donald trump

ırak'ta peşmergenin katlettiği türkmenler için sesleri solukları çıkmıyor bu sahtekar dincilerin.pardon ırak'ta ki türkmenler şii, suriye'dekiler gibi vahhabi değil.

Yahu aynen öyle..

Yıllarca oradaki türkmenler için üzüldüğümü ve akp'nin kılını bile kımıldatmadığını hatırlıyorum..

ne zamanki olabilecek en adi türkmen türüne denk geldi, ülke tepki göstermeye başladı..

Baştakilerin ne kadar tehlikeli olduklarını kimi desteklediklerinden anlayabiliriz..

Bence başkan adaylarının seçim öncesi konuşmalarına fazla takılıyorsunuz, dış politika diğer tüm alanlardan ayrı bir alan kendine has dinamikleri var, mesela ABD tarihinde çok az başkan ABD dış politikasına derin bir şekilde etki edebilmiştir. Sadece ABD'de değil neredeyse bütün gelişmiş ülkelerde dış politika teknokratların elindedir, ve böylede olmak zorundadır çünkü ciddi uzmanlık ve deneyim isteyen bir alan.

Suriye konusuna değinecek olursam; her uluslararası problemde algılar ve gerçekler vardır ama Suriye'de algılar gerçekleri ciddi biçimde baskılamış vaziyette. Rusya'nın ve İran'ın titizlikle yaptığı propaganda en büyük etken.

Esad vs Işid algısını itinayla oturttular, bugün batıda genel geçer bir vatadandaşa Suriye ile ilgili soru sorulduğunda ''orada ışid, kürtler ve esad rejimi var kürtler ve esad ışid'e karşı savaşıyor'' diyecektir... Genel algı bu... Rusya ve İran bu algı operasyonunda başarılı oldu mu ? Hiç şüphesiz oldu.

Mesela ABD'nin terörist olarak tanımlamadığı grupların çatışma videoları servis ediliyor, ve bunların neredeyse tamamı ABD kamuoyunda bile ışidci zannediliyor.

Sonra mesela Rusyanın sık yaptığı bir propaganda; Işid'in kullandığı silahların büyük çoğunluğu ABD silahı, ve silah derken öyle piyade tüfeğinden bahsetmiyorum ağır toptan, havandan, anti tank füzesinden bahsediyorum. Rusya ışid ile alakalı yaptığı her haberde bu ABD silahlarını ön plana koyar, halbuki o silahlar ırak ordusundan ışid'e geçti... Adamlar elini kolunu sallaya sallaya Musul'u aldı, ne olacaktı ya ? Tabiki bütün silahlara el koydular.

O kadar karışık ki oradaki durum kim ne yapıyor anlamak zor, mesela 1 hafta arayla birbirine muhalif grupların safında çarpışan adamlar var... Düşünün 1 hafta önce savaştığınız adamlar ile 1 hafta sonra birlikte hat savunması yapıyorsunuz...

Eğer bir konuda/sorunda gri alan yoksa orada bir grubun lehine ciddi manüpilasyon var demektir. Suriye'deki bütün muhalif grupları ışidci ilan etmenin Türkçesi şudur; Esad Ak - Işid Kara... Rusyanın yapmak istediği ve başarmış gibi gözüktüğü konulardan bir tanesi de bu ve belkide en önemlisi.

Peki gerçekten Suriyede sadece ışid-kürtler ve esad mı var ? Uzaktan yakından alakası yok.

Son düzenleme:
Bence başkan adaylarının seçim öncesi konuşmalarına fazla takılıyorsunuz, dış politika diğer tüm alanlardan ayrı bir alan kendine has dinamikleri var, mesela ABD tarihinde çok az başkan ABD dış politikasına derin bir şekilde etki edebilmiştir. Sadece ABD'de değil neredeyse bütün gelişmiş ülkelerde dış politika teknokratların elindedir, ve böylede olmak zorundadır çünkü ciddi uzmanlık ve deneyim isteyen bir alan.

Suriye konusuna değinecek olursam; her uluslararası problemde algılar ve gerçekler vardır ama Suriye'de algılar gerçekleri ciddi biçimde baskılamış vaziyette. Rusya'nın ve İran'ın titizlikle yaptığı propaganda en büyük etken.

Esad vs Işid algısını itinayla oturttular, bugün batıda genel geçer bir vatadandaşa Suriye ile ilgili soru sorulduğunda ''orada ışid, kürtler ve esad rejimi var kürtler ve esad ışid'e karşı savaşıyor'' diyecektir... Genel algı bu... Rusya ve İran bu algı operasyonunda başarılı oldu mu ? Hiç şüphesiz oldu.

Mesela ABD'nin terörist olarak tanımlamadığı grupların çatışma videoları servis ediliyor, ve bunların neredeyse tamamı ABD kamuoyunda bile ışidci zannediliyor.

Sonra mesela Rusyanın sık yaptığı bir propaganda; Işid'in kullandığı silahların büyük çoğunluğu ABD silahı, ve silah derken öyle piyade tüfeğinden bahsetmiyorum ağır toptan, havandan, anti tank füzesinden bahsediyorum. Rusya ışid ile alakalı yaptığı her haberde bu ABD silahlarını ön plana koyar, halbuki o silahlar ırak ordusundan ışid'e geçti... Adamlar elini kolunu sallaya sallaya Musul'u aldı, ne olacaktı ya ? Tabiki bütün silahlara el koydular.

O kadar karışık ki oradaki durum kim ne yapıyor anlamak zor, mesela 1 hafta arayla birbirine muhalif grupların safında çarpışan adamlar var... Düşünün 1 hafta önce savaştığınız adamlar ile 1 hafta sonra birlikte hat savunması yapıyorsunuz...

Eğer bir konuda/sorunda gri alan yoksa orada bir grubun lehine ciddi manüpilasyon var demektir. Suriye'deki bütün muhalif grupları ışidci ilan etmenin Türkçesi şudur; Esad Ak - Işid Kara... Rusyanın yapmak istediği ve başarmış gibi gözüktüğü konulardan bir tanesi de bu ve belkide en önemlisi.

Peki gerçekten Suriyede sadece ışid-kürtler ve esad mı var ? Uzaktan yakından alakası yok.

demokrasi aşığı!!!! diğer selefi teröristlerle işid arasında ne fark varmış anlatır mısın? bizde aydınlanalım

"Esad Ak, ışid kara"

oluşturulmasından keyif alacağım bir algıya benziyor :D

Esad'ın alevi ve laik olduğu da rusya'nın oluşturduğu bir algı değil herhalde.. senelerdir bilinen bir olay..

Ben bu mevzuda esad'ı yıkmak isteyenlerin yaratmak istediği algının beslenmesi taraftarı değilim.. illa açık açık mı söyleyelim.. :)

Biji trump helevelahelevela

Sent from my iPhone using Tapatalk

demokrasi aşığı!!!! diğer selefi teröristlerle işid arasında ne fark varmış anlatır mısın? bizde aydınlanalım

O mesajımdan böyle bir anlam nasıl çıkardın çözemedim açıkçası. Orada ak-kara yok diyorum, sorun ancak ve ancak gri alanda çözülebilir diyorum... O gri alanıda itinayla yok ettiler diyorum.

İki katil arasında seçim yapmaya zorluyorlar diyorum, iki katil arasında seçim yapılmaz diyorum...

Dünya görüşü sana benziyor diye katil, katillikten aklanmaz diyorum.

Ha yok illa katillerden birine taraf olunmak isteniyorsa bir şey diyemem tabi.

Hükümetin Suriye politikasını benimsemiyorum diye karşı tarafın döndürdüğü fırıldakları, pislikleri görmezden geleceğim diye bir şey yok.

O mesajımdan böyle bir anlam nasıl çıkardın çözemedim açıkçası. Orada ak-kara yok diyorum, sorun ancak ve ancak gri alanda çözülebilir diyorum... O gri alanıda itinayla yok ettiler diyorum.

İki katil arasında seçim yapmaya zorluyorlar diyorum, iki katil arasında seçim yapılmaz diyorum...

Dünya görüşü sana benziyor diye katil, katillikten aklanmaz diyorum.

Ha yok illa katillerden birine taraf olunmak isteniyorsa bir şey diyemem tabi.

Hükümetin Suriye politikasını benimsemiyorum diye karşı tarafın döndürdüğü fırıldakları, pislikleri görmezden geleceğim diye bir şey yok.

mevzu aslında kimi desteklediğimiz değil..

düşünsene ışid suriye'den galip çıkmış.. kabus :)

bizdeki şeriatçıların nasıl mutlu olacağını ve gaza geleceğini de hesap etmen gerekiyor..

esad'a çok patlamadım.. burada kimsenin de esad hayranı olduğunu sanmıyorum.. ama kısa vadede esad'tan başkası kabus.. haa tayyip yıkılır gider ve ışid tehdidi ortadan kalkar.. o zaman tekrar konuşalım..

Serdar Demir'in demokrasi ve insan hakları kriterleri ortaya çıktığına göre Hillary'nin muhtemel başkanlığının etkilerini tartışabiliriz.

Sazcılarla siyaset konuşmak

Sent from my iPhone using Tapatalk

ortaya çıkacak bir şey yok.. gizli değil ki..

şeriatçılara kalsa benim gibi düşünenlerin cezası ölüm.. ötesi var mı :D neden onların haklarını savunayım ki.. onların ben ve benim gibi sol görüşlü insanları savunmayacakları ve ilk fırsatta yok etmeye çalışacakları son 14 yılda net şekilde gösterildi Türkiye'de anlamak isteyenlere..

ben "laikliği kaldıracak bunlar" derken muhafazakar bir arkadaşım "gereksiz paranoya" diyordu.. :D gereksiz paranoya tabi.. ben ve benim gibiler tepki gösterdiği için olmuyor.. akp'ye kalsa çoktan kalkmıştı..

ben zaten daha önce de belirtmiştim.. insan haklarına saygısı olmadığını "kanıtlayanlara" insan hakkı verilemez..

Araştırmaya göre, yasalarda Kuran'ın sıkı bir şekilde kaynak alınmasını isteyen Türklerin oranı yüzde 13'ken, dinin siyaset ve yargıda hiçbir etkisi olmaması gerektiğini savunanların oranı yüzde 36. Buna karşın Kuran'ın kuralları ve prensiplerinin dikkate alınmasını, ancak yasalara doğrudan etkisi olmaması gerektiğini savunan Türklerin oranı ise yüzde 38.

razalet

trump bize başkan olsun #trump2019

Herkes dış politika uzmanı ya, olm dış politika falan diye birşey yok, yahudiler var, zenginler 20-30 milyonlar ve silah satarak bilmem naparak dünyayı yönetmeye calısıyorlar, büyük ortadoğu projesi var çoğunuzun bildiği gibi bu dış politika şu bu mavalları da tamamen bu projenin dönderdiği şeyler.

algıya gerek yok her şey belli.idlib şehrinin esad ve ''ılımlı muhalefet'' kontrolü altındaki fotoğrafları

School education in the city of Idlib under the Syrian state rule (top) & under "moderate" rebels rule!

CgYpvSPXIAAnRO_.jpg
CgYpvSlXEAAhzlo.jpg

Türkmen milisler, Halep'teki ermeni mahallesi El Midan'ı "Şehit Enver Paşa" yazan cehennem toplarıyla bombalıyor.

Cg0hAMOWwAALCpE.jpg

ABD’de 2016 başkanlık seçiminin Cumhuriyetçi Parti’den favori adayı Donald Trump’ın, “ülkeye hiçbir Müslüman’ın sokulmaması” çağrısına tepkiler sürüyor. Kimdi bu adam? Babası yaptığı daireleri siyahlara satmayan ırkçı Ku-Klux Klan üyesiydi. Kızı Yahudi dinine geçti. Donald Trump nasıl zengin oldu? Siyasete nasıl girdi? Özel hayatının bilinmeyenleri ne?..

15.jpg

17.jpg

- 1977’de evlendiği ilk eşi Çek model Ivana Zelnickova 1991’de boşanma için 2 milyar dolar istedi; 25 milyon dolara razı oldu.
- Bu evlilikten üç çocuğu var: Donald Jr (d: 1977), Ivanka (d: 1981) ve Eric (d: 1984).
- 1993’te aktrist Marla Maples ile evlendi. Tiffany bu evlilikten iki ay önce doğmuştu. 1999’da boşandılar.
- 2005’te Sloven manken Melania Knauss ile evlendi. 2006’da Baron Williamdoğdu.
- Yedi torun sahibi: oğlu Donald Jr’dan; (Kai Madison, Donald John, Tristan Milos, Spencer Frederick ve Chloe Sophia) ve kızı Ivanka’dan; (Arabella Ross ve Joseph Frederick).
- Kızı Ivanka’nın eşi Jared Kushner, Amerikalı Yahudi. Ivanka kocasının dinine geçerek Yael adını aldı.
- Donald Trump kısaca “Donny” denmesini sevmiyor.
- Saçı peruk değil. CNN ekranında Larry King saçını çekerek bunu ispatladı!
- Hastalık derecesinde titiz; sürekli ellerini yıkıyor.
- Spor yapmayı sevmiyor. En hoşlandığı spor golf.
- Babasının “dört adım formülünü” uyguluyor: “İçeri gir, işi yap, işi doğru yap ve dışarı çık.” Yaptığı işlerde en küçük ayrıntılarla ilgileniyor.
- İşkolik; sabah beşte uyanıyor; yedide işinde oluyor.
- İş’te havadan sudan ve evde iş konuşmayı sevmiyor.
- İş yerinden çıkmayı pek sevmiyor; zaten evi de aynı gökdelen içinde.
- Teknolojik aletler kullanmayı sevmiyor. Örneğin, bilgisayar!
- E-mail’in tembel işi olduğunu söylüyor. Hâlâ gazete kesip arşivliyor.
- Sert ve abartılı konuşan yapısı var. Bunu etkileyici buluyor.
- Uzun yolculukları ve tatiller yapmayı sevmiyor.
- Elinden telefon düşmüyor; hep konuşuyor.
- Kadınlara ve erkeklere iltifat etme konusunda usta.
- Duymak istemediği söz şu: “Bu iş olmuyor!”
- Cevap vermek istemediğinde sadece gülüyor.
- İyi yapılan işe “şiir gibi” diyor.
- Kendini eleştirenlere, kızanlara aynı yanıtı veriyor: “Beni kıskanıyorlar, çünkü zenginim.”
- Kimi ticaret görüşmelerinde Diana Ross gibi sanatçı arkadaşlarından yararlanıyor. “Güvenilmez” dediği için Frank Sinatra’dan nefret ediyordu.
- 1990’lı yılların başında iflas edecekti; babasının da desteğiyle zor günleri atlattı.
- Medyadan kaçan patronlardan değil; Playboy dergisi dahil her yere röportaj veriyor. Ona göre teşhirin sonu yok. Dikkat çekmek için gerekirse bedel ödenmeli.
- Negatif reklamların bile değeri olduğunu düşünüyor.
- 1987’den itibaren, “Nasıl Zengin Olunur”, “Tepeye Çıkan Yol”, “Milyarder Gibi Düşün” gibi kitaplar yazıyor. Hepsi en çok satanlar listesinde yer alıyor.
- Fortune dergisinin hep en güçlü işadamları listesinde.
- Forbes dergisinin hep en zenginler listesinde.
- Satış-pazarlama işinde Muhammet Ali’yi örnek aldığını söylüyor. Boks gibi bir sporda “en büyük ben” diye markalaşarak kendini dünyaya pazarlamanın çok güç olduğunu belirtiyor…
Ve Donald Trump’ın…
Dünyanın en kurnaz satıcısı-pazarlamacısı olduğu konusunda herkes hemfikirdir.
Bakalım bu hüneri başkan olmaya yetecek mi?

Geri
Üst Alt