DK 2022 Elemeleri G Grubu H:7 | Türkiye 1-1 Norveç | MS | 8 Ekim | TRT 1

Murat Saylak

Muhasip Üye
Yönetici
Süper Moderatör

1616612445564.png

1616612489026.png
1616612484648.png
1616612457456.png

resized_3610d-99158dd212313123122313213.jpg

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 7.Hafta
Türkiye - Norveç
Atatürk Olimpiyat Stadyumu
8 Ekim 2021 Cuma
21.45

Alman hangi dizilişle oynatıyormuş?

Alt yas grubunda cikardigi 11'leri inceledim. Genelde 4-3-3 tercih ediyor gibi görünüyor. Bizim sag ve sol ic oynatabilecek orta sahamiz yok. Kendi mevkisinde düzenli olarak forma giyen en iyi isimleri tercih eder mi bilmiyorum. Öyle bir izlenim aldim ama.

Sol bekte tecrübeli oyuncu yok. Sergen Ridvan'i sürekli oynatiyor, bi de Ugur Ciftci var Sivas'ta. Kasimpasa'dan Eren Elmali cok tecrübesiz. Berkan Emir ve Güray Vural zaten tercih edilmez. Defansif yönleri yok denecek kadar az. Sol beke Mert Müldür'ü koysan onun mac pratigi yok bu sene. 3 stoperle oynayalim desen Kaan Ayhan kendi takiminda oynamiyor. Kabak Ozan o da bu sene piyasada yoktu simdiye kadar.

Orta sahada düzenli olarak oynayan oyuncu aradim, fazla bulamadim. Sadece Berat, Berkan ve Orkun oynuyor. Alanya'da bu sene 11 oyuncusu olan Umut Günes düsünülebilir belki. Saydigim ilk 3 oyuncuyu sahaya sürsek muhtemelen üretemeyiz. 2'sini oynatsak en azindan defansif olarak sorun yasamayiz gibi ortada. Riza Calimbay araya girip burada Hakan Arslan diyebilir. Kasimpasa'da Tarkan Serbest stoper oynuyordu, simdi orta sahaya gecti 2 mactir. Kayseri'de Ibo Akdag sürekli oynuyor, onun milli takimda yeri olamaz. Göztepe alt siralarda ama Soner Aydogdu düzenli olarak 11 oynuyor. Performansini bilmiyorum. Adana takiminda Sinan Kurt'u ikinci lig oyuncusu olarak görüyordum ama iyi top dagitiyormus eleman. Almanya'dan yetismis. Stefan izleyecektir belki.

Sol kanatta ciddi bir problemimiz var. Ridvan-Kerem defansif olarak follos olma ihtimali yüksek. Hakan'i kanada atip ortaya Yusuf Yazici'yi koysan, o da sürekli yürüyor. Defansif katkisi sifir. Yusuf Erdogan sadece Galatasaray'a karsi oynuyor. Halil Akbunar'in performansini ayni Soner gibi bilmiyorum. Malatya'da Mustafa Eskihellac düzenli olarak oynuyor ama sag koridor oyuncusu.

Son maclarda ligde bir seyler oynayan Emrah Başsan ve Serdar Gürler sag kanat oyunculari aslinda. Efecan Karaca keza öyle. 10 numarada Efecan oynasa verimli olur mu bilemem. Erhun Öztümer de ofansif orta saha ama Efecan gibi cok kisa boylu ve Efecan kadar atletik degil. Adem Büyük 4-2-3-1 oynayan bir takimda sol kanat oynayamaz. Artik o temposu yok. 3 kuvvetli orta saha ile oynarsan anca oynar Malatya'da zaman zaman oynadigi gibi.

Ilk macinda böyle zor bir rakiple oynamak kolay olmayacak. Yenilirsek de üzülmem. Senol efendi takimin icine etti sonucta.

Biraz fantastik kadro

Uğurcan Çakır

Zeki Çelik - Çağlar Söyüncü - Merih Demiral - Rıdvan Yılmaz

Berat Özdemir - Berkan Kutlu

Cengiz Ünder - Hakan Çalhanoğlu - Kerem Aktürkoğlu

Burak Yılmaz

Alt yas grubunda cikardigi 11'leri inceledim. Genelde 4-3-3 tercih ediyor gibi görünüyor. Bizim sag ve sol ic oynatabilecek orta sahamiz yok. Kendi mevkisinde düzenli olarak forma giyen en iyi isimleri tercih eder mi bilmiyorum. Öyle bir izlenim aldim ama.

Sol bekte tecrübeli oyuncu yok. Sergen Ridvan'i sürekli oynatiyor, bi de Ugur Ciftci var Sivas'ta. Sol beke Mert Müldür'ü koysan onun mac pratigi yok bu sene. 3 stoperle oynayalim desen Kaan Ayhan kendi takiminda oynamiyor. Kabak Ozan o da bu sene piyasada yoktu simdiye kadar.

Orta sahada düzenli olarak oynayan oyuncu aradim, fazla bulamadim. Sadece Berat, Berkan ve Orkun oynuyor. Bu 3'ünü sahaya sürsek muhtemelen üretemeyiz. 2'sini oynatsak en azindan defansif olarak sorun yasamayiz gibi ortada.

Sol kanatta ciddi bir problemimiz var. Ridvan-Kerem defansif olarak follos olma ihtimali yüksek. Hakan'i kanada atip ortaya Yusuf Yazici'yi koysan, o da sürekli yürüyor. Defansif katkisi sifir.

Son maclarda ligde bir seyler oynayan Emrah Başsan ve Serdar Gürler sag kanat oyunculari aslinda. Efecan Karaca keza öyle. 10 numarada Efecan oynasa verimli olur mu bilemem. Erhun Öztümer de ofansif orta saha ama Efecan gibi cok kisa boylu ve Efecan kadar atletik degil.

Ilk macinda böyle zor bir rakiple oynamak kolay olmayacak. Yenilirsek de üzülmem. Senol efendi takimin icine etti sonucta.

Biraz fantastik kadro

Uğurcan Çakır

Zeki Çelik - Çağlar Söyüncü - Merih Demiral - Rıdvan Yılmaz

Berat Özdemir - Berkan Kutlu

Cengiz Ünder - Hakan Çalhanoğlu - Kerem Aktürkoğlu

Burak Yılmaz
kaan ayhan oynuyo bu sezon zurh

Düzenli olarak kendi takiminda forma giyen bir defans var aslinda ama o Türk milli takiminda oynayamiyor; Koray Günter.

3 stoperli ciksak sola Fener'den alisik oldugu düzende Ferdi Kadioglu'nu oynatabilirdik ama beyzademiz de Milli takimi secmedi.

Yine düzenli olarak oynayan ama milli takimi secmeyen bir Tolgay Arslan var.

Bir mac haric her mac 11 oynayan biri daha var yurt disinda; Görkem Saglam. Takimi Hollanda Ligi'nde 3.sirada.

Yurt disi bukadar.

nasıl olsa yab
ancı sınırı da geldi. tffnin o ucube ekibini desteklemek için benim bi nedenim yok.

o yüzden norveç yenerse daha mutlu olurum heralde

Çağlar,Ozan Kabak, Orkun Kökçü yok.
Kabak ile Kökçü neyse de Çağlar olmadan Haaland azmanını tutamayız.

Norveç’te Haaland ve Sörloth, sakatlıkları nedeniyle Türkiye karşısında forma giyemeyecek.

Bizden kimseyi almasınlar mümkünse.

Geri
Üst Alt