliyoruz. İnkar edilecek bi durum değil. Ya da Bursa taraftarını savunmakla milliyetçi olunmuyor.

''bursadaki maçta PKK pankartı açılmış olması hiçbirşey ifade etmez,n'olmuş yani bir pankarttan?'' diyebiliyorsanız denecek söz kalmıyor...

Cevap: G.Kurtar: "Bursa'da bile oynamaya razıyız"

Bu bahsettiklerinin tamamı, pkk sempatizanlarının ya da direkt olarak söylemek gerekirse terör örgütüne hizmet edenlerin ,Bursa deplasmanında yaşanan olayları fırsat haline getirip en büyüğü lise çağlarında olan, yaşı, yaşamışlıkları ve sosyo-ekonomik durumları nedeniyle kandırılmaları, amiyane tabirle gaza getirilmeleri kolay olan, kabaca çoluk çocuk diye tabir edebileceğimiz kişilerin kullanılması sonucu olan şeyler. Emin ol, ne stadın tamamı ıslıkladı İstiklal Marşı'nı, ne de ıslıklayanların çoğu neyi, neden ıslıkladıklarını biliyordu.

Ama maalesef şu an neyi neden ıslıkladığını bilmeyen o cahil insanlar daha sonra yine neyi neden yaptığını bilmeden dağa çıkıp askerlerimizi şehit ediyorlar.

Ona bakarsan Diyarbakır taraftarı da, her maç böyle olay çıkarmıyor. Maçın olduğu gün ya da önceki bir kaç gün içinde, terör vakası yaşandıysa, zaten her stadda terör lanetlenir. Bursa taraftarı bunu sadece Diyarbakır maçlarında yapmıyor ki gibi bi argümanla çıkarsan, mantıklı olmaz. Sen de, ben de, dağdaki terörist de, meclisteki vekilde, o maç olanların anlamını gayet iyi biliyoruz. İnkar edilecek bi durum değil. Ya da Bursa taraftarını savunmakla milliyetçi olunmuyor.

Milliyetçilikle ne alakası var?

Orda bi pankart açılmış devamında olaylar gelişmiş.

Milliyetçilikle ne alakası var?

Orda bi pankart açılmış devamında olaylar gelişmiş.

Herkes aynı şeyi söylüyor. Pankart açılmış, pankart açılmış. Ama daha o pankartı gösteren olmadı. ? Ayrıca, eğer Bursa'da dediğiniz gibi bi pankart açılmış olsa, sonucu pkk dışarı tezahüratı mı olur ? Ben dünden beri araştırıyorum, gerçekten Bursa'da neler olmuştu, ben mi hatırlamıyorum diye. Gösterin açılan pankartı, ben de dahil kafasında soru işareti olan herkes hah tamam Bursalılar iyi etmiş diyelim ?

Herkes aynı şeyi söylüyor. Pankart açılmış, pankart açılmış. Ama daha o pankartı gösteren olmadı. ? Ayrıca, eğer Bursa'da dediğiniz gibi bi pankart açılmış olsa, sonucu pkk dışarı tezahüratı mı olur ? Ben dünden beri araştırıyorum, gerçekten Bursa'da neler olmuştu, ben mi hatırlamıyorum diye. Gösterin açılan pankartı, ben de dahil kafasında soru işareti olan herkes hah tamam Bursalılar iyi etmiş diyelim ?

O pankart Sami Yende açılsa ne olurdu ?

O pankart Sami Yende açılsa ne olurdu ?

HAni abicim nerede bu pankart. Koskoca internette bir tane resmi olmaz mı bu pankartın?

Daha şimdi izledim, Bursa taraftarı milli maça hazırlanır gibi gelmiş maça. Diyarbakırspor hangi ülkenin takımı diye sorasım geldi. Kimse, yok Diyarbakırlılar pankart açmış da Bursalılar ondan böyle yapmış falan demesin gayet organize bi şekilde hazırlanıp gelmişler. Dev Türk Bayrağı falan.. Ben en son o stadda Türkiye-Hollanda maçında gördüm o atmosferi, hadi olsun olsun ondan sonra oynanan milli maçlarda da olsun. Fener maçında Türk bayrakları mı açtı Bursa taraftarı ?Ya da bizim maçta? Ya da BJK maçında? Ya da herhangi bi lig maçında? Bursa CL'ye gitsin o kadar Türk bayrağı açılmaz. Kimse kendini avutmasın.

hassas bir konu olduğu için başta yayıncı kuruluş olmak üzere gözden uzak tutulmaya çalışılıyor,bunu anlamak zor olmasa gerek.pankartın açılışı ve toplanmasını izlemiştim,ama ne yazdığını okuyamadım,hangi kanalda olduğunu hatırlamıyorum.konu çok taze iken hep bahsedilen pankart için ''yok böyle birşey'' diyen de çıkmadı.

Pankart falan yoktu arkadaşlar. Sadece tezahürat vardı. O da maç 4-0 olduktan sonra Diyarbakırspor taraftarı kılığındaki bazılarının koltukları kırmasının ardından olmuştur. Tamamen basının gazıyla olay bu noktalara gelmiştir.

bhjh.jpg

Cevap: Diyarbakır-Bursaspor Maçı | Peki şimdi ne olacak?

Geçmiş olsun Mehmet Kayahan

Diyarbakırspor-Bursaspor maçında tribünden atılan taşın gözüne isabet ettiği gazeteci Mehmet Kayahan'ın durumu ciddiyetini koruyor.

Diyarbakır'da ilk müdahalesi yapılan Kayahan, göz sinirlerinde ezilme ve kopma tespit edildi ve İstanbul'a sevk edildi. Doktorlar, Kayahan'ın görme yetisini kaybetme riski bulunduğunu belirtti.

BİR ANDA YERE YIĞILDI

Diyarbakır'da muhabir olarak görev yapan Ajans Habertürk muhabiri Mehmet Kayahan, tribünden atılan taşın gözüne isabet etmesi nedeniyle yaralanmıştı. Diyarbakır'da ilk tedavisi yapılan Kayahan, İstanbul'a götürüldü ve burada ameliyata alındı. Turkcell Süper Lig'in 24. haftasında Diyarbakırspor ile Bursaspor arasında oynanacak maçtan önce sahadaki yerini alan Kayahan, pet şişe, taş ve maytap yağmuru altında fotoğraf çekmeye çalışırken bir anda yere yığıldı.

ATILAN BİR TAŞ GÖZÜNE İSABET ETTİ

Olaylar nedeniyle 6 dakika geç başlayan karşılaşmanın ilk dakikasında Bursaspor kalecisi İvankov'a isabet eden taş nedeniyle hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, güvenlik güçlerinden yardım istedi. Çevik kuvvet ekipleri kaleciyi korumak için sahanın kenarında gittiği sırada tribünlerden taş yağmuru başladı. Basın mensupları kendilerini korumak için reklam panolarının arkasına sığınırken atılan bir taş Kayahan'ın gözüne isabet etti.

GÖRME YETİSİNİ KAYBETME RİSKİ VAR

Sahada kanlar içerisinde kalan Kayahan ambulans ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste Kayahan'ın kaş ve gözünde yırtık tespit edildi ve Göz Kliniği'ne sevk edildi. Ancak hastanede enfeksiyon riski tespit edilmesi üzerine Göz Kliniği'ne bir hafta süreyle hasta kabul edilmediği ortaya çıktı. Kayahan bunun üzerine Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kaşındaki açılmaya müdahale edilen Kayahan'ın gözünde yırtık tespit edilince cerrahi operasyonun daha ileri teknik donanıma sahip bir hastaneye sevk edilmesi önerildi. Doktorlar, atılan taş nedeniyle göz sinirlerinde ezilme ve kopma tespit edilen Kayahan'ın görme yetisini kaybetme riski bulunduğunu belirtti.

Kayahan, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Ligtv.com.tr olarak Mehmet Kayahan'a acil şifalar diliyoruz...

diyarbakırlı bir çok kişiyle konuştuğunu söyleyen arkadaslarımız, hani demişler ya size 'okuyan gençlersiniz, aklınızı başınıza alın, hepsi provoke' diye, burası siyaset yeri değil ve bu da benim son mesajım bu konuyla ilgili; hiç kimse böyle birşeye beni ve çoğu insanımızı inandıramaz! eğer gerçekleri daha net dilde öğrenmek istiyorsanız doğuya giden devlet memurlarından başta polis, öğretmen ve asker olmak üzere bulduğunuz herkese sorun.

Ve yaşı 15 16 diyen arkadaşlarımız,o yaştaki çocuklar büyüklerinden emir almadığı sürece hareket etmezler (!!!)

Bu kadar iyimser bakmamak lazım olaya. Bursa taraftarı bizimle oynadıkları maçta, pkk aleyhine tezahürat mı yapmış? Ya da daha açık şekliyle sorayım. Bizimle oynadıkları maçta pkk dışarı tezahüratı yapsalar, ne düşünürsün?

üstüme dahi alınmam kardeş belki anti pkk tezahuratlarına bende eşlik ederim.

Ali samiyende kahrolsun pkk derken rakıp taraftar aynı tepkiyimi gösterdi?

Deplasmana gittiğimizde aynı zorluklarımı yaşadık?

Onur, neden sadece Diyarbakır maçlarında pkk aleyhine tezahüratlar yapılıyor? Her gittiği deplasmanda ''pkk dışarı'' tezahüratlarıyla karşılaşan bir takımın olaya senin, benim gibi bakması mümkün mü? Kaldıki onlar terörün merkezinde yaşarlarken, sen, ben sıcak yatağımızda yaşayıp, olanı biteni sadece TV başında görüp değerlendiriyoruz. Yani, emin ol, Diyarbakır halkının bu konudaki hassasiyeti senden benden daha fazla. Onların sorunu, pkk dışarı denilmesi ya da pkk aleyhine, apo aleyhine tezahüratlar yapılması değil, bizzat kendilerinin terörist damgası yemeleri. Biraz empati yap. Bu sadece Bursa'da olan bir durum da değil hem. Benim aklımda kalan bir Antalya maçı var mesela. Ligin ilk yarısında çoğu deplasmanda aynı muameleyi gördü Diyarbakırspor takımı.

Aynı seyirci bi şişe dolusu sidik attı fenerbahce macında renkdas zamanında altaydamı kahrolsun pkk dedi diye soyunma odasında gaz yedi yada konyasporda aynı seyden dayak yedi resmen.

Ben bursa tribününüde biliyorum alisamıyenide biliyorum empati yap dersen ıstersen 2sı arasında empati yap.

Demiyorum burda suc diyarbakırın diye ama adamın başkanıda çıkar belediye başkanıda cıkar hala masum olduklarını soylerse hep bu tür olaylardan artık bir yere kadar.

Sizin kafada olanlarla açılıma destek verenler arasında fark yok aslında,bende açılıma karşı değilim ancak alın size açılım o zaman!!

Bu olayların ne Bursada olan nede başka bir tahrikle ilgili vardır 15-16 yaşındaki cocuk bundan dahi anlamaz ancak koca diyarbakı şehri dinamiklerini harekete gecirip hala demokratik secımlerde tepskisini de ortaya koymassa artık bu işte art niyet aranmaz.

Bu 1 değil 2 değil ee ama dogru illa cenaze olması lazım ki bazı şeylerin farkına varılsın!!

O zaman sen diyarbakır taraftarını savunmaua devam et bızden daha milliyetçi olmak için ok.

HAni abicim nerede bu pankart. Koskoca internette bir tane resmi olmaz mı bu pankartın?

Daha şimdi izledim, Bursa taraftarı milli maça hazırlanır gibi gelmiş maça. Diyarbakırspor hangi ülkenin takımı diye sorasım geldi. Kimse, yok Diyarbakırlılar pankart açmış da Bursalılar ondan böyle yapmış falan demesin gayet organize bi şekilde hazırlanıp gelmişler. Dev Türk Bayrağı falan.. Ben en son o stadda Türkiye-Hollanda maçında gördüm o atmosferi, hadi olsun olsun ondan sonra oynanan milli maçlarda da olsun. Fener maçında Türk bayrakları mı açtı Bursa taraftarı ?Ya da bizim maçta? Ya da BJK maçında? Ya da herhangi bi lig maçında? Bursa CL'ye gitsin o kadar Türk bayrağı açılmaz. Kimse kendini avutmasın.

İstersen pankartın onunde pozda verelim oldu olacak?pankart orada en fazla 30 saniye acık durmustur benim arklarımdan duyduklarım tabı bunlar zaten emniyet olaya mudahale etmiştir ne olduysada ondan sonra olmuştur.

Cevap: Diyarbakır'da Polisten İlginç Operasyon

suç onlarda degil suç polisde neden o çakmak'lari ellerinden almadilar yemin ediyorum ben belçikda bir maça gittim ustumu her tarafimi aradilar olay çikarmasin diye iste aradaki fark

Sen o maddelerin maçtan önce yanlarında getirdiklerini mi sanıyorsun ? 1 Ay önceden hazırlanmaya başlamıştı Diyarbakırspor taraftarı . ;)

Bu kadar iyimser bakmamak lazım olaya. Bursa taraftarı bizimle oynadıkları maçta, pkk aleyhine tezahürat mı yapmış? Ya da daha açık şekliyle sorayım. Bizimle oynadıkları maçta pkk dışarı tezahüratı yapsalar, ne düşünürsün?

Şimdi bu olayların başlangıcı nasıl oldu? "PKK dışarı!" tezahüratı değil mi? Gocunmalarının, kin tutmalarının sebebi bölücü örgüt üyesi gibi gösterilmeleri yani? Türkiye Cumhuriyetine bağlı olmadığını savunan, bölmeye çalışan bir örgütün üyesi? Madem olay sadece buydu neden Diyarbakır'da bu bağlılık gösterilmedi? Neden Bursalıları haklı çıkarırcasına PKK marşları söylendi, İstiklal Marşımız ıslıklandı? Provakatörlerin gazına geldiler diyorsun. Küçümsemek için söylemiyorum ama 1-2 kişinin gazına gelebilecek o kadar cahil insan var ki oralarda, haklı olabilirisin belki ancak bu hafifletici bir sebep mi allah aşkına? Gaza geldim adam öldürdüm, gaza geldim şunu yaptım, gaza geldim bunu yaptım... Bunun sonu var mı? Dağa çıkıp onlarca masum askerimizin ölmesine sebep olan da bu gaza gelen, cahil zihniyet oluyor maalesef. Neyi ne için yaptığını bilmeyen o cahil zihniyet. Küçük bir grubun gazına geldi, koskoca stat İstiklal Marşı'nı ıslıkladı. Kuçük bir grubun gazına geldi koskoca stat orada marşlar söyledi. Gaza geldiler, o zaman sorun yok mu diyelim? "PKK dışarı!" diyince alınan, bu kadar kin tutuan bir insan bunalrı yapar mı? bağlılığına laf edildiği için bu kadar kin tutan bir vatandaş bunları yapar mı? Soruyorum sana. İstiklal Marşı'nı ıslılar mı? Marşlar söyler mi? Karşısındakini haklı çıkarmak için elinden geleni yapar mı? Bu olayların çıkmasındaki en büyük sebep PKK sempatizanlarının Bursa'da Apo'ya karşı edilen küfürlere kızması, ona kin tutumasıdır. Yok Bursalılar "PKK dışarı!" demiş, şunu demiş bunu demiş değil. Bursalılar Apo'ya küfür etmiş. Olay bu. ve bunun sonucunda da PKK sempatizanlarının gazına gelip ortalığı cehenneme çeviren onlarca insan. Bursalıları desteklemek milliyetçi olmak olmadığı gibi Diyarbakırlılar'a haklılık payı çıkarmaya çalışmak da sağ duyulu olmak olmuyor.

Cevap: Diyarbakır-Bursaspor Maçı | Peki şimdi ne olacak?

2016 sonuçlarının açıklanmasına 2-3 ay kala çok kötü oldu bu olay. Şerefsizler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt