Dolandırıldım

7. Taşıyıcı “Adrese Teslim Kargo” olarak gönderilen gönderiyi adreste hazır bulunan kişiye teslim eder. Kimlik ibraz edilmediği ya da teslimat kodunun bildirilmediği durumlarda Taşıyıcı gönderiyi teslim etmeme hakkına sahiptir. Alıcı adresinde kimsenin olmaması durumunda, gönderinin adrese getirildiğine dair ihbar notu bırakılır ve gönderi varış birimine (Şube/Acente/Teslimat Noktası) geri getirilir. Varış birimine (Şube/Acente/Teslimat Noktası) geri getirilen Gönderiler 3 iş günü içerisinde Alıcı tarafından ilgili birime gidilerek teslim alınmalıdır. Aksi takdirde Gönderici’ ye bilgi verilerek çıkış birimine (Şube/Acente) iade edilir. Teslimat noktasına teslim edilen gönderiler, Alıcı tarafından teslim alınmalıdır.

rtaş derhal mng kargoya dava aç

7. Taşıyıcı “Adrese Teslim Kargo” olarak gönderilen gönderiyi adreste hazır bulunan kişiye teslim eder. Kimlik ibraz edilmediği ya da teslimat kodunun bildirilmediği durumlarda Taşıyıcı gönderiyi teslim etmeme hakkına sahiptir. Alıcı adresinde kimsenin olmaması durumunda, gönderinin adrese getirildiğine dair ihbar notu bırakılır ve gönderi varış birimine (Şube/Acente/Teslimat Noktası) geri getirilir. Varış birimine (Şube/Acente/Teslimat Noktası) geri getirilen Gönderiler 3 iş günü içerisinde Alıcı tarafından ilgili birime gidilerek teslim alınmalıdır. Aksi takdirde Gönderici’ ye bilgi verilerek çıkış birimine (Şube/Acente) iade edilir. Teslimat noktasına teslim edilen gönderiler, Alıcı tarafından teslim alınmalıdır.

Reis ama burada kod verme var. Kimlik ya da kod yazmış uyanıklar

Kargo ile telefon gondrmek yasakmis

Kargocularla birlikte yapıyorlar bu işi dostum geçmiş olsun bir arkadaşın başına da gelmişti kargocu dahil 4-5 kişi yargilaniyordu

Öncelikle geçmiş olsun. Şubeden gidip teslim almış takip noyu da öğrenince sanırım. Ama bildiğim kadarı ile şube kimliksiz vermemesi lazım. Nasıl kimlik kontrolü yapmadan vermişler bunu da araştırım bence.

Öncelikle geçmiş olsun. Şubeden gidip teslim almış takip noyu da öğrenince sanırım. Ama bildiğim kadarı ile şube kimliksiz vermemesi lazım. Nasıl kimlik kontrolü yapmadan vermişler bunu da araştırım bence.
Kargocular da bu işin içinde. Bu tarz elektronik eşyalara saldiran çeteler var sahibinden ve letgodan vs bulup biz surdayiz buradayiz diyolar kargo ile göndertiyolar

o kısmını bilemem, hiç kpaıya bile çıkmayıp apartman holüne bırakıp gideni de gördüm.

Yiyorsa banka kartını böyle yapsınlar bakalım ne oluyor ? 10 saniyeyi almaz teslim alanın TC sini almak.

bazen kodda geliyor - soruyorum istemiyor musun diye ? "yoh abi gerek yoh" diyen de var.
bu işte çalışanların azlığından ama bu. taksiciler gibi. şu kış zamanında günlük 300 kargo dağıtıyorum diyor arkadas. bir kişi için ciddi rakam. yazın düşünemiyorum.

Bazen insanın basireti bağlanır da kargo firma adını vs karşıdaki adama söylemen çok gereksiz olmuş. Sağlık olsun. Karşıdaki ile telefon temasınız hiç olmadı heralde? Site üzerinden mi yazıştınız?

bu işte çalışanların azlığından ama bu. taksiciler gibi. şu kış zamanında günlük 300 kargo dağıtıyorum diyor arkadas. bir kişi için ciddi rakam. yazın düşünemiyorum.
hepsiburada da ki çocuğu tanıyorum artık - hep o getiriyor bizim bölgeye

bir gün muhabbet ettim - araba onun , masraflar benzin onun , paketbaşı par alıyor, kota üstü bonus.

bazen paket oluyor , beklemektense arıyorum adamı ne taraflarda diye - çıkmam gerekiyor bazen , ben gidiyorum adama alıyorum falan.

enteresan dünya oldu paket ve kargo dünyası.

Sıkça yaşanan taktik, epey okumuştum ekşide, teknoloji forumlarında vs. Çok tutmaz fakat satıcılar anahtar bilgileri verirse dolandırıcılar kolayca gibi gidip alırlar paketi. Çok profesyonellik yok aslında ortada.

Arkadaşın ismini telefonunu paylaştım
Ondan teslim alın dedim
İstanbul'da hangi semtte oturduğunu ve hangi kargo ile gönderdiği mide soyledim

Bir noktada farkedip bunda bir iş olabilir deseydin direkt irtibatı keserlerdi zaten. Tabi burda arkadaşın büyük yemi yutmuş kodu vererek. Arkadaşın ürünü teslim almadan bu kadar detayı karşı tarafa vermen de gereksiz olmuş, isim, semt, kargo firması gibi...

Maalesef bir şey çıkmaz. Geçmiş olsun.

Dolandirildim.

Durum söyle ki;

Bir arkadasim internet vasitasiyla urun satmis. Benden de rica etti sen istanbuldasin, urunu sana yollasam. Iletir misin diye tabi dedim ama istemeye istemeye istanbul yani kuçuk bir sehir degil.

Ben k.cekmecedeyim neyse urunu yolladim sana teslim alirsin dedi. Kardesim soylemeyim soylemeyim diyorum ama biz acemi birliginde 1 ay askerlik yaptik tum samimiyetimiz bu ama ben isimi gucumu biraktim senin kargonla ugrasiyorum.

O da neyse neyse bu seferlik idare et dedi. Peki dedim satici kim nerden teslim alacak dedim. dur sorayim dedi, sonra aradi kadıkoydeymis orta bir yerde buluşun deyince basimdan asagi kaynar sular doküldu. Evren dedim kargoyu iptal mi ediyorsun nasil yapiyorsun kendin hallet dedim. Evren tamam ben kargoyu iptal edecegim bekle dedi.. sonra biri aradi kargonuzu iade ediyoruz bir kod gelecek soyleyebilir misiniz deyince.

Hay hay diyerek verdim cunku bu evren bana zulm ediyordu. 2-3 muhabbeti oldugu turkiyedeki tüm insanları bu alım-satım ağında kullanır olmuş. Elbette ben kodu isteyenin gercek kargocu oldugunu bilemem. Uc kere de sordum urun ne ilani varsa at ne geliyor bileyim dedim. .

Bosver kardesim urun neyse ne diyerek gecistirdi. Belki bos kutu gelecek belki calismayan bir alet sirf herif yuzunden dayak yiyecektim.

Geçmiş olsun renkdaş. Umarım bulunurlar ayrıca Allah'tan yapanların bir an önce belasını vermesini diliyorum.

Kargo binasına gidip, bir şekilde bilgileri alıp elini kolunu sallaya sallaya nasıl gidebiliyor. Bence sen o firmayida dava et. Kamera filan olması lazım. Zaten bir çok kişi kargo çalışanlarıninda bu tarz işlerle parmağı olduğunu söylüyor. Geçmiş olsun

Dolandirildim.

Durum söyle ki;

Bir arkadasim internet vasitasiyla urun satmis. Benden de rica etti sen istanbuldasin, urunu sana yollasam. Iletir misin diye tabi dedim ama istemeye istemeye istanbul yani kuçuk bir sehir degil.

Ben k.cekmecedeyim neyse urunu yolladim sana teslim alirsin dedi. Kardesim soylemeyim soylemeyim diyorum ama biz acemi birliginde 1 ay askerlik yaptik tum samimiyetimiz bu ama ben isimi gucumu biraktim senin kargonla ugrasiyorum.

O da neyse neyse bu seferlik idare et dedi. Peki dedim satici kim nerden teslim alacak dedim. dur sorayim dedi, sonra aradi kadıkoydeymis orta bir yerde buluşun deyince basimdan asagi kaynar sular doküldu. Evren dedim kargoyu iptal mi ediyorsun nasil yapiyorsun kendin hallet dedim. Evren tamam ben kargoyu iptal edecegim bekle dedi.. sonra biri aradi kargonuzu iade ediyoruz bir kod gelecek soyleyebilir misiniz deyince.

Hay hay diyerek verdim cunku bu evren bana zulm ediyordu. 2-3 muhabbeti oldugu turkiyedeki tüm insanları bu alım-satım ağında kullanır olmuş. Elbette ben kodu isteyenin gercek kargocu oldugunu bilemem. Uc kere de sordum urun ne ilani varsa at ne geliyor bileyim dedim. .

Bosver kardesim urun neyse ne diyerek gecistirdi. Belki bos kutu gelecek belki calismayan bir alet sirf herif yuzunden dayak yiyecektim.
Seni anca bir cüce e dolandirabilir. Oda guzeliiginden başını dondurecegi icindir

Ülkede enflasyon arttıkça fuhuş , hırsızlık doğru orantılı artıyor. Geçmiş olsun umarım sonuç alırsınız.

SM-S926B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bi öyle kapora için yapan var o işi, bir de aynı şekilde arabayı kaporayla bağlıyor ilandan kaldırtıyor, kendisi ilana daha düşüğe koyup gerçek satıcıyka alıcıyı buluşturuyor. Kaç tane alıcının parası gitti öyle
Sazan sarmali diyorlar bu olaya

SM-S926B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hepsiburada da ki çocuğu tanıyorum artık - hep o getiriyor bizim bölgeye

bir gün muhabbet ettim - araba onun , masraflar benzin onun , paketbaşı par alıyor, kota üstü bonus.

bazen paket oluyor , beklemektense arıyorum adamı ne taraflarda diye - çıkmam gerekiyor bazen , ben gidiyorum adama alıyorum falan.

enteresan dünya oldu paket ve kargo dünyası.
Güzel getirisi var arkadaşta Hepsiburada da. Maden Mühendisi normalde. Durakta taksileride var ama bu iyi iş diyor yazın da devam edecekmiş.

Geri
Üst Alt