🇹🇷 DK 2022 Elemeleri G Grubu H:2 | Norveç 0-3 Türkiye | MS | 27 Mart | TRT 1

Gaza gelmeyin, baskın bir oyun oynamıyoruz.

İki maçı da eze eze yendik diyorsanız zaten boş yapıyorsunuz.

İki maçta da ekstra goller oldu ve kaleyi tutan tüm şutlar gol oldu 7de 7ydi sanırım gole kadar.

Takım iyi de muhteşem de değil. Geriye düştüğün, rakibin kapandığı senaryoları da iyi oynaman lazım, topu rakibe verince çok iyisin ama her zaman da hikaye böyle olmayacaktır.

Cengizin form tutması kritik, bir tane bile kanat yok hala.

Hep Çağlar Merih ikilisini konuşuyoruz son dönemde Ozan Kabak da bu ikiliye eklendi sadece bu üçlü üzerinden dönüyor stoper hattı ama Kaan yine çok iyi oynadı bence çok yönlü bir oyuncu

26 yaşına kadar büyük bir transfer yapabilmiş olsaydı bence Çağlar & Merih ve Ozan Kabak kadar değer görürdü. Tebrik ederim dördünü de muazzam bir olay bu kadar iyi stoperlerimizin olması
Bir sol bek, bir kanat + bir de forvetimiz olsa tadindan yenmez. Bölge bölge gidersek rotasyonumuz cogu mevkide muazzam düzeyde.

Milli takımlarda bu seviye en fazla stoperi olan takımız sanırım. Muazzam bir havuza sahibiz. Eğer üst düzey forvetimiz olursa bir turnuva da final yaparız.
Hollanda olabilir De Light & van Dijk ve de Vrij var çok üst düzey stoperler önümüzdeki süreçte Fransa Upemecano & Kimpempe Theo Hernandez gibi adamlar ile komple bir defans dörtlüsü ile korkunç bir takım olabilir

Bence Türkiye 'de gelecek dönemde stoper veya defans oyuncusu denildiğinde marka olabilir İtalya gibi senelerce ezbere saydığımız oyuncular olabilir bunlar düşünsene reis 4 tane sapasağlam stoper sayıyoruz en yaşlıları Kaan Ayhan 26 yaşında :ROFLMAO:

Allah sakatlık kaza bela vermesin senelerce stoper hattını götürebilir bu dörtlü yürüyedurun diyorum

Daha bu defans hattına Rıdvan katılacak ki tecrübe kazanması kilit pasları atabilmeyi öğrenmesi durumunda Milli takım için iyi bir sol bek olabilir

Kalecisiyle stoperleri bekleriyle ön liberosu merkez orta sahası ofansif orta sahasıyla korkunç bir havuz var dediğin gibi forvet diyebilirim eksiklik Rıdvan ve Umut Meraş sol bek konusunda elimizi rahatlatır öyle korkunç bir sol bek ihtiyacından bahsedemem bence bir diğer eksiklik de yetenekli bir kanat oyuncusu umarım Cengiz de kısa dönemde sakatlık sorununu aşıp sürekli oynayabileceği bir takıma gider ki bariz bir kanat oyuncusu eksikliği var şu an milli takımda

Bir sol bek, bir kanat + bir de forvetimiz olsa tadindan yenmez. Bölge bölge gidersek rotasyonumuz cogu mevkide muazzam düzeyde.
Umarım Rıdvan Yılmaz ve Cengiz Ünder sol bek ve kanat konusunda çok şey katar bu takıma

Rıdvan'dan ümitliyim tecrübe kazandıkça kilit topları atmayı öğrendikçe hatasız bir sol bek olmaya doğru gider. Cengiz'e çok ihtiyacı var bu takımın onun önce sakatlıklardan tamamen kurtulması sonra da artık sürekli oynayabileceği bir takıma gitmesi lazım

Bence Türkiye ligi çok kötü bir alternatif olmaz Cengiz için illa Beşiktaş Fenerbahçe Galatasaray'a gelsin demiyorum da muazzam bir destek görebilir Cengiz bu topraklarda ki Cengiz sağlam olur oynamaya başlarsa Milli takımın sahaya çıkış planını değiştirir

Ama forvet konusunda Kenan net bir forvet değil Cenk eskisi gibi olabilir mi ? çok sanmıyorum Enes yeterli değil Burak Yılmaz hiç düşmesin ve Ali Akman bu seviyelere gelebilsin diye bekleyeceğiz ama çok net bir forvet eksikliği var dediğin gibi

O kadar stoper çıkardık 35 yaşında ki golcüyle idare ediyoruz.

Ülkede santrafor eksikliği var.

Futbol yerine davarbol oynandigi surece bu ulkede, bizden golcu cikmaz. Cikacak golculer (Muhammet ve Cenk mesela) sakatliklardan gelisemiyor ki. Her maç onlarca taban, kafa... Normal sartlarda 6 kirmizi kart cikmasi gereken maclarda 3 sari cikiyor.

O kadar stoper çıkardık 35 yaşında ki golcüyle idare ediyoruz.

Ülkede santrafor eksikliği var.
Türkiye'nin yetiştirdiği oyunculara bakıyorum reis şöyle bu adam topa vurmayı biliyor dediğimiz Yusuf &Cengiz&Ozan haydi bir de İrfan Can var ama bunlar da öyle golcü vuruşu gibi değil de cepheden vuruşlarda başarılı adamlar Hakan'ı saymıyorum Almanya 'da futbolu öğrenmiş Milan'da futbol hayatına devam eden bir adamın tabii ki de bu konuda bir eksiği olamaz Türk takımlarında çıkış yakalamış oyuncular için söylemek gerekirse

Gol sezisi olan geldiğini atar dediğimiz bir Burak Yılmaz vardı bir dönemde de Cenk Tosun vardı şimdi Ali Akman ismi çıktı inşallah başarabilir diyoruz çünkü onun haricinde de yok 2. bir ihtimalimiz

Mevcut poyansiyellerini gerçeğe donusturebilirlerse ilerde bu takıma ridvan-kerem-gokdeniz-ali akman ve saglikli bir cengiz katılabilirse çok iyi bir takım olabiliriz.. 2 maça baktigimizda goller genelde bireysel beceriyle geldi..
Takım kanat diye bas bas bağırırken enes unali veya kılınci alana kadar jest olsun diye keremi alırdım kadroya.. Enes yıllardır zaten takımda ve olmayacağı az buçuk belli..Forvet oynayabilecek kenan ve cenk var elimizde..
Hadi kerem işi biraz duygusal oldu diyelim en azından 2 maçta halile daha çok sans verirdim sezonun en formda isimlerinden biri

ExhGqgvWUAMnSii

ali akman ve hemen avrupaya giderse enis destan forvet işini yıllarca çözer sıkıntı yapmayalım

Mükemmel oynanmadığı ve bireysel performansla kazanıldığı eleştirilerine saygı duymak lazım. Açıkçası bana da rakipler performans düşüklükleriyle acaba dedirtti. Ancak kabul edelim ki şu iki maça hiç birimizin 6 puan yazmazdık. Orta da şans faktörü veya üste ki ifadelerle basite indirgenmeyecek bir emek olduğunu göz ardı etmeyelim.

Her maçı kazandıracak bir oyun şeklimiz olmasa da oyuncuların da özverisiyle nispeten eskilere nazaran kuvvetli ve ne olduğu net bir a planımız var. Bazı maçlarda rakibi bazı maçlarda da kendimizi kitlememize yol açabilir. Bu anlamda Atletico Madrid ekolüne biraz çağrışım yaptırıyor.

Alan daraltmayı iki maçta da iyi yaptılar. Savunma dörtlüsünün önünde çok kısa mesafede yine dörtlü veya beşli paralel blok kuruldu. Bu şekilde rakiplere geniş alan verilmedi. Tabi bizde pek kullanamadık. Oynayan savunma ikililerinin ve kalenin de takımın kendine güvenini artırdığını düşünüyorum tedirginlik eskiye göre daha az.
Hollanda maçında ikinci yarı özellikle kenar ortalarından çok fazla deneme yaptırdık Şenol da öylece izledi bu durum biraz olumsuz, birde Caner'in oyuna alma ritüelinin sebebi ne merak ediyorum sol beki çiftlemekten öteye geçmiyor manasız. Daha efektif hamleler yapabilir.

Bu oyunun işlerliğinin devam edebilmesi için her maça yüksek konsantrasyon gerekecek. Letonya maçında hata yapmadan elemelere 3 de 3 başlangıç ile girersek nefis olur hadi bakalım.

Geri
Üst Alt