kivanc'in yeni dizisine baslasam mi diye dusunuyorum . . .
(henuz fragmanlar donuyor,dizi yakinda baslayacak) .
-izlersem de ^youtube dan bolumu kisaltarak izlerim gibi .

ismi ; esref ruya .

su son onizleme - bilmem katilir misiniz :

^scarface filminin epik sahnelerinden birine benzettim . mekan , dekor , yerde yatanlar, esref'in yarali hali vs .

@Murat Durmaz , @Vasfi Vural , @Barış Savaş , @Hüsnü Ayabakan , @Tuncay Van , @Kemal Özbaş , @Halil Vurucu

saygi ve selamlar .

ismi ; esref ruya .

^scarface filminin epik sahnelerinden birine benzettim . mekan , dekor , yerde yatanlar, esref'in yarali hali vs .

@Murat Durmaz , @Vasfi Vural , @Barış Savaş , @Hüsnü Ayabakan , @Tuncay Van , @Kemal Özbaş , @Halil Vurucu

saygi ve selamlar .

Kıvanç'i severim. Büyük ihtimal izlerim

ismi ; esref ruya .

saygi ve selamlar .

cimbomlu çağatay değil mi üstad

yabanci dizi ; vivant saglam bir ise benziyor. 2023 yapim .

Son düzenleme:
cimbomlu çağatay değil mi üstad
^Kıvanç'i severim. Büyük ihtimal izlerim
sayet basligi acilirsa - diziye / haftalik bolumlere dair zamanla yorum eklemek isterim .

bu arada , ivedi geri donus icin tesekkur ediyorum sevgili halil .

ta kendisi sevgili vasfi.
^ kivanc'in kaliteli oyunculugu bir yana , ^galatasarayliligini her daim acikca belirtmis unlulerden oldugundan -yeri ayridir . salt bu yonden bile oynadigi random diziye bir bolum olsa bile sans veririm .

saygi ve selamlar .

Mutlu son olmayan diziyi severim, umarim gercekten bu ön izleme dizinin sonuydu. Sonra cikip farkli bir son yazmasinlar. Kesinlikle izlerim

-Mutlu son olmayan diziyi severim-, umarim gercekten bu ön izleme dizinin sonuydu. Sonra cikip farkli bir son yazmasinlar. Kesinlikle izlerim
sevgili tuncay , bu yoruma nacizane sasirdigimi belirtmek isterim . :hat:

~ ben aksine , ^istisnalar disinda ^mutlu sonlari seviyorum .

ezel'in sonu, sopranos sonu bu baglamda muallak da biraktigindan -kekremsi bir tat dir tarafim da .

elbette goreceli bir durum .

saygi ve selamlar.

ps; dizi bu aksam basliyormus eklemeyi unuttum. basligi acilirsa hep beraber yorumlariz . @Vasfi Vural

sevgili tuncay , bu yoruma nacizane sasirdigimi belirtmek isterim . :hat:

~ ben aksine , ^istisnalar disinda ^mutlu sonlari seviyorum .

ezel'in sonu, sopranos sonu bu baglamda muallak da biraktigindan -kekremsi bir tat dir tarafim da .

elbette goreceli bir durum .

saygi ve selamlar.

ps; dizi bu aksam basliyormus eklemeyi unuttum. basligi acilirsa hep beraber yorumlariz . @Vasfi Vural
Bizim Türk dizileri genellikle mutlu sonla biter; ya bir düğün sahnesiyle ya da büyük bir aile yemeğiyle final yapar. Ancak artık farklı bir son görmek istiyorum. Trajik ve mutsuz finaller, izleyici üzerinde daha derin bir etki bırakıyor çünkü acı dolu hikâyeler insanın aklına kazınıyor.

Bu dizi tutar hem enteresan bir aşk hikayesi var hemde mafya tarafı var.Oyuncularda iyi

Bizim Türk dizileri genellikle mutlu sonla biter; ya bir düğün sahnesiyle ya da büyük bir aile yemeğiyle final yapar. Ancak artık farklı bir son görmek istiyorum. Trajik ve mutsuz finaller, izleyici üzerinde daha derin bir etki bırakıyor çünkü acı dolu hikâyeler insanın aklına kazınıyor.
genele vurursak bencede dedigin gibi bitiyor. ^verdigim ^ornekler gibi istisnalar haric .

yorumunun geneline dair ; bu da bir bakis acisi . haliyle goreceli elbette :hat: . verdigim iki adet yerli ve yabanci kult dizi ornegi disinda, bir iki ornek daha aklima geldi ; deli yurek , poyraz karayel . deli yurek'in sonu ilginc bitmisti . poyraz'i izlemedim.

cukur dizisi ise -sanirim mutlu bitmisti.

bu tur isler de kimi izleyicilerde ^hero'yu^ sempati empati bazli destekleme icgudusu olusur bunye de. kimi zamanda antihero (misar cukur da vartolu) bir yerden sonra sempati alir, iyi yonu agir bastigindan . gorece .

misal, kalitesi vsden bagimsiz ^gaddar dizisi ~ benzer buldugum izdusumu <-> unbreakable filmi ^antihero bruce'un izleyici de biraktigi iz . haliyle ,sahsen bu tur karakterlerin dizi/filmlerde mutlu sonla kapatmalari kimi izleyici de karsilik bulabiliyor . en azindan bende bu yonde bir durum mevcut. ozellikle yerli dizileri tvde izlemek sure uzunlugundan zor oldugundan youtube uzerinden kisaltarak izlemeye calisiyorum , stres atip bi tik iyi hissettiren hikayeler olunca, mutsuz sonla vs bitmesi modu dusuruyor tarafim adina. dedigim gibi ^bu da goreceli .

etki baglaminda , janra ozelinde ^vurucu son vs daha albenili gelebilir kimine . bana genel anlatim disinda bittiginde iyi hissettiren ^karakter yazilimlari albenili geliyor. misal, sopranos ve ezel'in sonlari bu baglamda beni muallakta birakmis eserlerdir sonlari ( soru isaretli olmasi ) baglaminda .

Bu dizi tutar hem enteresan bir aşk hikayesi var hemde mafya tarafı var.Oyuncularda iyi
sevgili akin ,

dizi reyting de iyi gitmezse ,-yazik olacak bir dizi esref ruya . ogrendigime gore ^butcesi cok yuksek bir diziymis...

cagatay'in son dizisi ^gaddar uzun surmemisti . bakalim bu nasil ilerleyecek .

@Vasfi Vural , @Murat Durmaz , @Hüsnü Ayabakan , @Arif Doğan Karakaya

saygi ve selamlar .

unutulmaz film replikleri ve sahneleri basligi var. benzer sekilde dizi basligi da olmasini arz ediyorum.
@Alper Altun , @Aslan Karadağ .

bu arada , esref ruya dizisi 2.bolumde ,simdiden unutulmaz sahneler basligina girecek bir kac sahne mevcut.

youtube,twitter vs de cok konusulan uzun sekans (spoiler) ->
.

@Vasfi Vural , @Tuncay Van

IMG_6185.webp

gelecekteki ateist - dinci savaşı, yeni bir gezegende koloni kurma, androidler tarafından yetiştirilen cocuklar gibi mevzuları harmanlayarak cok katmanlı güzel bir hikaye çıkarmaya müsait zemini hazırlamışken, ilk 4-5 bölümden sonra mistizm batagına saplanıp heba olan bir bilim kurgu dizisi. önce marcus'un kafayı yemesiyle ateist - dinci çatışmasını kaybediyoruz. anne'nin aşık olmasıyla android - insan çatışması da elden gidiyor. sonrası zaten perili ev hikayesine donuyor. dune, prometheus, vs. tarzı filmleri seven varsa şans verebilir, beni sarmadı.

Baya bir tavsiye edilmişti. Yeni bitirdim. İlk sezon resmen bir başyapıt tadında. Diğer sezonlar için malesef aynı şeyi söyleyemem. Fakat müzikler çok başarılı, özellikle 1. ve 4. sezon müziği harikalar.

Her sezonda farklı karakter ve farklı hikayeler olması sebebiyle ilk sezonu izleyip devam etmeyebilirsiniz. Fakat ilk sezonu izlememek gibi bir hataya düşülmemeli. Ağır tempolu bir polisiye fakat özenle yazılmış replikler ve Matthew McConaughey'in kariyer zirvesi oyunculuğuyla çok üst düzey bir sezon.

Şahsi puanlamam şu şekilde:

1. Sezon 9/10
2. Sezon 6/10
3. Sezon 8/10
4. Sezon 7/10

Ekli dosyayı görüntüle 282647

gelecekteki ateist - dinci savaşı, yeni bir gezegende koloni kurma, androidler tarafından yetiştirilen cocuklar gibi mevzuları harmanlayarak cok katmanlı güzel bir hikaye çıkarmaya müsait zemini hazırlamışken, ilk 4-5 bölümden sonra mistizm batagına saplanıp heba olan bir bilim kurgu dizisi. önce marcus'un kafayı yemesiyle ateist - dinci çatışmasını kaybediyoruz. anne'nin aşık olmasıyla android - insan çatışması da elden gidiyor. sonrası zaten perili ev hikayesine donuyor. dune, prometheus, vs. tarzı filmleri seven varsa şans verebilir, beni sarmadı.
Maalesef iptal ettiler

Geri
Üst Alt