Fatih hocayı zamanında çok severdim halen seviyorum ama bence bu kıyaslama işlerini arkada bırakmak lazım her teknik adamın yoğurt yiyişi farklıdır, Fatih hoca 1-3'ncü dönemlerinde tarih yazmıştır bir çok teknik adamın yanına yaklaşamayacağı başarılar elde etmiştir hatta 1'nci döneminde yaptıklarının yanına kimse yaklaşamaz, 2'nci dönemi başarısız geçti fakat 4'ncü döneminde 2 şampiyonlukla başladık bu şampiyonlukları kazanırken açık ara değil zorlanarak kazandık dönem dönem iyi futbol oynadık istikrarlı bir futbol hiç oynamadık dönem dönem 7-8 maçlık galibiyet serisi yakaladık dönem dönem de 7-8 maçlık kazanamama serisi yakaladık. Kimilerinde hakemlerinde payı vardı kimi dönemlerde transfer başarısızlıklarının da payı vardı.

Ama bence artık Fatih hocanın konusu kapanmalı gönderilişi yanlış zamanı yanlış ama herkesin hem fikir olduğu konu sene sonu da olsa vakti gelmişti mesela Torent'i 2 hafta önce yerden yere vuran bir yazı yazmıştım hatta Göztepe maçında sahaya kendisi bile çıkmamalıydı ama sonra düşününce adama biraz haksızlık edildiğini hissettim kendisinin kurmadığı bir takımda geldiğinde kalecinin İsmail yedeğinin Fatih olduğu bir takıma geldi ilk maç 0-2 öne geçip maçı bitirecekken penaltı kaçtı İsmail üzerine geleni yedi adam ilk maçında 0-1 geride başladı Trabzon maçı çok güzel futbolla başladık takımın kondisyonu 60'da bitti 85'den sonra yapılan hatalarla maçı kaybettik zaten transfer olarak imkanların kısıtlı olduğu bir dönemde kendini kanıtlamaya çalışıyor geçmişte başarılı bir teknik adam olsaydı para yemeye gelmiş denirdi ama adam kendini kanıtlamak istiyor yani umursamaz tavırlar içinde olacağını sanmıyorum elinden geleni de yapacaktır.

Son 2 haftadır sistem taktikten öte bizim ligin en önemli şeyi fizik kalitesidir bir takımın fizik kalitesi ne kadar iyiyse futbolcuları yetersiz olsa bile bir şekilde başarılı oluyor mesela Konyaspor'un fizik kalitesi çok iyiydi ligde o kadar kaliteli oyuncuları olmamasına rağmen güzel bir şekilde ilerlediler. Bir diğer örnek Adanademir Samet Aybaba dönemi takım küme düşmeme adayı olur derken Montella dönemi takımın fizik kalitesi o kadar çok yükseldi ki elde ki kaliteli oyuncularla da güzel futbol oynuyorlar. Bizde de fiziksel kalite artıyor Konya deplasmanı daha da farkını hissedeceğiz umarım hata yapmayız yapmadığımız sürece de yükselişe geçeceğimiz bir döneme başlıyoruz.

Umarım Konya deplasmanı olumlu yükseliş devam eder her hafta üzerine koyup sene sonu gidecekler geleceklerle beraber güzel bir takım kurulabilir Torent'in kalıcı mı yoksa gidici mi olacağını kendisi belirleyecek. Bundan sonra göstereceği performans önemli olacak.

bizde zamanında Defansif oynatıyor diye adama edilmeyen laf yoktu...Fatih Terimi getirtmek için az laf atılmadı adama ve yollanırken nasıl ağladığıda biliniyor...eğerki gitmeseydi en az iki veya üç Şampiyonluğumuz ve belki bir UEFA kupası daha kazanabilirdik...Shaktardaki gibi Scout ekibini de belki kurardı bizde....

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Kendinin açıklaması var Beşiktaş'a transfer olduğumda bizim sahada alkışlandığı için bizi unutamıyomuş.Türk futbolu içinde olmaktan da hep mutlu olmuş o zaman niye böyle açıklamalar yapıyo?Irkçılık veya hakaret yapılmadı niye yapılsın?

Taylan ve berkan rakip karşılamayı, prese çıkmayı, top kapmayı, oyunu sete döndürmeyi bilmiyor ve beceremiyor abi. Bu adamın oyununa iyi 2 tane ortasahayla bakmak daha iyi olacaktır. Mesela josef ve gedsonlu bi ortasahada bambaşka şeyler izletir

Taylan ve berkan rakip karşılamayı, prese çıkmayı, top kapmayı, oyunu sete döndürmeyi bilmiyor ve beceremiyor abi. Bu adamın oyununa iyi 2 tane ortasahayla bakmak daha iyi olacaktır. Mesela josef ve gedsonlu bi ortasahada bambaşka şeyler izletir
Gedson'dan çok bize skorer bir 8 numara lazım, son dönemde Berkan bol bol ceza sahasına giriyor o bölgeye giriyorsak bitirici birini alırsak Gedson'dan daha faydalı olur sezonda 20 gol civarı katkı yaparsa şampiyonluğu getirir. Gedson iyi futbolcu box to box olarak iyi fakat skor katkısı sezonda en fazla 7-8 gol katkısında bulunur daha çok ön bölüm yükü çeker. Campos ve Sensibile oyun planına göre çoktan planlamayı yapmıştır tecrübeli bir 6 çekerler genç dinamik topu çok iyi dağıtan ve skor yapan bir 8 numara alırlar. Hatta mümkünse box to box oyuncusu Fernando, Melo gibi 6 numaraya almak lazım sezon da 10 gole katkı yapan bir 6 numara da çok iyi olur.

Gedson'dan çok bize skorer bir 8 numara lazım, son dönemde Berkan bol bol ceza sahasına giriyor o bölgeye giriyorsak bitirici birini alırsak Gedson'dan daha faydalı olur sezonda 20 gol civarı katkı yaparsa şampiyonluğu getirir. Gedson iyi futbolcu box to box olarak iyi fakat skor katkısı sezonda en fazla 7-8 gol katkısında bulunur daha çok ön bölüm yükü çeker. Campos ve Sensibile oyun planına göre çoktan planlamayı yapmıştır tecrübeli bir 6 çekerler genç dinamik topu çok iyi dağıtan ve skor yapan bir 8 numara alırlar. Hatta mümkünse box to box oyuncusu Fernando, Melo gibi 6 numaraya almak lazım sezon da 10 gole katkı yapan bir 6 numara da çok iyi olur.
6ya aradığı oyuncu tipi kesinlikle melo gibi biri bence de. Taylandan bol bol çapraz uzun paslar bekliyor ama kalite belli. Melo o işleri muazzam yapıyordu. Bi dediğin gibi berkan yerine topla ilişkisi daha iyi, şut pas kalitesi olan biri olsa her maç daha iyi hücumlar yapacağımız belli

Orta saha oyunculari ceza sahasi yakınında veya icinde geziyor 2 haftadir. Rize macinda daha belirgindi bu. Penaltılar ve pozisyonlarda bu coğalmadan geldi biraz da. Kenyada aynı plan ile devam edilir mi, edilirse tutar mı bilmiyorum. Fakat bir sey var ki taktik disiplinden taviz vermiyor. Oyun ezberlendikce yükseliş devam edecektir.

Not: Barca macindan hicbir beklentim yok, fark yeme ihtimalimizde cok cok yuksek.

Taylan dan vazgeçtiğin an en büyük destekcin olacağım

şu orta sahayı bi değiştirebilsek ümit vermiyor değil takım. 3 üde ne adam geçebiliyor, ne teknik, ne de pozisyon bilgisi üst düzey isimler. sadece koşuyor adamlar. ortaya karışık random bir orta saha çeksek bu kadar kötülerini bulurduk herhalde. maç sonlarında nası hissediyorlar acaba kendilerini. futbolcu iyi veya kötü oynadığını anlar, neleri yapamadıkları için golleri atamadığımızı veya yediğimizi de. bunları biri de gelip uyarmıyor mu acaba biraz risk alın rakip yarı sahada topla gidin diye. gerçi şuan düşündüm de bu da felaketimiz olur. neyse böyle gittiği yere kadar artık. cici yi çıkar aradan taylan ve berkan ın yerine nası adam almadık biz inanılmaz.

Dünyanın en iyi antrenörü olabilir mi?

Belki öyledir ama antrenman hocasından fazlası değil. Oyuncular hocamız sayesinde kondisyon kazandım gibi açıklamalar yapıyor bunu ben kriter almam çünkü burası spor salonu değil.

Lucescu çingene adamcağız, Tudor 5.lig hocası, torrent çaycı, Mancini kibar hocalık yapamaz medyada sürekli Gs yabancı hocalarına her zaman böyle hakaretler basın toplantılarında sert sorular soruldu bunları kim mamaliyor acaba Gs dan gittikten sonra bu hocaların hepsi destan yazdı dışardan kim uğraşıyorsa bırakın kulübün yakasını seneledir doymadınız

MI 8 Lite cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Lucescu cok sanssizdi. O zamanki Fatih Terim'in önünde kimse duramazdi. Ben dahil %95 istemistir. Geri kalan %5'i tebrik ederim.

Gelecek 5 maçta 2 puan alabileceğini düşünüyorum

1646211451061.webp

Geri
Üst Alt