Veliaht’ın ilk bölümünü izledim kisa bir yorum atayim, açıkçası bana fena gelmedi. Oyuncu kadrosu güçlü, konu da ilgi çekici olunca ikinci bölüme de şans vermeye karar verdim. Özellikle Timur karakterinin hikâyeye girişi gayet sağlamdı, izleyicide merak uyandırıyor.
İlk bölümde dikkatimi çeken şeylerden biri, dizide henüz net bir “kötü adam” figürünün olmayışıydı. Herkes kendi penceresinden doğru olanı yapmaya çalışıyor gibi görünüyor. Bu da karakterleri gri bir çizgide bırakıyor ki bence izleyici için ilgi çekici bir durum.
Öte yandan bazı sahneler biraz sırıttı. Özellikle Zülfikar’ın oğlu Zafer’in hikâyeye dahil edilişini gereksiz buldum. Travma geçmişi var diye gösteriliyor ama bu kadar abartılı bir yansıtma bana biraz yapay geldi. Hele o kuvet-macun sahnesi gerçekten gereksizdi, dizinin ciddiyetine zarar vermiş. Ayrıca “bu kadar travmalı bir karakter nasıl eğitim alıp okumuş?” sorusu da akıllarda kalıyor.
Genel olarak ilk bölüm hem atmosferiyle hem de hikâyenin açtığı kapılarla izlenebilir bir iş olduğunu hissettirdi. Eksikleri var ama kadro ve hikâye potansiyeli yüksek görünüyor. Eğer ilerleyen bölümlerde daha derin bir çatışma ve sağlam karakter çizimleri yapılırsa, dizi uzun soluklu olabilir.