donald trump

trumpin ciddi oldugunu sanmam o abuk subuk seyleri soylerken. fasolarin oyunu almak icin soyledigi seyler gibi gelior

aynen.. trump kafa buluyor sadece.. dikkat çekici şeyler söylemeyi biliyor..

neo-con'ların rahatsız olduğu adam o kadar da kötü olamaz..

cruz denen aşırı sağcı ve dinci herif her pazar kiliseye giderken, trump kilisenin önünden bile geçmiyordur.. ibadet ve putperestlik gibi boş işlerle uğraşacak bir adam değil..

müslümanların korkması gereken asıl adam ted cruz

aynen.. trump kafa buluyor sadece.. dikkat çekici şeyler söylemeyi biliyor..

neo-con'ların rahatsız olduğu adam o kadar da kötü olamaz..

cruz denen aşırı sağcı ve dinci herif her pazar kiliseye giderken, trump kilisenin önünden bile geçmiyordur.. ibadet ve putperestlik gibi boş işlerle uğraşacak bir adam değil..

müslümanların korkması gereken asıl adam ted cruz

ewt bence de cruz cok daha les bi adam
hillary de cok les yaw rezil 1 kari

ben bernie gibi solcu bir adamı isterim ama iş hillary mi yoksa trump mı olayına gelirse trump'ı tercih ederim..

hillary trump'tan daha sağcı ve rezil bir insan.. ayrıca daha geçenlerde hala esad'ı yıkmaktan bahsedecek kadar sapıtmış ve hala tayyip'i destekleme potansiyeline sahip birisi.. suriye'deki rezil politikayı neo-con'lar ve obama ile kolkola yürüten bir insan neticede.. bugün suriye'nin bu hale gelmesinin baş sorumlularından birini destekleyecek değilim..

bernie olmayacaksa trump'ı bayrak ve kornalarla karşılarım.. :)
Hilery de dediğin gibi iyi değil de bu Trump resmen 3cü dünya savaşını getire bilecek cinsten birisi. 3cü dünya savaşını çıkarta bilecek potansiyele sahip adayı desteklemem mümkün değil.
Bu devirde ki 3cü dünya savaşı da bizi bir güzelce binlerce yıl geriye atar herhalde

Bernie olmayacak beyler kendimizi kandırmayalım. Dünkü SuperTuesday rezilliği ile son şansını da tüketmiş oldu. Kasich'le Cruz birleşecek diyorlardı ne kadar doğru bilmiyorum. Birleşseler bile Trump'un önünde olmaları çok zor artık bu saatten sonra.

Hillary vs Trump olur. Seçimin kaderini Bernieciler belirler. O yüzden Bernie destekçilerinin de desteğini alması için Bernie ağızıyla da konuşması lazım Hillary'nin. Vaatlerini ona göre ayarlaması lazım. Yoksa Trump alır. Zaten favori olarak da Trump gösteriliyor. İlginçtir ki Demokrat Parti'nin 2. sıradaki adayı B. Sanders, Trump'a karşı anketlerde favori olarak gösteriliyor. Bu ölçüyü iyi ayarlaması lazım DP'nin. Yoksa Hillary'nin Bernie'yi geçip aday olması hiçbir şey kazandırmaz onlara. Sadece bir adayı geride bırakır o kadar.

Trump Bush'dan bile daha cumhuriyetçi bir adam. Seçilirse ilk ciddili icraati Suriye'ye girmek olabilir.

Son olarak da başta Türkiye komünistleri olmak üzere, tüm dünya komünistleri yoldaş Mao Zedong'un şahsında; Marksizme, Leninizme yönelen modern revizyonist troçkist kırması menşevik alaşımı yeni oportünist cepheyi de yerle bir edecektir. Yaşasın Marx, Engels, Lenin, Stalin ve Mao Zedong yoldaşların ışıklı yolu.

Hilery de dediğin gibi iyi değil de bu Trump resmen 3cü dünya savaşını getire bilecek cinsten birisi. 3cü dünya savaşını çıkarta bilecek potansiyele sahip adayı desteklemem mümkün değil.
Bu devirde ki 3cü dünya savaşı da bizi bir güzelce binlerce yıl geriye atar herhalde

farketmez.. biz Türkiye olarak zaten 1400 yıl önceki zihniyetle yönetiliyoruz.. bize daha kötüsü olamaz :)

ben bernie gibi solcu bir adamı isterim ama iş hillary mi yoksa trump mı olayına gelirse trump'ı tercih ederim..

hillary trump'tan daha sağcı ve rezil bir insan.. ayrıca daha geçenlerde hala esad'ı yıkmaktan bahsedecek kadar sapıtmış ve hala tayyip'i destekleme potansiyeline sahip birisi.. suriye'deki rezil politikayı neo-con'lar ve obama ile kolkola yürüten bir insan neticede.. bugün suriye'nin bu hale gelmesinin baş sorumlularından birini destekleyecek değilim..

bernie olmayacaksa trump'ı bayrak ve kornalarla karşılarım.. :)

esad gitsin mi kalsın mı iyi? bu mesajda karışıklık var gibi.

esad gitsin mi kalsın mı iyi? bu mesajda karışıklık var gibi.

karışıklık hillary'de..

abd farklı dönemlerde hem esad'ı, hem ışid'i, hem oradaki kürtleri desteklemiş bir devlet.. 3 taraf da birbiri ile savaşıyor ve 3 tarafa da abd silah sağladı farklı zamanlarda.. 1-2 sene önce ışid'ten yanaydı ve esad'ı vuruyordu.. şu an kürtlerden yana ve esad ile birlikte ışid'i vuruyor.. o kadar berbat bir politika izlediler ki ellerine yüzlerine bulaştırdılar..

ben kişisel olarak tabi ki esad'ın kalmasından yanayım.. ışid ile veya sözde türkmen ışidçiler ile saf tutacak değilim..

zaten aslında genel abd politikası da esad'ın en azından şimdilik kalmasına karar verdi ve putin ile anlaştı.. lakin hillary her gün farklı saçmalayan bir insan.. o yüzden gelmemeli..

zamanında saddam yıkılmasaydı ve ırak sağlam kalsaydı bu bizim ülkemiz ve bölgenin istikrarı açısından en hayırlısı olurdu.. ama abd ırak'ı parçalara ayırdı ve biz de malum şahsın bop eşbaşkanlığı hayali ile destek verdik.. daha sonra da suriye'yi parçalara ayırmaya başladı ve biz yine destek verdik.. yakında bizi parçalara ayırmaya kalkıştığında da başkaları destekleyecek..

Serdar hocam kafanda çok statik ezberler var ve bunların aslında ampirik gerçekliği büyük oranda yok ama sen o kadar iddialı konuşuyorsun ki bir noktadan sonra kendini de yeniden yeniden ikna ediyorsun.

Neyse biraz takılayım dedim hem de bizde diktatör gitsin diyenler Suriye için ne düşünüyor tekrar görelim istedim.

Arada takılırım yine sana.. İyi geceler. Rüyanda Trump gör :asd22:

:D

ampirik gerçekliği olmayan cümlelerimden biri şu mu mesela:

"abd farklı dönemlerde hem esad'ı, hem ışid'i, hem oradaki kürtleri desteklemiş bir devlet.."

ben seni senden iyi gözlemliyorum Ömer kardeşim
:asd22:

aynı şeyi kendin için de düşün..

bizde diktatör kalsın deyip, suriye'de gitsin demek nasıl bir olay :D

yada erdoğan için söyleyelim.. adam Türkiye hariç her yerde halk devrimini ve diktatörlerin yıkılmasını savunuyor.. :)

suriye'de halk esad'ı yıksın.. mısır'da mübarek'i yıksın.. kendisine gelince halk çapulcu..

Eskiden solcular süslü kelimeler ile konuşur karşı tarafı tiye alır yapmakla mükellef oldukları işleri yerine getirmezlerdi

Şimdi solcular Goethe goth diyor ama sağcılar kelime oyunlarıyla geçiştiriyorum ülke yine yerinde sayıyor

__☆______☆_______☆_______☆__
Sent by Note 4, sponsored by Prandelli.

Hilary kazanacak, abd aynı politikalara devam edecek diye düşünüyorum. Trump gelirse dünyada tansiyon yeniden yükselir, lakin bir taraftanda artık bunun vakti gelmiş olabilirde diyorum nede olsa iki seçimdir demokratlar kazanıyordu.

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

şu anki görüntüye göre en büyük aday trump'tır..

tek ihtimal var onu durdurabilecek.. cund'un dediği gibi hillary'yi kodese tıkıp bernie'yi aday göstermek..

abd derin yapısı hillary destekliyor bence trump şansı yok çünkü abdyi başkanlar yönetmediği apaçık ortada

:D

ampirik gerçekliği olmayan cümlelerimden biri şu mu mesela:

"abd farklı dönemlerde hem esad'ı, hem ışid'i, hem oradaki kürtleri desteklemiş bir devlet.."

ben seni senden iyi gözlemliyorum Ömer kardeşim

aynı şeyi kendin için de düşün..

bizde diktatör kalsın deyip, suriye'de gitsin demek nasıl bir olay :D

yada erdoğan için söyleyelim.. adam Türkiye hariç her yerde halk devrimini ve diktatörlerin yıkılmasını savunuyor.. :)

suriye'de halk esad'ı yıksın.. mısır'da mübarek'i yıksın.. kendisine gelince halk çapulcu..

Mesela ABD'nin IŞİD ile birlikte Esad'ı vurduğu iddiası. Kendim çalışıyorum diye değil ama şu yeryüzünde Suriye çalışan biri duysa bunu nutku tutulur. Bir kere Abd Esad'ı bir kere bile vurmadı. İkinci olarak IŞİD ile rejim ilk defa bu sene içinde şu tarihi kentte karşı karşıya geldi. 5 yıldır birbirlerine taş atmış değiller.

İkincisi o beğenmediğin Türkmenleri geçen haftalarda Halep Şeyh Maksut mahallesinde aynı anda Rejim, selonun çocukları Pyd ve IŞİD saldırarak çıkarttı. Yani kim kimle savaşıyor gerçekten daha bunu bilmiyorsun hocam. Yerli yabancı bir sürü interaktif kaynak var bu konuyla ilgili tavsiye ederim.

Trump da Cruz da Hillary de çok fazla şey değiştirmez dünya için merak etme.

trump dün dış politikasını anlattı.bush'un yaptığı gibi sağa sola saldırmayacağım dedi,amerikalı vergi verenlerin parasını sağı solu işgal edeceğim diye harcamayacağım dedi.suriye konusunda rusya ile ortak hareket edecekmiş.NATO müttefiklerimiz eteğimiz altına saklanmasınlar, herkes kendi başının çaresine baksın,her kafanız sıkıştığında benim yanıma gelmeyin demeye getirdi.

Turp kazanamaz inş

Sent from my iPhone using Tapatalk

trump dün dış politikasını anlattı.bush'un yaptığı gibi sağa sola saldırmayacağım dedi,amerikalı vergi verenlerin parasını sağı solu işgal edeceğim diye harcamayacağım dedi.suriye konusunda rusya ile ortak hareket edecekmiş.NATO müttefiklerimiz eteğimiz altına saklanmasınlar, herkes kendi başının çaresine baksın,her kafanız sıkıştığında benim yanıma gelmeyin demeye getirdi.
Cok guzel konusmus.

Mesela ABD'nin IŞİD ile birlikte Esad'ı vurduğu iddiası. Kendim çalışıyorum diye değil ama şu yeryüzünde Suriye çalışan biri duysa bunu nutku tutulur. Bir kere Abd Esad'ı bir kere bile vurmadı. İkinci olarak IŞİD ile rejim ilk defa bu sene içinde şu tarihi kentte karşı karşıya geldi. 5 yıldır birbirlerine taş atmış değiller.

İkincisi o beğenmediğin Türkmenleri geçen haftalarda Halep Şeyh Maksut mahallesinde aynı anda Rejim, selonun çocukları Pyd ve IŞİD saldırarak çıkarttı. Yani kim kimle savaşıyor gerçekten daha bunu bilmiyorsun hocam. Yerli yabancı bir sürü interaktif kaynak var bu konuyla ilgili tavsiye ederim.

Trump da Cruz da Hillary de çok fazla şey değiştirmez dünya için merak etme.

Abd esad'ı tabi ki Kaddafi'yi vurduğu gibi doğrudan vurmadı.. ama devrilmesi için ışid'i desteklediğini abd'liler bile kabul ediyor..

Şimdi abd esad ile savaşan ışid'e hiç silah vermedi demeyeceksin herhalde.. abd'nin olayı o zaten.. hepsini birbirine kırdırıyor..

Benim dediğimde bir yanlış yok.. abd başta esad'tan iyi olabilir diye ışid'e silah temin etti.. sonra ne mal olduklarını anlayınca pyd üzerinden bir suriye planını harekete geçirdi..

Şeriatçı türkmenlere gelince.. su veren İtfaiyenin hortumunu ... onların ışid'ten bir farkı yok..

senin okuduğun akp'li kaynaklara bakarsan türkmenlerin hepsi birer barış güvercini.. ben onları okusam da senin gibi doğru kabul etmem

Trump'ın dün söylediklerini dinlemedim ama daha önce duymuştum benzer lafları..

Suriye'de Putin ile ortak çalışma konusunda çark etmezse güle güle tayyip :)

En kötüsü hillary olur, kötünün iyisi trump olur..

Abd esad'ı tabi ki Kaddafi'yi vurduğu gibi doğrudan vurmadı.. ama devrilmesi için ışid'i desteklediğini abd'liler bile kabul ediyor..

Şimdi abd esad ile savaşan ışid'e hiç silah vermedi demeyeceksin herhalde.. abd'nin olayı o zaten.. hepsini birbirine kırdırıyor..

Benim dediğimde bir yanlış yok.. abd başta esad'tan iyi olabilir diye ışid'e silah temin etti.. sonra ne mal olduklarını anlayınca pyd üzerinden bir suriye planını harekete geçirdi..

Şeriatçı türkmenlere gelince.. su veren İtfaiyenin hortumunu ... onların ışid'ten bir farkı yok..

senin okuduğun akp'li kaynaklara bakarsan türkmenlerin hepsi birer barış güvercini.. ben onları okusam da senin gibi doğru kabul etmem

ırak'ta peşmergenin katlettiği türkmenler için sesleri solukları çıkmıyor bu sahtekar dincilerin.pardon ırak'ta ki türkmenler şii, suriye'dekiler gibi vahhabi değil.

Geri
Üst Alt