Drogba'ya Yapılan Haksızlıktır

Drogba Galatasaray tarihinin gördüğü en kariyerli futbolculardan hatta belki de en kariyerlisi. Gerek geçen yıl gerekse bu yıl yaptıkları ortada, bu yaşına rağmen azımsanacak bir performans göstermiyor.

Mesele şu ki; taraftarımızın iki büyük yanlışı var. Birincisi 35-36 yaşlarındaki bir futbolcudan her maç üst düzey performans bekliyor olmak. Çok değil geçen sezona bir bakalım. Drogba'nın ön liberoya kadar gelip takım savunmasına yardım ettiği maçları, forvette top alamamasına küsmeyip sol açığa kadar inip top almasını ve olgun ataklar oluşturmasını hepimiz net şekilde hatırlıyoruzdur. Bazen haftada iki üst düzey maç oynamak zorunda olan bu yaştaki bir adamdan 27-28 yaşındaki bir oyuncunun istikrarını beklemek büyük haksızlıktır.

İkincisi ise, Drogba'nın maç seçme hususu. Hırsızın hiç mi günahı yok derseniz tabi ki var, zaman zaman gerçekten eleştirilecek performanslar gösteriyor son örneği Antalyaspor maçı. Yine hepimizin bildiği bir şey var ki, biz Drogba'yı zaman zaman Galatasaray'dan bile üste koyduk. Allah var karşılığını da bazen verdi o ayrı bir konu. Sonuç olarak anlatmak istediğim yine birinci maddeye dönüyor.

Nacizane yorumum Drogba'ya artık teşekkür edilmesi yönünde. Olur ya futbolu bıraktıktan sonra belki yolumuz tekrar kesişir ancak Drogba'nın şu anki hal ve tutumundan fazla taviz vereceğini düşünmüyorum. Seneye de takımda kalırsa yine bu platformda bu tarz konularla karşılaşacağız. Başarıya aç, hırslı ve yaşı ayarında bir forvet oyuncusu takımımıza kazandırılmalı.

onlar 6-0 yendi ama

Bir o var işte. Adamların başarı olarak gördükleri tüm efsanevi maçlar hep Galatasaray'la ilgilidir. Biz de ise biri Real'i 2-0'dan 3-2 yenmemiz der , öbürü Juve'yi elememiz der. Diğeri çıkıp Barca'yı yenmemiz der. Leeds maçları der , Arsenal der, Bordeaux der,Schalke der, der Allah der. Şunlara bakacak olursak da Galatasaray demeyen de şikeli Antep maçı demiş vizyona gel :asd:

[attachment=8010:upload_2014-2-21_15-32-41.png]

Ekli dosyalar

• upload_2014-2-21_15-32-41.webp
    upload_2014-2-21_15-32-41.webp
    39,4 KB · Görüntüleme: 93
DROGBA BIZE GELDIGINDEN BERI KÖTÜ OYNADIGI MAC SAYISI TAKIM ICERISINDEKI TÜM FUTBOLCULARDAN (MELO VE MUSLERA HARIC ) DAHA AZDIR . Örnek ,Semih,Chedjou,Burak,Selcuk vs bunlarin hepsi rahat en az 10 mac kötü oynamissa Drogba en fazla 5 mac kötü oynamastir ki bu Drogbanin yasina göre MUAZZAM bir oran

Drogba mimlenmiş , adamın kariyeri karizması öncelikle bu taraftarı EZMİŞ ,

bu eziklik ön yargı olarak bilinç altlarına öyle bir yerleşmişki maç seçme-laubalilik-kendini üstün görme gibi kavramlarla , adamın geçmiş kariyerini , oynadığı maçları stilini hiç seyretmemiş gibi yorumlar yapılıyor ,,

Bu takımda uzun zamandır istikrarlı bir biçimde her maç rezil oynayan ,

istikrarlı bir biçimde "istikrarsızlığını" sürdüren ve bir maç iyi diğerinde takımı batıran ,

top kontrol edemeyen - top süremeyen takım oyununa katkısı sıfır dahi değil eksi olan ciddi anlamda yetenek düşmanı adamlar mevcut .

Dün Sneijder'e ajdar muamelesi yapılıyordu neredeyse , geldiğinden beri Drogba için herkes önyargıları çalıştırmak için tetikte ,

yarın Melo ya sararız fazla agresifleşti " milli takım olayı bozdu " deriz halbuki takımdaki yiyip içip yan gelip yatan istikrarlı adamların delirtmesine göz yumarız ,

Drogbaya dönersek kötü oyunu her zaman eleştirin , ama fener medyasının bilinç altına yerleştirdiği abukluklar üzerinden itibarsızlaştırmayın , sene sonunda bakarız yabancı mevzusuna göre kalmasını isterim ama negatif durum olursada yerine yerini doldurabilecek birisinin alınmasını isterim ,,

Drogba mimlenmiş , adamın kariyeri karizması öncelikle bu taraftarı EZMİŞ ,

bu eziklik ön yargı olarak bilinç altlarına öyle bir yerleşmişki maç seçme-laubalilik-kendini üstün görme gibi kavramlarla , adamın geçmiş kariyerini , oynadığı maçları stilini hiç seyretmemiş gibi yorumlar yapılıyor ,,

Bu takımda uzun zamandır istikrarlı bir biçimde her maç rezil oynayan ,

istikrarlı bir biçimde "istikrarsızlığını" sürdüren ve bir maç iyi diğerinde takımı batıran ,

top kontrol edemeyen - top süremeyen takım oyununa katkısı sıfır dahi değil eksi olan ciddi anlamda yetenek düşmanı adamlar mevcut .

Dün Sneijder'e ajdar muamelesi yapılıyordu neredeyse , geldiğinden beri Drogba için herkes önyargıları çalıştırmak için tetikte ,

yarın Melo ya sararız fazla agresifleşti " milli takım olayı bozdu " deriz halbuki takımdaki yiyip içip yan gelip yatan istikrarlı adamların delirtmesine göz yumarız ,

Drogbaya dönersek kötü oyunu her zaman eleştirin , ama fener medyasının bilinç altına yerleştirdiği abukluklar üzerinden itibarsızlaştırmayın , sene sonunda bakarız yabancı mevzusuna göre kalmasını isterim ama negatif durum olursada yerine yerini doldurabilecek birisinin alınmasını isterim ,,

O zaman Mancini de Rıdvan'dan etkilenmiş. Bu duygusallığı anlamıyorum. 1 maç vs. laf etmek saçmalık ama 6-7 maçın 5'ini kötü oynarsa kötüdür. Kötü olana Drogba diye iyi mi diyelim? Aynısını Terim konusunda yaptık; neymiş haksızlıkmış, yok Mancini'ye trip atmalar filan.

İçerdeki maçlarda kimsenin laf ettiği yok. Oynasın; zaten iyi oynuyor. Ama deplasmanda boşuna kontenjan yemesin.. Seneye de :wave:.

kulüp her zaman oyunculardan daha önemlidir kim olursa olsun. o yüzden drogba da dönüp kendisine bir bakmalı ben ne oynuyorum diye.

Taraftarın balotelli gibi bir oyuncuyu istemeleri de çok normal. eğer transfer edilirse drogba gibi maç seçeceğini veya 90 dakika boyunca yürüyeceğini zannetmiyorum balotelliyi ne kadar sevmesem de

O zaman Mancini de Rıdvan'dan etkilenmiş. Bu duygusallığı anlamıyorum. 1 maç vs. laf etmek saçmalık ama 6-7 maçın 5'ini kötü oynarsa kötüdür. Kötü olana Drogba diye iyi mi diyelim? Aynısını Terim konusunda yaptık; neymiş haksızlıkmış, yok Mancini'ye trip atmalar filan.

İçerdeki maçlarda kimsenin laf ettiği yok. Oynasın; zaten iyi oynuyor. Ama deplasmanda boşuna kontenjan yemesin.. Seneye de :wave:.

Yazdığımı tekrardan okursan sevinirim .

Hangi kısmını? Son cümleden bahsediyorsan Drogba'nın kötü oynaması formsuzluk filan değil. İyi oynamak istememesi. Ben ona göre yorum yaptım.

Görüşünüzdür ama katılmam mümkün değil ,

önceki sizin alıntıladığınız iletimin ilk satırında zaten yukarıda koyulaştırıp altını çizdiğim konuyla ilgili yazdım ,

sizin sorduğunuz ise evet son cümlem sizden alıntıladığım ve koyulaştırıp altını çizdiğim yazılarla ilgili idi .

Görüşünüzdür ama katılmam mümkün değil ,

önceki sizin alıntıladığınız iletimin ilk satırında zaten yukarıda koyulaştırıp altını çizdiğim konuyla ilgili yazdım ,

sizin sorduğunuz ise evet son cümlem sizden alıntıladığım ve koyulaştırıp altını çizdiğim yazılarla ilgili idi .

Deplasmanda böyle gidersek birkaç haftaya katılırsınız :) Zaten her zaman dediğim şey; ben kötü bir şey diyorsam umarım yanılırım. Haklı çıkmak istemem; her konuda.

Gorende tum deplasman maclarini drogba yuzunden kaybedioz sanir hehehe

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

yani bir burada drogbaya haksızlık yapıldığı söylenilen bir durum var.belki de haklılardır haksızlık yapıldığı noktasında.peki drogbanın bize yaptığı hak mı,reva mı?arkadaş sana bu kadar değer veren taraftara saygın bumu?kimse kusura bakmasın ama drogba özellikle ilk yarının sonunda başladığı vurdumduymaz ve kötü performansını aynı şekilde devam ettiriyor.2. yarı başladı başlayalı(ilk yarıda da deplasman maçlarında aynı şekilde) işte drogba bu diyeceğimiz bir performans gösterdi mi?yorum yaparken isimlere bağlı kalmadan yorum yaparsak daha iyi olur.ki geçen sene mükemmel gol performansı göstermesine rağmen kalkıp burada burakın eksiklerini eleştirdiysem kusura bakmasın kimse ama drogbayı da eleştiririm.ismi burak olunca çakacağız lafları drogba olunca "ama o drogba" diyeceğiz.yok öyle yağma.

Ne yapak ölelimmi iyi oynarsa baş tacı oynamazsa kapı önü

Bu işler hep böyledır

Bunu drogba herkesten daha iyi biliyor

Sneijder'in de Melonun da durumu farklı..BU adamlar ya alışma süreci geçirdi(Sneijder) ya belli dönem kafasını futbola veremedi( geçmişte melo) Drogbanın yaşı 36, fiziki olarak düşüşte , ülkende yabancı sınırı var yabancıların verimli olmak zorunda ...

Kadıköyde birgün galip gelmekmiş kendi kendinize büyütüyorsunuz..Baros'un 2 yıl önce kafa topu direkten dönerken ne Sneijder ne Drogba vardı...Bir nokta da talihsizlik diyeceğiz bu işe nasıl son hafta şampiyonluk kaybetme muhabbeti devamlı Fenerin başına geliyorsa onları Kadıköyde yenememek de bizim talihsizliğimiz..

Isimler onemli degil, Ridvan aynisini Baros'a da yapiyordu cunku. Seneye Drogba gidip Balotelli gelirse ona da yapacak. Ayrica ilk mesaja bakarsan Drogba'nin gunah kecisi ilan edilmesi elestirilior burda. Bir anket vardi Drogba'nin sozlesmesi uzatilsin mi diye. Ben de yerine genc forvet alinsin seneye diye oy vermistim o ankette. Performansini elestirenler ayri Ridvan'in gaziyla Drogba'yi gunah kecisi ilan edip butun sorunlardan sorumlu tutanlar ayri benim icin yani.

["Ali Ozer, post: 7680839, member: 15470"]Isimler onemli degil, Ridvan aynisini Baros'a da yapiyordu cunku. Seneye Drogba gidip Balotelli gelirse ona da yapacak. Ayrica ilk mesaja bakarsan Drogba'nin gunah kecisi ilan edilmesi elestirilior burda. Bir anket vardi Drogba'nin sozlesmesi uzatilsin mi diye. Ben de yerine genc forvet alinsin seneye diye oy vermistim o ankette. Performansini elestirenler ayri Ridvan'in gaziyla Drogba'yi gunah kecisi ilan edip butun sorunlardan sorumlu tutanlar ayri benim icin yani.[/quote]

Ridvani izleyen gs taraftarı yoktur renktas herkes anladi ne olduğunu. Objektifin ayaklarinin iç yüzünü.

Drogba meselesi karisik. Hakikaten bu gune kadar takima cok katkisi oldu, bunu kimse tartisamaz zaten. Performansinin sorgulandigi bu sezonda bile takimin en golcu 2. oyuncusu. Ote yandan Juventus macindan beri bir dusus oldugu da kesin, ama herkesin takildigi dusus olmasindan ziyade, sahadaki oyununu isteksiz ve ciddiyetsiz bulmalari. Yani "cabaliyor ama yapamiyor" gibi bir durum olsa, herhalde daha fazla tolerans gosterilirdi ama "umursamiyor" diye dusunenler cok.

Normal sartlarda bu cok sorun olmayabilirdi, futbolcuda yorgunluktan dolayi bir bikkinlik, isteksizlik varsa, ki bu yasta olabilir, dinlendirilir biraz, 90 dakika oynatilmaz, her mac oynatilmaz falan, buyuk maclara saklanir. Ama Drogba'nin ismi o kadar buyuk ki, cezali ya da sakat olmadigi bir mac ilk 11'e alinmazsa olay olur. Zaten kendisi de bunu nasil karsilar, o da belli degil, nitekim oyundan cikarildigi zaman ne kadar bozuldugu ortada. Bir de yabanci siniri sorunu var, Drogba mac kadrosunda oldugu zaman, Eboue olamiyor, Hajrovic olamiyor, onlar olsa baskasi olmaz, yani onu kadroya almak icin zaten takim bir fedakarlik yapmak zorunda, o da beklenen performansi vermezse bir degil iki kere eksik olmus oluyoruz.

Bu nasil cozulur kisa donemde bilmiyorum. Chelsea maclarinda ne olursa olsun iyi oynayacagina inanmak istiyorum, ama sezonun geri kalaninda bu yorgunluk bir yere gitmez, adam genclesmeyecek. Drogba da "Ben yorgunum, performansimin iyi olmayacagini biliyorum, beni daha az oynatin" diyecek biri gibi gorunmuyor, oynamak, her maca ilk 11'de baslamak isteyecektir.

Geri
Üst Alt