Yine iyi niyetli renkdaşlarımız ortaya çıkmış.
Hatırlatalım:
1. Bu takımın baştan aşşağıya yenilenmesine gerek yok. Takımın ilk 11’i bireysel oyuncu olarak son derece iyi. Ancak özellikle çok önemli 2, ideal olarak da 3 bölgede net kalite eksiği var.
A. Gedson’ın özelliklerine sahip çift yönlü bir orta saha
B. Sağ kanat için Onyekuru tarzında hızlı ve driplingçi bir kanat
C. Şart değil ama finans durumu iyi olursa kaliteli bir 10 numara.
2. Takımın beyni orta sahadır. Bu orta sahada iki tane dripling yapamayan, topu vücuduyla koruyamayan, fiziki olarak rakibi yere yıkamayan, kafa topu alamayan, oyun vizyonu olmayan, asist veremeyen ve gol atamayan iki adam var. Sadece koşup ellerinden geldiğince mücadele ediyorlar. Bir takım ancak bu ikisinden birini kaldırır.
Bu nedenle şu anda takımın beli bükük durumda maçlarda çıkıyoruz.
Mesela Gedson Taylan ikilisi varken Taylan’ın performans da çok daha iyiydi çünkü Gedson orta alanda çok fazla işe girişiyordu. Takımı sırtında taşıyordu.
3. Bu takım 15 günde çok zorlu 5 maç yaptı.
Ayıptır. Torrent’i tanımam. Adını bize gelmeden önce de hiç duymamıştım. Ancak farkında olmadan Pep’in yedek kulübesinde görmüşümdür. Muhteşem bir hoca bilmem ne demiyorum. Ama bu iğrenç linç girişimine karşıyım.
Şunu net söylüyorum. Takım Terim’in dönemine oranla çok daha iyi fiziki durumda. Pas futbolunu da daha iyi yapıyor. İleride nispeten daha iyi çoğalıyor. Artık defansta amaçsız milyon pas yok. Tüm paslaşmalar ileri gidebilmek için yapılıyor. Bin tane pas ile bir kanata gidip daha sonra ileride kimse olmadığı için paslarla kaleciye geri dönüşler neredeyse yok. İkisinin oynattığı pas oyunu farklı. Sahadaki diziliş, organizasyon ve oyuncuların defansif pozisyonlarına geri dönmeleri Terim dönemine göre siyah ile beyaz kadar farklı.
Adam teknik direktör performansı olarak iyi gidiyor. Puan olarak gidiş berbat. Bu gerçek ama şu futbol devam etsin, oyuncular dinlensin işler biraz düzelecektir.
Seneye giden olmazsa ilk on bir için iki transfer artı yedek kulübesinin yenilenmesi ile şampiyonluğa favori bir takım oluruz. O zaman performans gösteremezse de gider. Bu kadar basit.