Doğukan Tevfik Meriç
10 Numara!
- 28 Temmuz 2017
- 10.028
- 6.140
- 853
Pozitif futbol oynatmak marifet değil işte aslında bundan bahsediyorum. Simeone kötü teknik direktör mü mesela? Ya da Mourinho çok mu leş teknik direktör? Ama ikisi de anti-pozitif futbolla birçok başarı elde etmiş iki teknik adam. Adana Demirspor hariç diğer teknik adamların başarılı olduğunu düşünmüyorum. Alanyaspor zaten her yıl buraları oynayan artık Türkiye'nin baş altı takımı. Karagümrük leş, biz leş, Göztepe leş (Küme düştükten sonra yemişim pozitif futbolunu), balkanlardan sürekli ülkeye gelen Sumudica'dır, Prosinecki'dir falan leş. Montella hariç öyle ahım şahım bir başarısı yok yani yabancı teknik direktörlerin.Her hafta tokatlıyor derken? Kaç tane yabancı hoca çalışıyor ki ligde zaten? Alanya ve Adana Demir gayet başarılılar. İkisi de yerli hocadan döndü bir de. Göztepe'de sıralama olarak olmasa da pozitif futbol olarak bu konuda iyi yolda olan takımlardan.
Ayrıca geri kalanında çok da farklı düşünmüyormuşuz. Ben de bu sistemin yerli hocalara ittiği bir durum olduğunu, hocaların kalitesiyle alakası olmadığını anlatmaya çalıştım zaten. Gerek maddi, gerekse yönetsel ittirmeler yapıldığına inanıyorum bazı kulüplere.
Mesela şunu sorarak aslında benim tezimi doğrulayabiliriz. Konyaspor'da İlhan Palut yerine yabancı bir teknik direktör olsa liderlik kovalaycak durumda olur muydu? Ya da Trabzonspor'da Abdullah Avcı yerine sallıyorum Farioli olsa şampiyon olacak durumda olur muydu? Olamazlardı.
Sen olması gerekei söylüyorsun, ben olanları. Yoksa ben de isterim sabah akşam taktik konuşalım.