"Dönmek istiyorum"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: "Dönmek istiyorum"

Sevgili Yunus Emre, ikinci videodaki penaltı mevzuuna benzer bir olay bu sene de yaşandı. Barış kullanmak isterken arda topu kewell a verdi. Buna benzer birşey görüyorum tabii takımın penaltıcısının baros olması durumu farklı kılıyor. Yine de böyle art niyetli bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum(Ümit Karan'ın ligde gol atmamış olması onu böyle bir hareket yapmaya itmiş olabilir, yanlıştur tabii ama kötü niyetli değildir). İlk videoyla ilgili de şunları söyleyebilirim; sabri'nin o günkü ruh hali hiç düzgün değildi. Yanından geçen adamın topuna ayağını bile uzatmamış, durmuş ve tribünlere el kol yapmıştı. Üzerinde çok büyük bir baskı vardı, ve o maçta daha başka saçma hareketler de yapmıştı. Olayı yok saymak istediğimden değil, gerçekten sabri o gün psikolojisi düzgün bir adam gibi davranmamıştı.

Birde takımın kaptanın Arda olması farklı kılıyor olabilir. Sabri'nin Lincoln'ü sevmediğini bilmeyen Gs'li yoktur bence. Ya da tahmin edemeyen.:)

Birde takımın kaptanın Arda olması farklı kılıyor olabilir. Sabri'nin Lincoln'ü sevmediğini bilmeyen Gs'li yoktur bence. Ya da tahmin edemeyen.:)

Sabri'nin genel hareket tarzını size anlatmaya çalışacak değilim, her olaya karıştığını falan bunları zaten biliyorsunuzdur. Siz tahmin etmeye devam edin.

Lincoln bu kadar pis, haysiyetsiz bir adamsa bunca kisi neden kendini paraliyor bu adama haksizlik yapildi, ona karsi cephe alindi, birkac Turk oyuncu mutlu olsun diye harcandi diye? Bunu bir dusunun derim.

Yahu Lincoln iyi futbolcuydu zaten bunda tamamız Kalitesine laf atan yok zaten.Arda'nın tavırlarıda son derece yanlıştı bunada tamam ama bu oyuncuya hiçbir futbolcuya gösterilmeyen ilgi gösterildi haketmemesine rağmen herzaman desteklendi o istediği maç oynamayıp istediği deplasmana gitmediği zaman bile bu taraftar sevdi onu ama artık sabır kalmadı.Hernekadar o tavırlarını doğru bulmasam yaptığı yanlış olsada Ardayı herdefasında kurban göstermekten vazgeçin Mehmey bey.

Ben yazdıklarımı uydurmuyorum Arda düzgün davransın bizde yazmayalım!

Lincoln bu kadar pis, haysiyetsiz bir adamsa bunca kisi neden kendini paraliyor bu adama haksizlik yapildi, ona karsi cephe alindi, birkac Turk oyuncu mutlu olsun diye harcandi diye? Bunu bir dusunun derim.

30 sayfadır bununla ilgili fikir jimnastiği yapıyoruz, geçmiş sayfaları okursan aradığın konuları bulabilirsin. Yine de bildiğin birşey varsa söyle bilgilenelim. Bu sevmiyordu, şu nefret ediyordu ile falan olmuyor maalesef bu işler.

Sevgili Yunus Emre, ikinci videodaki penaltı mevzuuna benzer bir olay bu sene de yaşandı. Barış kullanmak isterken arda topu kewell a verdi. Buna benzer birşey görüyorum tabii takımın penaltıcısının baros olması durumu farklı kılıyor. Yine de böyle art niyetli bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum(Ümit Karan'ın ligde gol atmamış olması onu böyle bir hareket yapmaya itmiş olabilir, yanlıştur tabii ama kötü niyetli değildir). İlk videoyla ilgili de şunları söyleyebilirim; sabri'nin o günkü ruh hali hiç düzgün değildi. Yanından geçen adamın topuna ayağını bile uzatmamış, durmuş ve tribünlere el kol yapmıştı. Üzerinde çok büyük bir baskı vardı, ve o maçta daha başka saçma hareketler de yapmıştı. Olayı yok saymak istediğimden değil, gerçekten sabri o gün psikolojisi düzgün bir adam gibi davranmamıştı.

Yapma etme hocam yaf. O gün bir acayip olabilir ama burda bilinçaltının etkisini ortaya çıkarmış adam. Yani Lincoln olduğunu görünce bir an refleks halinde hemen ellerini aşağıya burnuna indiriyor. O hareketin refleks olduğunu, reflekslerinde bilinçaltının etkisinde olduğunu biliyorsunuzdur. Ama hadi diyelim farkedemediniz, ikinci videoda çok çok bariz bir olay var bence. Dikkat ederseniz Baros topu atmalarını istiyor, Sabri de Barosun tam arkasında. Yani Barosun top istediğini görüyor. Top gelirken hemen Barosun önüne atılıp topu kapıyor ve Barosu görmezden gelerek Ümit'e teslim ediyor. Bu bence sadece Lincoln değil, tüm yabancılara karşı alınan tavrın kanıtı.

Sevgiler.

Sabri'nin genel hareket tarzını size anlatmaya çalışacak değilim, her olaya karıştığını falan bunları zaten biliyorsunuzdur. Siz tahmin etmeye devam edin.

Sabri'nin genel hareket tarzı dışında bugüne kadar kaç futbolcuyla -kendi takım arkadaşı- maç içinde tartıştığını hatta üstüne yürüdüğünü gördünüz?

Benim demek istediğim şu ki o Gs'nin alt yapısından çıkan bir futbolcu olarak en az Arda kadar hatta daha fazlası olacak şekilde gönül koydu ona gösterilen muameleye. Hakkıdır veya değildiri tartışamam Sabri için.

Ama o dönemdeki -hele ki Lincoln'ün formunun en üst düzey olduğu dönemdeki- maçları eğer dikkatli izlediyseniz veya hatırlıyorsanız dikkat etmişsinizdir belkide Sabri'nin Lincoln'e pas atmakta cimri davrandığını.

Bakın, Lincoln oyun kurucudur. O sahada olduğu zamanlarda futbolun kuralı onun ayağndan işler. Onun ayağında oyun oynanır. Eğer sahada Lincoln'ünüz varsa takımın formatı, taktiği, dizilişi vs. herşey bir kenara bırakılır o yuvarlak cismin ne yapılır ne edilir o adamın ayağıyla temas ettirilir. Bundan kaçamazsınız.

Emin olun ki antrenörün verdiği direktifte budur. Her zaman orta sahada topu onla buluşturup oyunu kurmasını sağlamalısınız. Herkes topu ayağına alınca Lincoln'ü ararken Sabri ayağındaki topu aramakla meşgul olurdu her zaman. Ona pas attığını çok nadir hatırlıyorumdur.

Bu bir art niyet arama değil ama istemediğiniz bir adam sahada futbol oynuyorsa topu ona atmak istememeniz tamamen içgüdüseldir. Burada ona kızamamda.

Söylemek istediğimin özüne gelirsek;

Sabri, Lincoln'e karşı bir antipati duyuyordu. Bana dersen ki Sabri hala aynı kafada oynuyor o futbolu ben de size derim ki şu anda sahada o tarzda topu buluşturma zorunluluğun olan bir adam yok. Keita üzerinden oynamak formülümüzse eğer o formülü şu anda Sabri çok net oynuyor. Eğer Keita'ya karşı bir antipatisi oluşursa görün bakın sahada pas atacağı son adam olur Keita aynı kanatta olmasına karşın.

Bunu Sabri isminde özelleştirmek istemiyorum. Her futbolcu, her insan bu psikolojiye sahip olabilir. Normaldir bu.;)

Lincoln'ü tartışmaya gerek yok komple bir oyuncu olsa 4.5 milyon €'ya Schalke bırakmazdı,Almanlar keriz mi verdiler bize,demek ki biliyorlardı böyle olduğunu,geçmişinde herşey gizli zaten,Lincoln'ü tekrar kadroya katsan ne değişir,gene 2 maç gözümüzü boyar,bir sezon yatar bu böyledir,artık karakterinde düzelme bekleyen arkadaşlara gülüyorum,30 yaşında bir adam asla değişmez,sadece değiştiğini iddia eder ve Florya'nın kapısı kapandığı vakit,bekçiye öptürse kendini gene açılmaz...

Yapma hocam yaf. O gün bir acayip olabilir ama burda bilinçaltının etkisini ortaya çıkarmış adam. Yani Lincoln olduğunu görünce bir an refleks halinde hemen ellerini aşağıya burnuna indiriyor. O hareketin refleks olduğunu, reflekslerinde bilinçaltının etkisinde olduğunu biliyorsunuzdur. Ama hadi diyelim farkedemediniz, ikinci videoda çok çok bariz bir olay var bence. Dikkat ederseniz Baros topu atmalarını istiyor, Sabri de Barosun tam arkasında. Yani Barosun top istediğini görüyor. Top gelirken hemen Barosun önüne atılıp topu kapıyor ve Barosu görmezden gelerek Ümit'e teslim ediyor. Bu bence sadece Lincoln değil, tüm yabancılara karşı alınan tavrın kanıtı.

Sevgiler.

Bunlar olabilir, ama olmayabilir de. Bunlara dayanarak nasıl yargılayayım sabriyi? Penaltı mevzuunda bence cidden ümitin gol atamadığını falan düşünerek yaptı. Diğer kare için deşunu söyleyebilirim(beni de komplocu yaptın:)) sevinmek istememiş olabilir, tribünlerden sürekli tepki alırken kendi çapında tepki koymuş olabilir. Olmayadabilir. Bilemiyorum işte... Bir de kewell nonda song gibi yabancılara neden bu tarz tavır alınmamıştı? Bu da bir sorun...

30 sayfadır bununla ilgili fikir jimnastiği yapıyoruz, geçmiş sayfaları okursan aradığın konuları bulabilirsin. Yine de bildiğin birşey varsa söyle bilgilenelim. Bu sevmiyordu, şu nefret ediyordu ile falan olmuyor maalesef bu işler.

Neyin ne oldugunu herkes gormus zaten ben de bunu diyorum, medyanin iddia ettigi gibi degil demek istemistim de ustunuze alinip birseyler sacmalamissiniz.

Sabri'nin genel hareket tarzı dışında bugüne kadar kaç futbolcuyla -kendi takım arkadaşı- maç içinde tartıştığını hatta üstüne yürüdüğünü gördünüz?

Benim demek istediğim şu ki o Gs'nin alt yapısından çıkan bir futbolcu olarak en az Arda kadar hatta daha fazlası olacak şekilde gönül koydu ona gösterilen muameleye. Hakkıdır veya değildiri tartışamam Sabri için.

Ama o dönemdeki -hele ki Lincoln'ün formunun en üst düzey olduğu dönemdeki- maçları eğer dikkatli izlediyseniz veya hatırlıyorsanız dikkat etmişsinizdir belkide Sabri'nin Lincoln'e pas atmakta cimri davrandığını.

Bakın Lincoln oyun kurucudur. O sahada olduğu zamanlarda futbolun kuralı onun ayağndan işler. Onun ayağında oyun oynanır. Eğer sahada Lincoln'ünüz varsa takımın formatı, taktiği, dizilişi vs. herşey bir kenara bırakılır o yuvarlak cisin ne yapılır ne edilir o adamın ayağıyla temas ettirilir. Bundan kaçamazsınız.

Emin olun ki antrenörün verdiği direktifte budur. Her zaman orta sahada topu onla buluşturup oyunu kurmasını sağlamalısınız. Herkes topu ayağına alınca Lincoln'ü ararken Sabri ayağındaki topu aramakla meşgul olurdu her zaman. Ona pas attığını çok nadir hatırlıyorumdur.

Bu bir art niyet arama değil ama istemediğiniz bir adam sahada futbol oynuyorsa topu ona atmak istememeniz tamamen içgüdüseldir. Burada ona kızamamda.

Söylemek istediğimin özüne gelirsek;

Sabri, Lincoln'e karşı bir antipati duyuyordu. Bana dersen ki Sabri hala aynı kafada oynuyor o futbolu ben de size derim ki şu anda sahada o tarzda topu buluşturma zorunluluğun olan bir adam yok. Keita üzerinden oynamak formülümüzse eğer o formülü şu anda Sabri çok net oynuyor. Eğer Keita'ya karşı bir antipatisi oluşursa görün bakın sahada pas atacağı son adam olur Keita aynı kanatta olmasına karşın.

Bunu Sabri isminde özelleştirmek istemiyorum. Her futbolcu, her insan bu psikolojie sahip olabilir. Normaldir bu.;)

Bunlar hep komplo teorisi. Bugün bu sözcükleri yaznaktan bıktım... Hele siyahlı bölümler efsane. Yahu şu bilgiler nereden geliyor ya bize de söyleyin ya da bırakın kendi halimizde yaşayalım, benim kafam hakikaten almıyor.

Neyin ne oldugunu herkes gormus zaten ben de bunu diyorum, medyanin iddia ettigi gibi degil demek istemistim de ustunuze alinip birseyler sacmalamissiniz.

Hemen saçmalığı yapıştırmışsın, kötü birşey demedim. Üzerime de alınmadım. Geçmiş sayfalarda her iki taraf da öenmli şeyler söyledi, o konulardan bahsedildi, bunu belirttim.

Bunlar hep komplo teorisi. Bugün bu sözcükleri yaznaktan bıktım... Hele siyahlı bölümler efsane. Yahu şu bilgiler nereden geliyor ya bize de söyleyin ya da bırakın kendi halimizde yaşayalım, benim kafam hakikaten almıyor.

Şimdi şu siyahla belirttiğin yerlerde sen kalkıpta o bilgiler nereden geliyor dersen gülerim ben buna. Kusura bakma.:)

İçgüdüselliği mi anlatayım ben size şimdi? Psikolojiden girip bir güzel felsefeden çıkayım. Nietzsche, Kant falan. İnsan ruhu, beyni, psikolojisinde neler vardır anlatayım mı istiyorsunuz?

Tek bir yeri sorgulayabilirsin Sabri'nin Lincoln'ü sevmediği kısmını. Onu da sana açıklamaktan beni bıktırmazsın umarım senin yazmaktan bıktığın gibi.):

Bir insan ortada birşey yokken takımın 10 numarasının üstüne YÜRÜMEZ.

Bir insan haddi olmadığı halde kalkıp kaptanlığın neden Lincoln'e verildiğini sorgula(ya)maz.

Bir insan sürekli Lincoln'e pas atmakta cimri davranmaz. Ben sana önceki mesajımda da anlattım durumu. Nasıl bu kanıya vardığımı ama sen okumadın mı ne yaptın tümünü anlamadım.:)

Şimdi şu siyahla belirttiğin yerlerde sen kalkıpta o bilgiler nereden geliyor dersen gülerim ben buna. Kusura bakma.:)

İçgüdüselliği mi anlatayım ben size şimdi? Psikolojiden girip bir güzel felsefeden çıkayım. Nietzsche, Kant falan. İnsan ruhu, beyni, psikolojisinde neler vardır anlatayım mı istiyorsunuz?

Tek bir yeri sorgulayabilirsin Sabri'nin Lincoln'ü sevmediği kısmını. Onu da sana açıklamaktan beni bıktırmazsın umarım senin yazmaktan bıktığın gibi.):

Bir insan ortada birşey yokken takımın 10 numarasının üstüne YÜRÜMEZ.

Bir insan haddi olmadığı halde kalkıp kaptanlığın neden Lincoln'e verildiğini sorgula(ya)maz.

Bir insan sürekli Lincoln'e pas atmakta cimri davranmaz. Ben sana önceki mesajımda da anlattım durumu. Nasıl bu kanıya vardığımı ama sen okumadın mı ne yaptın tümünü anlamadım.:)

Anlat hoca nietzsche favori adamımdır benim. Ez beni bilginle(?) Lakin onun öğretileri üzerinden gidersek takımda hatta dünyada adam kalmaz.

Kişisel bir soru ama herkesin psikolojisine inebiliyo musun yoksa bu sabri ile mi sınırlı?

"Bir insan ortada birşey yokken takımın 10 numarasının üstüne YÜRÜMEZ.

"
İnsan sinir anında herkesin üzerine yürür. Babanın üzerine bile yürürsün, ne oldu babanla aranda husumet mi oldu şimdi? Ki bahsettiğimiz kişi zaman zaman dengesizlikleri olan biri. Bende lincolnün kaptanlığını sorguladım. Hagiye verilmeyen bant neden bu adama verildi dedim. Benim de haddime değildi. Lincolnü de çok seviyordum.

Bence gül. Ya da hakikaten nereden iniyor onu bir anlatıver.

Bu konuşmanın tadı kaçtı.

Anlat hoca nietzsche favori adamımdır benim. Ez beni bilginle(?) Lakin onun öğretileri üzerinden gidersek takımda hatta dünyada adam kalmaz.

Kişisel bir soru ama herkesin psikolojisine inebiliyo musun yoksa bu sabri ile mi sınırlı?

"Bir insan ortada birşey yokken takımın 10 numarasının üstüne YÜRÜMEZ.

"

İnsan sinir anında herkesin üzerine yürür. Babanın üzerine bile yürürsün, ne oldu babanla aranda husumet mi oldu şimdi? Ki bahsettiğimiz kişi zaman zaman dengesizlikleri olan biri. Bende lincolnün kaptanlığını sorguladım. Hagiye verilmeyen bant neden bu adama verildi dedim. Benim de haddime değildi. Lincolnü de çok seviyordum.

Bence gül. Ya da hakikaten nereden iniyor onu bir anlatıver.

Bu konuşmanın tadı kaçtı.

Dur ben tad getireyim.

Psikoloji sorgulamam Sabri'yle sınırlı değil. Mesela şu an sendeki asabiyeti de farkedebilyorum.

Seni bilgimle milgimle onla bunla şunla ezme gibi bir çabam yok. Takılma o kadar.:) Öğreti üstünden gitme falan da yok. Ben genel bir isim verme çabasına girdim. Maksat biraz farklılık olsun.

Her neyse gelgelim şu psikoloji konusuna. Kimsenin psikolojisini yargılamam da bazı ufak tefek davranış farklılıklarınıa görebilirim. Yani görebiliyorum. Ben tezimde iddialıyım dostum. Bu adam Lincoln'den hoşnut değildi. Sevmiyordu tavırlarını vs. Maç içinde gayet açık bir şekilde belli oluyordu.

Anlamadığım bu adamın neyini savunuyorsun. Yani sevmediği konusunda niye bu kadar karşıt duruyorsun. Sevmeyebilir, pas atmak istemeyebilir, tepki göstermek isteyebilir. Banane. Umurumda olmaz. Bende Ayhan'ı sevmiyorum. Tepkinin kralını gösteriyorum. Sahada olsam o adama en sıkışık olduğum anda bile pas atmam arkadaş. Oyun tarzı ters geliyor. Oynamasından memnun değilim vs. Kime ne yahu.

Sabri içinde aynı şey geçerli. "Kime ne?"

Ben burda Sabri'yi eleştiriyor gibi mi gözüküyorum senin forum sayfandan.:) Kimseyi eleştirmiyorum. Sabri'nin yabancıları karşı bir art niyeti olduğuna da inanmıyorum. Kötü düşünceli biri olduğunu da düşünmüyorum. Tek bildiğim ve gördüğüm bu adam Lincoln'den HOŞNUT DEĞİLDİ!

Bu kadar basit yani.:)

Bunlar olabilir, ama olmayabilir de. Bunlara dayanarak nasıl yargılayayım sabriyi? Penaltı mevzuunda bence cidden ümitin gol atamadığını falan düşünerek yaptı. Diğer kare için deşunu söyleyebilirim(beni de komplocu yaptın:)) sevinmek istememiş olabilir, tribünlerden sürekli tepki alırken kendi çapında tepki koymuş olabilir. Olmayadabilir. Bilemiyorum işte... Bir de kewell nonda song gibi yabancılara neden bu tarz tavır alınmamıştı? Bu da bir sorun...

İyide Sabri çıkıp; "Ben Lincoln'den nefret ediyordum. Takımda yabancılara karşı cephe vardı." demedikçe nasıl bir belge gösterirsek gösterelim siz buna inanmayacaksınız anlaşılan.

Nondayla Hakan Şükürün polemiğe girişini ve bu polemiğin sonunda Nondanın çıkıp "Hakan Şükür Galatasaray için en önemli oyuncu." demesiyle sonuçlandığını unutmuşsunuz sanırım. Hakan Şükür Arif dışında yanına gelen veya yerine gelen hiçbir forvetle arası iyi olmamıştır. Hep bir şekilde o yanına veya yerine gelenler gönderilmiştir.

Kewella gelince, bakmayın siz bu sezon iyi bir başlangıç yaptı da kurtuldu. Yoksa sezon başında Hakan Ünsal ve türevleri Kewell karaciğer hastası, koşamıyor, bu adama yıllık 2m € verilir mi demeye başlamışlardı. Hem Bülent Korkmaz değil miydi Kewell'ı 90+3te oyuna sokan?

Diğer yabancılara da tavır alındığını ben Arda'nın geçen sezonki başarısızlık hakkında sorulan soruya "Herkes Servet, Sabri, Hakan, Mehmet, Ayhan, Emre gibi oynasaydı böyle olmazdı." şeklinde cevap verince anladım.

Sevgiler.

Sorun da bu zaten. Hep "dönmek istiyorsun". O kadar çok döndün ki geçen sene; başımız döndü. Bir ülkene döndün, bir takımına geç döndün, bir tatile döndün, bir yirmi bavulla ülkene döndün. Takım nerdeyse maçlar başladığında geri döndün. Galatasaray mecbur senle alakasını kesip menzilinden çıkmak zorundaydı zira döne döne mideleri bulandırdın.

Dur ben tad getireyim.

Psikoloji sorgulamam Sabri'yle sınırlı değil. Mesela şu an sendeki asabiyeti de farkedebilyorum.

Seni bilgimle milgimle onla bunla şunla ezme gibi bir çabam yok. Takılma o kadar.:) Öğreti üstünden gitme falan da yok. Ben genel bir isim verme çabasına girdim. Maksat biraz farklılık olsun.

Her neyse gelgelim şu psikoloji konusuna. Kimsenin psikolojisini yargılamam da bazı ufak tefek davranış farklılıklarınıa görebilirim. Yani görebiliyorum. Ben tezimde iddialıyım dostum. Bu adam Lincoln'den hoşnut değildi. Sevmiyordu tavırlarını vs. Maç içinde gayet açık bir şekilde belli oluyordu.

Anlamadığım bu adamın neyini savunuyorsun. Yani sevmediği konusunda niye bu kadar karşıt duruyorsun. Sevmeyebilir, pas atmak istemeyebilir, tepki göstermek isteyebilir. Banane. Umurumda olmaz. Bende Ayhan'ı sevmiyorum. Tepkinin kralını gösteriyorum. Sahada olsam o adama en sıkışık olduğum anda bile pas atmam arkadaş. Oyun tarzı ters geliyor. Oynamasından memnun değilim vs. Kime ne yahu.

Sabri içinde aynı şey geçerli. "Kime ne?"

Ben burda Sabri'yi eleştiriyor gibi mi gözüküyorum senin forum sayfandan.:) Kimseyi eleştirmiyorum. Sabri'nin yabancıları karşı bir art niyeti olduğuna da inanmıyorum. Kötü düşünceli biri olduğunu da düşünmüyorum. Tek bildiğim ve gördüğüm bu adam Lincoln'den HOŞNUT DEĞİLDİ!

Bu kadar basit yani.:)

Çok takıldım ezin beni lütfen. Bu arada bir kız var adını falan özelden atarım; onun da kafasına girsenize beni seviyormuymuş. Sevmiyorsa boşuna kürek çekmeyelim. Senin söylediğin şey mantıksız bir kere, takım kötü gittiğinde şutlanacak ilk isim sabri, bilinçaltı falan biliyorsan... Neyse tezinizde başarılar.

Yunus Emre sana da yarın cevap yazarım kusura bakma çıkıyprum şimdi. Herkese iyi geceler.

Tartışmayı özüne döndürürsek.

Bu tarz adamlar her zaman kendi istatistiğine oynarlar. İstikrarsızdırlar. Bu yüzden takıma genel anlamda hiçbir şey katmazlar. Dünya futbolundanda yavaş yavaş kayboluyorlar zaten.

En net örneği Alex De Souza. Kendi istatistikleri mükemmel ama takımın istatistikleri çok zayıf. Üstelik Alex çok da karakterli bir adam olmasına rağmen.

Bu sene bu kadroda Lincoln olsaydı emin olunki arkadaşlık havası olmyacaktı. Rijkaard bunu bildiği için onu takımında istemedi.

Siz ne kadar Lincoln şöyle, Lincoln böyle derseniz ancak kendinizi avutursunuz. Bu "insan" bu kadar sayfa tartışılıyorsa varın siz düşünün ne kadar zararlı olduğunu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt