Öyle çok detaylı değil ama bi kaç araştırma yaptım;

Yardımcılıktan evvel 2006 da Girona'yı çalıştırıyor Guardiola'yla alt liglerde tanışıyorlar. Barcelona b de göreve başlıyorlar sonrası malum hepiniz biliyorsunuz. Tekrar Teknik Direktör dönemine dönelim.

Torrent, New york'ta başarısız olmamış. Hatta başarılı denebilir. Kulüp yanılmıyorsam 2014 de kurulmuş hoca da en yüksek puan ortalamasını tutturuyor. Konferansa kalmışlar. 9-10 maçlık yenilmezlik serileri var, genelde 4-3-3 ama bazende 4-14-1 ve 3'lü savunma kullanmış. Dizilim işinde esnek bir antrenör, analizci olduğunu da buradan anlayabiliriz. 1 yılın ardından sebebini bilmiyorum ama karşılıklı anlaşarak ayrılmışlar.
Sonra Flamengo'dan teklif geliyor. Güney Amerikanın sayılı takımlarından olduğu için teklife balıklama atlamış.
Flamengo'dan malum Jesus sonrası geliyor, bizdekine benzer bir baskı ortamı olan bir yer. Bocalasa da orda da takımı ciddi anlamda toparlayıp ilerliyor. Çok atıp çok yiyorlar. Tüm kulvarlarda hedefler doğrultusunda bir müddet ilerleme kaydetmişler. Sonra bir anda takımda 19 covidli oyuncu olunca dağılıyorlar ardından kovulma süreci başlıyor. Kaybettiği zaman fark yiyerek kaybediyor tıpkı Tudor gibi. Sona doğru iki tane 4 gollü mağlubiyet alınca liderin 1-2 puan gerisindeyken kovulmuş. Zaten ondan sonra gelen Rocerio Ceni de kovulmuş 3 ay da bir hoca değiştiren çok yanlış takıma giderek kariyerini doğru yönetememiş. Şimdi de bize getirdiler adamı, aynı şeyleri bir daha yaşarsa direkt suçlusu Belmas olacaktır. Üstüne basa basa söylemek lazım hoca kötü hoca değil. Taraftar olarak doğru kişiye eleştiri yapmamız gerekiyor. Belmas'ın başarısızlıkları örtmek için Ali Koç gibi hoca öğütme makinasına dönüşmesine izin vermemeliyiz. Ek olarak yabancı düşmanı Türk basını ve Terim sonrası Galatasaray başarılı olamaz olmamalı kafasında ki değişik enteresan kitleye karşı dikkatli olalım.

Öyle çok detaylı değil ama bi kaç araştırma yaptım;

Yardımcılıktan evvel 2006 da Girona'yı çalıştırıyor Guardiola'yla alt liglerde tanışıyorlar. Barcelona b de göreve başlıyorlar sonrası malum hepiniz biliyorsunuz. Tekrar Teknik Direktör dönemine dönelim.

Torrent, New york'ta başarısız olmamış. Hatta başarılı denebilir. Kulüp yanılmıyorsam 2014 de kurulmuş hoca da en yüksek puan ortalamasını tutturuyor. Konferansa kalmışlar. 9-10 maçlık yenilmezlik serileri var, genelde 4-3-3 ama bazende 4-14-1 ve 3'lü savunma kullanmış. Dizilim işinde esnek bir antrenör, analizci olduğunu da buradan anlayabiliriz. 1 yılın ardından sebebini bilmiyorum ama karşılıklı anlaşarak ayrılmışlar.
Sonra Flamengo'dan teklif geliyor. Güney Amerikanın sayılı takımlarından olduğu için teklife balıklama atlamış.
Flamengo'dan malum Jesus sonrası geliyor, bizdekine benzer bir baskı ortamı olan bir yer. Bocalasa da orda da takımı ciddi anlamda toparlayıp ilerliyor. Çok atıp çok yiyorlar. Tüm kulvarlarda hedefler doğrultusunda bir müddet ilerleme kaydetmişler. Sonra bir anda takımda 19 covidli oyuncu olunca dağılıyorlar ardından kovulma süreci başlıyor. Kaybettiği zaman fark yiyerek kaybediyor tıpkı Tudor gibi. Sona doğru iki tane 4 gollü mağlubiyet alınca liderin 1-2 puan gerisindeyken kovulmuş. Zaten ondan sonra gelen Rocerio Ceni de kovulmuş 3 ay da bir hoca değiştiren çok yanlış takıma giderek kariyerini doğru yönetememiş. Şimdi de bize getirdiler adamı, aynı şeyleri bir daha yaşarsa direkt suçlusu Belmas olacaktır. Üstüne basa basa söylemek lazım hoca kötü hoca değil. Taraftar olarak doğru kişiye eleştiri yapmamız gerekiyor. Belmas'ın başarısızlıkları örtmek için Ali Koç gibi hoca öğütme makinasına dönüşmesine izin vermemeliyiz. Ek olarak yabancı düşmanı Türk basını ve Terim sonrası Galatasaray başarılı olamaz olmamalı kafasında ki değişik enteresan kitleye karşı dikkatli olalım.
Konferans kupasını kazanmışlar Newyork tarihinde ilk kez diye okudum.
Bir röportajında ondan bahsetmiş bazı şeylerin asla değişmeyeceğini gördüm burada daha devam etmemin uygun olmayacağını düşündüm demiş.

1 yılın ardından sebebini bilmiyorum ama karşılıklı anlaşarak ayrılmışlar.
Flamengo'dan malum Jesus sonrası geliyor, bizdekine benzer bir baskı ortamı olan bir yer. Bocalasa da orda da takımı ciddi anlamda toparlayıp ilerliyor. Çok atıp çok yiyorlar. Tüm kulvarlarda hedefler doğrultusunda bir müddet ilerleme kaydetmişler. Sonra bir anda takımda 19 covidli oyuncu olunca dağılıyorlar ardından kovulma süreci başlıyor.
New York'ta 1.5 sezonu var aslında. 2018'de Man City rekor kırarak 100 puanla şampiyon olduktan sonra ayrılıyor NYCFC'ye geçiyor ama Amerika'da basbayağı sezon ortası. Geldiğinde New York doğu konferansında üçüncü, kendisi de sezonu üçüncü bitirip playoffta eleniyor. Ertesi sezon, ilk tam sezonunda konferans şampiyonu oluyor ve dediğin gibi yakaladığı puan ortalamasını yakalayabilen yok. Yalnız yine playoffta çeyrek finalde elenmiş ki Pep de knockout formatında çok iyi bir hoca değil. Bu tip oyun sistemi turnuvalarda yol kazasına uğrayabiliyor ama lig formatında en iyi sistem açık ara.

Flamengo süreci Tudor'u andırıyor. Orada da lig başlamadan bir hafta önce gelmiş adam ve kötü bir başlangıçtan sonra çok iyi ilerliyormuş covid ve sakatlıklarla sezon dağılmış. Sonrasında gelen herif bunun kadar puan toplamış ve şampiyon olmuşlar bence de ortada bir başarısızlık yok, Brezilya futbol iklimi aynı bizimki gibi zaten.

Medya süreci, taraftar reaksiyonu, camia içi dengeler doğru yönetilir hocaya sabır gösterilir doğru ortam verilir transferde de akıllı hamleler yapılırsa bence çok iyi bir noktaya gelebiliriz. Kesinlikle kötü bir hoca değil, çoğu röportajında Avrupa'da İspanya Almanya veya İngiltere'de çalışma isteğini yinelemiş. New York'tan bu yüzden ayrılmış, beklediği teklif gelmeyince de Brezilya'nın en büyük takımını reddetmemiş.

Bence nasıl ki aldığımız oyuncuların Avrupa hedefi olması üzerine koyarak ilerleyecek olmaları yararımıza, bu adamda da aynı motivasyon var ve aslında biz bir nevi en iyi şansıyız. Elinden geleni yapacağına işini boşlamayacağına eminim. Başarılı olacak yetkinliği zaten mevcut. Umarım Brezilya'da iğrenç futbol iklimlerinde hayatta kalmayı öğrenmiştir. Burak Elmas'a kaderinin Torrent'in kaderine bağlı olduğunu hissettirirsek o da gerekenleri yapar diye ümit ediyorum.

Konferans kupasını kazanmışlar Newyork tarihinde ilk kez diye okudum.
Bir röportajında ondan bahsetmiş bazı şeylerin asla değişmeyeceğini gördüm burada daha devam etmemin uygun olmayacağını düşündüm demiş.
Amerikan liglerinde salary cap draft bir sürü saçma şey var her takım sırayla şampiyon olsun diye. Uzun süreli dominant proje hedeflemek imkansız o yüzden. Bir de Avrupa hedefi olan biri için yeterince göz önünde olan bir lig değil.

Bu arada Philip Lahm’ı en son 6 yapma fikri Torrent hocadan çıkmış. Öyle 6 oynamış anladığım kadarıyla

Bu arada Philip Lahm’ı en son 6 yapma fikri Torrent hocadan çıkmış. Öyle 6 oynamış anladığım kadarıyla
Ne Torrentmiş ya messiyi forvete koyan o,lahmı 6 yapan o,pep yerine o yönetseymiş oldu olcak.
Bu doğru, dün paylaştığım Kicker röportajında var bu muhabbet. Messi'yi false 9 yapma kararı Pep'in hatta ilk etapta Torrent karşı çıkmış, ama Pep'in aklına bu fikir Real Madrid'in savunma alışkanlıkları analizi sunumundan sonra gelmiş.

Bayern'de Xavi'si olmadığı için rahatsızmış Pep. Schweinsteiger'i teknik olarak yetersiz bulmuşlar, Kroos'u ise daha Iniestavari bir role uygun görmüşler. Torrent de demiş ki çevre kontrolü defansif yerleşme bilgisi oyun zekası top tekniği ne ararsan var neden Lahm olmasın ki. Pep'in de aklına yatınca bu iş tamam demişler.

Sahanın içinde sürekli konuştuğun bu tip bir orta saha olması taktik varyasyonların uygulanmasını kolaylaştırıyor falan diye anlatıyordu devamında.

Ne Torrentmiş ya messiyi forvete koyan o,lahmı 6 yapan o,pep yerine o yönetseymiş oldu olcak.
Alışmışız tabi “ Hocam ne yapalım , tamam hocam , siz ne düşünüyorsunuz hocam , kimi alalım hocam” tarzı yancı yardımcılara. Bana da tuhaf geliyor böyle haberler..........

Mesela şu haberin videosu düşmüştü senin için aradım ama silinmiş bulamadım.

Ancelotti’nin oğlu yardımcı antrenör ama baya geliştirmiş kendini. Atletico maçından önce Benzemaya diyor ki sağdan biri geldiğinde ceza sahası çizgisinin orda bekleyeceksin , sana gelecek ve vuracaksın.

Çalıştığı şey birebir oluyor ve gol. Yardımcı sana derbi almış oldu anlatabiliyor muyum?

alanya maçında görürüz hocanın tam anlayışını bence, hafta içi k.paşa ve pazar ts maçları var

Ben çok sağlam Terimciyimdir gönderilme şeklide çok yanlıştı ama yerine getirilebilecek en uygun profilin geldiğini düşünüyorum.Löw stili kariyerli bir hoca istemezdim hem yıllık 3-4 vereceksin başarısız olursa kulüp batırır,yerli hiçbir isim olmaz kralı Terim zaten o zaman neden gönderdin denir.Torrent ise hem kendini tek başına kanıtlamak için gelebileceği en iyi yer,kariyer olarakta tarihin en iyi teknik adamının yıllarca 1.yardımcılığını yapmış ve maaşıda yüksek değil umarım bir oyun sistemi oturtup başarılı olur.

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geri
Üst Alt